Защо Борисов трябва да внимава с думите "моят приятел Тайпи"

Има най-малко три причини, поради които Бойко Борисов би трябвало да поограничи употребата на думите "моят приятел Тайпи"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че каквито и външни прояви да прави, каквито и причудливи форми да приема, в същината си Турция е била и остава деспотична азиатска диктатура.

Съвременната турска държава от своето създаване и по конституция е националистическа и тоталитарна страна.

Какъв риятел Му е като публично заяви,че ББ е сбъркал и България е загубила с отказа от Южен поток от което се е възползвал Той-Ердоган и Турция е спечелила. Това приятел ще го каже ли публично. Ами ББ директно е обвинен в причиняване на огробна щета на Държавата и Народа. Няма на това ниво приятели,а само национални и лични интереси на ВОЖДОВЕТЕ. Кол казваше-В международната политика те слушат какво говориш, когато имаш какво да дадеш. Да няма илюзии и излъгани очаквания. Бойко бързо да се учи в движение,че няма време. Утре започна от днес.

ВЕЛИК СУЛТАН ХАЛИФА ЕРДОГАН ......

Г-н Бедров, лесно е да се правят анализи, когато единственото за което се притесняваш е добре ли ти е напълнено портмонето и не носиш никаква друга отговорност, даже и за приказките си. Приемам, че така виждаш нещата, може би това наистина са твоите възгледи. Когато обаче носиш една държава на гърба си, всмисъл че от едно единствено твое решение зависи съдбата на 7 милиона българи, които са разположени до човек не по малко луд от Тръмп или севернокорейския лидер, човек трябва да има не едно, а десет наум. Не знам от къде пишеш дълбокомислените си статии, БГ или Германия, но ако осъзнаеш какво значи отговорност, значи вече си с една идея по умен, отколкото си бил до сега.

Никога борисоф не е знаел как да говори ,затова често се отмята.Този наш управляващ нищо не е научил от науката ДИПЛОМАЦИЯ.А въобще какво ли е научил ?

По добре Борисов да е приятел с "Тайпи",от колкото милиони бежанци в България!!!!

И как ще влезнат, ако имахме ограда и армия със разположени мини, лазерни системи, така че и комар да не може да мине от Турция в България. Тази истерия се създава, за да се изнудват за пари и помощи на Мигрантите, а те така или иначе си влиат нелегално пак в България!

Тъпа кратуно, и като тръгнат да влизат 100 -200 хиляди души, как ще ги спреш, ще ги гърмиш ли? Аман от тъпанари...

Тези хора с които плаши са на турско-сирийската граница. Много голяма част от тях не искат да ходят в Европа. Искат войната да свърши и да си се приберат по домовете или това което е останало. Тези хора не са заблъскали по оградата на българо-турската граница както едва ли не се изкарва и добрата воля на чичо Ердо да ги спира.

не трябва да затреляш 200000, достатъчни са 100-200 останалите ще се откажат ;)

Няма нужда да ги стреляш. Оградата по границата между Израел и Йордания е два реда мрежа, по хилава от оградата на селски двор в България. Видях е със собствените си очи. Само че на никой терорист и през ум не му минава да я прескочи защото през петдесет метра има табелки че по оградата тече ток, а разстоянието между двете мрежи / приблизително петдесет метра / е обилно наръсено с противопехотни мини. Като нахлуе тълпата и тези дето са най-отпред се разхвърчат на парчета тия отзад ще бъдат стъпкани от останалите които ще хукнат обратно. Няма нужда дори от един изстрел. Не било хуманно? Нехуманно е ако насила ги вкараш в минно поле. Когато си ги предупредил, и въпреки това те влязат там ти какво си виновен.

Налага се ( вероятно поради политическия интерес на бойко) меннието, че той бил хитър политик, защото поддържал добри отношения с ердоган. То тука няма кой знае каква гениално политическа промисъл-или показваш гола гордост като Гърция и не се накланяш или гъзолизничиш, твърдейки, че си хитър. В първия случай онзи те набелязва директно като враг, а във втория ти си му враг, просто те изненадва изодзад, правейки се също на твои приятел. Не е ясно кое е по доброто за България? Въпросът е реторичен

Няма вечно приятелство , има вечни интереси.

Борисов просто завижда на Ердоган, и той иска такава власт...

ще го забрави веднага щом задуха друг вятър на промяната, пример е приятеля Берлускони за когото забрави веднага ..

Ама че статия! Пълна с елементарни съждения, клишета, купешки фрази и още по-елементарни заплахи! Тия от ДВ не осъзнават ли, че ефектът от подобни писания е точно обратен!

"е време за по-дългосрочно мислене. " По времето на Тодор Живков имаше такова партийно мероприятие да се мисли поновомуута Бай Тошо казваше-Как да мислят поновому , като не знаят да мислят и по-старому.

А какво направиха с Европа видните "демократи"?

Защото Боцето най-големия.......тупан :)

Според автора турците в момента са силно поляризирани. Отделно и кюрдите водят война за свобода. Може ли да се стигне до гражданска война?! Този въпрос е много важен за България, да не кажа жизненоважен !!!

Какво е това "Тайпи"?! Името е "Тайип".

Тайпи са племе от Маркизките острови -вж. Херман Мелвил!

Борисов и география! В школата в Симеоново не изучават география.

Борисов не може да произнесе толкова сложни имена като Тайип.

Дълбоко в душите на някои народи е заложен образа на бащицата, великия падишах, човекът със железния юмрук който ще ни оправи, те си го търсят постоянно и си го намират.

Бедров, прави разлика между свобода и слободия. Не ти ли минава през главата, че Ердоган е против слободията и е нормално да стяга разпасалите се „демократи”. Най-добрите дипломати в света са турците. Преди да воюваш по-добре е да поговориш и ако не разбират от дума тогава да посягаш към тоягата. Ако Ердоган беше някакъв мръсник той отдавна щеше да залее България и Европа с бежанци от всякакъв вид, но не го направи. В същото време той издържа с помощта на Европа, а не на Русия 4-5 милиона бежанци от Сирия. Тези бежанци бяха прогонени от руснаците, а преди това много от тях избити, защото такива са интересите на разбойническа Русия. По-голяма глупост от тази, която казваш, че не трябва да се фаворизира Ердоган в дългосрочен план, понеже щяло да стане проблем, но не казваш какъв ще е този проблем. Защо льотчика президента Радев може да ходи в Сърбия или Украйна и да „милее” за „българите” там, а Ердоган да няма право да милее за турците в Кърджали?! Защо българското правителство да не предава турските граждани, но не в чувал както казваш, ако са противници на политиката на Ердоган? Предаването е също политика, която е в наш интерес. От кога комунистите милеят за хилядите изгонени от комунистическото управление нещастни хора в Турция та сега са се загрижили за техните права в Турция.

Докато има такива "граждани",като този тук, ще има и такива "дермократи", като онзи оттатък - те са в състояние на симбиоза и не съветвайте нашия вожд да се дистанцира от турската реалност, защото повече от сигурно е, че той отчаяно мечтае за нещо подобно!

гражданин, Турция е окупирала територия на Сирия и войските и се намират в нея. Това се нарича агресия. Същото правят и САЩ и някои еврейски страни. След като нарушаваш правилата какво искаш. САЩ използват кюрдите против Асад, Турция избива кюрдите не само в собствената си страна но и в Сирия. Та какъв е Ердоган тогава, агресор.

Божке, то само това да му беше на Боко... Той ги плещи какви ли не, какво му дойде, без да се опита да мисли.

Мухарем Индже и Иво Инджев са на евроатланто нпо хранилка./ Индже - тънък на турски/

Какъвто и да си бил и каквито и заслуги да имаш преди някой да стане султан, ако покажеш за 1 секунда, че си едва ли не равен с него, главата ти ще украсява оградата му след 5 минути. Това всички народи живели в Османската империя го знаят.

Бочеее врътнете едно чеверме на островчето с Ердо Сладура и нема си разваляте приятелството понеже на некой не му изнася!!! Балканската завист е известна нема се коркате,я глей на снимката кви симпатяги сте!!! И нема да пиете много да се не излагате все пак ти си каратяга ако стане нещо....!

Бедров, пишеш "със сигурност е време за по-дългосрочно мислене". И как ще стане, бе Бедров? Та нали Борисов може да мисли дългосрочно точно колкото и ти - ти до новия грант или заплата на служба на чужда държавна медия, той - до следващия заем... Двамата сте от един дол дренки - чужди измекяри. От кога на измекярите като вас двамата е позволено от господарите им да мислят? Ако случайно са им разрешили, то няма смисъл - мисловните им възможности отдавна са закърнел.

Точно се чудех тая боза кой я е измислил, а то Дойче Веле. На тия в началото на статията с големи букви трябва да се пише ДОЙЧЕ ВЕЧЕ, за да не си губят хората времето с глупостите им

Ердоган е голям политик и държавник. Турският народ се произнесе и най-малкото ги интересува какво ще каже Могерини, или САЩ.Какво ще става в Турция, решава турският народ.

Европа не се натиска да приеме ердуханова турция,ердухан се натиска да го признаят за европеец,така че Могерини не се интересува от турското блато.Дейвид Камерън вижда Турция в ЕС... през 3000 година

Турция най голяма приятелка на Бългаария, отличният съсед и кумшия. Аз почивала 2 пути в Турция лято. Хора много добри, осмихвали се и гостоприемни. Хора там обичат българки как мен казали че България най романтична част от тяхно широко сърце и тяхна история. И това е истината - да погледнем български фолклор, който деветдесете працента от турските елементи и турските тоналности. Турци нашите братя и сестрите, ние българи обичаме турци. Аз само мога да похваля господина Борисов които увава много Ердоган. самият Путин уважил също няколкото пътя Ердоган а Ердоган приел радостно с въздишка уваженията и извикал: Аз теб много те уважавам.

Поздрави своя мать!

Ясно ,че на ъс/турски зазен ход/ много те радват манафите

Турция няма свой фолклор. Луди пари се дават там, за да се композира и пишат песни и музика.

Така е каке Минке. Турците без малко 500 години са ни пазели от Европа. Виж сега на какъв хал сме, след като Европа започна да ни пази от Турция.

България може много лесно да предизвика политическа криза в Турция, като просто затвори границата с Турция. Причини за това колкото искаш - като мярка с нелегалната миграция; защото от Турция се пренасят болести по животните и пръскането на колите не е ефективно; за да се спре огромният наркотрафик към Европа или в знак на протест, че Турция финансира официално и неофициално конкретни етнически и религиозни групи, та дори партии в България, с което най-брутално се меси във нашите вътрешни дела. А защо не и заради изречението за границите на Ердогановото сърце? Това си беше предявяване на териториални претенции към България! Колко време ще издържи великата турска икономика, ако се спре достъпът на нейните тирове до Европа? 2-3 седмици? После идват фалити, глад и стачки. И заради НАТО Ердоган нищо няма да може да направи. Само подхвърлям като възможен сценарий как Европа може да се освободи от този... неприятен съсед.

Комуноидният ви отвратителен сайт намери поредният тиквеник да говори против Борисов. На тази кратуна и на вас много добре ви е ясно, че крайно ислямизирана Турция е най-силната във военно отношение държава след САЩ и Русия и са безценни добрите отношения с нея, дори и в личностен план и пак дърпате лъва за опашката с цената да предизвикате влошаване на отношенията за да ядете лайна против Борисов. Видяхте, че дори и Путин клекна на Ердоган, когато безцеремонно им свали самолетите над Сирия.

бойко е като компаньонка без самостоятелно мнение. говори това, което му кажат и изпълнява това, което му наредят хората с парите и властта. българинът е горд човек и подобна политика дразни обикновения човек. със сълна и непредвидима диктатура на ердоган в турция, до 10г българие ще е или с откъсната територия или без държава

Бойко е хитра лисица и много добре преценява кого и кога да нарича приятел. Ердоган се бетонира във властта за следващите поне 5 години. България има ОГРОМЕН ИНТЕРЕС да поддържа добри отношения с Турция заради мигрантите. Това, че ДПС не е в добри отношения с Ердоган е в наш интерес - по този начин влиянието на Турция сред турското малцинство в България ще е значително по-малко. Така че, в следващите няколко години нека да си го нарича Тайпи, да си го потупва по рамото, а след 5 години .... я камилата, я камиларя.

Много си прав. След 5 години Ердоган като президент може да го има, но Борисов като премиер едва ли. А тогава де камилата, де камиларя

и в крайна сметка всички сме смъртни...

Понятия от рода на демокрация, авторитаризъм, разделение на властите и пр. са прекалено сложни за хора завършили в Симеоново и с 2-3 книги в домашната библиотека. По добре да сменим темата, и да си говорим за мачлета и магистрали.

няма да са сложни като са глупости.

Дойчо ВрелеНекипеле, кога ще започне да пише затова, как така ГЕРМАНСКА НПО е наела кораб и внася бежанци от Либия в Италия?

"Има и още една причина, поради която българският премиер би трябвало да ограничи употребата на фразата "моят приятел Тайпи"" Още една причина, до тук не видях никаква значима причина за тези странни думи?!О чакай малко автора е имал предвид за причини факта че Ердоган притежава цялата власт,опозицията е най-силна от всякога(как пък не),сега когато получи това което винаги е искал ще забрави за Кърджали(не звучи като аргумент) и последният факт,че голяма част от мюсюлманите в България са против Ердоган. За това Боко не трябвма да използва думите "моят приятел Тайпи"?! Автора да не е бил пиян или под някакво въздействие когато е съчинявал това?Тъй като думите му не звучат като аргументи,а очевадни факти и разни там лични мнения.

Тия цяла статия написали, вместо да кажат мутрата да си ходи.