Започва принудително премахване на незаконните павилиони за услуги до КАТ в София

Общината спечели всички съдебни дела, които ползвателите на будките заведоха срещу заповедта за премахване на обектите, посочва кметът на Изгрев Делян Георгиев

Обратно в новината

Коментари - Започва принудително премахване на незаконните павилиони за услуги до КАТ в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кервана си върви...кучетата си лаят !

Едно време така махнаха павилионите по София и веднага след това се появиха "лафките" на Пеевски, интересно сега кой е новият играч на пазара. Явно тоя който плаща най-добре.

Всяка премахната бутка е празник за София и заличаване на наследството на Софиянски- бутки, сергийки, базарчета, клек шопове...

Толкова ми е кеф! Дано всички персонажи от песента на Хазарта да заминат така скоро.

Е те сами ли си сложиха тези павилиони там? Някой е разрешил! А сега са неудобни !

Два пъти съм регистрирал кола в софийския КАТ. И двата пъти беше някаква епопея.

Катаджиите ще протестират. Ако знаете какви пари си деляха с тия ще ви падне капата. Например отивам на първоначален преглед и регистрация - даваш стотарка и не минаваше през печатането на молбата ти и не чакаш благоволението на служителите да те обслужат.

Изобщо защо се плаща еко такса?Или едната камара лепенки по стъклото, висене по гишета от тъмно, за да ти дойде ред в 12.00...В нормална държава работата става за 10 мин. тук за 10часа, и храниш 100+ свини шапкари и коври, за да им осмислиш кирливия живот.Ебa ти порно държавата.

Докато плащаха под масата беше добре. Готвите се сдаване на общината

Наистина! Май разчистват след себе си!

а часните Безплатни като наем кабинети в държавни болници кога? а хилядите бараки из софия за поти отровни храни отделно запушени от паркирали коли /клиенти?

На самия КАТ не му е там мястото!

И КАТ трябва да премахнат.това е мофия

СОС Георги Георгиев, както и на главния архитект Здравко СА свързани с павилионите но тека се правят на ощипани - Ще преместят КАТ в крайните квартали а на мястото ще има блокове .

Цялата администрация за регистрация на автомобили трябва да се закрие. Символ на корупция и връзкарство. Срещу 60-70 лв. предреждаш хората които чинно си чакат реда за да си регистрират автомобилите също така получаваш и спокойствие, че чичака на канала няма да се заяжда с теб и да те връща за глупости!

Ако това, което твърдите е вярно, то подайте сигнал до министъра на МВР с ясна и точна конкретита. Другото е ала - бала. Синът ми преди дни пререгистрира без някой да го урежда срещу пари. Видя ли в Търговище- дори съдия не прикриха.

Аз също не се редих на опашка последния път. Срещу 100-чка в едно от павилиончетата - отидох и взех колата готова регистрирана. Някой се е редил вместо мен срещу тази сума. Това се случва непрекъснато, всеки ден и по много пъти. Дали се пререждат останалите, чинно чакащи сами да регистрират колата си - не знам. Предишните две МПС-та лично си ги регистрирах и не беше кой-знае каква драма, но губиш няколко часа и търпиш не винаги учтиво отношение от служителите, така че 100-чка си заслужава отвсякъде.

Сега разбирам, че са били незаконни, но не съм и учуден. Будките бяха символ на корупцията, циганията, селския тарикатизъм и мутренското. Едни татуирани, нахакани каки и лелки обслужваха и едни батки и тарикатчета се мотаеха винаги там. Едва ли ще останат на сухо, обаче. Вероятно ще се преместят някъде или под друга форма ще извършват дейност. В КАТ от много години има и няколко цивилни уреждача, които си делкат кинтите с чиновниците и ти прекарват документите по-бързо по гишетата. Те май още са си там.

Аууу, каква чест! Чак главния архитект щял да присъства. Почетен караул няма ли да има?

Те това е малка промяна. Дано продължи. Дано се премахне и т.н. Еко такса - законен грабеж на хората, закупили употренявани автомобили от чужбина.

Ти толкова ли си тъп или просто отвътре ти идва, да смяташче като премахнат будката, еко-таксата ще изчезне?

Kalin

Проблема не е в будките а в идотската ситуция един милионен град че и столица да има само едно място за нещата които се правят там.Там е срамотата другото е козметични промени.

Дай боже на всеки квартал такъв кмет. София е пълна с незаконни постройки. Има такива цели квартали и в тях спокойно си живеят без плащане на данъци, вода, а понякога и ток.

Видите ли в една държава будки около институциите не ми я хвалете! На мен ми е пистало за всяко нещо да търсиш уреждач! За митница,данъчни,доктори,ВиК,електро и т.н. навсякъде трябва да имаш хора да те уредят! Иначе си аутсайдер и играчите те гледат надменно!

Да ги махат! Ако има нужда да сложат на всеки ПОС-терминал и хора!

Будките отвън-добре! А кога ще разкарате и самия ненужен, бавно действащ и жестоко корумпиран мастодонт наречен КАТ?!!! В 21 век има далеч по-добри алтернативи от тази "институция"!

вчера, едвам се промуших оттам от депутатски черни класи и кораби, явно нещо имаше извънредно станало там

Вършеха много добра работа. Експресно обслужваха.

И как до сега са стояли там? Отговори и наказания чакаме.

Незаконни постройки пред полицията...представяте ли си какво се случва малко по надалече?! Чудя се колко е дълбока тъпотията на българина да търпи тия подигравки с НЕГОВАТА ДЪРЖАВА през последните 33 години. В сравнение с комунистическия период в България - такава свинщина - с пари може всичко не е имало. Народа следеше нещата и си строеше къщите, с не бараки за "бизнес"

хиляди , може и на месечни вноски. После се правят , незаконни обекти били , енелота !

Първо, защо са там като са незаконни?

Винаги ми е била интересна технологията на появяванията на такива павилиони и как след като незаконно монтираните постройки вече се реалност,защо тяхното премахване е такава трудност, та чак се водят съдебни процеси. Същото се отнася и до стотиците незаконни гаражи

По всяка вероятност са се разбирали с разни бивши шефове на КАТ. Те нямат правомощия за това, но пък тези с кабинките са били ползватели на съответните обекти за достатъчно дълъг период и се оказва, че са придобили права. Ако имаш желание и време да четеш - намери информация какво означава "добросъвестен" и "недобросъвестен" ползвател според законодателството, после може да си изясниш как се крадат имоти или дори как можеш без да си собственик на имот, да прокараш през него незаконен водо/електро/...провод, да получиш сервитут за него и да унищожиш мераците на реалния собственик на имота да строи в него. И всичко това се оказва напълно законно, макар и стъпващо на фалшиви документи или дори без документи - на незаконно строителство.

Глупости, при всички случаи добросъвестен и недобросъвестен минава при доказване на плащане на данък имот!!! Силно се съмнявам, че случаят е такъв!!! По-скоро става въпрос за прословутото българско безхаберие!!!!

Всъщност, знаете ли колко е лесно някой да се напише, че живее у вас! А Вие ще се видите в чудо, да докажете, че този някой не живее у Вас. Така е и с бараките.