Зърнопроизводители блокираха северната граница, Гечев чака решение от ЕС (снимки/видео)

Ако след предвидените три дни на протести исканията им не бъдат чути, недоволството ще продължи, категорични са организаторите

Обратно в новината

Коментари - Зърнопроизводители блокираха северната граница, Гечев чака решение от ЕС (снимки/видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Независимо кой е крив и кой прав, не е ли унизително да чакаме решение от ЕС? Че то навремето бай Тошо имаше повече свобода да взема независими решения?

Всички знаем, че хората от елита на зърнопроизводителите са сред най-богатите българи. Прочули са се от години с яхтите, частните самолети, майбасите и именията в Дубай, Палма де Майорка, Лазурния бряг, Италия, Гърция… Те получават лъвския пай от европейските субсидии. На тях в момента се изплащат допълнителни компенсации за милиони. В цял свят, откакто съществува пазарна икономика, всеки производител взема своите решения за бизнеса си и освен пресмятане на печалби, поема и рискове. Когато си взел лошо решение, ще трябва да понесеш последствията. По същата логита български производители на обувки трябва да поискат спиране на вноса от Италия, Франция, Португалия, Гърция, Испания… Но не го правят. Конкурират се и се борят с качество и цени. Това важи за всеки във всяка област.

Гечев чака нареждането на барото от Брксел.Ибрикчии.

Милионерите излезли на протест - садете домати и краставици, далаверката с житото умре!

Ало Брюксел ,ало Лондон и ало ало Вашингтон нали в Африка умираха от глад и житото бе за да ги спасите .Защо го праща Зеленски в ЕС в т.ч. България, а оствя африканците да умират от глад.Нашето българско жито и слънчогледово семе кучета го яли.Ще ядем хляб от мухлясало украинско зърно и светещи яйца по Великден .

ЕС няма да отмени Регламента специално заради нашите милионери,пардон ,зърнопроизводители.Миналата години като умишлено задържаха житото в складовете,за да изчакат по висока цена на житото,какво стана.Дигна ни се цената на хляба от един на два лева.Сега като ги подбиха с евтино жито и видяха, че ще загубят,искат държавата да им го изкупи на висока цена.Е няма такава пазарна икономика.Риск пе4ели ,риск губи.

Завист и злоба мъчи българина ,защо те а не Аз.

Блокираха коментарите.

Сигурно има и свестни зърнопроизводители , но и много от тях са мошеници и крадци. Програма САПАРД нещо да ви говори? Хотел Яница , Крапец, на брега на морето,на Димитър Катранджиев , построен с пари по тази програма. Която е за развитие на селското стопанство. Нещо като "къщи за тъщи". Няма виновни, осъдени , глоби, ресто на парите.... Затова хората ви мразят.

ами нещо не са си направили сметките,нашите родни бизнесмени,това,което е болно умира,оцелява здравият и разумен бизнес и се бори със конкуренцията.Сменят се президенти,партии,правила за доброто на простолюдието!Като игаеш на казино със Пари няма гаранция само за печалби,така е и във зърнопроизводството,строителството,туризма,има конкуренця!

Ти си тотален наглец с тези твърдения. Внасяната украинска продукция няма нищо общо със свободния пазар. Напротив - това е точно срещу свободата на пазара. Продукцията на ЕС се оскъпява заради доста солени такси, квоти, ограничения в използване на торове, ограничаване на държавните субсидии и куп други. Например, плаща се еко данък на горивото. Ако пазарите бяха свободни, що не купуваме най-евтиния газ, а купуваме скъпия американски? Защо има десетки ограничения върху стоките от Китай, Египет, Пакистан, Алжир (да не говорим за Русия) - реално за целия свят. Дори и за САЩ има някакви, макар и малки. Само за укропитеците няма. Що не си купиш от САЩ компютър - 1/3 по-евтини от тук. Да видиш на митницата, как ще платиш и ще ти излезе даже по-солен отколкото тук да го купиш. Що не ес опиташ да внесеш 1 кифличка в САЩ като слизаш от самолета, да видш какъв цирк ще е ... Баси тъпите тролове.

Я кажи моето момче какво скъпи продукцията на българските зърнопроизводители миналата година та решиха да я задържат в складовете защото мислеха че цените ще скачат? Хайде да не ти поискам документ за лъжите че съвсем ще се запениш от злоба. Проблемът с руската газ моето момче обаче е в допълнителните условия от към руската страна. Но пък имам предложение-предлагам го на всяка мърша като тебе водеща платена руска пропаганда. Ще ти продам пълен резервоар с гориво на цени от преди войната. Обаче за целта ти ще отидеш на съседния строеж и ще обслужиш петима цигани. Тази оферта предполагам е напълно приемлива за тебе защото нали ще получиш евтино гориво, пък допълнителните условия нямат никакво значение.

Всеки месец ЕС дава близо 8 млрд. евро субсидия за Украйна. Интересно тогава защо като има толкова много и излишни явно пари в Европа, французите трошат и палят наред из ВСИЧКИ френски градове? Защо тогава в Германия стачкува целият транспортен сектор и страната бе изцяло блокирана? Колко и докога може да продължи всичко това?

Другарю зърнаски престъпник олигарх ти счупи тъпомера.

Да,ТОВА Е БЪЛГАРИЯ!Тодор живков,Георги Димтров,Румен Радев,бате БОЙКО,Волен Сидеров,Коста Копейкажията,Ахмет Доган,кака Корнелия!Ето ,господ забавя но не забравя! Отворената пазарна икономика не прощава,трябва да се осъзнаят грешките и да се понесът загубите,нагоптово и сигурни гарантирани пари и печалби са мит!По добре зърнарите и яйчарите да продадат стоката си на определена загуба отколкото сто процента загуба!Абе трябва от турските търговци да се поучим как търгуват,там е нямало диктатура,и търговците са се научили да оцеляват

Защитете българските производители господа политици. БЪЛГАРСКИТЕ!!! Стига сте слугували на господарите.

ами стоката на българскте производители да е поне десет пъти по ефтина от вносната и тогава застаряващото и намалящо население със увеличаващата се държавна и местна администрация и непропорционално много като за българско население служители на държавна ,гарантирана и сигурна държавна служба,пенсионери,социално слаби,инвалиди,болни,сива икономика ,ще купуваме родното българско прозводство!

Защо не си зададеш въпроса: А защо украинската пшеница е по-евтина от нашата? Дали климатичните условия в Украйна са по добри? Или Украйна получава супсидии от ЕС? Кой ще отговори на тези въпроси?

Кат православните,братски нам руски яйца,зърно и простотия тъй велики няма на светът!

И защо трябва да плащам по-скъп хляб , заради някакви оядени зърнарски прасюги , които не издържали на конкуренция , но се разкарват с Бентлита. Трябвало да им осигуряваме угояване без конкуренция . Тези са пишман земеделци, хванали са се с най-носкопечелившете селско стопанство - зърното , понеже е най -лесно и безрисково , а искат печалби като от по -трудни култури за наша сметка , дърпат цялото селско стопанство назад, а ние трябва да им осигуряваме живот като на барони.

:))) Ако можеше да мислиш поне малко логично, щеше да знаещ някои неща като защитни мита, данъци, такси, квоти на ЕС на внасяната от страни извън ЕС продукция. И това няма нищо общо с бентлита, мерцедеси или силиконки - проститутки. Щеше да знаеш, че в България освен всичко друго има и напр. КЗК и КЗП и може би даже щеше да знаеш, че това законодателство би следвало да се спазва. Особено по вноса на продукция от нещото, все още наричано Украйна. Уви. Явно за теб това са неща, като тъмната материя или като девствена поне в едното ухо украинка - някои твърдят че имало такива, ама никой не ги е виждал.

Украйна де факто е член на Европейския съюз. След 3-4 години ще стане и член по ускорена процедура де юре.

След 3-4 години какво викаш щяло да стане? Къде и каква ще бъде тогава Украйна, че не разбрах?

1. Няма такова нещо като ускорена процедура по влизане в ЕС - справка в Договора от Лисабон. 2. Няма такова нещо като де факто членство на нито една страна в ЕС. Но може и да си прав донякъде - Полша, Унгария, Румъния и Словакия ще си вземат това, което им е заграбила Украйна по времето на СССР и тези бивши части на Украйна автоматично де факто ще влязат в ЕС. 3. Украйна и сега е станала почти на страна 404, а какво ще е след 3-4 години ще видим. Може да е само лош спомен в историята на Европа.

Браво! Явно така трябва да се действа. Виждали сме Гърците произвадители какви протести правят.

Раздадохме Заводите на мутри и близки до партийните структури и те станаха милионери,додето изхарчиха парите.След това създадохме зърнената мафия от евросубсидии пак от мутри и близки до партийните структури и те станаха милионери.Отмина и тяхното време и сега гласим новите милионери от така наречения Зелен преход.

1. Евросубсидиите за България са напълно естествено нещо, защото сме страна от ЕС. Украйна не е. Ние сме платили и продължаваме да плащаме за това членство и привилегиите, които то носи, а Украйна не е. 2. Трябва да бъдат отменени всички субсидии за Украйна от страна на ЕС, които се заключават в: - всеки месец ЕС дава 1-8 млрд. евро субсидия за функциониране на украинската държава - плащане на заплати на държавни служители, функциониране на институции и т.н. - ЕС плаща 60% от стойността на всички боеприпаси, внасяни в Украйна, останалите 40% се плащат от страната производител в ЕС - т.е. на Украйна те й излизат безплатни. - ЕС е отменил всички такси, мита, данъци и др. свързани с вноса на украинска продукция, а това е пряка субсидия. - ЕС не е наложил квоти на продукцията на Украйна в страните членки, а това е непряка субсидия За безплатното оръжие, горива и други материални средства (трансформатори, електроагрегати, кабели, тръби и куп други изобщо няма какво да говорим). 3. В същото време: - в Украйна са разрешени ГМО, каквито са забранени в ЕС и в България. - ние имаме ограничения в използването на торове, хербициди и др. такива както по тип, така и по количества. В Украйна такива забрани няма. - в момента 70% от обработваемата земя в Украйна е собственост на чужди компании и чужденци (Monsanto, Cargill, Dupont, Archer Daniels Midland, Bunge, Louis Dreyfus, COFCO, Kernel, NCH Capital, Continental Farmers, Agro Generations и др.), следователно произвежданата от тях продукция не е украинска, а предимно американска. Така че да - спрете незабавно всички субсидии за Украйна. Спрете и помощите, които им даваме. Защото всичко е за наша сметка.

Украйна не получава евросубсидии и в украйна няма гмо. Но пък ще се радвам да извадиш официален документ потвърждаващ платената ти пропаганда.

:) Кагота си неподготвен и тъп укропитек или козяшки трол то е за дълго. 1. Украйна разреши ГМО още през 2013 г. Тогава беше приета поплравката в законодателството. 2. Вас на Козяк не ви ли учат на български език? Нямало субсидии за Украйна?! Ти изобщо знаеш ли какво е значението на думата "субсидия" на български език? Явно не. Нека те светна - Тълковен речник на българския език: субсѝдия Значение на думата субсидия мн. субсидии, ж. Материална или парична помощ, давана на учреждения, организации от държавата или от други институции. Та викаш, ЕС не давал субсидии на Украйна?! Аре у лево - в централата на ЛГБТ+ движението, където ти е мястото!

Няма как да получава субсидия от ЕС защото не е член на ЕС другарю зърнарски престъпник олигарх.

На комунистите винаги им пречи нещо. Едно време имаше виц: Какво пречи на българското земеделие - сушата, кишата и Гришата. И сега - американците.

Eто ги освинените текезесари комундета разграбили земята на бългрите, искат да няма конкуренция за да трупат милиони за нови вили и Бентли-та !

Бентлитата са отживелица. Ролса е на мода.

Ти Рапон знаеш ли че супсидийте за България са на половина от тези на западна Европа защото ние все си избираме дупедавци за лидери?Не само зърнопроизводителите ще фалират в небитието ще отидат и животновъдите и зеленчукопроизводителите а ти рапон и децата ти ще хапват отровните домати и яйца на турция и Украйна

Кажи поне един зърнопроизводител в западна Европа който кара Бентли ? Защото аз мога да ти изброя поименно четирима.

Пич,най-напред се научи да пишеш на български! А Рапона си има градинка с домати,краставици, пипер,череши,ябълки, праскови и др.

Я да ми кажеш къде да прочета тая твоя лъжа?

Зърнарите да обяснят как чрез лобистки закон прокаран от Винету ползват земя баз разрешението на собствениците (противоконституционно ) и защо ги притеснява да имат конкуренция както във всеки друг бизнес?

Който не е взел евросубсидии,а сега плачат от Регламента на ЕС.

Защо не стачкуват пред фирмите които купуват. На границите и без тях е ужаз

Секна кранчето и на тези висо-сико-тимоподобни мутри.

Монополисти ли искате да сте? Егати наглеците. Не стига, че вземат субсидии, не стига, че държава във война произвежда по-евтино и качествено от тях, ами и да не можело друг да продава тука. Само те.

Колко пъти им казвах на тия зърноптоизводители, че ще ги направя милионери,ама те забравиха да пълнят чекмеджето и сега да се оправят.

Не е ли така, че аз ги направих милионери.

Щото се мислиш за много оригинален, а не си

След като не искат европейските правила и наредби,да върнат европейските субсидии. И да не могат да изнасят на Европейския пазар.

Да връщат субсидиите тези мутри. Незабавно!

А кой ви бие по главите да внасяте от укрите ??? Зърното е за гладуващите в Африка. Защо остава в България ? И не е само зърно. И не е само от украината. Внася се всякакъв булшит за българите а българските качествени стоки се изнасят.

Зърнопроизводителите в България са свикнали с минимум 300% печалба . Ние искаме хляба да е 40ст.

Украйна да се счита за член на Европейския съюз и границите да бъдат отворени за нея.

Ей, помагайте, че и газта вече стана скъпа, а Ролса гори много.

Да ние сме милионери,ама сме такива защото работим,а Вие като не работите затова няма да станете милионери.абе шушлек само вие ли работите?.Родителите ми над петдесет години работеха от сутрин до вечер и не станаха милионери,пък тия за две три години и хоп милионери.

че тия милионери имат ресурс да влияят и на изборите и на много други неща...

Заставам зад българските производители, но не и зад желанията им за свръх печалби. Печалбарството убива родното производство.

Пропуснал си да заявиш : Заставам зад тях защото съм комунист пето поколение!

Готов съм веднага и на секундата да се съгласи че трябва да изкупим всичкото това зърно, обаче ако ти и твоето възраждане поемете разликата в цената. Хайде няма да ви стигнат рубличките може би??? Тука става въпрос за цена безработен възрожденец. И разликата в тия цени някой трябва да я плати. Пък съм сигурен че никой от българите няма да е съгласен да плаща двойно по-скъпо само и само за да е българско. Така че препоръчвам на това твое възраждане вместо да лъже публично по телевизията, да събере от такива като тебе и своите поддръжници парички и да изкупи цялото това зърно на тия зърнопроизводители. След което да си търси къде да го пласира. Тъкмо ще подпомогнете българското производство.

Да излязат с мерцедес ите, майбаси, целия луксозен автопарк.

украинците без и стотинка субсидии да подбиват нашите тежкосубсидирани дебелосерци?

Казах ви, че в България зърнарите, таксиджиите и ресторантьорите са най-зле. Всички останали сме доволни от доходите си и не протесгираме.

Радев каза да изчакаме редовното правителство и тогава да протестираме.

Само тия ни липсваха. И без тях вчера колеги чакаха два часа и се чудя, тия как ще стигнат Дунав Мост, след като опашката тирове сутринта бе над 10 км и всички подходи към Дунав Мост са блокирани от укротирове и подобни.

Кои са тия държави дето ти предлагат по изгодни търговски условия и по добри пазари от европейския съюз??? Никарагуа? Бангладеш? Иран? Беларус може би??? Интересно защо китай има такъв огромен стокооборот точно с европейския съюз и американците, ама не и с азия?????? Интересно защо до преди войната, 90% от износа на твоята русия беше за европейския съюз и америка?????? Колко е добър един пазар се определя от това колко пари има.

Тук пак основно за пари се говори в коментарите.... А знаете ли, че Украинската продукция е бъкана с химикали в следствие на военните действия? Или викате няма значение.

ти имаш ли представа нашата с какво е бъкана? Само пшеницата я пръскат 15-16 пъти..

Чакаме продажниците като тебе да ни кажат.

Искам да съм бизнесмен, ама само като печеля. Ако губя пазарът не е честен...

Тук не става въпрос за пазар умнико, а че с цел да се подшагаме на САЩ позволяме чужда продукция за сметка на нашата.

Тази статия е с икономически контекст, а не е реклама на Възраждане.... хихихихихихи

Нека само украинско зърно папкаме. Майната им на всички български производители. И ток ще си внасяме, трябва да затворим АЕЦ. Трябва да не ви пука , ако смачкаме всичко произведено в България. Да затваряме всички производства и само ще пишем умнотии по форумите и ще се мразим. Ще зяпаме мисирска телвизия. Няма нужда изобщо да работим - Добруджа да я обработват украинските бизнесмени с Кайените. Украинците са страхотни пичове, можем да им я подарим. И ако не викаме "Слава Украине", да ни бият шамари. И с руснаците може по същия начин - с тях сме свикнали. Ако няма украинци и руснаци, можем да се одупим на американци или на европейци - важното е да се мразим и да не произвеждаме нищо. Всеки с кола под 10 години е крадец, богати хора не трябва да има в България. Щом са богати, ще ги мразим, докато фалират. всички трябва да са скъсаняци и да им е зле. България ще стане рай и ще возим чужденците с рикши. Ще ни хвърлят монетки. Най-добре всичко да фалира и да станем евтини слуги.

Ако някой ми предложи внос на електроенергия на половин цена ще го приема веднага. Пък ти ако искаш скачай по площадите разлагай руското знаме и викай да живее русия. Да разбирам ли според платеният и коментар че то е протест и организиран от твоето възраждане?

Украинските бизнесмени с кайените боб да ядат. В Генерал Тошево кооперацията си има служебен Ролс Ройс. Това понеже Европа ги натиска да обновяват автопарка.

Зърнари,. Пътищари, Кръчмари и Бакшиши - Бойните групи на ГЕРБ за рекет над народа!

Зърнарчето на мая манолова от кои беше???

Да плюете по украинските стоки е все едно да плюете по китайските, конкурентен пазар, няма да ни дерете кожи и да карате Поршета, много субсидии отиват за вас.

След като на зърнопроизводителите им пречи вноса на украинско зърно в България. Какво им пречи да изнесат прекрасното си висококачествено и така нататък зърно за някоя друга държава? О ма те цените паднали а ние мислехме че ще се качват....... Брей брей време лошата държава и лошия български народ не иска сега да ни поеме загубите за да сме пак на огромна печалба.

Най-интересното е, че нямат загуби, а по-ниски печалби. Няма да има за три мерцедеса, а само за два.

А това, че има залежала и непродадено стока от миналата години, от субсидирано от ЕС производство, НЕ Е ЛИ СПЕКУЛА, да питам аз?

Баш такова е.

Много интересна статия: https://agri.bg/novini/koi-sa-zrnoproizvoditelite-poluchili-milioni-ot-subsidii-prez-2021-g

Капитализъм и субсидии са две коренно различни неща.Субсидиите успяха да убият земеделието във България. 99%от храните са гадно ГМО .

Да ама не е вярно това което си написал и сам го знаеш. Ама се плюнчиш

Да ти дават пари за да произвеждаш дадена стока означава да убият производството?????

:))) Кво се пънете да им обяснявате на тия ибрикчии на робовладелците от Брюксел? Безсмислено е! Вън от ЕС! Спрете всички субсидии, улеснения и помощи за Укроленд! Никой и с нищо не им е длъжен на тези шибаняци!

За българия субсидиите спираме ли?

да спрем и таксите към ЕС, да не спазваме и безмислените санкции, да си търгуваме в наш интерес с Русия, Китай, Турция и всички държави, които предлагат по- изгодни от европейските условия...

Няма субсидии платено руско тролче. Те не са член на европейския съюз. Субсидии и помощи от европейския съюз имат точно тия зърнопроизводители.