Дянков вдига заплатите на учителите, на военни и полицаи - с условие

Трима министри - на труда, на отбраната и на образованието се обявиха за увеличаване на заплатите. Вицепремиерът Симеон Дянков допусна увеличение на заплати под условие.

Обратно в новината

Коментари - Дянков вдига заплатите на учителите, на военни и полицаи - с условие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Накратко, Симеоне: 1.учителите да станат Учители първо (За парсата все ще Се Разберем.) 2.Униформените комедианти -- 1 / 3 (Една трета.) незабавно към бюрата по труда (минимум). Останалите -- когато Започнат да си Вършат Работата дето Ние Данъкоплатците плащаме -- тогаз-чак ще видим. 3.Дансиращите -- ама хептен нищо не правят ! ....Или-ииии ... много-умело плават нещо, което Не Трябва. А в Такъв Случай -- Всички Знаем какво-точно Трябва да се Направи.

Това момченце от снимката искаше увеличение на потреблението?Как да стане с 600 лв. заплата при 150 лв разходи за ток комуникации вода , без топло през зимата?КАК ?

Ама и Дянков каза, че ще ми купи колело, ама друг път????Всички ми обещават колело, но аз продължавам да си ходя пеша. !!!

Защо завиждате на учителите. В момента се пенсионират с 250 лева. А парите които им се отпускат- делегираните бюджети заплащат и всички консумативи, а да си спомняте,че тока, парното са увеличени. Всичко това намалява заплатите им. А да работиш с тези ваши невъзпитани и лигави деца да не им е лесно. Не съм учител, но познавам такива и съм навътре в нещата.

Дянков е прав! Стига с тази уравниловка - и при полициаи и при учители има хора, които заслужават, и които не! Просто и при двата феномена рибата мирише откъм главата т.е. от към сградите наречени МОН и МВР - бъкани с администрация дето за нищо не става, а ползват всички привилегии

А цените? ^^

1. Армията и полицията ги има и са каквито ИЗБИРАНИТЕ ОТ НАС политици и държавници ги искат - ОТ НАШЕ ИМЕ. И ходят на мисии, на които са изпратени от НАС - чрез нашите избранници - политици. 2. Съотношението армия - чиновници в момента е 30 000 реални военни на 25 000 цивилни служители на МО, военни заводи и т.н. 3. Офицерите и сержантите не са повече от 5-6 000 и дори и без пари да работят, пак няма да могат да покриват пенсиите на пенсионираните през годините бивши военни, вноските на които държавата уж е плащала на самата себе си. 4. В армията и сега има възрастови ограничения - за войниците до 34 или 35 години, за повечето офицери - под 50 години. Ако я няма високата заплата, никой няма да става военен, защото когато го изхвърлят на улицата на 45 -50 години и няма обещетения и спестени пари, при тази продължаваща криза, той просто ще умре от глад преди 65 г. възраст - не е лесно да започнеш живота си отначало на 45 - 50 години. Не ги защитавам, но си мисля, че за пореден път просто ни отвличат вниманието от доста по-важни неща - като напр. цените на храните.

И още нещо: Радой Ралин по случай 1300г. България: "Срещнали се на полянка прабългарин и славянка Вади-тури, вади-тури народиха чукундури Хем крадливи, хем е*ливи, но най-вече завистливи!"

Странно защо няма свободни позиции точно на тези места откъдето най-много плачат и се вдига вой? Дянков е най-големия пич, нищо че някои се побъркаха да му се подиграват.Ако всички си гледаха работата като него, отдавна да сме изплували. Давай Дянков, давай, пич, с теб съм!!!

Интересно ми е, на военните защо ще се увеличават заплатите при условие, че не заработват настоящите. Дали ще се качат да тренират с танковете и самолетите дето ги нямат, а тези дето ги имат не могат да ги подкарат. Или може би на лодките за разходка дето ги имат ще вземат да ни пазят границите. и в момента държавата хвърля пари на вятъра в армията защото от нея останаха само мисионерите, т.е лапачите, които не пазят България и интересите й!

Не изпитвате ли неудобство от мисълта за начина по който мислите ,че трябва да реагирате.Вие не заслужавате заплата на възпитател , защото реакцията за ,която говорите е насилие./само чрез тази реакция може да предизвикате тези институции/.Наскоро се възмутих от случай на ударено през бузката дете в ясла ,защото е поискало да използва тоалетна не в определеният час .Кой диктатор определя груповото посещение до тоалетната? На кого му е дотежало да си свърши работата. Нямам нищо против, иначе да си извоювате достойно заплащане.

Написаното от мен по-долу е въпрос към изявлението на Icak.

"Дянков вдига заплатите на учителите, на военни и полицаи - с условие", че на следващите избори ще гласуват за ГЕРБ.

За военни и полицаи прав е Дянков. Да им се намалят 20 заплати. Искарани са от нас. Да си плащат осигуровките и да се премахне плоския данък. Огромни безотговорни администрации. Да придобият статут на обикновени работници. Много били работили ? Като се пенсионират на по 50 години. А ние по на 65. Дерзай Дянков. Така се прави стига привилегии и дундуркане на шапкари.

Защо първо не поразсъждаваш, умнико, а след това да даваш някакво мнение? За разлика от теб, военните са длъжни да са на разположение на държавата 24 часа в денонощието, нямат право да развиват частен бизнес, нямат право да членуват в партии, нямат право да стачкуват, за 25 години служба не могат да се установят на постоянно място и от това страдат техните съпруги и деца. Още да ти изреждам ли? Дали работят или не - за това можеш да говориш, ако си на тяхно място. Ти, умнико, не даваш 24-часови дежурства зиме и лете, не правиш преходи в студа и снега, а сигурно стоиш някъде на топло. И не си въобразявай, че ти плащаш осигуровките на военни и полицаи. Защото от техните заплати държавата взема много по-големи данъци и затова и пенсиите им са по-високи. Нищо даром не им се дава. А ако си бил поне войник, ще си отговориш защо се налага по-рано да ги пенсионират. Всичко зависи и от условията, при които се труди човек. И накрая - ограмоти се малко, защото си жалък с правописните грешки, които си допуснал в малкото написани изречения, за да се "възмутиш" от военни и полицаи!

Абсолютно сте прав!!!

Дайте да питаме нещо конкретно-дянков изплати ли къщата в америка на наш гръб, натрупа ли пари в акции и облигации на наш гръб-нека върне всичко това, защото то е НАШЕ И ПОСЛЕ ДА СИ ХОДИ, кой е този мошеник да краде нашите пари 3 години и ние да го молим за жълти стотинки, и не беше ли той трите хилки-пък кученцето на любимата му-неговия бюджет от нашите пари ли е

Съгласна съм, но помисли с тази мизерна заплата кой кадърен ще отиде да работи като учител, разбираш ли, каквито заплатите - такива и учителите

И ДА ДОПЪЛНЯ,ГОСПОЖО МИМЕ ВЪОБЩЕ НЕ СТЕ ЗАПОЗНАТА С ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ,ЗА ДА ГИ НАРИЧАТЕ-ПАРАЗИТИ,ПЪРВО СЕ ОСВЕДОМЕТЕ И ТОГАВА ОБИЖДАЙТЕ,НЕ КОМПЕТЕНТНИТЕ ТАКА ГОВОРЯТ БЕЗ ДА ЗНАЯТ!

ТЕЗИ БОКЛУЦИ САМО ГОВОРЯТ,ПИСНА МИ ОТ ТЕХНИТЕ ПРИКАЗКИ,ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ ПЕТОРНО,А ГЛУПАВИЯ БЪЛГАРИН САМО СТОЙ И ГЛЕДА УМНО!СЕГА ЩЕЛИ ДА ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ,ЩЕ ВДИГНАТ-ДРЪЖКИ!

едно време кои са били тачените хора учителят попа и кмета тогава всичко е било наред мирно и тихо а сега една метачка в някои отрасли взема повече от един учител това никъде по света го няма. вдигнете заплатите на уцителите направете както на времето уважавана професия за да берете плодовете след години от знанията които ще предадат на бъдещето поколение .за 450 лева с висше образование да опазиш живот на 20 деца да ги научиш да ги възпиташ да изградиш от тях хора просто е много несериозно .затова стана непривлекателна професия управниците ни се подиграха с тях през всичките години те забравиха кое е най важното образованието

Голяма врява! Ами да ги наматят тогава, доволни ще бъдете?

Аз лично,ще бъда доволен ако се намалят заплатите на полицаите.Недопустимо е един учител да взема колкото един кат-аджия например.Ега ти държавата...

Изчетох всички коментари и само едно мога да споделя.Боже колко много простотия и неграмотност са се събрали тук след тази публикация.Завист,ненавист ,омраза и коментари от хора,които представа си нямат от полиция,военщина и образование. Нямам думи.....

Да се знае,не бива да се сравняват полиция и образование!Разликата е от земята до небето..Казах,че полицаите със сигурност не заслужават увеличение на заплатите,но може би ще им дадат малко,защото от тях се очаква да опазят властта от народа-да бият,да тормозят протестиращите хора,но не вярвам да се стигне дотам защото умрял кон не рита-на тази паплач народа и в задника да бръкнеш,и девет кожи от гърба да съдереш нищо няма да направи...

Аз само знам че 8 милионният Ню-Йорк има 5000 полицая, а 7 милионна България 60 000

Догодина попривършва строителството на магистрали и ГЕРБ започва поетапно да вдига доходите в бюджетната сфера и пенсиите.Това става възможно,защото прогнозата за края на годината е осезаем растеж и малък ИЗЛИШЪК.Вместо да си го поделят и откраднат,ГЕРБ ще използват тенденцията за плавно увеличение на доходите.ПРЕДИЗБОРНО.Тогава и скептиците ще се убедят,че това е верния път.Какви ли ще са резултатите на изборите,още повече,че ТРАКИЯ ще бъде цялостно готова...?

ти вярваш ли си???

За заплатите в МВР-само под условие,ако например се установи че даден катаджия е бил мръсник и е бръкнал в джоба на и без това докараните до просия граждани,като му е съставил акт например-на такива НИКАКВИ ПАРИ!!!

Най-важното е да се вдигнат заплатите на учителите! Нека тази професия стане престижна и призната, за да може най-способните хора да поемат задачата да образоват и обучават следващите поколения!

А ЩЕ БЪДЕ ЛИ НАМАЛЕНА ВАКАНЦИЯТА - ПРЕФЕРЕНЦИЯ НЕ ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ.

Естествено, че не! Ако искаш децата ти да имат добро обучение ще плащаш добри заплати и ще даваш други преференции на учителите. Най-бързия и добър начин да преодолеем овчето мислене, налагано от толкова десетилетия е чрез едно образовано и необременено ново поколение от нормални хора. Това почва в детската и даскалото.

Какво увеличение на заплати на полицаи!?!? Те и това не заслужават! Преди три месеца посред бял ден ми обраха жилището, а в последствие се оказа, че същият ден са обрани още 14 съседи! И до ден днешен нищо от страна на родната полиция!!!! 15 потърпевши семейства за един ден и резултата за три месеца е нула! А само да бяхте видяли как се държа огледната група с мен и моето семейство като потърпевш!?!? Едва ли не трябваше да се чувствам виновен, че съм ги извикал за кражбата! Пълна незаинтересованост, наглост, просташко държание! Но при мен поне дойдоха, че при някои от другите съседи отказаха! Предполагам, че такова отношение са получили и много много други потърпевши като мен! За това увеличение на техните заплати считам, че не трябва да има! Просто не заслужават Както се казва в един постулат "Преди да поискаш от държавата помисли какво си дал на народа на тази държава с чиитжо данъци се издържате!!!!

Вдигнете заплатите на милиционерите с 50% щото като почнат демонстрациите ще искате от тях да бият и да ви пазят:)

Да благодарим на Бог, че Борисов намери Дянков, на европейски ли, на американски ли кръстопът, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ! Важното е, че доведе НАЙ-ДОБРИЯТ възможен финансов Министър в това смутно и безумно време на крушение на цялата световна финансова система! Безусловно признателният български народ, иницииран от хората с IQ над 100, един ден ще издигне паметник на Дянков!!!

Чудя се как можеш да позволиш хора с по малко от твоето АйКю да ти се качат на главата и да те управляват - бат ти Бойко, Цецо, Дянков ... Ти с тва АйКю или си за министър-председател или за 5-ти колиметър ----

Смешко, поправи си ника имаш изтървана десетична запетая между цифрите! Б.Б. и Шлифера - на съд!!!

Приятел, за пореден път чета проповедите ти, и за пореден път се съгласявам с теб. Матриала ни е лош. Всеки си мисли, че разбира от всичко, съди другите без да има педстава за работата им. Всичките реват против един от най-добрите професионалисти в това правителство, а в същото време те самите не си вършат работата като хората. Е хора, първо вижте вие как си вършите вашта работа, после се замислете колко разбирате от макроикономика и финанси, и чак след това помислете дали сте вие тези, които да оценяват Дянката. Дянка, ние интелигентните българи сме с теб.

а ти приятелю- понеже гледам , че се опитваш да си на всяка манджа-мерудията,и имаш готови рецепти и мнения по всички въпроси- кажи ми примерно едно..???- , кога излиза за последнно извън любимата ни българия....???????????? знаеш ли , че по цял свят хората коментират помежди си ,и то доста сериозно политиците си -кои как ги управлява и кои какво прави...- но истината е че там са , с една дума - "практични " по темата- никога не излизат извън нормата на поведение,никога не си губят времето да повтарят едно и също- и са лаконични по едно- за тях добър е само оня политик при които джоба им е пълен , в държавата има ред , закони и спокоиствие...- ето товва е истината -и това са критериите за това как и какво трябва да ни интересува в политиката... това , че мръсни политици има и е имало- е безмислено да спорим...- но примерно :- защо аз като съм гладен а работя като вол- да не оплювам любимия ти финансов министър например- а и защо точно ти трябва да го защитаваш- ....?????? има едно единствено логично обяснение- ти си добре при него-а аз съм зле.. това е баце- ако не е така- това значи че или не знаеш какво искаш-или ако знаеш - просто не си добре с психиката и пишеш нещата наопаки..

те така увеличават се- кажат ,че ще увеличават на някого, а после нищо .правят така за да създават противопоставяне между хората. ама такива мазни боклуци !

Учител от учи,как да учи като максималната основна заплата е 540 лв.Месечната заплата на учител не трябва да е под 1000лв./чисто/

когато държавата беше силна полицаите и военните не пречеха. г-н. дянков , с химикалка на бюрото или компютър рискът тръдова злопулука или смърт е значително много по малък от колкото да боравиш с оръжие и да браниш държавата и обществото. не нормиран работен ден, деполитизирани, тежки условия на труд и да не взимаш това което ти се полага по закон. 10 пр. увеличение , а ти взима отпуска, парите за дрехи и обещетението при пенсиониране .това е увеличение. като махат правата да махат и задълженията. такава държава няма.

НАЙ - ПРАВИЛНОТО - КОЕТО ПРОЧЕТОХ ДО МОМЕНТА

На учителите - по 30 лв на калпак - върху 450 лв заплата идва 6-7% . На военните по 12 % върху 1000 лв. заплата. Умно! Все пак трудът на военния е в пъти по-ценен от учителския!

НО ОТГОВОРЕН, И НЕ ДАВА ДОПЪЛНИТЕЛНИ УРОЦИ И ГУШКА КИНТИ, ЗАЩОТО ЩЕ ГО СЪДЯТ ЗА РАЗЛИКА НА ДАСКАЛИТЕ

Никой не носи по-голяма отговорност от учителя! ФАКТ! Не знам дали сте мъж и сте били в казарма. Аз съм бил. Имам достатъчно познания за труда на военните. Мога да сравня двете професии. И не виждам защо един капитан взема 1200 лв, а един учител 450. Що се отнася до допълнителните уроци и гушкането на кинти, болшинството учители нямат нищо общо с това. Учителят по закон няма право да дава частни уроци на дете, на което преподава. И частните уроци се дават от учители, които са си извоювали име и виждат, че учебният материал, както и самата учебна програма не дават възможност за добиване на необходимите знания. Но за това не са виновни те, а авторите на тези програми. Тази тема е много голяма и не й е мястото в такъв форум.

Какво има предвид под почивни дни ?! - ако е да се роти и в събота или неделя -трабва да се променя сериозна заетостта и на децата в училище. Ако има предвид отпуските - е вече е смешен - ще правят все почеве корекции в КТ за да ограничават все повече права Като че ли през предходните 45 години , които отхврълят всички като мракобесни децата не бяха по-грамотни при все че имаше гоми отпуски на учителите?Тогова и спъртът беше на ниво. какво разбира тоя Мазарини ?!

Незабавно премахнете най-голямото зло за страната. ПЛОСКИЯ ДАНЪК. Това е решението.

пари само за образование ако искаме да сме цевилизована държава неможе с 450 лева заплата да искаме възпитание знание изграждане на навици и т н за тази сума родителите прехвърлиха всичко на учителите те не знаят децата с кого се срещат какво правят при някои нещастен случаи или инцедент най напред търсят учителите ами кажете защо та те трябва ли да знаят личния живот на 20 деца например след като се оказва че родителите за 1 дете не знаят нищо за него . затова трябва наистина заплатите им да се вдигнат с 50 процентаотговарят за живата им

Кои стават учители, полицаи и военни, това са хора с ниско самочуствие, мързеливи. Ако са им ниски заплатите , да станат строители, минйори , земеделци, лесно е на държавното корито.

Стават учители, за да научат, неграмотниците като теб, как се пише "миньор".

Такъв калъф, като теб, който не може да си напише правилно дори и името, трябва да живее само в условията на робство, щом не му трябват учители и хора, които да защитават държавната сигурност. Заради такива, като теб, са ни наричали "гяури".

Такъв калъф, като теб, който не може да си напише правилно дори и името, трябва да живее само в условията на робство, щом не му трябват учители и хора, които да защитават държавната сигурност. Заради такива, като теб, са ни наричали "гяури".

За здравеопазване,образование и култура пари трябва да има!

Нищо неочаквано

Прост народ - слаба държава, а тук става въпрос за много прост и оскотял народ. Закривай!

г- Дянков, имат ли право служители в риосв да работят в работно време по програми и да получават редовна заплата, заплата за работа по програма и на тримесечие - дмс за принос

Давай Симо, аз само за 10 лв увеличение съм твой, нищо работа нали, а после колко ще се облажите ваша работа.

Моя Радул работи като гарт в затворо, а там, както чух от Бургас, мАже и жЕни едно до друго лежеле , и сега не моа а зАспим от притесньение, ексик-олсун му и парите, ако ми се повлече по некоа от ония фльорци !

Не,мога да разбера защо всеки път се хващаме на изпитания стар номер.РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ

Много е прав Дянков писна ми от привилегии на полицаи и измислени"учители" които гледат само поста заради изгодата.Нека полицаи да вземат колкото обикновени работници само лапат от труда на другите и да нямат допълнителни заплати и отпуски как другите в обществото нямат и те не трябва да имат.

Грешка - всички трябва да имат, а не еднакво да нямат. И идеално се хващаме пак на номера "разделяй и владей". Няма по-големи (разбирай тъпи) шарани от българите.

ти имаш ли деца и ако имаш защо не си ги гледаш един родител му писва от 1 дете а учителите са длъжни да пазят обучават и възпитават вашите гамони за 450 лева и ти казвашза тези хора че са търтеи търтеи си ти и такива като тебе

Дянков, помисли колко учители дават частни уроци и по-важното защо учениците са принудени да си "доучват"по този начин. Това са допълнителни приходи,чисти пари,които влизат в джоба на учителя.Данъци естествено няма.Е,това не е ли в сферата на сивата икономика?

А водопроводчика, електротехника, плочкаджията, бояджията и тн , като ги викам вкъщи, нима ми дават касов бон за извършена услуга?

не те,а ТИ трябва да им даваш касов бон,госпожо!

Дянков не може да ви огрее всички ви.всеки работник си има шев,да ви увеличи той заплатата,ако сте си я заслужили,или ако не си търсите друга работа.Българинът не може да си прави сметка на парите после Дянков и Борисов му виновни,да бяхте мислили повечето като теглихте кредитите при Червените Комуноиди,как ще си ги връщате после,както и хора от провинцията които дойдоха във София на квартири.Криза е така че Работете и си правете сметка на парите какво получавате и как трябва да ги харчите.

Дянков наистина не може да огрее на всякъде, но за сметка на това засенчи и задуши всички работещи и все още дишащи българи.

Къде ли ми изчезна репликата към този коментар?Преди 5 минути беше тук.И не съдържаше нито цинизми,нито призиви за насилие,нито расова и пр. омраза.Просто констатация колко грамотен е пишещият.То бива цензура,ама вие задминахте и Берия!Ха сега изтрийте и това!

Ще ви увеличи Заплатите, ама друг път, колкото увеличи бюджетните заплати.Излъга нагло цяла България за увеличението на заплатите, реално няма такова, просто вкара класъ в основното възнаграждение и нито лев повече.

Колкото увеличи заплатите и на държавните служители/ с изключение на някои негови приближени в министерството си/ толкова и техните, ще увеличи. Между впрочем този министър се оказа най-големия лъжец на Балканите. Пак сме най-добрите на полуострова. Явно е циганин-копанар от Троянския балкан.

ГОСПОД ни е дал бол камъни и дървета ! При това БЕЗПЛАТНО !!! И колко прав е бил Ленин,като е казвал !?" когато не можеш да накараш политиците да работят за народа чрез силата на убеждението им прилагай КАМЕННО-ДЪРВЕНАТА ТЕРАПИЯ !!!"

Не стига, че крадат много, но се изучиха и да лъжат много. Направо надминават мургавите по лъжи!

На "пазвантите" трябва да се увеличат заплатите, защото не се знае на къде може да избие "народната любов" към вожда и дружината му...

Според мен не увеличение за военните,а съкращение трябва да има за тях .Обяснете ми какво правят че работят до 4. Имат 50 дена отпуск и още куп привелегии.