Защо Путин се прави, че има какво да празнува?

Ердоган ликува. Газопроводът "Турски поток" ще носи големи ползи на страната. Но Москва се оказа в същата задънена улица, както и с "Южен поток"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бре- за ПРЪВ ПЪТ да прочета в дойче зеле статия, засягаща и България, в която да не се подлага държавата България на оплюване! Направо не мога да повярвам! Всичко останало си е точно така, както е написано- т.е. не е фалшива новина и анализа е абсолютно верен.

Четях и се чудех кой болен мозък е съчинил това писание. А най-отдолу се мъдри "Дойче Веле". Всичко ми стана ясно

Тази немска медия е на 65% плащана от Държавният департамент на САЩ. Въпроси за нейнатаобективност ?

Със всяка изминала година ватните мърши биват все по нагъзени. Постепенно бензоколонката на мурзилките губи пазари и позиции. И тъй като като аборигените-алкаши разчитат само на това което им подарява природата , след спиране напродажбите на нефт и газ ватната държава е фалирала, защото не произвежда почти нищо друго. Ето сравнение например със САЩ в зависимоста на двете държави от петролните и газови производства: Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. Първите пет позиции за износ на САЩ и некадърната Русия: САЩ Потребителски стоки - 198 милиарда долара. Автомобили - 158 милиарда долара Селскостопански стоки - 133 милиарда долара. Самолетите - 121 милиарда долара Химикали - 77 милиарда долара. RF Суров петрол - 93 млрд. Долара Нефтопродукти - 58 милиарда долара. Природният газ е 38 милиарда долара. Дизелово гориво - 23 милиарда долара. Машини и оборудване - 28 милиарда долара. Ко значи? Че, като се изчерпи това което земята им даром им дава на ватенките без да имат мозък (като маймуна, която чака да падне кокоса и банана) , ще останат само с: Машини и оборудване - 28 милиарда долара. (разбира се ако есе още не са измрели от алкохолизъм, глад и нищета)

Износ на автомобили по държави. Ето списък на първите десет държави, класирани според пазарния им дял в световен мащаб: 1. Германия – $ 151.9 млрд. (21.8% от пазарния дял) 2. Япония – $ 91.9 млрд. (13.2% от пазарния дял) 3. САЩ – $ 53.8 млрд. (7.7% от пазарния дял) 4. Канада – $ 48.8 млрд. (7.0% от пазарния дял) 5. Великобритания – $ 41.3 млрд. (5.9% от пазарния дял) 6. Южна Корея – $ 37.5 млрд. (5.4% от пазарния дял) 7. Испания – $ 35.6 млрд. (5.1% от пазарния дял) 8. Мексико – $ 31.4 млрд. (4.5% от пазарния дял) 9. Белгия – $ 30.3 млрд. (4.3% от пазарния дял) 10. Чехия – $ 18.8 млрд. (2.75% от пазарния дял) Лъжеш като Дойче веле.

Горд европеец, по-кротко с цифрите. Проверявай си източниците преди да постваш. Жлъчта си остава на твоята съвест. Не забравяй, че янките са далече и пръста си няма да мръднат за нас. Ако стане меле те ще са чисти а у нас като в Сирия. Не им се кланяй толкова като на Всевишния. Те са колос на зелени хартийки. Всичко за тях е бизнес и шоу. А руснаците знаят 2 и 200, по-жилави са от това както се мъчиш да убедиш себе си. Не ги оплаквай, ще преживеят и тази империя.

Статия на Дойче веле !От там нататък,няма какво да четете !Най-големият разпространител на хибридни войни !

Само като прочетох заглавието и разбрах,че е писано от Дойче веле !Газ пикаят от яд завалиите !

Дойче Зеле е вкиснало отдавно, и само дир-а още ни го сервира.

не е много далече от акъла защо руснаците прекараха южен поток до Турция след като под диктовка на чужди сили им направихме сечено. След прекарване на ТАП, ако стане то 50% от капацитета трябва да е свободен според европейските правила за други доставчици, като например ГАЗПРОМ. Та с европейски камъни по европейски кратуни.

че турците умеят да се пазарят и издействаха от Русия отстъпки за цената на природния газ и изгодни за Турция транзитни такси. А нашите некадърни и продажни управляващи безропотно приемат всички условия на наглите ватници,дори когато е очевидно че са неизгодни за България.

Путин ако не беше нападнал Украйна и окупирал Крим нямаше сега да мисли турски и южни потоци...северни потоци и т.н. Щеше да си прибира паричките и руския народ щастлив и немразен от целия свят.

Защо Крим се води към РФ, бе умник? А, скопската Македония защо не е българска?

За 500г турско робство ,турците не успяха да пречупят българската народност,традиция и религия . А за 50 руско робство Русия,Сърбия с любезното съдействие на нашите комунисти измислиха македонска нация и държава и посърбиха българско население. Накараха го да мрази всичко българско и родно.....

18 май 1944 г. Сталин депортира 185 000 кримски татари.Един от най-жестоките пристъпи на комунистическата ненавист към „вътрешния враг“ в СССР са бруталните репресии срещу българската общност .7 милиона в Русия казаха: Аз съм българин.Всички знаем от историята как Сталин методично създава т. нар „татарска“ нация, потъпквайки българската национална идентичност и преименувайки волжките българи в „татари“ (впрочем, по подобен начин бе създадена и „македонската“ нация, б. а.). С нарочен указ болшевишката власт заличава нашата националност в границите на СССР и напълно я изключва от последвалите преброявания. Преди това според резултатите от преброяването през 1897 г. българите на руска земя са били 1 300 000, а през 1926 г. – 1 500 000 души.

Да ви пикай котка на газа и на намярата Га имати толкуз газ и нефт що бегат от расията като изоглавени Ми те по сиромаси от нас завалиите ве

ТП (трафопост) ще се окаже с турска тапа на българотурската граница..ха.ха така е като не се пита бат Бойко?!?..ха.ха

Какво би станало, ако ние имахме толкова газ, колкото има Русия? Дали стандарта ни на живот щеле да достигне този на Русия? хахаха

Руснака казал на германеца "андрешко".

Путин има далече стигаща стратегия и не си пилее усилията напразно А вие какво имате, освен да хулите и мразите? Вие отдавна сте конюнктурни, политиката ви всякога е била "на парче", за да се правите на богати и известни. Уви, мнимо такива сте. И не забравяйте: "От две противопоставени войски побеждава оная, която скърби" - Лао дзъ.

Ееех, андрешко, андрешко!Можеш да пишеш пасквили по поръчка на господарите ти, но така си и остана малко човече с каруцата в калта!

Дойче-Сорос-Зеле много плямпа, ама не си проверява информацията. Турската лира в последните 2 месеца поскъпна с повече от 25%. Южния паток стана Северен. България изяде дървото и от Брюксел и от Щатите и от Русия, а на пудела ББ му се клати правителството. Сега вместо Русия, се молим на Турция да ни продава Руски газ.

Джуджака еднолично закри Южен поток и се насочи към Турски поток, че му се видя по-стратегически проект в опита да стопира ТАНАП, с което обаче се набута, като на практика подсигури ТАНАП и възможност на Турция да върше кръстосан транспорт. Пример: Турция купува 15 милиарда куб м от Русия уж за собствено ползване, през ТАНАП минават 10 милиарда куб.м купени от ЕС. Реално на европейската част на Турция и стигат 5 млрд. куб.м другите 10 млрд ги прехвърля към ЕС, но като газ транспортирана от ТАНАП. Газът от ТАНАП използва в Източна Турция, вместо да ги кара от Син поток натам. Така прехвърля транспортните разходи на Русия, но пък си ги прибира от ЕС. Русия вместо да построи 400 километра тръби по маршрута на Син поток, строи 1500 километра тръби до европейската част на Турция. Така Турция си спестява и транспорта за своя сметка от Син поток до Еропейскта част, на всичко отгоре Русия им намали и цената и то с година назад и изплати няколко милиарда на Турция, с които Турция си построи тръбите за ТАНАП. Естествено че Е,доган ще празнува, а Путин ще гледа тъпо, защото е наясно, че сам си е срал в гащите.

"...Естествено че Е,доган ще празнува, а Путин ще гледа тъпо..." Като изтече договора с Украйна 2019, като врътне крана (или като плаши, че ще врътне крана), не знам кой ще гледа тъпо... Бил финансирал тръбата на Турция?!!? Че той ще ги избие само от сделката с ракетите, а и дори да се набута - ИМА НЕЩА, КОИТО НЕ СЕ КУПУВАТ С ПАРИ...

Дреме му на крадеца шеломов! Той винаги е на далавера! Печели си ПР пред руския мужик, а е дал строежа на аверчетата ротенбергови, а накрая руския данъкоплатец плаща сметката!

Не е за вярване колко си късоглед!Явно си от тези дето не знаят, че не знаят и не може да им се помогне! Погледни договора за тръбопровода.Турция се задължава да плаща 15-те млрд по първата тръба, които са за тях.И като си такъв анализатор, си отговори сам защо ще е тогава втората тръба?Може би екпертите на Газпром и Путин са толкова глупави, та ей така си строят тръбички само за да докажат, че имат кинти и го могат даже и по дъното на Черно море, което не е Балтийско:-)). Е, ако не стигнеш до правилния отговор, ще го научиш съвсем скоро.И то от предвидливите държави от ЕС, които ще се включат навреме.За жалост България не е между тях, благодарение на продажното си правителство

че в момента в който започнат да се появяват неоспорими факти в постингите, рязко спада интереса на червения тролетариат към темата

съм забелезъл че вие сороститутките винаги сте в поза партер очакващи атака отзад за да не се дърпате

че в безсилието си червения трол го избива на простотия и обиди

Не се издавайте бе колега. Щом се обиждате на сороститутка, значи сте такава !

само не разбирам автора на тази тъпа статия какво празнува с нея....или просто поредната платена помия показана в дира

Започнах да чета статията. На половината я прескочих, и гледам - DW... Яснооооо….

Само като видях източник "DW" беше ясно какъв журналистически шедьовър е по горе ...

За Турски поток четем всяка седмица, нерентабилен бил, скъп бил, не бил това, което трябва... Явно ще трябва да си обясняваме А и Б - едно нещо е скъпо до момента, в който извадиш парите да го имаш. Щом може да си го позволиш и го искаш - не е скъпо. Скъпо е за едни бъхльовци като нас, дето все махни намираме и накрая все с трипръстовите комбинации участваме.

С тоя ТП, Путя си сложи таралеж в гащите. Ердоганя здраво му е бръкнал отзад и сега накъдето си завърти пръста, Путя натам ще се обръща. Един ден на феса като му щракне да спре транзита и да се включи в идващия катарски газопровод, Путя ще коленичи пред Ердоганя за милост. Мислеше че ще баламоса нас да строим и ще си играе с нас, ама видя от трите най-дългото. А сега да върти свирки на резака и да слушка като котарак

а бе чиче снега е затрупал кофите ли та кяфаш като пале пред зетьовете ти дето праскат дъщеря ти,а при нейната липса когато е при турците праскат тебе,жалък си недежденсколюлински прошляк

Toi si misli che ne go znaem koi e ...

От Бойко по-голем в тва нема - всеки километър магистрала всеки мост е празник за цалата държава. Но пък дойчезеле отново гледа на боб как рухва руската държава.

Ако Германия няма синьо гориво, тя рухва на часа. Дори е странно, защо още Германия финансира превратаджиите в Украйна.... без Русия, тя не може да си осигури гориво за икономиката. Европа не може да осигури такова, всички европейски газови находища са на свършване, до няколко години. Германия обеща да затвори и всички АЕЦ, тогава откъде гориво за населението и за промишлеността? Колкото за магистралите на България и за празненствата на ГЕРБ за всеки километър далавера, просто погледнете една скорошна статия на afera bg: ЕТО КАК ГЕРБ КРАДЕ ОТ ПЪТИЩА И РЕМОНТИ! ВИЖТЕ ЕКСПЕРТИЗА! БЕЗУМНО НАДПИСВАНЕ, НИКАКВИ СОНДИ – ПРОБИ, 30% НАДВИШАВАНЕ НА АСФАЛТА!

глупости

харесва ми воя на наште сороси,така се напъват да вият че от напъна си произвеждат газ за хъбчето на баце

че ежедневно многоуважаемия ДИР ни снася новини за пропаднали руски проекти, показва колко ги боли руснаците

Schilo

Кое е пропаднало, бе? Ба си. Това, да ви карат на черното да казвате бяло, как успяват да го направят? И срещу колко?

Ми Южен поток примерно. Вместо да пуснат 400 километра тръби по трасето на Син поток и да оставят Турция сама да си ги закара до Истанбул за своя сметка, строят тръби от 1500 километра, та Турция да не кара газ за своя сметка до европейската си част, а на всичко отгоре и цената им смъкнаха за всичката газ, че и година назад.

обичам да гледам как се гърчите

Schilo

Е, осигуриха си сигурен пазар на газ за години напред. А ти, ще си ходиш с бутилките. Щото, на мястото на Турция, можехме да сме ние.

Я пак руснака почна да трие, каквото не му изнася. Повтарям пазара беше осигурен, а не са си осигурили нов. При това се набутаха много за сметка на Турция. На мястото на Турция можехме да сме ние, ако Джуджето не реши да прави Турски поток, че му се видя по-стратегически в опита да стопира ТАНАП и се набута, като на практика подсигури ТАНАП.

Путин знае какво да прави и защо да се радва. Той е газпромовец и държи на газта. Прави сте че само част е договорена, но това което влезе в Турция става собственост на Турция и от тук нататък Турция ще определя цената и дали да продава. Ние като протежета на САЩ и ЕС не само че загубихме, а трябва да се поклоним ниско на султан Реджеб и нежно да му целуваме ... знаете какво. Дано не съм прав.

Не е така. Газът влизащ в Турция може да е на всеки, който го е купил, но ще плаща на Турция транзитна такса, а Турция ако иска може да ползва тръби на своя територия и за други източници, но не виждам по това трасе как ще стане това.

Руския газ, който заплаща Ердоган е с 12% отстъпка в цената, това е лична отстъпка за Ердоган. Руската цена на газта + транзитна такса на Турция е проблем за купувача на гръцката граница! Не е ясно дали България ще може да "търгува" турски газ на такива "конкурентни" цени... затова газовия хъб на Бойко, ще е негов личен газов хъб, а тръбата от Русия за Южна Европа май ще заобикаля напълно България и Бойко.... Ако случайно дойде азерски газ през Турция, цената май ще е доста по-висока, пак с турските "посреднически" цени... В случая ЕС си правеше навярно някакви сметки за Катарски газ през Сирия май, неясно как може да дойде оттам в Европа без да мине през Турция... но май инсценираната война в Сирия не се оказа по-полезна за Европа, отколкото "хуманитарната" война в Либия...

Защо България трябваше да плати строежа на ЮП с пари назаем от Газпром, заемът да се изплаща години наред с приспадане от транзитните такси (0 стотинки годишно за България от транзит години наред), а след изплащането тръбите щяха да останат руска собственост?

Schilo

Първо- България нямаше да плаща нищо. Дото им досвидяха 2 млрд. В тази връзка- Боце изтегли 16 млрд., ама си мълчите. Второ, парите щяха да се наливат в България. Щяха да отиват за български строители, фирми и т.н. Второ- "Газпром" прие да плати след отказа на България да финансира. Трето- дружеството, собственик на газопровода е българско, регистрирано по българските закони.

още храни служители в офиса на южен паток в България

И кво като дружеството се води българско, а само Русия ще решава да пуска ли газ през тръбите или не. Русия предлага де не получаваме нищо в продължение на 15-20 години, съответно да загубим 100 милиона получавани в момента, да загубим територия - пътя на тръбите. Парите нямаше да отидат за българска строителна фирма, а за някоя руска или турска. А глобите за нарушаване на законите на ЕК на наш гръб. Просто е! Карат газ до брега от там поемаме ние с наши тръби, по които можем да си караме каквото искаме. Точно както сега става в Турция. Ама за нас не може, щото на джуджето не му мина номера, но поне си има идиоти у нас, които да му подкрепят простотиите.

Schilo

Мислех ви за по-умни. Сега, не е ли така? Пак крана е в тях.

Schilo

До "хахха". Между другото, основният дял служители в офиса бяха италианци. Познавам се с един от преводачите им.

Прочети пак какво съм написал помисли малко преди да пишеш тъпотии. НЯМАМЕ тръби, които на практика са чужда собственост, но се плащат от нас. Крана може да си го заврат отзад, след като пуснат терминала в Александруполис догодина.

Schilo

Наистина те мислех за по умен. Догодина, ти ще си навираш бутилките с газа някъде. И ще плащаш. Ама много ще плащаш.

Ще плащам по-малко, щото сме част от ЕС, а и като се завършат интерконекторите Путлеристан може да избира да си продава ли газа или да си купуваме от другаде. 100% ще е по евтино, каквото и да реши Джуджака.

Морската част на Южен Поток беше финансирана изцяло от Газпром, докато сухопътната част през България беше по равно (50/50 или 51/49). На практика ЕС не можеше да се меси в морската част, както и в сухопътната. С какво право се намеси, след като тръбата не минава през трети страни, не стана ясно. Северен поток е много по-спорен, защото минава през морската част на други страни и трябват разрешения, но нямаше никакви проблеми, както за първат, така и за втората част. Слабото звено на Южен поток беше "Българската" власт, която е 100% агенти на ДС, като много от тях са двойни-тройни агенти и на практика работят за други страни, не за България. Ако имахме Българска власт, нямаше да има проблеми. Виждаме всеки ден се разкриват корупционни практики, офшорни фирми за пране на пари на всички от Властта. Дори "български" паспорти се заплащат и получават от африканци, турци, араби и всякакви чужди мутри, а българската земя се изкупува масово от такива "нови българи".

Копейчевци, България НИЩО не изгуби, но щеше да изгуби много ако се беше хванала за ЮП !!! Не може да теглиш 4млрд долара за проекта и да не знаеш колко ще взимаш от транзитни такси. Дали въобще ще можеш да си плащаш лихвите само по заема. Никой не показа документ за транзитните такси...НИКОЙ !!! Рашките искаха ние да теглим кредита и да строим, без да знаем какво ще вземем. Сега те строят ТП, щото и Турция не иска да тегли заем за да го строи. Затова Ердоган празнува а Путьо дреме като препикано мушкато

Schilo

А сега напиши, какво щеше да изгуби.

Транзитните такси, които сега получаваме - по 100 милиона годишно, срещу алтернативата 20 години да не получаваме нищо и след това евентуално да получаваме 2-300 милиона.

Schilo

Че твоите да бяха финансирали проекта, бе! Отворко!

Мойте можеха да го финансират, ама да могат да си ползват тръбите, а не да ги плащаме пък вие да си разнасяте газта както ви хрумне. Утре ще се сдобрите с Украйна и айде по-евтин и къс път, А ние пием студената вода. Няма да ви мине номера отрепки руски.

Schilo

Ами да бяха извадили парите и да поставят условия. Или, келепиреца им е по-важен?

Ердоган получи 12% отстъпка от цената на руския газ, България се договаряше за 4-6%... Сега България се нарежда на опашка за турски газ на редовна цена, като Ердоган печели поне 12% от продажната цена на "българския газ". С няколко български посредника пред Турция, България пак ще плаща най-скъпия газ в Европа... отделно няма да може да получава такса за пренос, ако пренася газ до Сърбия, например. Това ако не е загуба какво е?

Еее,голям плач "на чужд гроб"! Ако беше терминал за СПГ от САЩ щяхме да се радваме,ам щом е от Русия -му търсим "кусурите".Аман от безгръбначни! А за Южен поток-няма смисъл да се говори,по-скор кажете бещо за ТАНАП? Иначе имаше големи хвалби за тръбата/газа от Азербайджан,дето май почти "нема газ"....

Самото поставяне на тръбите по морското дъно не е ли успех ? ГОЛЯМ УСПЕХ Е ! А, какво ще решава ЕС ? Да стоят хората на студено или да купуват от Русия ? Разбира се, че ще купуват ! А, най-големият губещ е България, заради тъпите си управляващи - мекотели и навеждачи !

Интересно защо дир.бг препечатва смрадливата, платена пропаганда на платените клакьори от дойче зеуе?

Защото се плаща.

А как празнуваха европейците когато съединиха тунела по Ла Манш. До първия влак има още 2 години бачкане , ама изпиха 1 тон шампанско.

"Как празнуваха европейците" ми говори две неща за теб. Първо, много лошо са те подготвили рашките - ти трябва да говориш като нас бре, братушка! Как празнуваХМЕ трябваше да напишеш. И второ - никога не си имал досег с миньорската професия. Даже и понятие си нямаш, какво означава да копаеш десетки километри под морското дъно, да свържеш двата тунела и отклонението да е само 2,5 сантиметра. Апропо, при същата ситуация рашките щяха да празнуват двойно. Просто техните тунели нямаше да се свържат и щяха да си имат едновременно два!

Ердоган пак изигра Путьо или може да се каже, че Путьо пак се осра до ушите !!! Мъчиха се нас да прее*бат, ама не стана. Сега обаче сами си го навряха с Турски поток, та дълго ще го помнят. Разбираемо е защо Раша и нейните български гъзоблизачи мразят ЕС. Все пак ЕС си защитава интересите и членките в него, което е в ущърб на азиатските орки и нашите продажници режат вени заради Матушка

Много си тъп, бе “ The-Canadian“ !

Не знам кой кой е изиграл, но България пак е от страната на булката. И въпросният ЕС лекинко ни лиши от един милиард приходи. Отделно колко можеше да се краде от въпросния Южен поток. Украинците гепеха по няколко стотин милиона годишно и Газпром стискаха зъби щото нямаха избор. Сега като тръгне тръбата България ще остане без още 400 милиона от транзита за Турция и Гърция, и тъпите комунисти начело с Бойко Борисов ще правят тутурутки за да не умрат от глад.

Цените са в долари, а не в рубли, та по леко с хвърляните числа

Ами че официално казаха че България взема около 400 милиона от транзит за Турция и Гърция. А за кражбите на украинката с русата плитка знам неофициално от една жена, ама не от пазара.

На швабунгерите им припари. И дойче зеле се разсмърдя. Ем ги боли, ем ги сърби завалиите.

и как им припари?

Нали беше бликнало газ в българския шелф. И за износ имало..... Какво ни занимават сега с турски поток , та северен ,та южен , та американски в бутилки.......

Аве , щом като Путин и Руския газ са толкова лоши , то тогава ЗАЩО Германия строи Северен поток 2 ????

Русия строи Северен Паток 2, за собствена сметка.

Schilo

ма германците не се отказват от рускаия газ. Що така? И нямат нищо против СП 2

Schilo

Питам бе, Германия отказа ли се от доставки по СП-2? Че и Меркел пообиколи малко държави, за да се случи.

Германската Uniper се оттегля от проекта „Северен поток" 2

И к'во от това ?

Русия строи и финансира сама СП2 само за да не стане за смях пред света. Голяма геополитическа далавера е това.

е 100% частен проект и няма нищо общо с германската държава. Така и не се научихте да не лъжете за неща, които се проверяват за 2 минути.

няма. няма.

Schilo

Хич....Такова нещо, как се случва без благословията на държавата?

АФП Sputnik: Русия е готова да финансира „Северен поток 2“, ако САЩ наложат санкции върху проекта Президентът на Русия Владимир Путин е дал индикации на германското правителство, че Москва е готова да финансира напълно газопровода „Северен поток 2“, в случай че САЩ наложат санкции върху проекта, според информация на германския вестник „Sueddeutsche Zeitung“, предава Sputnik. Според вестника, по време на посещението си в германския град Месеберг през август, Путин е разкрил готовността си да финансира проекта, въпреки съпротивата на американското правителство. След това той се е срещнал с канцлера на Германия Ангела Меркел и газопровода е била една от главните теми в разговора им.

Разбира се, че е публикувано в и е дело на този немски медиен помиярник !!

Няма как да не се пускат такива партенки! Това е американска хибридна война! Трябва да се купува втечнена "мериканска" газ с поизход Русия на тройни цени!

пак се оляха с глупостите си

Е, поне не скърби за ЮЖЕН ПОТОК.

ВСЕКИ ден, в българските медии се пуска някоя пропагандна статия. От ройтерс, дойче веле, асошейетед прес, вашингтон пост. Води се яростна кампания, спонсорирана от американски банки чрез американски фондации за оклеветяване и очерняне на Русия. Стигна се дотам, че официалната американска администрация преди Тръмп се включи в кампанията. Сегашният президент Доналд Тръмп назова американските медии като врагове на народа - и е прав! НЯКОЙ НАЛИВА ПАРИ В ПРОПАГАНДНИ КАМПАНИИ - и това се вижда от всички читатели на новини!

Да бе какво има да празнуват.Някакви си 900 км тръби по дъното на Черно море и 16милиарда м3 газ годишно.Нищо работа, в Европа всеки ден по 7-8 такива проекта завършват. Нали така бе "Дойче Зеле"

две вместо четири тръби. основно газ за Турция. И всичко на разнозки на Газпром.

Да, защото 2+2=4. Две тръби СП и две тръби ТП. Що DW, не плаче за СП 1 и СП 2?.

Абе верно, че Путин „чисто и просто захвърли проекта и на бърза ръка обърна четирите тръби към Турция”, само че не преди, а след като другарят БСП-Орешарски спря ЮП чисто и просто и на бърза ръка за да угоди на началника си другаря МакКейн. А че сега Путин и Ердо били празнували, можем само да оплюваме брадите и благославяме до девето коляно ‘сичкото БСП, начело с другаря Орешарски и пр. другари бесепари и да се молим за снизхождението на анкарския чалмалия за цената на руския газ за България.

Енергийните проекти ги спря Тиквоча, според неговите думи, а в реалност - Джон Маккейн и Джон Кери, който оня външен министър го "убедил" след 5 минутен разговор да дойде в България и да даде Лична заповед за спирането на "Южен Поток" в България по време на Орешарски.

Премиер тогава беше Орешков, а не ББ! Всичко има граници, но лъжите бесепарски са безгранични!

целия тролетариат се е изсипал тука да защитава безаналоговия геополитически гений

кацнал сорос на трънка и започнал да врънка:дай бабо газ че на боко хъба ръждяса

DW :) Не става за четене ! Не става дори за подигравка , безнадеждно остарели , пропагандни бездария !

как може да не пишат само положителни неща за ботоксовия гигант

лапаш ли лапаш балканджи соро ялови патки,ялови патки сороски шматки

не ти се сърдя. толкова си можеш

Платените от Джей Пи Морган Стенли и Джордж Сорос медии чрез американските фондации - Aspen Institute, "Atlantic Bridge", German Marshall Fund of the United States, "Америка за България", "Отворено Общество" и още десетки подобни, ВСЕКИ ДЕН бълват пропагандни статии чрез ройтерс, дойче веле, асошейетед прес, вашингтон пост, франкфуртер алгемайне цайтунг, гардиън, блумбърг и стратфор. ИЗВЪРШВА СЕ МАСОВА ПСИХОЗА НА НАСЕЛЕНИЕТО, платена от личните интереси на американски олигарси. ХОРА БДЕТЕ!!

колко плати Турция за Турския Паток до сега?

Питай турците. А турската част се плаща от тях. Затова борисов бърза да направи газова връзка с Турция.

хич! нищо! нула! и утре реджеп, може да каже: дур, почакай малко, путин ефенди!

Има договори, п,тьо маринкин. Впрочем, за задокеанските тъпунгери договорите нищо не значат - вече нарушиха ТРИ.

Защо агентите на ЦРУ в дойче цвиле се правят че има какво да кажат?

колко плати Турция за Турския Паток до сега?

Ами има интернет и може да проверш,като толкова те интересува.

Провал е да! Но провал за България! Загубихме 400 млн. долара от транзитните такси годишно! И ако това в DW и в правителството ни го смятат за успех, значи или са луди, или са продажници!

Извинявай, ама дойче зеле винаги са били продажници. това "черно радио" се издържа от грантове на говежди фондации, и това е от самото му създаване.

глупости

Бяха 400 милиона ЕВРО, а не долара. Според Путин. Само дето никой не е виждал подобни разчети и гаранции, че парите са толкова и че транзитът на всички количества предвиден газ, ще бъдат осигурени.

А дойчето велето какво казва за ДВАТА Северни Потока?