Синдикатите не приемат Бюджет 2012, искат ръст на заплати и пенсии

Двата синдиката не подкрепят и не приемат проектобюджета за 2012 година във вида, в който е предложен, обявиха от КТ "Подкрепа" и КНСБ. Своите несъгласия изразиха и работодателски организации.

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите не приемат Бюджет 2012, искат ръст на заплати и пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не сме съгласни с решенията за увеличение само на малките пенсии,искаме си увеличение на пенсиите с индекса на инфлация на база заработените пенсии, за които сме плащали осигуровки 40-45 години.

Ние синдикати имаме,ли?!

Боже , Сталин заклеймил... я се стегнете.

Аз предлагам всички работодатели да си вземем 3 месеца отпуск и на бахамите.. да изритаме бачкаторите на улицатазаедно с профсъюзите. Да не заправите да им оставите адреса за да ни извикат, когато умират от глад....така ще им стане яснно , че сами не могат и да се нахранят даже......какво да се прави само с искане не става:)

Ние, така наречените членове на БКП сме виновни, че ДАВАХМЕ повече от останалите за девиза "Колкото повече работите, толкова повече ще има за нас... КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО". 19 години съм работил за ТодЪр Живков и 19 от 22 години за "демокрацията". Съгласен съм да понасям всички обиди, като "червен боклук", но да доживея времето, когато България няма да е освен във "Варшавския договор" също и в НАТО. Тоест, времето в което вече е ПРОПАЛНАЛ "Новият световен ред". До тогава ще получавам "ЗАМРАЗЕНА ПЕНСИЯ", а "Аззз" ще получава "замразена африканска заплата", ако му харесва колониалният ни статус в "Новата Юдея" - USA. /"Дневникът на разграбването" - 2004 за Аржентиа, филм от "Колибка"/

Е да- ама какви заплати получваха някои от вас...разните БКП -активисти! А имаше и сред вас -много кадърни и много трудолюбиви !

Богатството на днешните мибионери трябва да се икспропиира защото то е създадено от днешните пенсионери, а милионерите го разграбиха. 20 години нито едно ново предприятие с национално значение не направиха, а увеличиха безработицата, глада, мизерията, проституцията, самоубийствата, бруталната просташка намеса на чежденци в нашите традиционни ценностии т.н.

...дето го носиш нема да изхраниш ни баща ни майка.Ми поне не говори, като не знаеш от каква мизерия след войната стигнахме шмекери да ни ходят по главите...

...което сме направили са такива като теб. Пази боже сляпо да прогледа...

...знаеш ли, че след войната повече от десетилетие нямаше работни места, че децата гладуваха заедно с родителите си и ако нямаше нещо от село и малките градчета със стопански дворове, вие, модерните, нЕмаше да сте на тоя свят? Знаеш ли това, или се правиш на отворен?..

синдикатите са в етап на прозявка

ДО Аззз.....ЕЙ АЛОО АЛАНКООЛУ,ТИ МЯМАШ ЛИ РОДИТЕЛИ ,КОИТО СА ПЕНСИОНЕРИ ИЛИ ЩЕ СТАНАТ.БАБА ДЯДО НЯМАШ ЛИ НЕ ВИЖДАШ ЛИ КОЛКО МИЗЕРНО ЖИВЕЯТ?ТЕ СА СЕ ТРУДИЛИ НАВРЕМЕТО И СИ ИСКАТ ПОЛАГАЕМОТО....."ВСЕКИ ИСКА ДА ЖИВЕЕ ДЬЛГО,НО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА БЬДЕ СТАР!"...И ТИ ЩЕ ОСТАРЕЕШ,ОСВЕН ,АКО НЕДОЖИВЕЕШ С ТАЗИ ТВОЯ ЗЛОБНА ДУША.АДИ ЕВАЛЛА.ХАХА СМЕШНИК

ДО Аззз.....ЕЙ АЛОО АЛАНКООЛУ,ТИ МЯМАШ ЛИ РОДИТЕЛИ ,КОИТО СА ПЕНСИОНЕРИ ИЛИ ЩЕ СТАНАТ.БАБА ДЯДО НЯМАШ ЛИ НЕ ВИЖДАШ ЛИ КОЛКО МИЗЕРНО ЖИВЕЯТ?ТЕ СА СЕ ТРУДИЛИ НАВРЕМЕТО И СИ ИСКАТ ПОЛАГАЕМОТО....."ВСЕКИ ИСКА ДА ЖИВЕЕ ДЬЛГО,НО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА БЬДЕ СТАР!"...И ТИ ЩЕ ОСТАРЕЕШ,ОСВЕН ,АКО НЕДОЖИВЕЕШ С ТАЗИ ТВОЯ ЗЛОБНА ДУША.АДИ ЕВАЛЛА.ХАХА СМЕШНИК

Ай сиктир бе,хрантутници народни!Вие ли ще кажете кой ще кара влака.Самоизметете се,че сте ни излишни на гърба.Смукала гадни!

Да си жив и здрав, да доживееш до пенсионна възраст! Няма да съм жив да те видя тогава какви ще ги пишеш. Имаш, обаче, едно предимство - тогава няма да го има и Дянков(поне като министър).

БАН е голяма фабрика .Всеки месец 45 човека я напускат .Като армия без войници .Трябва ли повече пари ?

2013 плащаме 1,5 млрд +++ договорки отпреди години .

Не може да има по-високи заплати и пенсии , вървим към гръцкия модел . Лекарите Милиардери , БТВ , НТВ с парите за пенсии купуват и създават сериали . Това са парите за здраве и култура .

Да се заплаща адекватно труда, да се правят адекватни осигуровки, да се дават актуални пенсии...

шо за политика и синдикати.увеличение на минималните и социални-които не са работили или внасяли най малко.Браво.Ще чакате младите да се осигуряват на реален доход.

Работещ на минимална заплата не означава неработещ или внесъл най-малко. Мога да ти изброя десетки нискоквалифицирани професии, които попадат в тази графа и това са много неблагодарни и нелицеприятни професии. Където тънеш в мрасотия и воня, изложен на студ и пек, наврян накъде, където ти самия би се самубил само и само да не стъпиш там. Виж в НСИ колко процента от хората са на минимални и ми го напиши тук, за да могат да го видят всички. Ето точно с толкова стотин хиляди души държавата се подиграва. Знаеш ли какви пари плаща една Франция на човек, склонил да слезе долу в канализацията и да отпуши това, което си "снасял" цяла година през тоалетната си? Знаеш ли какво е да си навиеш ръкава и да бръкнеш в нещо, което би ти обърнало стомаха и на снимка? А знаеш ли от какъв труд 50 годишни хора приличат на ходещи трупове с множество болести. Ето точно тези 270 лв са подигравка - пари, които доста на запад не биха се навели да ги вземат.

шо за политика и синдикати.увеличение на минималните и социални-които не са работили или внасяли най малко.Браво.Ще чакате младите да се осигуряват на реален доход.

Синдикатите са рафинирани престъпници!

към постната пица хер флик ще добави кренвирш, ама пицата ще изчезне, та от бюджета ще остане точно това - един кренвирш (среден)

в бг няма синдикати....има мижатурки който се ранят с комисионни под масата.....

На мен ли така ми се струва, но в този тристранен съвет има две излишни страни - държавата и синдикатите. Този съвет е орел и рак и щука. По-скоро работодатели с две цицки отдолу. От едната цицат синдикатите, от другата държавата.

Очаквате ли синдикалистът Тренчев, пардон - агентът от ДС "Павлов" да отстоява нечии интереси, освен своите собствени и на партията кърмилница?!

Алооо, Пламене, каква здравна вноска за неработещите хора със собствен капитал - та те, както и всички други здравно неосигурени са длъжни всеки месец да си плащат ЗОВ върху половината от мин.заплата. Ако си имал предвид пък социално осигуряване, вземи си попитай Асия Гонева или другите хрантутници от твоите в Надзорния на НОИ, че социални вноски се внасят само върху трудови доходи под каквато и форма да са, а не върху капитал, лихви и др. Изтегли си представителите от Надзорния, че те правят на смешен.

Стимулирайте потреблението! То ще освободи свитото производство, предлагането и услугите. Ще повлече след себе си и нуждата от повече работа - повече работна ръка. Не се развива микроикономика сред ниска или никаква покупателна способност. Когато няма търсене, не е нужно и предлагане. Обезсмисля се и стремеж към повече производство. Заради което следват фалити, безработица и вечно ниско възнаграждение на труда. Излезте от този омягьосан кръг. Бизнес и висока производителност се прави в среда "наситена" с банкноти, не с половин джоб стотинки. Колко ще произведат за една година животновъди, растениевъди, металообработващи заводи, текстилна промишленост и пр... сред хора с ниски доходи и колко сред хора с високи? И колко работна ръка ще е необходима в първия вариант и колко при вторият? Мизерията не е добър съветник. Тази криза е наша, родна!

Идва нов ден !

Днес кое ще поскъпне?

...казала еднодневката .

досега не им се чуваше гласът ама срещу герб реват силно

абе ей сега след неделя започва големият сеир.. бас държа че ще се избият взаимно.. и съвсем скоро да сме пак на избори.. идва тежка зима! дано да не съм права,но с тия начело, изходът е един - през летището

А по-смело така, мойто момче! Що за синдикалист си, щом една стотинка не можеш отстоя??!! Хората за десет евроцента подлудиха Жак Ширак и клекна на втория ден. С бръщолевене не става. Отдавна сте се откъснали от масите и замязахте на американски синдикалисти от времето на сухия режим. То имаше и филм за такива с Джак Никълсън - виж го пак, може да научиш нещо. И кажи, моля те, на браншовите си подшефчета да не носят толкова пръстени поне пред микрофона, че хора гледат. Айде.

Пенсионерите наистина са с унизителни пенсии и не мога да се съглася, че тези хора трябва да мизерстват. Нека да орежат малко държавните служители по ведомствата, че май са множко щом могат през работно време да си правят личните срещи и да не продължавам..... До кога ние българските данъкоплатци ще издържаме такива лентяи. Нека да видят как се работи в частната фирма и как се оцелява в условията на криза. Те това усетиха ли го? Най-малкото да се справят с тези, които им подронват авторитета, ама те и това не правят и тогава да искат увеличение на заплатите.

Че кой ги пита! Б.Борисов - българският Ким Ир Сен: Тук се слуша мойта воля! Самодържецът каквото реши - това е.

То сте едни едни синдикати вие ама хайде.........Какво защитавате сега гледайте 10%в бюджетната сфера. За да има такова увеличение трябват приходи а частните фирми вече почти ги няма а големите данъкоплатци са вечно на загуба защото все инвестират,но не се вижда в какво инвестират и кво правим?И един раздут щат има в бюджета е не на всякъде разбира се ... То и вие сте едни излишни родните ни мили синдикати!!!НА ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГАТ ДОХОДИТЕ МАЛКО ИНФЛАЦИЯ Е ДОРИ ПОЛЕЗНА!!!!ДА МОЖЕ ДА ИМА ВЪТРЕШНО ПОТРЕБЛЕНИЕ !!!!

От червена оваца акъл неискам!!!

Синдикатите като не са съгласни да кажат те от къде да дойдат приходите, щото за тях е лесно 1 % членски внос и готово имат аза заплати и че и отгоре дори>да сте чули синдикалните лидери от 20 г. да са работили нещо само лаят.Добре че ГЕРБ затегна малко положението че взеха да се осигуряват поне на половин бройка.Колко пъти Ви каза човекът че парите за магистралите не са от бюджета, гласувайте за БСП -то та пак да спрат всички фондове.

Може ли някой да ми обясни защо се залага толкова малък дефицит, когато лимита на ЕС е 3%? Докога ще търпим мизерията?

ABATMOLLE

Пенсионетка ли си или си държавен чиновник? Ако ти трябват пари - Печатницата на БНБ ще те обслужи!

Не съм пенсионерка нито държавна чиновничка а работя при новоизлюпен богаташ изедник, който не е плащал вече 4 месец.

2013 плащаме 1,5 млрд +++ договорки отпреди години .

те кат не го приемат в НС ще го приемат нъл тъй на тея всичко им е малко колкото каже дянков толкоз

В бюджета са заложени 2,5 млрд. лв. повече приходи и около 1 млрд. лв. по-малко разходи спрямо тазгодишния бюджет Че от къде бе? Тая година поизтупахте брашняния чувал ама свърши вече

ABATMOLLE

Ще режат чиновници и други държавни лентяи!

Ти може би ще ми обясниш как като отрешеж държавни чиновници ще подобриш драстично приходната част