Започнаха най-дългите и мащабни избори в света – как се е променила Индия при Моди

Страната се движи в сложна политическа среда, а икономическите ѝ постижения и технологичният ѝ напредък привличат всеобщото внимание

Обратно в новината

Коментари - Започнаха най-дългите и мащабни избори в света – как се е променила Индия при Моди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изненадвам се че Индия се води най-бедния член на БРИКС. БВП на Индия е по-голям от този на Обединеното Кралство (доскорошен имперски център).

Моди ги вдигна, а Китай нямат нищо против, защото индийците не са войнствено настроени. Как, ще кажете! Много просто - здрави субсидии в определени райони, като правителството подкрепя бизнеса при закупуване на машини и образование на операторите. За пример ще дам град Сивакази - това е в Тамил Наду, южна Индия. Град с миниатюрни размери за мащабите на Индия произвежда 70% от цялото производство на пиратки и 30% от цялата печатна промишленост. Имат си и академия по литография. Всичко плаща правителството. За мегаполиси като Бомбай да не говорим. Меката на ИТ-то! Като цяло страната на контрастите.

Демокрация в света и най - голямата държава в света задминала вече и Китай и верен приятел на запада . Време е и тя като Аржентина да се откаже от тоя льольо Брикс и да кандидатства в нато където защитаваме общи демократични принципи !

Няма да стане, не ги познавате. Много късогледо. Забравяте един малък детайл - яли са попарата на англичаните, може би не ви е ясно но Непал, Пакистан, Бангладеш, Индия - били са едно цяло. Познайте кой ги е разделил? НАТО е агресивен съюз!

Ето това е "Майка Индия" - докъде стигнаха индийците ползвайки наша компютърна техника от 70-те, 80-те на миналия век !!! А ние тук още с каубойци се занимаваме :((((

САЩ пак ли ще налагат персонални санкции на Моди за провеждания от него геноцид... или ще го плашат със санкции, ако вземе че пак спечели изборите, за да им играе по свирката?!

сиганя ще гласуват ли?

За Дебелян

Много чудо Брей

ама тия цигани задминаха американските цигани,а ти си плямпай

Индия е държава с хилядолетна цивилизация и култура. Намерил се Ганьо да се изцепи просташки. А бе.... И да, циганите също идват от тези земи. Като омаловажаваш другите народи и етноси, ти олекваш.