Зърнопроизводители блокираха ГКПП "Дунав мост" при Русе

Милен Коев, председател на Районния съюз на фермерите "Дунавско зърно" заяви, че са солидарни с колегите си от Румъния, а у нас държавата започва да влиза в своята роля

Обратно в новината

Коментари - Зърнопроизводители блокираха ГКПП "Дунав мост" при Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази година парите не стигат ли за ново Бентли?

Украйна във война, няма евро пари , няма привилегиите на ЕС и пак зърното по евтино... що така?

Ще има протести, докато не се съгласите да ядете скъпо зърно и скъп хляб.

ПП Парапета предпочита украинското зърно, пък и криза не забелязват

Аз нещо май съм прост! Като има толкова еФтино зърно защо хляба не пада.

Веднага ще ти кажа. Защо не споменаха ХРЕБОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ?? Забелязахте ли как при тях има оглушителна тишина и изчакват да видят какво ще се случи. А знаете ли, че ХРЕБОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ са отделни търговци, които купуват зърно и преработват тавя зърно за производството на хлебните изделия(не са зърнопроизводители). И сега още по- интересното - знаете ли, че ХРЕБОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, КАТО ВИДЯХА, ЧЕ ПО СИЛОЗИТЕ СТОИ ЕВТИНОТО УКРАИНСКО ЖИТО, ИЗКУПИХА ОТ ТОВА ЖИТО, НО НЕ СВАЛИХА ЦЕНИТЕ НА ХЛЕБНИТЕ СИ ПРОДУКТИ ЗА ДА ГЕНЕРИРАТ СВРЪХПЕЧАЛБА БАРАБАР, СЛЕД КАТО ПОЛУЧАВАТ И ЕНЕРГИЙНА ПОМОЩ И НУЛЕВА СТАВКА ДДС! Защо никой не си е направил труда да провери техните опитни сметки???? И това го казват хора, които са вътре в нещата в този отрасъл!!

Няма пари за мерцедеси тая година.

Аз пак ИСКАМ ПОВЕЧЕ БЕЗМИТЕН ВНОС! И не само на жито, а и на други храни.

Помня как го праеха това гърците. Машините на пътя и край. Блокираха границите с дни. Тия си играят на иди-ми, дойди-ми. 2 часа, 3 часа. Тираджиите висят по границите с дни. 2,3 часа повече - дреме им. А пък и те нямат вина а страдат най-много.

Спрете вноса на украинско зърно, но спрете и субсидиите.

Направо да връщат субсидиите. Като не искат пазар, това е цената.

Г*з глава затрива - народна поговорка :) Нямам никакви симпатии към тези смукачи на евро-субсидии ... да изгният!

За подобни терзания, каквито имат "фермерите", народът е казал "хем сърби, хем боли". Много от тях са милионери, благодарение на субсидиите. Трябва да знаят обаче, че когато заслугата да се издигнеш не е твоя, а някой ти е дърпал въжето, утре може да го отреже и да се окажеш в стартова позиция. В този "съюз" ние сме придатък и ако управляващите го имат интерес, ще ни хранят, ако нямат, ще ни трепят, това е цялата истина. Ако искаме да оцелеем, България трябва да излезе от ЕС, да развива собствена политика, да субсидира отрасли, които иска да развие и в този дух. Тези фермери имат отскок и никой не може да ги стигне, но ще трябва леко да затворят устата, докато цялото стопанство се изправи. За протеста ги подкрепям, защото с парите от зърното, субсидираме войната.

Аз искам украинско жито

България произвежда 6,5-7,0 милиона тона пшеница. За страната са нужни 1,6-1,7 милиона тона.Другото трябва да се изнесе. За него няма пазар в страната. Защо не са го изнесли,е техен проблем, а не на държавата.

не само глупав ти си и безродник и завистник,като си искал да караш ес класа ,защо не си се хванал със земеделие ,аз знам защо защото там не е за п...ки като теб ,земеделската работа е за истински мъже

Е всички не може да се хванем за земеделие. Трябва да има и инжинери да ти направят трактора… Без европарите сте гола вода. Никой няма нищо против срещу работещите, но голяма част от тея така наречени земеделци са схемаджии. Така, че фалит за вас.

Зърнопроизводителите убиха българското земеделие. Вече няма плодове, зеленчуци и животновъдство. Подобни плакати от такъв привилегиран елемент в земеделието е, като да видим плакат от Лукойл 'Не убивайте българската промишленост'.

Милионерите пак стачкуват ...

Аз си минавам през ферибота в Свищов,така че няма проблем.

"Идеята е Европа да ни чуе исканията. " Ами идете в Европа, бе вашата......... Русе от година е блокиран от ТИР-овете. Постоянни задръствания по Бул. "България" и пътя за гр. Мартен. Проблеми да отидеш на работа, проблеми да се върнеш. Сега, и тия дебили с тракторите си, внасят допълнителен хаос в трафика. Не знам защо от общината им разрешават протест точно на това място? Поле голямо, да орат и да протестират колкото си искат.....

По-тъп коментар отдавна не бях чела! САмо много ограничен човек може да го напише!

Cheeseus

Плакат с надпис "Не убивайте българското земеделие" върши точно толкова работа пред държавата, която от десетилетия работи именно в тази насока, колкото да вдигнеш плакат "Не ме ограбвайте, моля Ви" пред тайфа манли, които са дошли точно за това.

С Бентлитата ли дойдоха на протеста зърнарите или решиха да скромни и с S класите? Точно тея да протестират е наглост и безобразие!

На тези им пречи конкуренцията, но не и субсидиите.

Долу зърнената мафия!

с тракторите,дайте с автомобилите,че все са от сой...

Къде е КЗК, прокуратурата и МВР да ги арестува тези от картелите и за извършвани престъпления? И по сегашните закони могат да ги ударят. Те самите си признават, че са картел, но не успял да хване част от пазара. Картел - сдружения на фирми и хора от един бранш, с цел манипулиране на пазара - това което правят. Тук целта да направят цената на хляба по-висока, че 10-има от картела да си купуват яхти и самолети. Тези протестиращи, са просто служители, дето ги ползват. Дори за това трябва да бъдат наказани, че ползват работниците си за такава дейност, а не за предвидената в трудовите им договори. Като нищо дори да има затваряне на фирмите, когато така действат със служителите си. Имат ли придобивки при картел, трябва да се води имуществото им за незаконно придобито и да се отнема. След като блокират път, да им взимат точки от шофьорските книжки и на всеки 5 минути наново до скъсване на шофьорските им книжки. Да им разпоредят полицаите да се махнат. Не го ли изпълнят, е неизпълнение на полицейска заповед, за което да ги съдят. Изсипват ли нещо, да ги съдят за замърсяване. Как аз мога да се сетя и коментирам може би преди 10 години, всички сдружения на производители и услуги да се забранят! Да няма такава юридическа форма изобщо. При данни за договорки да ползват СРС-та, като в съседната статия. Хванат ли ги, да приберат незаконно придобитото имущество при картел, плюс затвор.

Боклуци! Доживяхме и милионерите да протестират…

Ами демокрация по нашенски бате, това е положението!