Започна миене на столичните улици и булеварди

Нареждането е на кмета Васил Терзиев, а Столичният инспекторат контролира

Обратно в новината

Коментари - Започна миене на столичните улици и булеварди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а в бедстваща Москва ги мият всеки ден ! ама там няма и джвакащи тротоарни плочки :)

Не може да бъде!!! Доживяхме, ликуй, народе!!! След три месеца и малко отгоре кметът най-после схвана, че улиците трябва да се мият.

Малко е офтопик, но понеже не знам в следващите дни дали ще имам време да се включвам дори и само по тази тема, пък и сега се сетих, затова ще го напиша. До нашите кофи с боклук има разни дивани, шкафове и прочие. Почти съм сигурна, че това не е ангажимент на сметосъбирачите да ги разкарат, защото тези вещи са на тротоара, който би трябвало да е на блока, а не на общината, но все пак да питам. Не съм си правила труда да следя маниашки, но ми се струва, че в последните седмици, откакто май по-често събират боклука, кофите обикновено са празни, което е супер - по-рано само да ги съберат и от близкия магазин веднага изсипват нови кашони, стиропор и прочие. Та като погледна празните кофи, малкото мръсотия около тях и целия боклучарник зад тях - идиотска работа. Кофите ги ползваме и ние, но принципно са пред съседния блок, вероятно техния домоуправител трябва да се сети да извика някой да разкара боклука - не че не може и някой от нас да се хване да го направи, де, но аз лично ще се занимая точно с това, по-скоро може след някой ги изнесе някъде набързо да мина с метлата, но не си представям да товаря тежки и мръсни мебели, колкото и гледката да ме дразни.

Похвално! Наистина цялата тази мръсотия е проблем. Дано да има възможност улиците да се мият по-често, защото наистина е кочина! Тези дни стоя на балкона, гледам че по неизвестна поне на мен причина трафикът на оживения булевард, където ми се налага да живея, видимо е намалял, от което мога само да се радвам, но въпреки това на моменти като отворя да проветрявам, просто виждам как въздухът влиза вътре, защото във въздуха има доста прахоляк. Даже въпреки дископатията бях поизчистила в хола и отварям да се проветри, като се замислих дали въздухът който влиза отвън не е по-мръсен от този вътре.

Понеже от утре почти 2 седмици ще вали... да се затлачат шахтите!

Като вали вероятно не отмива прахоляка, трябва си струя и налягане, за да разкара прахоляка, иначе вероятно само става тиня, когато вали.

Когато са затлачени шахтите, ще стане тиня. Иначе е много удобно докато вали да миеш.

Миеха улиците през ден, сега това е национален празник !

Сети ли се душо да свьршиш нещо

Това вече новина ли е?!?

но при такива акции всичкият боклук отива под паркираните до тротоарите автомобили.

а партийния дом ще се мие ли отвътре,че има много миризлива тиня вътре и мирише насекъде