Обещаното увеличение на заплатите на медиците се отлага

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и представители на работодателите и на синдикатите в отрасъл "Здравеопазване" не подписаха колективния трудов договор (КТД). Това блокира предвиденото увеличение на заплатите. Някои болници обаче ще вдигнат възнагражденията.

Обратно в новината

Коментари - Обещаното увеличение на заплатите на медиците се отлага | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще им купим колелета на медиците, ама друг път...

Егати герберското осиране... Това вече е подигравка с всички български лекари,сестри и санитари. Е наистина ГЕРБЕРИТЕ СА ЦИРКАДЖИИ...

как ще са съгласни работодателите та нали са търг. дружества и парите трябва да останат в тях-раята да работи без пари.Поредния парадокс пък и никой не е имал такова намерение само да се вдига шу. Това е целта.Медиите да шумят,те са най-големите гъзолици.

Питам - това се отнася за сестрите и лекарите в Здравеопазването . А тези сестри и лекари, които работят към Социални дейности - като напр. Общински Домове за социални услуги ( Дом да стари хора ) , те не са ли здравни работници и защо те няма да имат увеличение на заплатите ? Нали не може всички да работят в болници ? Общините ще вдигнат минималната заплата на сестрите на 540 лв, ама друг път. Нали имаше договорка минималната заплата на сестрите за бъде равна на минималната заплата за страната, умножена по 2 ? Къде е проф. Станка Шопова, която събира членския внос от съсловната организация, и с това приключват нейните ангажименти ?

Не се хаби, увеличение за никого няма да има. По тая логика могат да обещаят и двойна метанова порция за зелените човечета от някоя планета на майната си.

то пък кой ли се е надявал.

освен да спрем да внасяме членски внос в лекарския съюз и съюза на мед. работници, на синдикатите и прочие ,не знам какво друго можем да направим. и ние вече нямаме пари, камо ли за членски внос

Оправихте си заглавието и ми изтрихте коментара. Омръзна ми от неграмотници като вас. Няма да спра да ви обиждам, докато не се научите грамотно да пишете на български език!

Мутренският заговор против държавата ни е в пълен ход. Хората вярват на властите, и тук се крие ключът към мизерияута ни, към пропадането и загниването на България на милицонерите, мутрите и словоблудците-бабаити с вид на борци и акъл на пиле. Да се взема насериозно казаното от ГЕРБ значи, че сте повярвали на българската улица, на пройдохите и ментарджиите. На кухи бивши пора, на слуцчайни авантюрист и бъдещи обитатели на Скравена и Белене, ако дойде нормална западна власт на експерти и учени хора. Които се задават със страшна сила в цяла Европа, изнасилена от финансовия фашизиран капитал и от негодници като тези на ГЕРБ.

Пропагандата нещо не уцели където се очакваше. не се отприщи вълна от първосигнални писания. Или вече и това не е целта? това е, което ме притеснява- сякаш вече няма значение на кой колко му се промива мозъка и факта, че напъните не са ефикасни.

Много шум пи пара в свирката на Бойковото царство!

това девойче понятие си няма от формиране на лекарските заплати,но това не е важно ,нали направи поредната предизборна агитация.да си помислиш,че не е министър ,а бандюга от предизборния щаб на цц

Не мисля, че който и да е разумен човек би се вързал на приказките на г-жа Атанасова. Тя милата, дори не знае как се формират заплатите на лекарите и сестрите. Стана същото като заплатите на Спешната помощ, за които се говореха същите неща, как щяло да е 20%, как със задна дата...Минаха 2-3 месеца, а още никой не е получил това увеличение. Цялата работа е, че трябва да се шуми и говори, за да се имитира някаква дейност. На практика обаче нищо не се прави!

Баси голямото увеличение - 10-20% за 2год. Малей, да не си скършат гръбнака от такава тежест! Ей, г-да "управляващи" кадърните лекари напускат, вие с такова "драстично" увеличение и с такива калпави правила няма да ги спрете!

сър

Голяма работа направил бай Генчо. В неговата болница парите валят.

И какво стана, новата болница София Мед дръпна една дузина специалисти от държавните болници, с малко по-високи заплати, но все пак е нещо повече от това да знаеш, че надали скоро време ще ти се увеличи мизерната заплатка. И тез малоумните от държавата се усетиха, ама какво винаги късно. Хората вече са напуснали и назначени в часна болница със съвременна апаратура и съвременен начин на мислене, а не посткомунистически...

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и представители на работодателите и на синдикатите в отрасъл "Здравеопазване" не подписаха колективния трудов договор (КТД). Това блокира предвиденото увеличение на заплатите. Някои болници обаче ще вдигнат възнагражденията. И ТАКА: ВЧЕРА - ЕДНО, ДНЕСКА - ДРУГО - ИДИ, ЧЕ Я РАЗБЕРИ, НО ТОВА НЕ Е САМО ЗА ЛЕКАРСКИТЕ ЗАПЛАТИ, А И ВЪОБЩЕ, ТОВА МИ МИРИШЕ НА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА!

Да го ду... провинциалните докторя! Дайте им 500-600 лв и вдигнете на софийските лекари заплатите !

От къде да дойде увеличението на заплатите ? Пътеките са недофинансирани . Докторите се принуждават да пишат по-сложни и допълнителни заболявания , за да получат достатъчно средства за лечението на пациентите .

Системата на клинични пътеки бе целево съсипана. Струва ми се, че за палиативно решение би могло: 1.Да се лимитира приложението-й за базови (важни, критични) дейности; 2.Всякакви други -- на база заплащане. ...Гореописаното намирам за приложимо в кратък период (1-2 месеца максимум) и то -- под строг финансов контрол. В рамките на който период -- да се генерира принципно-нова Национална Политика за Здравеопазване.

Предвижда се основната заплата на лекар с една специалност да бъде 700 лв. Това преди или след удръжките ? Всъщност няма значение и в двата случая е адската подигравка..

Е как така не пропадна увеличението на тока или бензина??? Кръвопийци герберски..

Хора,разберете:Ненормално е човек,бил до скоро юристконсулт на провинциален психодиспансер,не постигнал до момента нищо в живота,но станал министър поради принадлежност към управляващата партия,че и депутат,че и председател на комисия в парламента преди министерския портфейл,да допринесе с нещо за народа си.Тази госпожа седи в креслото на един велик българин и лекар като проф.Станишев,убит от народния съд.,и се възприема като тежката артилерия на ГЕРБ.Щом това е тежката артилерия,представете си кво представлява леката...

Само бих допълнил, че всички кучки дето са минали през кревата на вожда, знаят не знаят, стават не стават, заемат ръководни постове по партийна линия!

Някой да е очаквал да се случи нещо друго? Подобно нещо ще се случи и с изхвърлянията на другия дришо с коледните пенсии, дето ги раздава през лятото!

Съмнявам се, че някой е вярвял че ще има увеличение на възнагражденията на когото и да било в царство Бойково. Да си хваща министрите и да отива там откъдето е дошъл. До кога ще търпим това унижение? До кога?!?

Маги не си права. Има увеличение... на Родната Полиция, която ни "Пази" ... нали сме ченгесчийска държава..

Престани да лъжеш бе галфон, никакви пари на полицията не са ндигани от години. точно обратното, намалиха ги. В момента има такава липса на хора в районните управления особено в София, че не могат да се съберат хора за два патрула. стига простотии.

Накратко: 1.`Нашите` синдикатите -- вън от Хората на Хипократ; 2.Госпойцата от г.Дулово -- на преквалификация за машинописка (максимум) ... и Неотменимо и Незабавно: --Започване на Всенароден Разговор (По-скоро Серии от Разговори !) относно Комплексна Кризисна План-Програма за Животоспасяване на България.

Xa-Xa 10x

Извинете, как би следвало да Ви чета?

Имаше един кмоментар но не мога да го намеря а искам да си запиша цитата, беше нещо от рода на: "тежката артилерия на меко казано леко глуповатата кавалерия на Герп" или нещо такова. който се сеща да ме насочи 10х.

във всеки браузър... и ще го намериш! А пък ако погледнеш на 1 страница на новината ... ще минеш и без тези "трикове за напреднали"! Ей...прав е Боко - НЕМА МАТ'РЯЛ!

Поредните фанфари и празнодумия от "тежката артилерия"на "леката интелектуална пехота " на ГЕРБ.. Това е цитатът, а коментарът е от 18- от 12:39.

Благодаря ти

Я да бачкат и да си траят, че като махнат болниците, къде ще идат? Това е философията на илитератите, както се "справиха" с една "развалена седянка" с едни други преди 5 години...

Мисля че новината за повишаване на лекалските заплати постигна своето-настрои простия народ срещу лекарите канибали.Нищо че повишение няма да има,нищо че няма да изнасяме компютри,а компоти,и нищо че няма да ги изнасяме а ще ги внасяме.Какъвто народа,такова и правителството,такива и лекарите.Не бива и груба грешка е да се прави сравнение с татово време.Сега теглите последствията от татовото време,което ни научи да шмекеруваме и мързелуваме.Лекар съм,но не работя в България,именно за да не ме изкарват мародер ежедневно,и да работя за стотинки.Оказва се че в нормална държава,ако знаеш и можеш,положението е различно.Не се сърдете и на по-младите и способни лекари,че напускат страната.Всеки има право на достоен живот.

Нямам такова впечатление този път. Тъкмо обратно, голям кол си забиха т.н. управляващи. Сега ще бутнат Десито на амбразурата. Като почнеш от Пирогов, където настани свои лапачи, съгледвачи и сега заплатите. В основата стои оня от първата страница на историята за 11-ти клас и после цялото му обкръжение.

Сефте сутринта ГЕРБ да обяви нещо и до вечерта да се окаже друго. Уникално инфантилна партия. Като го обявявахте не бяхте ли говорили предварително с работодатели и синдикати?

Уважаеми лекари, Дори и за миг не вярвам, да сте повярвали на думите на "тежката артилерия" на г-н Борисов, а именно г-жа здравната министърка Деси. Очевидно е, ББ и компания са в състояние да надхвърлят многократно "пророческите слова" на Станишев (който иначе хич не ми е любимия герой), а именно "циркаджии!!!" Всеки следващ ход на ГЕРБ ме кара с умиление да си спомням за "дребните пионерски шегички" в стил Калинка Илиева. ББ е в състояние да лови здравни министри на всеки завой, а те уви (завоите), още не са никак малко по нашите земи, въпреки магистралните напъни! След толкова подигравки сте в правото си да се чувствате свободни от всякакви Хипократови и не знам още какви клетви! Бегайте, братя и сестри, и ние ще побегнем пре или след вас, а тези тука да се оправят както си щат! Язък за отечеството!

КЪТ КАЗА КАЛИНКА ТА СЪ СЕТИХ ЗА Р.ЖЕЛЕВА

харесва ми формулировката за госпожа здравната министурка деси... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да, наистина, кои са работодателите в здравеопазването, след като то не е само частно?

добре де когато отиде някой "мангал"мазен и миризлив му се обръща внимание а когато отиде някой дрипав дядо или баба които са работели по 35-40 години и са им одържали осигуровки.......... е виждал сам да омират по пейките и "докторите" си минават спокойно покрай тях ........е за какво реват за какви заплати говорим? а и заслужават ли изобщо пари ????????????

Абе защо лъжат,че средните заплати са толкова?Дават за пример "Св.Ана"-ами тези болници гдето са в провинцията?Ами специализираните болници-диспансерите-там заплатите са много под това ниво....ИЛИ ПАК ГЛЕДАМЕ ОНАЗИ СБИРЩИНА СОФИЯНЦИТЕ.....Навсякъде трябва да е еднакво-да не би живота на софиянци да е по-ценен....

Той живота на софианци не е по-ценен, но поне още един път е по скъпоструващ .....

Ами никой не ги кара да живеят в Сф...Дошли от майната си....и те се пишат....А пък болестите ходят по хората и не питат откъде си....Заплатите в Сф са винаги по-високи отколкото другаде за същата работа.И за сведение съм от голям град...

безплатното лечение на един милион цигани източва здравната каса, затова няма пари за лекарите

Ако можех да почерпя бира... щях цяла каса да ти купя.

Трябва при безплатното лечение да се прилага и безплатна кастрация като бонус.

поредния кьор фишек, какво увеличение на заплатите, като болниците са търговски дружества, а джи питата са ЕТ

Неска пак ми бутнаха 200 лв. в джоба за елементарна процедура тук в Окръжна болница във Варна.Не че се оплаквам ама на ето и в България се живее.

абе хора то лекари останаха ли в българия..........останаха някакви пе....ли дето ти искат доста пари а сестрите са под всякаква критика,навремето плащахме за едни "ку..ви" дето проституираха в Либия а сега за други и то легални дето ни доят и по двата начина.........

Голямо желание имали да вдигнат доходите и ... вдигнали цените на енергията и горивата. Много виновни били предишните, а ни един няма следствен за корупция.

Министърката явно се поучава ежедневно от социалниия недоносник,който само дебне като лисица,някой по-важен от него да изпусне дума,за да започне да обещава,в бъдеще време рога на изобилието.Гора от рога..Изобщо и премиера Слънце,въпреки строгата негова забрана,взе изключително да използва бъдеще неопределено време,което е светъл принос в бъдещата история на Родината.

Тази ''мъжкарска'' политика на представяне на добри новини максимално рано/ които и не се сбъдват често/ и неприятните максимално късно, както и оповестяване на приходите в лева,а разходите в евро е политика на привитимизъм. Като не увеличават данъци - значи ги намаляли, като си обуват чорапите за пътуване до Русия, щели намаление на газ да договорят, а като се върнат тока и бензина скачат. Европейски цени на горива и енергия, български заплати на лекари и учители. Иначе претенции за достойно поведение - пред кого, ние не сме балами! Костов и Станишев били виновни за цените, обаче дело за корупция няма, т.е. не са виновни.

основна лекарска заплата 700 лв и то на човек сас спецялност - унижение, под средната заплата за страната кам настоящия монет. е, какво да очакваме тогава, как да ни обслужват тези хора? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вижте заплатите в ИТ сектора. Те са добра отправна точка за заплати на лекари, събразени с българската действителност. Нормално е лекар специализант да взема поне 1500 чисто. Масово за специалист да е около 2000-2500, а за опитните и добри специалисти около 5 000 лева. Само единици могат да вземат повече и само ако сме стигнали до там, че ако специалиста емигрира, цялата държава да остава без такъв специалист.

Кои длъжности в ИТ сектора визираш и за кои части на страната?

Визира каквото визира! От опит казвам, че мързелувайки и местейки се от компютъра до леглото и до хладилника за бира 2000 лева бруто се изкарват, ама минимум! Парите идват от други "светове и брегове далечни", така че няма значение в кой край на страната си! Е - трябва да поразбирваш! Все пак се и учи! Но лекарите учат повече, много повече и "бъговетe" им са в гробището! Читав лекар с 7-8г практика трябва да започва от 2000 нето! И това по българските мерки и не ревете, че някои работят за 500 лв. Щото искам когато ме лекува лекаря да мисли за проблема ми , а не за моите пари!

Кажете ми каква е логиката?Населението на България намалява и то драстично,а броя на болниците се увеличава,както и броя на висшите учебни заведения?Пак питам,каква е логиката?Тези продажни журналисти,вместо да лижат задници и да възхваляват ,да вземат да питат за важни неща.Да питат защо се увеличава безработицата,защо фалират толкова фирми,защо икономиката е на автопилот и не се развива.Кога управляващите ще проумеят една проста истина-няма ли развита икономика ,няма ли производство ,държавата се срива.

Елементарно Вотсън. Броя на болниците се увеличава като на мястото на всяка закрита общинска се появяват две частни. И така докато ти кажат до тук с разните му осигуровси. После кеф. Няма 700 лв. големи заплати.Въобще няма да се коментира.

К`во станА, че не вечерЯхме???

скоро ще се гласува директива от брюксел . за страните от ес минимална лекарска заплата да е равна на стедната заплата умножена по 3 . но до тогава много лекари ще кажат чао на бг

В Германия има граници. От-до. Некато тук шефовене вземат 10 пъти повече от робите, които им вършат работата.Ония само се подписват.

Тази история е много поучителна. Припомниха ми приказката за лъжливото овчарче.

Пак им лъсна голото порно на т.н. управляващи.

Ох, хубаво, че се прецакаха нещата, че щях да умра от яд! На тях дават, а на мен не!

Майтап бе Уили. Карай джумбиш да става.

Гарантирано от ГРОБ

Аха да повярвам, че ще ми увеличат пенсията с 5 лв. друг път. Та по темата. Сина ми е лекар в Германия.Не е лесно, не се забогатява. Иначе бач, бач повече и от тука, НО има ред. Младите, учете езици без английски. Там почти не става.Нищо друго не се иска. Бялата мафия тук няма да ви даде въздух отвен ако сте активести на ГЕРБ. Догодина обаче ще забравим за тях. Е, надявам се.