Кученце с отрязани лапи изхвърлено в контейнер

Новородено кученце с четири отрязани лапи беше намерено в контейнер за смет в центъра на Варна, съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Кученце с отрязани лапи изхвърлено в контейнер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо бе ,защо си направил такова нещо ! Какво ти е направило животинчето и то душа носи , може ли такава жестокост . От мен имаш пожелания да ти се случи нещо подобно и дано съдбата не те забави . Пожелавам ти го от все сърце защото си ИЗРОД а не човек, независимо какъв си !

Доживотен затвор без замяна за престъплението.

Престъплението срещу животно е много по-тежко, защото животното нито може да се защити, нито може да даде показания, нито да бъде свидетел. Деянията на майките, които са изоставили децата си са съзнателни и в случая е грижа на държавата да оползотвори правилно парите на данъкоплатците и да се погрижи за тези деца. Така че сравнението е малоумно и неадекватно!

Ого, народът ни казва: "Свят широк мила Яно ле, идиоти колкото искаш!" В Блгария почнаха да се случват неща, като замислени в лудница, та може и лапите на животинчето някой да е отрязал! Кога ще станем нормални, а Ого?!?!

А пък колко хора боледуват и умират от грип-ако ги умъртвяват навреме, няма да разнасят зараза! Му-хахахахаааа, елементари!

А най-вероятно е нищо подобно да не е намерено, а ЛАПИТЕ и другите подобни организации да си правят инсценировки. И тъй като става въпрос за огромни пари, псетата ще продължават да бродят из улиците на градовете.

Ужасни неща стават в тази страна!Този мръсник е бъдещ убиец на хора,затова трябва да се хване и ликвидира!Какъв затвор?затворът няма да го направи по-добър!Ще бъде справедливо да умре!

Горкичкото! :-( И не бързайте да обяснявате как това кученце щеше да стане голямо и да напада хората, защото първо нищо не е сигурно и второ, след като някой може да причини това на едно безпомощно животинче като нищо ще постъпи жестоко и с човек! Защото днес ще хвърлиш камък по куче защото лае и те дразни, но утре като нищо ще замериш и детето на съседа по същата причина! Доказано е, човек който е способен на такава жестокост не е по-милостив и спрямо хората!

Ама ти вярно си шут!

Явно говориш за себе си! Защото аз и хората около мен скърбим не по- малко за хората! Ако ти обръщаш по- малко внимание, това не значи, че и всички са като теб!

Офффф знаеш ли колко ми е писнало от такива изказвания! Ми кой кара майките да изоставят, че дори и да правят деца като не искат да ги гледат! Никой не им е виновен че вместо мозък в главите им летят мухи! Писна ми от МАЛОУМНИЦИ в таз държава!

Животът на всяко живо същество (растение, животно или човек) е еднакво безценен, но стигането до това убеждение е много дълъг път на лична еволюция и още по-дълъг път когато се отнася до множество хора! Ужасяващо е, че има "човек?" който може да извърши такова злодеяние, но също толкова тягостно е да четеш твърденията на някой, че хората са по-важни от кучетата! Този който е жесток към животни няма моралните граници да постъпва така и с хора!

Думите са безсилни пред такава жестокост и садизъм. Милото беззащитно кученце!

много ялко, не мога да повярвам. за саяление това се е случвало и преди и се повтаря. явно не правим това което е нужно за да няма хора способни на това. ялкото е че хората си мислят че като усакатят и човека или го убият ... утре няма да има пак такав случаи. от стотици години се прилага смартното наказание и какво ??? няма ли от стотици години убиици изнасилвачи и ... да са спрели хората да убиват, маи не ... този които го е причинил навярно си е душевно сакат от години ...

на този садист бих му резнала и 2те глави и горната и долната без да ми мигне окото

ами ако излезе че е съдиска какво ще режеш?

кофти късмет е извадило кученцето. :( родили се е в ареала на хомо "сапиенс" :( ще оцеляват кученца , които са далеч от хората :(

Абе,ти луд ли си бе? Като има кучешка тения трябва да се решава въпроса с осакатяване на животните ли бе?Как може да поощряваш подобни деяния?Тения и още много други зарази разнасят ромите! Не излизат от кофите! Те са главните приносители на страшно много зараза> А ! И такива като тебе дето заразяват слабоумните с ъс злобата си!

Браво на човекът който се е опитал да спаси бедното животно!!! Знам че в България все още мнозинството хора са добри въпреки неистовите напъни на всички медии да докажат обратното. Поклон!

kgb777kgb

Ако някак , някой успее да го намери този изрод , защо не го напишете все ще се намерят ДОБРИ хора да пребият изрода или съвсем хуманно да го осакатят или каквото там решат да му направят ! Дайте да се опитаме да го намерим - разпитвайте може нещо да излезе !!!

Да го намерим този болна душа преди да е посегнал на човек. А дали не е изнудвач?

Участвам! Само дайте интифа.

Все ще се похвали изродът. После дано го кажат кой е. Ще го намерим.

Боже по добре ни виждай и гледай от високо пък това , което даваш да бъде справедливо, точно и навреме получено,ги преценявай какво да е. Ужас ме обвзема от такива действия.

Този който е осакатил животинката е или дете или някой болен с главата човек.И В ДВАТА СЛУЧАЯ Е ПО-ДОБРЕ ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ИЗВЪРШИТЕЛЯ, ЗАЩОТО ТОЙ ИМА НУЖДА ОТ ПОМОЩ.ПРОЯВЕТЕ СВОЯТА ХУМАННОСТ КЪМ НЕГО. Искам и друго да апелирам. ИСКАМ НА НАШИЙНИЦИТЕ НА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА НА НАШИЙНИЦИТЕ ДА ИМА ИЗПИСАНИ ИМЕНАТА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА КОЯТО ГИ СТОПАНИСВА И ИМЕТО НА ЛИЦЕТО КОЕТО ПРЯКО ОТГОВАРЯ ЗА ДЕЙСТВИЯТА НА ТОЗИ ПЕС.ПОВТАРЯМ ИСКАМ ДА ЗНАМ КОЙ ОТГОВАРЯ ЗА ДЕЙСТВИЯТА НА ТЕЗИ ПСЕТА, ТА КАТО НАХАПАТ НЯКОЕ ДЕТЕ НАПРАВО ТЕЗИ ХУБОСНИЦИ ДА ХОДЯ ДА ГИ ЛОВЯ ЗА ГУШАТА.Благодаря.

ЗАТВОР ЗА СЪДИЗЪМ.В Софиа в кв.Карпузица ,район до Княжево се подвизава подобен изверг.дори има известно на всички гробище за кучета където са захвърлени осакатени и мъртви животни.Децата знаят дори извършителя кои е но нямат представа от къде да потърсят помощ.В полицията са подали сигнал но от там са одговорили че това не е човек и затва са безсилни.Как да си възпитаме тогава децата да защитават животните.

Кой е? Кажете имената или индикации и ще му намерим координатите*

Е..някой ден ако му размажат детето на улицата може да проумее някои неща...

ЛИНЧ ЗА ИЗРОДА ДЕТО Е НАПРАВИЛ ТОВА !

Че е жестоко - жестоко е и спор няма в случая, но логично си задавам въпроса "какво прави общината по въпроса с бездомните кучета?". Какво правят за безотговорните "стопани" на домашни любимци, които ги изхвърлят на улицата? Какво правят службите за контрол към общината срещу "стопани", които не извеждат домашните си любимци според общинската наредба, с наморник и каишка, според големината на животното? Е нормално е на някой да му избият балансите и да се почне с извращенията.

Ще ме извините, но не е нормално човек да тръгне и да издевателства. Колко от родителите на убити, изнасилени деца са тръгнали да убиват, осакатяват и прочие... Садизмът рядко бива провокиран, да мъчиш живо същество в продължение на часове си е патологично проявление.

Точно заради това не изпитвам състрадание към хората абсолютно за нищо ! Сигурна съм ,че изверга чете мненията на хората и искренно се надявам ако е възрастен човек съдбата да го накаже да гледа детето си във същия вид като кученцето.А ако е тинейджър/защото има и такива съдистично мислещи и действащи тинейджъри / то нека майка му да го гледа в този вид! Явно ние хората не можем да направим нищо срещу проявите на садизъм,но от природата и Божието наказание никой неможе да се скрие! Бог бави но не забравя!

"Животните нямат депутати в парламента. Те не могат да пишат или да провеждат стачки. Никой не се застъпва за тях, освен нас, хората, които съжителстваме заедно с животните в един свят, който не е само човешка собственост." Дж. Даръл

Горкото кученце. А този, който го е намерил, какво ли е търсел в контейнера? А този, който го е направил, защо просто не го е убил по някакъв по-безболезнен начин? Все ми прилича на детска игра, повлияна от съвременните компютърни игри, или опит за привличане на вниманието (и някой и друг европейски лев), към многобройните фондации за защита на животните. Или пък някой изявено луд със склонности към садизъм. Абе не е ли крайно време в нашата страна всички да си идат по местата, лудите-в лудницата, престъпниците- в затвора, бездомните кучета... ами там, където отиват бездомните кучета в цивилизованите страни, а децата- в училище!!!!!

Бъл-га-ри! Из-ро-ди!

в случая осъждаме проява на жестокост към напълно беззащитно същество. този, който го е направил утре може да посегне на дете, на теб или на всеки, който е достатъчно слаб и не може да се защити, само и само да задоволи потребността си да причинява болка. нито предпочитам кучета, нито съм родител (все още), но жестокостта по никакъв начин не трябва да се толерира. по-добре се позамисли ти преди да пускаш неадекватни коментари. я само си представи, че някой те завърже и започне да си те измъчва, да ти реже ръце, крака и да се кефи.......сърце нямаш ли?!?

ЧОВЕК КОЙТО МОЖЕ ДА ИЗВЪРШИ ТОВА УТРЕ МОЖЕ ДА УБИЕ ДЕТЕ. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ МИЛИ СЪНАРОДНИЦИ.КАКТО СЕ ОТНАСЯМЕ КЪМ ЖИВОТНИТЕ ТАКА СЕ ОТНАСЯМЕ И КЪМ ХОРАТА - ДЕЦА ВЪЗРАСТНИ И ИНВАЛИДИ . ОТ ТОВА ЗАВИСИ КАКВИ ДЕЦА ЩЕ ВЪЗПИГАМЕ.

+1 Господ да ни е на помощ, това не човек, а урод! Най-страшното е, че сигурно се кефи на това което е направил.

Ужас някакъв. Боже, горкото животинче. Колко ли мъки е трябвало да изтърпи . И защо? Болни мозъци, болни хора. Боли ме душата за него. Та това е било малко, новородено кученце. Направо лошо ми стана! Кой човек го е извършил! какво сърце трябва да имаш, за да гледаш мъките му и да го направиш, зле ми стана!

Много страшно е ,че има хора,които не осъждат тази жестокост.Обикновено тези,които се грижат за животни помагат и на хората в нужда!Надявам се извършителя да бъде открит и да се предотвратят подобни извращения ,било то над животни или хора!

Нима вярвате,че някой ще търси извършителя?

За това, което е направил с беззащитното кутре неизвестният изрод просто нямам думи! Дано му се върне тъпкано! Но искам да кажа още 3 неща: Този ненормалник е нанесъл и голяма вреда върху имиджа на цяла България - който не вярва, да види в социалните мрежи, какво пишат по този повод хората по света за всички българи и за страната ни. По повод на защитниците на насилието срещу кучетата, обосноваващи го с кучешката тения ще дам само фактите - през 2007 г. в ЕС има 834 случая на кучешка тения и над половината са в България (данните са различни но да приемем, че са 450), от тях 15-20% са деца. Повечето заразени са на 50-60 годишна възраст от селските райони и са заразени още като деца, но заболяването е открито сега. Основните причини - ниска лична хигиена, естествено. Последно - за какво ще си давам парите, които сам си изкарвам, е лично моя работа. Да не ми опяват, защо давам за животни, а не за хора и да си зададат въпроса, как така държавата не може да се справи (пак от нашите данъци), напр. с проблемите на децата, лишени от родителски грижи? Толкова ли са много? Ами не, не са - в края на 2004 г. са били 7 699 (крият доста старателно броя им за да може да ви цоцат не само данъците, но и даренията). Нека са 8000, на ден с по 20 лв да ги издържат (мечтана сума за много от нас), на година са под 59 млн. лв! Толкова ли не може държавата да ги намери? Може, ама трябва да се краде по-малко и да се поставят точните приоритети, защото само спортната зала в София струва над 108 млн. лв. ! Бойко Борисов се хвали, че като кмет и премиер е прерязал 2000 ленти! Браво, ама ако е рязъл по две на ден, излиза, че това са почти 3 години! За това ли се плаща солидната министерска (кметът на София е приравнен по заплата) и премиерска заплата? Кой през това време му е вършил работата - чиновници ли? Ами ето, така изтичат паричките ни, а вие - кучетата... Те, впрочем, са по-добри от хората. Хапан съм няколко пъти, но не те ми ограбиха апартамената, обрах ми колата и се опитаха да влезат през терасата ми, докато гледахме телевизия... И да, не те изнасилиха и убиха онази млада жена в Борисовата градина, а и няма куче - агент на ДС или с прякор Трактора.

Браво!!!!!!!!!!!!! Най-после да срещна човек с ясна позиция по въпроса. Поздравления, ако сме добри към животните, ще можем да бъдем и малко по добри и кам хората, но при тези "приоритети" не съм сигурна, че това ще се случи скоро.

Абсолютно си прав. Приоритетите са върху скъпоструващи (или изкуствено оскъпени) проекти, защото може повече да се краде. Колко ще откраднеш от сиропиталищата? А виж, от една магистрала голямо лапане пада. А лентите реже, защото такава роля са му определили продуцентите...Той за друго не става, а не е и нужно...

Доживотен затвор за престъпниците.

мисля, че ако полицията се позадейства, ще намери виновника, а после, понеже сме хуманно общество, е редно да го убием с камъни, вместо да го изгорим на клада например. така ще се изчистваме от изродите и престъпленията ще намалеят.

Сгади ми се от такава жестокост,сигурно изрода сега чете и се кефи!Но нека не забравя,че всичко се връща на най- милото - децата му!

Как мислиш-децата на този изверг,какви ли ще бъдат?

Следващия път ще бъде дете.Между нас се разхождат изроди.

Няма по-жестоко и лошо нещо от човека. Дори пред такава немислима жестокост има такива, които защитават мъчителите на животни с твърдението, че някъде, някога някакво куче нахапало дете. Да, но в същевременно милиони животни са малтретирани от хора, ключително бебета животни. Нито едно куче не е изнасилило, ограбило, измамило или наранило или убило човек за удоволствие, не това е специалитет на хората.

Браво, Пешо! Много точно казано! Напълно те подкрепям.

Абсолютно!

напълно подкрепям твоето мнение. Жестокостта на хората е безгранична, но защо трябва да се издевателства над беззащитните животинчета. Това че едно куче е ухапало някого не означава да се поставят под един знаменател всички кучета. И при хората и при животните има и добри и лоши.

Да, напълно съм съгласна!

Дайте дарителската сметка да почваме да въртим СМС.. защото разбираш ли всичките БГ деца са живи и здрави, нямат нужда от операции, та сега е ред на кучетата!

Проблеми по света много и най-разнообразни. Всеки реагира на момента и според това, което му се случва. Еднакво безсърдечно би било да подминеш болно просещо дете или да подминеш осакатено от ЧОВЕКА куче. Защо реши, че едното е по-маловажно?!?

Винаги съм пускала смс-и и съм правила дарения за помощ на деца. Но вече няма да го правя,защото утре порасналите вече възрастни ,режат лапите на животните! Умнико ако някой стори това на детето ти ,няма да се пенявиш по този начин,нали! Ще четеме всеки ден по телевизията номерата на дарителските сметки и ще търсиш помоЩ от смс-и!

Ти пък на колко деца си дал, та ревеш? Който дава не го прави пред медиите, а по вътрешно убеждение и без да чака потупване по рамото! А такива, дето плачат най-много, нищо не дават, а пръскат морал като пробит кондом!

vem-чо, неграмотнико, вземи се научи да пишеш, преди да даваш акъл - деЦките градини се пише малко по-различно. Жестокостта няма нищо общо с ограничаването на популацията на бездомните кучета. И не решава проблема с кучешката тения. Е, сега като умря в кански мъки горкото животинче, някакъв проблем на някого реши ли се??? Освен, че изродите умряхте от кеф... Толкова много измет има в нашата държавица, хич да не се чудим защо всичко ни е на този хал. Няма как от кофти материал да произлезе нещо качествено.

Пожелал анонимност бизнесмен е обявил награда от 10 000 ЛЕВА за всяка информация, която може да доведе до залавянето на предполагаемия извършител. С дарения от няколко организации за защита на животните сумата е нараснала до 12 000 ЛЕВА. Едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички хора участвали в това благородно дело!!!

С цялото си сърце желая на урода, причинил това на малкото цялата физическа болка на този свят!!!!!!!!!!! Вие, които защитавате или заставате по някакъв начин зад такова престъпление не сте човеци и не заслужавате спокойствието, което ви гарантира тази шибана държава в тези случаи!

Я пак, какво ми гарантира държавата? Ако държавата ми гарантираше спокойствие, нямаше да ми обират апартамента няколко пъти и два пъти да ми крадат коли. Държавата гарантира нещо на такива, като Киро Киров, Мишо Бирата и др. "бизнесмени".

Това беше много НЕ на място. Никой не ТРЯБВА да е жалостлив с когото и да е било, това е порив, който човек изпитва. Това е моментна реакция да постъпиш правилно. Всеки сам преценя според житейският си път как да постъпи. Кой си ти да определяш кое е редно и кое не? И нима смяташ, че да се ОПИТАШ ДА СПАСИШ новородено и осакатено от човека куче е проблем? Но не е проблем обаче стореното от човека? Човекът, който по принцип е едно от най-силните (съзнати) същества и трябва да пази животните, които разчитат на него. Замисли се, в Африка в момента има хиляди бедстващи, нямат вода. Ти какво направи за тях, например? И сега може да се появи някой, който да критикива теб...

Кучетата са домашни животни и нямат място на улицата. Какво стана с детенцето нахапано от куче преди няколко седмици.Колко години ще му дадат на песа или на собственика... Видно е че на повечето хора по мили са им помярите от колкото хората - всеки жали за себеподобните си.

Ти правиш ли разлика между ограничаване на популацията и жестокост, помияр? Къде видя да пише, че кученцето е улично? Предишната жестокост към улично куче ли беше?

Е, как ще направи разлика, като това е писане на автопилот. Просто някои хора не виждат по-далеч от носа си. Уникално е как подобно мислене си търси своята сцена за изява.

много неправилно мислиш. Не всяко куче може да бъде домашен любимец, и кучетат,както и децата искат да са обичани и гледани. Има приюти за деца, и за кучета...за жалост. Това че един човек извършва престъпление не означава, че трябва да сме жестоки към човешкото общество...осъзнай се.

този който го е направил незнае за законите на кармата,тази жестокост се връща към извършетеля и когато на него му се случи нещастие ,той трябва да разбере защо му се е случило

Първи стъпки. Първа кръв. Преди да се премине към деца!

Според едно проучване на британски и американски психолози, се доказва ,че насилието и жестокостта над животни е първият сигнал за психични проблеми и сигурно доказателство ,че предстои индивида да прояви същата и към хора.Доказателствата са много за това.Профила на голяма част на различни серийни убийци напълно отговаря на горното заключение. Голяма част от тях го проявяват насилието над животно още в ранна детска възраст!

И аз мисля така. Това не може да бъде извършено от човек с нормална психика, освен разбира се ако е пиян или надрусан (всъщност последните две също не говорят за психично здраве). Не съм защитник на кучета и кучкари, но това с отрязваненето на крачетата си е жив САДИЗЪМ!!!