Чужда телевизия разказа за зарядните устройства на сем. Паси

Френскоезичната телевизия "Арте" излъчи репортаж за уеднаквените зарядни устройства за мобилни телефони в ЕС, които излязоха на пазара през 2011 г.

Обратно в новината

Коментари - Чужда телевизия разказа за зарядните устройства на сем. Паси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и ний сме дали нещо на света...

ЧУК

Я Пасито!Ма той разбирал и от широчино импулсни преобразуватели?Да въри да си търси потъналата Атлантида в едно с Изправените криви краставици на Пръмова.Бати простотиите...

ХОРА ,КОИТО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ТЕХНИКА ТРЪГНАЛИ ДА ДАВАТ МНЕНИЕ !! БРЕЙЙЙ,ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА !

БРЕЙЙЙИ КАКВИ ,,УМНИЦИ,, !!! АКО БЯХА СЕ ПОИНТЕРЕСУВАЛИ ИЛИ ПОПИТАЛИ В НЯКОЙ МАГАЗИН ЗА GSM ,ЩЯХА ДА ИМ ПРЕДЛОЖАТ УНИВЕРСАЛНИ НАКРАЙНИЦИ ЗА ЗАРЯДНИ ,КОИТО СТУВАТ САМО 1$.... АЗ ИМАМ ТАКОВА ОТ 3 ГОДИНИ

какво го интересува БЪЛГАРИНА! Аз ще си призная и ще изкажа възхищението си от това кадърно българско семейство! И двамата са министри! Не им остава никакво време за любов или я правят през работно време. Дали и в другите държави има семейна политика? Хей че умни българи! Какво избирате?

Българинът е достатъчно прост за да отрази, кое е положително и кое не. Е има и такива които отразяват, но вече са навън. Дано стане някога електронното правителство,че и те да си кажат думата. Пък дано и аз съм сред тях :), че нещо мисленето да мразиш всичко и всички не ми харесва, без да отчиташ положителното..

Този индивид със събраните очи, като беше външен министър, защитавайки само и единствено интересите на своето скитащо племе, заяви дословно: "Майната му на християнството..." За да не ме изтрият, както често правят, макар че не псувам и не говоря цинизми във форума, риторично ще попитам - нали се сещате аз пък какво насрещно му казвам в неговия стил?...

"Плюя на православието" по повод коментнар на журналисти, че албанците в Косово горели църкви. За такова нещо това недоразумение трябваше да си подаде оставката, т.е. да му я поиска премиерът Симо Сакс Кобур Гота! Но...там аршинът е друг. Те са над закона и обичаите на нормалните хора. А като гледаш "озарената" му физиономия, направо ти става тъжно за човешския род.

А за това кой подписа преждевременната смърт на 3ти и 4ти реактор в Козлодуй споменава ли се в репортажа?

Въх! Жив да не бях! Ма де ги беше тез умни люде по-рано та да измислят и колелото, а най-паче топлата вода.

ХВАЛъ, НА ТАКВИЗИ...УМНИЦИ И ЗАСЛУЖИЛИ ГЕРОИ!!!

Колко трогателно...

Преимуществото е, че сега в кутийката на телефона няма да има зарядно. Ще си купиш универсално зарядно веднъж, когато нямаш. Със следващия телефон вече няма да ти трябва такова. Умножавай милионите телефони по броя на телефоните, които всеки е сменил за, примерно 5 години и виж какво производство на ненужни електронни устройства (боклук) ще се намали значително. Далеч съм от мисълта, че телефоните ще поевтинеят с едно зарядно, то винаги е и ще е включено в цената, така се стимулират производителите.

Абе ти май не прочете статията до края? Казват ти, че въпреки новото изискване, производителите продължават да прилагат и зарядно. Може да е стандартно, но си го купуваш с ВСЕКИ телефон.

Май ти не четеш до края: "С разочарование авторите отбелязват, че засега производителите на мобилни устройства успяват да преодолеят формалните изисквания на ЕК и поставят във всяка кутия с нов телефон устройство за зареждане."

още някой неграмотен политик!Защо ни е Народно Събрание като си имаме Европейски парламент.Защото "драги" има безжични зарядни устройства!!!!!Това ли име родил снобския мозък на тия двамцата?

Не разбрах точно от какъв мащаб политици са - европейски или еврейски?Все пак има значение ...

...все тая! :)

сега ми стана ясно кои са открили USB- то

Това не е първото международно достижение на Соломон Паси! Започна с това, че успяха заедно с Кунева да закрият напълно редовна АЕЦ, при това след като ТОКУ-ЩО беше модернизирана за 650 МИЛИОНА долара. Талант! ..дано все пак спре да твори, че не се знае дали все така ще са му успешни идеите!

Кога правилото ще бъде въведено и за американските апарати?Защо не се въведе забрана за внос в ЕС на iphone,докато не бъде уеднаквен с европейския стандарт?

Това не е никакъв проблем, просто ще се произвеждат отделно количества за европейския пазар. Въпреки, че като гледам как главоломно им падат акциите, докато ЕК гласува закона, Епъл може и да са фалирали.

Това не го знаех, но е много добро предложение и се радвам, че е дошло от български политици.

Ей го - един вече налапа въдицата. Няма да я бъде тая държава! Нямааа!

предатели.....

Бих очаквал сем. Паси да Вспомогнат ЗА Реалното-Ни свързване Глобално, Колега. (Всъщност - Гергана го Е изказала в текста. .... Казано Е - мъжът е главата, а жената - шията в Семейството.)

Навремето бюрократи от ЦК на КПСС налагаха на инженерите на къде да върви технологията. Сега бюрократи от ЕК на ЕС налага на на инженерите на къде да върви технологията. Съвпадение или носталгия казвате а?

В този смисъл: Когато нищо незнаещи, но всичко разбиращи бюрократи започнат да налагат на инженерите на къде да върви технологичното развитие - то върви само в една посока - НАЗАД!

От мен-сиромаха - КА за Вас-Лично, Колега ! (Браво !) ----- Мрежата, г-н Инженер ! Мрежата !!!

Зарядните ги разработват инженери, но ги поръчват търговски отдели и стратези на компанията. Дали ще е такова или онакова зарядното е все едно (стига инженерът да не е пълен идиот).

ЗА ВСЯКО ДЖУДЖЕ СНЕЖАНКА..... ЗА ВСЕКИ ПАСИ ГЕРГАНА !

Оххх.... Бая поръчка избабанихте за джудженцата на Дядо Коледа. (, както би рекло елфчето ала Will Farell ...;-)

за всеки телефон зарядно

1. Това не е идея на Паси - много преди той да се "сети" хората предлагаха това. 2. Всеки телефон така или иначе идва със зарядно - къде е преимуществото? 2. Зарядното се прави според батерията - целта е да се минимизира количеството електронни компоненти в блока за зареждане на батерията. 3. Понеже зарядното е универсално, неминуемо се увеличава броя на компонентите в зарядния блок на GSM-а за да се поддържа новото зарядно. 4. Може да се окаже накрая, че вместо икономии "инжинерите" от ЕС създадоха повече боклуци от преди.

Има си термин, Колега - унификация. (А 'инжиньерчитътъ на ЕС' - са Точно-Толкова Инженери, колкото прасетата летят.)

Преимуществото е, че сега в кутийката на телефона няма да има зарядно. Ще си купиш универсално зарядно веднъж, когато нямаш. Със следващия телефон вече няма да ти трябва такова. Умножавай милионите телефони по броя на телефоните, които всеки е сменил за, примерно 5 години и виж какво производство на ненужни електронни устройства (боклук) ще се намали значително. Далеч съм от мисълта, че телефоните ще поевтинеят с едно зарядно, то винаги е и ще е включено в цената, така се стимулират производителите.

Да си си копувал скоро телевизор без дистанционно?Те и без това са съвместими на 90%,нали все в Ктай ги прасвят!

Тоя да се беше опитал да ни уеднакви с държави като Германия или Холандия.Всеки един телефон си има едно зарядно, кво спестява майната си?

Баба бабооо, Ела да вииш ! Една леличка расхожда лъфче, ама то е много гладно и се зъби

Очакваме статия за педикюра на домашния им любимец и каква минерална вода предпочитат да пият в събота сутрин. ДИР, статистически данни за въглеродния двуокис, абсорбиран от планктона в Тихия океан през месец декември, ще са по-интересна новина.

Ваште минуси, вгз ви ! Едакви са, ще станат ? Подари ми един политик, с контузия в главата, футбОлните си гащи, и не ми станаха ! Чех да умрем ? Ако беше както предлагат Пасиеви, нему тесни, Мене широки, гз си е гз, всички сме ХОРА бТТВ"Трътките", и баба Тодора От утре всички с розови кюлоти !

Абе тези все едно са открили Америка ! Боже Господи - едва ли има човек , който да не се е сблъсквал с подобен проблем , ама видите ли само тези са се сетили -видните специалисти ! Какво разбират те от тези неща - ама така се прави политика и се става евродепутат ! Смешници !

Защо се чудиш ?И в Европа е все същата -търсят само кой да правят звезда за да залисват хората .В случая за да се харесат на евреите .Разбира се всеки който си е купил телефон се е сблъсквал с този проблем ако случайно не си е взел зарядното.Ясно е и защо така и не се стигна до удобен и всеобщ стандарт .В Третия свят има телефони с вградени фотоклетки но у нас не се продават.Проблем е да се намерят дори допълнителни такива у-ва.

За какво са му на Паси зарядни него го "зареждат"соросоидите?!?

Не от соросоидите, той е по-високо в йерархията и си получава инструкциите от синедриона, а парите ги краде от нас.

Ето така се създават митове и легенди за някой хора от медиите. Тази идея е доста стара и изобщо не е рожба на този българомразез и жена му. Но в днешно време кой се интересува от истината. Особено в медиите.

реших да пъхна моята слушалка в нейното зарядно ..... но не стана ...и казвам, гери буксата ти е тясна невлиза ..... та така се роди идеята......сега мога да пъхам слушалката си на което и да е зарядно, а пък тя си ползва буксата на който си иска телефон

итервюто ще се излъчи след 24:00

Гении!!!!!!!!!!!!!!!!! смях в залата..........

Тази идея я гледах по телевизията още през 2006-2007 представена от един инженер , пък и едва ли той е пръв , даже преди време в едно интервю Паси каза че той само е използвал влиянието си за да я реализира. но сега явно се митологизира цялата история. По дефиниция политиците са хора лишени от въображение и идеи , но пък са майстори да крадат чужди !!!.

Първите таблети можеха да се зареждат със стандартни USB кабели, макар че и тук стандартите са два: мини и микро. За новите обаче тези 5V от юесби-то не им стигат и могат да се зареждат само със собствено зарядно. Това се отнася и за новите 4 и 8 ядрени телефони с дисплеи над 5 инча. Самите производители търсят начини да предлагат устройствата си с необичайни кабели заради някаква си функция, която е повода за цялото това усложняване. Примерно COWON правят чудесни mp3 плеъри, които обаче заради никому ненужната видеофункция са със специален фирмен USB кабел, на цена поне 3 пъти по висока от на стандартен кабел.

Що, да не би зарядните им да дават 24V? Просто по стандарт от USB host можеш да точиш до 500mA, а зарядните дават до 2-2.5 Това обаче не значи, че не можеш да си заредиш таблета през USB от компа, ако ще да е модел 2014. Просто е по-бавно. За твое сведение, приличен таблет във заспало състояние харчи 5mA.

Имате право, Колега - всеки производител Днес гледа да си загради пазарната ниша чрез ингилъци. ...което обаче - хем гълта Сериозни ресурси, хем в края-на-краищата Довежда до Нонстоп флуктуации на Потребителите (респ. И +/- по разните-му-там тикери де :-)

За акумулатор на Трабанче става ли?

Сега ме замислиха и защо трябва да има толкова различни телефони - тъкмо свикнеш с един и после друг ...

деер

Ех, тези зарядни.....а 2 000 000 лв за космическо право????? Световен политик, КРАДЕ 2 000 000лв от родината си в момент на криза по примера семейството на друг български политик/хамстера/!!!!!!!!!!!!!!!!!! Или както каза дългогодишната журналистка на БНТ : "..съжалявам, че приказката на Макс и Албена я няма в тази олимпиада" и.. а за двамата млади от катастрофа - кучета ги яли... Така, че бий, убивай, кради и после имиджът е винаги по-евтин от откраднатото!!

Само на човек с крадливи наклонности, или много стиснат, може да му хрумне тая "гениална" мисъл , да уеднаквява ? Краднеш риза, и ти става, обувки- също ! А също, и резервни авточасти: брони, ауспуси, акумулатири... Или интимности, кондоми, да може и китаец, да услужи на Паси ?

Помисли преди да пишеш.Ти не си ли се сблъсквал с проблема, да си забравиш зарядното да загубиш време,а и стрес да търсиш съвместимо с твоя телефонен апарат.Естествено, че е по-удобно всички зарядни да бъдат еднакви.Вместо да печелят големите компании от тези аксесоари е по-добре да спечелим потребителите време и удобство.

Ама ного рано та фанала "Скрилозата" бе Герчоо ?

Където има Лион батерия не е толкова лесно.

ББ е виновен !!! темата няма значение.

Ех, и зарядните на вибраторите ако минат на този стандарт за, колко по-малко пробелми би имал светът.

На това в широкият свят му се вика монопол в производството.

Защо ли на Бг-циганите ,постоянно,...все нещо НИ пречи????

Едно време бай- Хасан и леля Айше като не са имали огледало знаеш ли колко весело им е било през деня :-)засега на първо време се научи кляка ли се в седяща тоалетна. Ще те облекчи. И пречките ще намалеят

че си зареждаш всичко през USBто. Егати монопола. Абе къде е офиса на тоя г-н USB?

Платена статия, нещо за технологии и конкуренция на пазара да са чУвали (чували с картофи) всеки се стреми да наложи негови стандарти и завладее по-голям пазарен дял. Има така наречените отворени стандарти които по съвсем друг начин се налагат, а не че административен натиск. Но тази статия е явно прелюдие към изборите на евро комисари и други ... (да не ползвам невъзпитани думи, но да гледат мач със Стоичкофф, е там са изредени до пето коляно, и комшиите даже)

Ауу, оказа се че кака Кунева е преписала от Паси.. т.е. великата идея за универсално зарядно, която е лансира като еврокомисар е поредната крадена идея.

Браво на Соломон Паси. Настоящите политици и да тичат срещу него пак няма да го стигнат!

Да направят репортаж за "бастисаната" ни държава.За мизерията и незаслуженият и не заработен стандарт за други.

Има достатъчно и такива. Стига негативизъм!

Ти нормален ли си бе!!!!!!!!

Разказвайте, да умре цяла Европа от смят със семейство Палячовци!