Чиновници взимали по 6 заплати на месец

Чиновници от Министерството на финансите са вземали по 6 заплати само за един месец. Това сочи справка за раздадените възнаграждения през юни 2009 г., точно в края на мандата на предишния кабинет.

Обратно в новината

Коментари - Чиновници взимали по 6 заплати на месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Става въпрос за сега.Явно не си ходил в тоя район.Хаинбоаз е в ремонт.Отсечката Гурково-Вонеща вода е отремонтирана.Сега се ремонтира до В.Търново.Просто прохода се разширява.

Какви бози ръсиш, бе, дебил? Да не си с по 6 пръста на ръце и крака, с опашка и рога на празната кратуна, или с 1 рог на муцуната и овча вълна по тялото? И не минавай през Хаинбоаз, духа на бригадирите ще те разкъса и запокити!

Ти от коя лудница пишеш?

Участник съм в строителството на Хаинбоаз, за какви пари говориш, бе ,малоумник! Това само да участвуваш там бе голяма случка, от моето село не взеха в бригадата едно момче, което пеша бе дошло до лагера, същото плака 3 дни и спа на открито в шумата, само да го вземат, защото ако селото разбере, че не е бил в бригадата, голям срам ще е за него и рода му! Това бе чест и гордост, само да ти кажат името БРИГАДИР,нещо което днес не е познато на младежта!

Вие, негодници, налапахте всички активи и окрадохте държавата, докато не ви изтребим до крак, хаир няма да има! От една страна- вие ограбвате безмилостно, от друга сателита ви ДПС ерозира етнически държавата ни!

Трябва гражданска война и смъртни присъди за негодниците /БОГАТИ,КРАДЛИВИ,ГЛУ дето са търтеите, лапащи пчелно млечице престъпно от държавата!

Пак ни отвличат вниманието с много приказки. А дела кога? Подозирам, че гербарите вече си пълнят гушките, а нас ни залъгват с червени херинги.

kav profesor s Nobelova nagrada be ideot hahaha. Parvo za nobelovata nagrada pribirash 1.3 milona dolara posle nikoi v Bulgaria ne e bil dori i blizo do spechelvaneto i.

Не пиши глупости бе, наивник! Хаимбоаз се е строял от бригадири, доброволци. А дори и някой да е взимал такава заплата, тя едва ли е повече от 10 лв по днешния курс на лева.

Комунистите, лумпени, не са във властта - отдавна! 20 години държавата се управлява от седерасти-демократи, социалдемократи, либерали и разни други общо казано социопати. Затова няма ред, за разлика от държавата при комунистите. Пак по тази причина се пръкнаха кретените като вас, които вместо да се справят със собствения си идиотизъм, търсят все виртуални причини. Вие сте причината, безмозъчни тъпанари, вие!

Такива зад решетките...заедно с тези които са гласували законите за това...е те затова електората получава мизерните заплати от 240 лв. и пенсии от 136 лв. , а те тия са честните данъкоплатци...от които грабите за шесте заплати..

На работниците работещи в Хаинбоаз им плащали на количество излят бетон.Докарвали си заплати 15000 до 20000 лв. на месец.Така,че има и по високи заплати.Бедата в страната е,че способни и знаещи хора не се оценяват обективно.Един професор с Нобелова награда дори веднаж споделил пред студентите си,че заплатата му е много по ниска от тая на дъщеря му ,работеща в Англия ,като продавачка.

Да е само при Орешарски с мед да го мажем. Винаги е било така и е навсякъде! В администрацията обикновено се назначават разни партийни активисти или близки и приятели на началниците. Конкурстите само узаконяват специалните назначения. Ако попаднеш случайно там, работиш за трима, получаваш средните за ранга си доходи , трън си им в очите и винаги ти търсят цаката. Изключително трудно е да израснеш в ранг, дори и атестацията ти да е доста над изисквията за заеманата длъжност. Никога не достигаш до ранга на държавен експерт, защото преди това или те уволняват или съкращават. Този ранг също се запазва само за свои хора. Ако случайно успееш да го получиш те принуждават да напуснеш, за да освободиш бройката. Винаги и при всички случаи едни и същи галеници получават повишения, съвместяват две и повече длъжности, получават най-високи заплати и ДМС. Знам от собствен опит. Работих в една агенция достатъчно дълго, за да разбера, че не е важно дали оценката ти е над изискванията и колко работиш, а чий човек си и чии партийни и лични интереси защитаваш. Държавните интереси са забранени. Когато наближи времето да премина в ранг държавен експерт ме съкратиха. Махнах се от там с отвращение. Сега имам собствен бизнес и съм много по-добре. Държавната администация е убежище за некадърни партийци, затова и нивото й е ниско. Самите началници - изпълнителни директори и надзорници, също са с политически назначения. Дкато държавната администрация не бъде деполитизира нищо няма да се промени.

Ако беше само в това министерство, добре щеше да е. Аз имам една приятелка, която преди една година започна работа в министерството на екологията, или там как точно се казваше. При постъпването я назнамили на 350.00 лв., но й казали, че ще получава два пъти повече. Всеки месец имали награди и разни такива работи. Така че яко са ни драли кожичките.

Всчки в какаманвката барабар с шефа ми-Орешарски.

ЗАТОВА КОМУНИСТИТЕ НАБУТАХА МИНИСТРИТЕ СИ ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТА - ЗА ДА ИМАТ ИМУНИТЕТ, ЗАЩОТО ЗНАЯТ КОЛКО СА КРАДИЛИ ОТ НАШИТЕ ПАРИ. ЧЕ И ЗАКОН ЗА АМНИСТИЯТА СИ ГЛАСУВАЛИ. ДОКОГА ОРЕШАРСКИ ЩЕ СЕ РАЗХОЖДА НА СВОБОДА? ДОКАТО ЗАМЕТЕ СЛЕДИТЕ ЛИ ?

Тоя с 6-те заплати не е чиновник. По подобен начин се определят възнагражденията на изп.директори, в надзорните и управителните съвети, директори и близките до сърцето им чиновници. А редовите -кучета ги яли. И това няма да се промени.

Не го окайвайте Орешарски. Не гледайте какво получава официално, по документ. Тези суми той ги има само за джобни, а само можем да си помислим какво е получавал от неофициални си работодател.

По време на турското робство данъка е бил десятък. В момента момента данъчната тежест е 50 процента от брутния вътрешен продукт. Огромна част от тези приходи отиват за изхранване на паразитстващи държавни и общински структури, които раждат само корупция и беззаконие. АКО БЮДЖЕТ 2010 В РАЗХОДНАТА СИ ЧАСТ ПОВТОРИ ПОКАЗАТЕЛИТЕ НА ПРЕДХОДНИТЕ ДВА СЪТВОРЕНИ ОТ ОРЕШАРСКИ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО, ЧЕ НИЩО В ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ. На България не и е необходима тази огромна администрация. ЗАЩО СРЕДСТВАТА ОТ БЮДЖЕТА КОИТО ОТИВАТ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ЗАПЛАТИ НА НЯКАКВИ ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНИ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ СТРУКТУРИ НЕ СЕ НАСОЧАТ КЪМ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО И КУЛТУРАТА ??

Браво! Шест и то какви! Моля, не оставяйте държавните чиновници да мизерстват при новия министър - увеличете възнаграждението им!

Нека да проверят и в Министерството на земеделието кои служители по колко са взимали на месец. Там смятам , че някои са надминали м-вото на финансите

аз не мога да разбера едно. мачкат ни, а ние си седим и си търпим. защо не се съберат всички, които са страдали заради тези чиновници, не фанат некой от тия хрантутници и не го изпердашат едно хубаво, без средни телесни повреди, след това следващия и така. няма оправия иначе. но няма да стане - всички сме страхливи и предочитаме да се опреавяме всеки за себе си. хем не ви пускат проектите хем после взимат допълнително пари от тези, които без проекти печелят финансиране. същото като с БТК - окрали ни, чрез подставена фирма, с откраднатите от нас пари купиха цялото БТК, после я продадоха на фирмата, която наистина искаше да я купи с близо 1 000 000 000 разлика, маа му. Не стига това ами назначиха синчета, жени, снахи, шуранайки, баджанайки и всеква друга паплач на виски заплати там като условие при продажбата. с пари откраднати от държавата и властта, която имат направиха врътка и спечелиха 1 милиард. няма убити и ранени (поне не се зае публично) - чиста далаверка. аре нека некой ги осъди - с 1 милиард ще те затрият до 9-то коляно и пак ще им останат 900 милиона и 950 хилки. аре спете спокойно ако можете

Айде бе, взел 5000 лв заплата?! Ами колко взима един собственик на Приватизирано ексдържавно предприятие? Ми то 5000 лв е само аванса му! А премии? А джипове? А ако рече да иде до Париж със секретарката си, кой ще му държи сметка? Питам? Нали това доскоро бяха държавни предприятия? Къде отиде контролът, господа Демократи?

И най-забавното е, че министърът вече отдавна не е министър, а тия симпатяги чиновниците още са си там ...

ами човека наистина е бил експерт в усвояването на пари,дали от евросъюза,дали от данъкоплатеца-усвояв е.ами ние останалите се чудя като ни дотрябват откъде ще усвоиме?!?щото на мен в службата нито бонуси,нито премии,нито тринайста заплата поне...нищо,само работа за насъщния...

Не знам как и кога ,но в ненормалната държава трябва да се случи нещо нормално.А нормалното в тази ситуация не е нищо друго освен да излезем на ,улицата и да се саморазправяме.То е ясно ,че който дойде ......картината е ясна.Баламите да работят ,да се опитват да създават частен бизнес,да се мъчат да работят в светлия сектор, да се мъчат да инвестират,а банките да ги изправят до стената,да разкриват работни места,да плащат данъци и осигуровки,за да хрантутят държавни чиновници ,партийни централи,малоумни представители на властта ,незнайно как попаднали в нея.Да ,в тая ненормална държава има и хора,които искат да работят честно и почтено,да могат да дават достойни заплати на персонала си ,да си плащат разходите да имат нормални условия за развитие на бизнеса.Да ,ама не .Сит на гладен не вярва.За това не ни остана нищо освен да се организираме и да излезем на улицата и да ги хванем за гушите.Защото ако някой чака на съдебната ни система ще има да вземе.И докато ние си пишем по форумите неща които само ние си четем - ще си броим стотинките ,а децата ни ще гледат с умиление преуспелите си връстници с купени дипломи, които ще ги мачкат.Вече не се чудя защо след 9,09,1944 г сухото и суровото са горели едновременно.На там отиваме и е крайно време.Явно друг избор нямаме.

дайте имена- инак си е дрън-дрън!!!!

Триглавия крадлив червено-евр.жълто-ту змей!

Аз имена не прочетох! Когато се отправят някакви обвинения трябвя да се цитира конкретно срещу кого са иначе е мижи да те лъжем!

Пантерата,ОрешЕрски не бил крал...не, той само назначавал крадците,че и ги хвалел и награждавал за добра работа -като Мургина,например.За нея говореше колко добър специалист е.Мноого ще има да стоиш с палто и ръкавици в къщи на зима,докато ти дойде акъла.Патка с патка!

Ами няма лошо да вземат такива заплата, но да работят и то със доказан резултат. Нека да докарат 1 мил. на България, пък да вземе 5 000 лв - няма проблем. Е да - ама резултата е че този 1 000 000 го няма, а заплатата от 5 000 също я няма ! Ако това беше частна фирма - този човек щеше да е АУТ вече ! Само за 1-2 месеца ...

НЕ САМО ТАМ Е ТАКА , ТОВА Е РАЗПОСТРАНЕНО НА ВСЯКЪДЕ ВЪВ ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА. Г-Н ДЯНКОВ ДЕИСТВАИТЕ СЕГА МУ Е ДОШЛО ВРЕМЕТО ВСИЧКИ КОМУНИСТИ , НАТЕГАЧИ , ХОРА НА ПРЕДИШНОТО РЪКОВОДСТВО ВЪН И НА ПРОКУРОРА .

нека проверят ЗАПЛАТИТЕ НА ШЕФОВЕТЕ НА БОЛНИЦИ !!! ОСОБЕНО НА ОБЛАСТНИТЕ !!! Тези мародери и приятелските им кръгове получават максимума по закона , но над това , под формата на премии , клинични пътеки , финансови резултати си докарват по 80 - 130 000 ГОДИШНО !!! Това е за сметка на работещите ИМ подчовещи - лекари и мед. сестри ! Това заплатите на президент , премиер и пр. - ряпа да ядат . Един полуидиот , шеф на малка общинска болница се беше публичнопохвалил , че вземал 5 000 лв. - повече от Президента . Точно така е ! но Нанев очевидно смята , че щом болниците нямат дългове , щом не му създават проблеми , шефовете им могат да мародерстват безконтролно . ЛЕГАЛНИТЕ кражби под формата на заплати и премии сега са на мода . Спрака - Азер Меликов с 12 000 заплата . Ами разходете се по болниците и вижте и там ! Наздраве и честито на всички !

Това е пример за един жалък и малък човечец, алчен за пари. Той си измисля бонуси, надбавки, добавки. Няма значение наименованието, целта е да вземе повече пари, но за последно КОРАБА ПОТЪНА и пак си господин НИКОЙ

Шайка от нагли тунеядци.....

Вместо да се пишат такива статии-УВОЛНЕТЕ ЗАВИНАГИ ЗАБОГАТЕЛИТЕ НЕЗАКОННО, А ПОСЛЕ ГИ ПРЕДАЙТЕ НА ПРОКУРОР! В тази беднория не пишете за такива случаи, че хората се ядосват- както виждате Орешерски не е крал! Да не се случи докато Дянков говори, някой да вземе 100 пъти повече пари от него! За уволнение няма нужда от решение на съда! Хайде, изчистете си обора!

Айде стига с тея дребни риби бе, ебаси. На народа взе да му омръзва. Били взели 10 000 лева в повече за 4-годишен мандат. Еее,, много пара, много нещо. Ма не стига за Бентли или нов Мерцедес. Кокошкарски работи...

А колко взимат на джобе...

Тази ситуация много ми напомня на Пристанище Варна. Там заплатите се формират по същия начин - колкото си по-ниско квалифициран, по-ниско образован и на по-ниска длъжност и по-малко работиш, получаваш по-голяма заплата. На практика подчинените получават до 3-4 пъти повече от началниците си. Абсолютно демотивиращо за ръководния персонал.

СА ПРЕЦЕНИЛИ ЧЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПОЛУЧИ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА МОЖЕ И ДА Е СВЪРШИЛ ПОВЕЧЕ РАБОТА ОТ МИНИСТЪР. А ЗАЩО ТОЙ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ НАЙ ГОЛЯМАТА ЗАПЛАТА.

Проблема е че вземат толкова пари не като основна заплата, а под формата на бонуси и граждански договори, което е странно !!! Освен това щом един чиновник взема такива пари на месец трябва да се следи под лупа качеството на работата му(защото предишното правителство не си вършеше добре работата)!

Орешарски,голяма седянка сте си правили вие там,бе!

По времето на Бойко Борисов в Столична община е било същото. Средо месечно са получавали по 2-3 заплати.

Боже мой, кой е раздавал тия пари. Да намерят виновниците и право в затвора. Как може такова нещо! Съгласна съм най-после да се преразгледат нещата с административната работа и да се определи черно на бяло кой какво взима. Но тези космически суми са абсурдни, въпреки че в някои часни фирми също взимат големи заплати...това също трябва да се провери.

Това е навсякъсе в държавните институции, аз също работя в такава институция и заплатата ми е много ниска, а мои колеги взимат в пъти повече от мен, а да не говоря за началника на отдела или за директора на дирекцията-първо заплатите им са високи, второ премиите им са големи-как си ги определят не се знае и трето някой работят и на граждански договори, а други заемат по две длъжности, като ужким по заместване на някого-но така и не се прави конкурс и не се назначява никой, защото самата длъжност е измислена, за да може някой да взема 2 заплати и по 2 премии---БОЙКО, ДЯНКОВ-РИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА-ОТРЕЖЕТЕ ТЕЗИ ГЛАВИ.

Как няма да плачем за триглавото изчадие на Гоце! Вземахме кой, колкото си награби нали всички си бехме свои из управленията- все рода - батко, братко, братчеда...., всичко си беше скрито-покрито! Кой Орешарски ли да ни следи или ще ни проверява?! Нали ние го турихме на поста и го обявихме за супер финансов специялист, та да ни финансира колко може от вашите данъци!!! А, бе да не ви разправям... с 2 думи у България добре се живееше

ДАНО Г-Н ДЯНКОВ ДА НАУЧИ ЗА КОМЕНТАРА ТИ ЗА НОИ, А ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЯМА! ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА НОИ ЗА ЖАЛОСТ!

Та какво се 6 хиляди. В страните към които се стремим такива чиновници вземат десет пъти повече. А в Африка десет пъти по-малко. От кои искаме да бъдем? Колко мислите че вземат чуждите чиновници от ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН, БТК, Лукойл, Софийска вода и т.н. По 20 пъти повече. Докато изхранваме западните паразити няма да имаме високи заплати у нас.

Едни взимат а други мизерстват, ето поредното доказателство, че политиците нямат нужда от силна държава където закона е за всички!!!