Учителските заплати скачат с 15% от 1 септември

Учителските заплати скачат с 15% от 1 септември. Средната заплата ще достигне 1075 лв.

Обратно в новината

Коментари - Учителските заплати скачат с 15% от 1 септември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

инфлацията ИЗЯДЕ увеличението далеч преди 01 септември.. ама бойко и финансовите му ЕКСПЕРТИ са хитри..и си имат гърбина в европа.. и 500000 извънредни бюлетина са нищо и няколко изчезнали милиарди от банките са нищо и кога бият българите е нищо..

При предишното увеличение с ОКОЛО 10 % с което ББ2 ни проглуши ушите, в едно училище увеличението беше 4 %. Сега ББ3 заявяват, че увеличението ще е ОКОЛО 15 % - това означава реално 7-8 %. Общо 10 - 12 % защото съществува животното ДЕЛЕГИРАН БЮДЖЕТ. И не си мислете, че това се прави за подобряване на образованието. Това е само да се завъдят малко повече учители, че нещо свършиха. Образователната система е рожба на умните глави в министерството, а учителите само я прилагат.

Учител полицай или депутат да си в тази държава, останалите кучета ги яли.

Учителите заслужават високи заплата, първо защото всеки ден се занимават с идиотчета и второ- защото на тяхно място чакат д застанат турци, на които ще се плаща допълнително от партията, както винаги. Другото е, че се вдигат заплатите на държавните служители, за да гласуват за една сбирка от продажници, която управлява без подкрепата на народа, а чрез измама. Ваш Щирлиц

Аз постигнах целта си с учителската стачка която спретнах преди години.Училището стана чалга свърталище,учителите не работят нищо ,освен на частно,учениците все по неграмотни.Така се постига "напредък"в Държава ,която съществува само на карта.

ТЕЗИ ЗАПЛАТИ ВЕЧЕ "СКАЧАТ" НЯКОЛКО ПЪТИ СПОРЕД СЪОБЩЕНИЯТА ВИ ,И ТО ЗА 3-4 МЕСЕЦА...СИГУРНО СА СТИГНАЛИ ПО 2-3 ХИЛЯДИ ЛЕВА МЕСЕЧНО...

Вдигнах кръвното. И аз искам 15 % увеличение. Ще стачкувам.

Е за какво им вдигат заплатите, а за отговорностите им. Ми то с толкова отпуски и толкова много заработка от часни уроци- без данъци....???????

Има учители от по-малките населени места които не се издържат от частни уроци поради бедноста и ниските доходи на родителите. Отговорноста е много голяма когато трябва да научиш и възпиташ 30 деца срещайки се с тях всеки ден. Само човек който обича децата може да издържи психически.

Едва ли учителите са най-заслужилото съсловие. Вече не влагат нищо от себе си, гледат да минава времето и чакат лятото за да излязат в дълаг отпуск:(

Минималната заплата ако е 3000 а след данък 50%= 1500 като я похарчиш -25% ДДС 375 или 1125за теб !!! Но тогава държавата ще е силна а хората ще живеят нормално. За 5г може да се отъне в дългове но стандарта ще е друг след 20г никой няма да се срамува да се нарече българин

Психо десните соросоядки не са съгласни....какви са тези нахални даскали...)))))

асен генов или иво минжев са ти пляснали минус,мнооо са бързи сън не спят да пишат соросоядна пропаганда ...

Голяма разлика преди изборите и след изборите. Истината е, че образованието е в криза. Нараства броя на неграмотните. Основните причини са, че намаля броят на качествените учители и че цари хаос в управлението на образованието. Решението на първото е рязко покачване на учителските заплати. Иначе няма как да се привлекат млади, качествени учители. Държавата като работодател (т.е. всички ние, които искаме децата ни да са добре образовани) трябва да вдигне заплатите, а след това да изисква. По втората точка трябва да се върнат правата на учителите и МОН да спре с безмислените реформи, чиято единствена цел е да се вдигат заплатите, но само пречат. 15 % няма да привлекат качествени учители. Твърде малко е.

Ти не си скромен, а си доста нагъл. А неискаш ли към заплатата на учителите да им се дава и по една чанта "Прада" за 5000 евро.

Тя ще стане толкова и то скоро, т.к. скоро както няма да има лекари, медицински сестри, военни, така няма да има и учители. Който смята, че заплатите на учителите трябва да са малки, да ходи и да седне в час за ден-два. Примерно, нима аз ще стана учител по математика, ако като най-обикновен тестер ще започна с 2000 лева. Просто и ясно. Това се нарича пазар на труда. Колкото и да не се иска на партийците, чиновниците и т.н. учителите не са роби и сега средната им възраст е около 50 (на колкото вече са изчерпани) и скоро няма да има "качествени", а основно "неграмотни" учители ще ходят в училище.

Качествени учители УМА, но старите кучета ги държат изкъсо! Освен това, поголовно договорите на младите учители дори и при свободни места, са срочни-така училището "спестява" за бонуси на дългогодишните - я от средства за облекло, я от плащане на платен отпуск, коледни, моледни и др... за стаж и прослужено време не става дума... Цирк и палячовщина! При тези така стекли се обстоятелства, не очаквайте качество на учебно-възпитателния процес! Младите учители са "мотивирани" в стил: "Работата ми е ден до пладне"! Това се знае от директорите!

Май и учителите ще започнат да си купуват чанти за по 5000 евро като Лилето, пък останалия народ нека гладува.

Старши учител, бил и доктор, Ха ха асистентката ми е на 23 и взима повече пари със средно образование. Направо не им завиждам. И това са брутни пари, чисто 800лв. Леле да им е честито. Що сме били тъпа нация, що ли?

На дали ?

"Септември ще бъде май" -говорите за след три месеца. Ако гледаме на нещата по РЕД-, това не е честно от ваша страна! И не ,защото учителите не заслужават и 150 %, а защото си правите пиар на техен гръб,а ЕТО ТОВА това НЕ Е ЧЕСТНО!

Браво, похвално, 15% увеличение на заплатите на фона на 40% увеличение на парното и всичко останало! Ето защо всички бягаме от тази мизерна държавица!

точно, и на фона на 50% увеличение на правителствените и депутатските заплати, е просто една БУТАФОРИЯ,бе хора! Не мислите ли за последствията от лъжите си?!! Кой ви е учил, че да се лъже е правилно??

1. Държавното образование е най-справедливата социална дейност. То е за всички. 2. За да има ПРОЦЕС образование, трябват видими индикатори, ЧЕ ОБРАЗОВАНИЕТО ВОДИ ДО БЛАГОПОЛУЧИЕ НА ЛИЧНОСТТА. 3. Страничен фактор. Проблем е, че ще трябва да се промени социалната ерархия в обществото. А топ социалните прослойки ще се се стремят към запазване на статуквото и ще са против въздигането на учителската гилдия. Сега дори фризьорките са по добре от учителите. 4. Учителството е призвание, то не е длъжност, като секретарка например. Децата са безкомпромисни и жестоки дори, към некадърния учител.

и лекар, и военен , и полицай са призвание! Кво значи, без пари ли работят?

Ако няма какво да кажете или не разбирате това което съм написал, може би и по моя вина, то поне не пишете глупости.

част от китайска поговорка"ако мислиш за бъдещето ,образовай децата си"

по НТВ, адвокат Хаджигенов, на тъпия народ не му трябва образование, дай му да набива крак на плаца!

Защо започва да се тръби за едно нещо, което още не се е случило.... Както много обещания на правителството и това може да не види бял свят!!! до тогава, но иначе сега си направиха безплатна реклама пак

рекламата на бойко "върви"щом пак го избираме вече 7 години,но явно не я разбираме,

И защо трябва да им увеличават заплатите на тези търтеи с какво са си ги заслужили на какво учат децата ни на нищо а реват постоянно за пари тези паразити наречени учители

че двете ти имена са еднакви, иначе щеше и тях да сбъркаш!

Само дето не мога да се съглася IТ специалисти работещи в държавната администрация да са със заплати от 550 до към 1200 (т.е средна заплата 875 лв.), а средната на "даскалите" над 1000 и цоцат от частни уроци, и налагат на родителите да обучават сами децата си у дома.

твойто дете на колко уроци беше, защо не го е научило в училище , че да храни тая капиталистическа професия? Не разбирате ли как ви манипулират точно със заплатите на най-бедните? Богатите учители, това виц ли е?

Моето на нито един!!! Но на баща му му се взема акъла да преподава математика от 1 клас до сега вече 7-ми. Аз се налага да преподавам БЕЛ. Географията - добре, че има Интернет. Да не казвам, че се стигна преди година до това да се предизвиква нарочна комисия за да изпитат детето, защото възникна спор с г-та по Географи............познайте кой беше по добре подготвен?!!! Синът ми получи оценка 6.00 а гожпожата се чудиха да я наказават ли или ние да я съдим за принуда детето да посещава частни уроци защото не се справяло...............

Не богати, а нагли. И да има и такива които освен нагли са богати и нагли. Някой от тях вземат по 50 лв. на учебен час, като преди това е трябвало да си свършат работата за която държавата (в частност аз и Вие, под формата на данъци) им плаща, но не са я свършили за да могат да вземат тези 50 лв. за учебен час след това.............

Ми щото даскалите нямат интерес децата да си научат уроците в училище точно както лекарите нямат интерес да си здрав бе, умнико! Я ходи питай частните уроци по колко вървят на час!

а качеството на материала- дебили и наркоманчета?

каква пръчка искаш да цъфне? Айнщайн ли? Тъпо говедо!

Аз като бачкам, не ме питат дали клиентът е дебил, ами трябва да си изпълнявам поръчката, нали? Учителите или да предоставят качествена услуга, или да се преориентират към по-леки професии!

Само при ТОВА УПРАВЛЕНИЕ се наблюдава ПОВИШАВАНЕ на УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ, а НЕ с ПРЕДИШНИТЕ, които се ПОДИГРАВАТ на УЧИТЕЛИТЕ!

Журналистчето, статийката ти е мега зле. Колко пъти си повторил една и съща информация и защо? Мързи те да четеш ли, кво? С copy и paste и баба може.

Ама да не вземем да научим електората да чете с тези нови заплати? Ще стане страшно? Майтапа на страна - да са живи и здрави учителите и по-високи заплати да дочакат, че не знам как се справят с днешната младеж и родителите им, вечно мрънкащи по форумите...

Честито и на пенсионерите! От 1 юли пенсиите "скачат" с главоломните 2,6%! Сега очакваме "токовия удар"! Също от 1 юли. Колко ли хора ще оживеят след него?!

Ама средната възраст на учителките е 55 години, те са работили това 30 години. 750 лева плюс 30% прослужено време , ето ти 1000 лева брутна заплата! Ще им дадат най-много 75 лева!

На учителите им вдигат заплатите защото гласуват за ГЕРБ, а не защото са добри професионалисти! Гласувай за ГЕРБ и получаваш висока заплата.

И пак ще гласуваме!

И на мене ми набутаха да нося картечница ПК, а преди туй бях стрелял само с прашка! Живота те учи!

Не съм против вдигането на заплатите, но ако ги направят 2500лева начална заплата, пак няма да се подобри образованието. То е система, а не заплата, отношение семейство-училище, учебник-ученик. СИСТЕМАТА е зле, по зле от заплатите, а тя /системата/ със заплата не се оправя. На първокласника дават текстова задача по математика, преди да се е научил да чете!!!!

Защо си мислиш,че няма да се подобри? Защо не вярваш в хората?

Може би не точно на учителите ще вдигнат...

да видиме на кои .

На думи през 3 месеца дигат учителските заплати. Тази плоча не се ли изтърка?

Да им се вдигнат заплатите, ама на 6 месеца да се пращат на психотест! И да се правят повече проверки относно дисциплината в часовете и ефективността на преподаване в селата и градовете от селски тип!

Ама, то градовете от селски тип са всички градове в БГ!

Нали повечето завършващи , ако не ходят на частни уроци са почти неграмотни - е затова ли ще получат увеличение ?!

ги кара да не учат, и да спат в часовете? Като нямат акъл и родителите им имат пари, ще ходят да плащат на частни уроци! Ама и там вече не ходят , щото право и медицина в София се влиза с 3!

А с колко ще скочи заплатката на тюфлеците в НС покрай увеличението за учителите???

Аз като копаех градината на село се водеш,, Мениджър по ландшафтен дизайн"!

А ще се увеличи ли качеството на образованието след 1-ви септември? Питам, защото според мен освен увеличение на заплатите (честито за което!), мисля че има нужда от тотална реформа на цялото образование! Синът ми е в 3-ти клас още, наесен ще е 4-ти, а вече ги карат да учат за Втората Световна Война, така е записано в самите учебници. Това е някакво безумие, той още не е наясно с държавите кое е държава и кое не, камо ли за войни да учи!!!

Странно, по спомен и аз учех за 2-рата световна война в 4-ти клас. За справка сега съм на 38г. Спомена ми е, защото тогава за първи път получих 6-тица по история. Сега интересно ми е, смяташ ли че проблема е в какво се учи, а не как се учи? За справка, даже и в момента включително във ВУЗ-овете продължава да има ЗИП-ове, което е смешно, а да не говорим с какви глупости са пълни програмите на всички нива на обучение.

И какво от това, като учат за Вторта световна война? Компютърните игрички, които децата Ви играят, са от "Звездни войни" - и какво от това, да ги спрем ли"

А на мен (59 годишен) в 4-ти клас класната ми даде една пропагандна книга, от която трябваше да науча и изрецитирам около една страница пред класа, защото бях най-добре по български. Книгата изобщо не беше за деца и беше доста стара, защото мантрата беше Маркс-Ленин-Сталин-Димитров, като тя беше зачертнала Сталин и ми каза да го пропускам. Какви ли не простотии учехме, но имахме и прекрасни учители, като др. (тогава) Стаматов по литература в прогимназията, който ни четеше много произведения извън програмата, такива които според него би трябвало да са там, но не са.

Тюфлеци,тюфлеци,не е проблем да се вдигнат заплатите на учителите,вдигнете ги даже и с по още една отгоре,ама дано знаете и откъде ще дойде това..."увеличение",защото малоумниците,които все още плащат данъци(или поне са готови да го правят)в тази кочина,намаляват с всеки изминал ден!!!

Учители мързеливи, да ви дам по една мотика и едно рало, да видите как се изкарва прехраната и тогава да ми искате 1100 лева заплата!

колкото учителка може да оре, толкова и селянин може да учи!

Абе селянин може да учи, но учител неможе да оре!

Аз съм вършил много по-сложна работа от тази на учителите и заплатата ми беше 250 лева. А тия учители само с клатене на крака искат да взимат 1100. Ама като измреме такива като мене, които изработваме високите заплати на учителите, кой ще ги изхранва тогава!?!

и каква по-точно? Явно не е била свързана с много мислене!

Сложната ти работа беше да пазиш някой строеж и да дремеш във фургона, нали. За това и 250 лева са ти много, достатъчно е било до ти хвърлят по една кора хляб.

Лъжеш се, работата ми беше да правя архитектурните проекти на тези строежи, а не да спя в някакъв фургон!

за наборната армия! Не че има реална полза, ама ей така- тъпанарчетата да идат, фатмака и стария да им набият тиквата! И да ги стрижат, да ги унижават!

Малииий из тия коментари под всички статии що корекции има да се правят ! Аз предлагам на Дир -учителката коректорка която ми правеше забележка за сгрешена буква да и се вдигне двойно заплатата но да си върши работата я вижте колко ма"трял има за оправяне ???))) Или има и втори вариант да си наемат още една учителка -коресторка / я да си видя коментара :)))))) / !!!

Имам грешка чакам намесата на учителката :) !

Чета коментарите и се сещам за вица за българите,ада и казана без дявол.Когато детето ми /единственото/беше прието в СУ започна работа ,защото с мизерната си заплата не можех да си позволя да го издържам по никакъв начин.Ще кажете -не съм само аз.Представителна извадка съм.По-добре става ли ви,че съм живяла мизерно и съм обрекла детето си на същото?Злобари.

интелигентен човек сте, не се занимавайте с тия простаци! Те са родени такива, от магаре- кон не става!

за какво пускате тая новина, като знаете че заплатите в образованието са пикливи, и няма да се вдигнат? Таксиджия и катаджия се смее на даскал! Защо настройвате идиоти срещу големите заплати на даскалите , дето нищо не правят?

"Кате, Кате.." дето й кажуват да не взема даскалчето, оти ке я лайят кучинята и ке й се смеят селаните дека даскалчето пари нема,.... "Удивителни" народопсихология и отношение, нали!

От кога се канят да "скачат", заплатите на учителите, ама едва ли ще им се случи! Пак се говори в бъдеще време, а управлява Бойко Борисов!

Учителите - най-големите хрантутници, нехранимайковци и използвачи в държавата. Без да правят нищо получават големи заплати, само защото гласуват за ГЕРБ!

армията и МВР- 2 пъти по високи заплати, кво праят? В правосъдието да не ти говоря, заплата 3 000 лева, те се скъсали от работа!

всички и даскалчета и докторчета се стремят към евро-заплати а никой не се стреми към евро-компетентност и знания

Тия учители се ненаядоха, никаква работа не вършат, а само им увеличават заплатите!

шегуваш ли се или си адски тъп и прост ?

И аз мога да назубря един учебник с глупости и после да го преподавам на учениците, ама никой няма да ми позволи, защото нямам връзки!

Работят 8 /осем/ месеца в годината на половин работен ден. Другите 4 /четири/ ходят до училището за кафе и клюки.И най важното . Какъв продукт произвеждат? АбсЕлютно неграмотни млади хора. Еее къде го има това?