Изгорелият търговски център в Русия не е бил застрахован

Търговският център, който изгоря и в пожара загинаха повече от 67 души, от които над 40 деца не е бил застрахован.

Обратно в новината

Коментари - Изгорелият търговски център в Русия не е бил застрахован | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България не е ли същото? Застраховате колите- купчина ламарина, а не застраховате домовете си. После пожари, наводнения, урагани и рев държавата да поеме разходите на тия, на които не им се дава пари за застраховка. В канада застраховката на сгради е задължителна.

руските закони са като някои треторазряден български град през 1990г ..............трагедия

Пи тази посткомунистическа изостанала в ик.отношение държава с много неподредени изисквания при строителство друго не се очаква. Лошо за мъртвите и децата. Путин нищо не може да направи. Това е необятна страна с БЕДНО население и БВП 1,2 трил.д.,крайно ниско за подобряване на нормативи и всичко ще си върви по рускаму. Сега западняците ги натягат още и освен оръжия ще си останат в мизерия мужиците. С плямпане не става. Те са в батака от 18 век и така ще си мъждукат.Имат си президент-Цар до смърт. Какво да се очаква. Бюлетини в мазетата на Люблянка и Петровка БОЛ.

Такова безхаберие съществува във Великата страна за жалост. Не всичко ще бъде казано за този пожар. У нас също безхаберието царува, защото се задействат органите само когато стане нещо и се започват проверки. Макар 1е това трябва да им е ежедневно задължение.

"Велика" страна, чиито диктатори традиционно избиват с милиони населението й с цел терор и оставане на власт !

Щом Хуйло е дошъл на място, ще накаже лошите, ще награди добрите и ще възкреси мъртвите. А протестите бързичко ще стихнат.

За кой ли път продажните нашенски сайтове се пълнят с фейк-нюз, насочвани в информационното пространство от своите соросоидални спонсори! По руските канали вече няколко пъти обясняваха какво точно става, как е станал пожарът и колко са точно загиналите, но производството на лъжи и манипулации върви с пълна сила! Само факти: на последния етаж на този мол, където има най-много жертви, изобщо няма място за повече от около стотина човека, а дори не всички места в киносалоните са били заети, и много хора от тези,които са били на рождените дни и по коридорите, са излезли - тоест, изобщо няма начин загиналите да са повече от обявените! Путин никъде не се е крил, той от сутринта е в Кемерово, направи съвещание с местните власти, няколко министри и губернатора, и ги насмете да проведат разследването по всички показатели заедно с командированите от Москва сто души - разследващи, експерти по строителство и противопожарни инсталации. Това го показаха по ТВ, заедно със срещата му с хората на митинга след това, и журналисти! На митинга беше избрана група от десетина известни в града личности, които бяха заведени в моргата, там провериха и книгите, където с завеждат постъпилите тела на загинали, и самите камери - и намериха около 60 бр. налични, като няколко от първите опознати вече са били предадени на роднините да ги погребат. Тази комисия от граждани се върна на митинга, разказаха всичко на хората, има и запис, който е в ТВ и се излъчва. Няма стотици жертви - колкото и да им се иска на някои ... Цялата информация е открита, обясняват и разискват нещата явно, изказват се мнения от специалисти и спасили се от ТЦ - няма нужда да се разпространяват фейкове тука, за да се вихрят скапаните соросоидни тролове.

Руските тролове са най-добрите тролове, други не може и не е редно да има. А дори и информацията да е вярна, това че нещата които се говорят от човек на човек имат такъв отзвук може да каже много за средата в Русия. Ако още подскачаш, кажи каво стана тук с Хитрино, машинистите ли са? Компанията ли е? И НКЖИ, и транспорта ни лук яли ни мирисали нали?

Много слабо, троле. Много. Какъв е тоя мол, дето на последния му етаж няма място за 100 души? Я погледни на снимките, той последния етаж е декари застроена площ. Само в едно кино на 100 кв. м. (10 х 10 метра) има 90+ седалки. Много сте глупави троловете - изобщо не осмисляте, какво ви пускат да дрънкате и ставате смешни.

Путин се крие като мишка, има спонтанни протести в Кемерово, Путин не смее да се появи пред хората.

Ти виждаш ли снимката в статията? Това е среща на Путин със журналисти и хора от митинга - срещу него стои мъж с дете на ръце - и Путин отговаря на въпросите на хората! Не само сте тъпи, но и напълно слепи вече -заслепени от тия пробити центове, които ви плащат да плюете един човек, за който нямате акъл дори да проумеете от какъв мащаб е! Има записи от тази среща, както и съвещанието преди това с ръководителите на града и няколко души от Москва - шефове на експертните групи. Леле, какви тъпаци стават тролове - в някой дом за бавноразвиващи се ли ви намират?! Или после оглупявате от тъпите си опорни точки, дето ви ги натрапват?!

300-400 човека са загинали.

Може пък нашите служби да се стреснат и да си направят и те проверките. Че като гледам някои от нашите молове и се притеснявам.

Жужин с високите токчета е виновен-родителите на загиналите трябва да го линчуват!! Мръсен галош....

Прокуратурата и МВР противопожарна охрана да се самосезират и да проверят всички молове дали са застраховани и пожаро обезопасени. Персоналът обучен ли е по предварително разписан план за евакуация?

....да проверят количеството в мола на препарати от битовата химия, годни за перорална употреба!

Избиваш 40 дечица , за да си подсигуриш бизнес за милите застраховалите . От Рассия с любов

То па в Бълхария сичко е заспраховано.

Само за тази гавра с името на Родината бих ти счупил главата, боклук!

Родина е едно, държава е друго, боклук. Рдината е свято нещо, а не - кочината пълна с предатели.

Ти застрахован ли си бе въшльо?