Коментари - Заплатите падат леко втори месец, туризмът сви безработицата | dnes.dir.bg
назад

Заплатите падат леко втори месец, туризмът сви безработицата

Средната месечна работна заплата за април е 710 лв., за май - 698 лв., и за юни 2011 г. - 690 лева. През второто тримесечие на т.г. средната заплата нараства спрямо първото тримесечие на т.г. с 4.2 на сто до 699 лева.

Обратно в новината

Коментари - Заплатите падат леко втори месец, туризмът сви безработицата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде всички лаете че малко пари взимате,а пък вечер и петък и събота всички кръчми и дискотеки са пълни и не можеш да си намериш места,това ако е безпаричие здраве му кажи.И колите не се спират абе мани мани...

Знам, че не ти прави впечатение, ама се загледай 2 поредни вечери кои пълнят заведенията. Едни и същи хора.

ГЕРБ ще свалят безработицата до естествените проценти, защото наистина работят както трябва и в интерес на всички ни.За две години го доказаха!!

добре е ,имайки в предвид кризата ГЕРБ се справят

Данните са обещаващи. Очакваме да видим и резултатите от средните заплати за летните месеци, както и резултатите за тримесечията. Сравненията с предишните ми харесват, защото макар и да виждаме леките разлики, все пак не са драстични. Силно се надявам, че показателите ще се повишават с всяко следващо тримесечие!

Свиването на безработицата е доказателство, че антикризисните мерки на правителството са работещи.

Свиването на безработицата е само във фантазиите ви и в официалните статистики. За ваше сведение в бюро по труда получаваш обещетение от 3 месеца до 1 година и след това не си регистриран никъде и вече не се водиш безработен.Сещаш ли се?По неофициални данни в България има 2 млн безработни и това е стряскащо, защото ни прави страната в ЕС с най-много безработни.

Ако броим децата в детската градина, учениците и студентите, то може и да е така.

Спрямо края на първото тримесечие на 2011 г. най-голямо увеличение на наетите лица се наблюдава в "Хотелиерство и ресторантьорство" - с 41.7 процента, и в "Селско, горско и рибно стопанство" - с 5.3 на сто. Интересно какво ще отчете статистиката за 4-то тримесечие спрямо третото в тези сектори - 40% спад. Това са сезонни работници, дето ги осигуряват на 4 часа - какви нови работни места ви гонят?

Всичко е ясно: най-големи заплати се вземат в монополите сектори - енергетика, финанси и разбира се "държавната администрация". Като се има предвид , че те ангажират 20% от заетите и заплатите са пъти по-големи от нормалната те ти и средна заплата от 690 - 700 лв. А и не става ясно брутна или нетна е тази цифра т.е. преди или след облагане. По всяка вероятност е преди така че отиваме на 480-520 лв. реална, средна заплата .

Платените Гербаджии да престанат по пишат дитирамби за некадърното правителство

Ами така се получава като осредните заплатите на 100 хил. чиновника и 240 депутата към 7 млн. население с мизерни доходи.

Резултатите, които постига правителството показват, че то работи и това се усеща.

Правителството работи усилено и това води и до желани резултати. За още по-високи просто е необходимо време.

Правителството ни прави всичко възможно доходите ни да са по-високи, но е необходимо още време. Скоро и ние ще бъдем нормална европейска страна, ако ГЕРБ продължават да работят по същия начин!

Кажете ми това нормално ли е ? Средна работна заплата 690 лева. Смехурия.Трябва да се борим за по-високи доходи. Правителствата от 20 години ни унищожават, те не защитават интерсеса на хората , а само интереса на определени кръгове. А интереса на тези кръгове е ние да сме бедни едва да можем да си плащаме сметките , да нямаме пари за лекарства, да не получаваме качествено образование за станем техни роби!!!

Щеше да е супер да взимам 690 лв, но ме осигуряват на 415лв и реално взимам 310 лв - и това в Пловдив. Като си платя транспорта ми остават 280лв. И затова не искам да живея повече в този град - изходът е София или Терминал 2 на летището.

По-добре Терминал 2. Че напоследък и в София се забелязва тенденцията за извиване на ръце и масово заплатите са от порядъка на 350-600лв. Като извадиш от тази сума наем - 300лв (поне) и какво става....едно нищо

То сега е момента, докато ги млатят от европата...

То от "мафиоти" като вас които тука пишете сте в кочината още и нема да се издигнете от дъното защото сте си жалко племе бугарско. Само за персонал ставате, за слуги и това работите като дойдете в Грция.

ц,ц,ц...куде е това идете в никои птовинцялен град...вижте какви пари получават хорицата...хехе 690лв.?!?!? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вчера се върнах от Генрал Тошево, Добрич... Хората там ще умрат от смях ако някой им каже, че средната им заплата е 690 лв. 300-350 са масовите заплати, а има и около 20% официална безработица. Реално е много по-голяма, защото никой не си прави труда да се регистрира като безработен - напълно е безмислено. За да се ориентирате в покупателната способност ще ви дам пример - на автогарата в Добрич голяма поничка с крем струва 45 стотинки. И пак няма клиенти... Така е на много места в провинцията.

Ако всички в частния сектор обявят реалните заплати които са поне двойно по- високи от тези на които се плащат осигуровки и средната зааплата ще е нормална и за пенсии ще има но.....

Ще ме извиняваш ама да те питам ти в частния сектор ли работиш , и нарвеме ли си взимаш заплатата?Щото ако не си забелязъл частния сектор вече колабира отдавна, и фирмената задлъжнялост е толкова голяма че няма как тези фирим да продължат с печалба- ще има нови съкращения, нова безработица, ново безпаричие..а ти ми говориш за скрити доходи..ми то такива просто вече почнаха да липсват. Има хора които са в частния сектор и не са взимали пари от април....а днес сме август?!....Въможно ли ще ти бъде следващия коментар да ти е по смислен?

Леле, сега пък частния сектор виновен. Мен ако питаш той генерира заплатите дори и на вас смешни бюрократчета. И стига ревахте за пенсий, колкото сте внасяли толкова и взимате.

Окъде ги вадят тези числа за тази стъкмистика не ми е е ясно....Ако хората масово взимаха такива пари, страната ни ще ше да е в пъти по-добре.

Кажете ми това нормално ли е ? Средна работна заплата 690 лева. Смехурия.Трябва да се борим за по-високи доходи. Правителствата от 20 години ни унищожават, те не защитават интерсеса на хората , а само интереса на определени кръгове. А интереса на тези кръгове е ние да сме бедни едва да можем да си плащаме сметките , да нямаме пари за лекарства, да не получаваме качествено образование за станем техни роби!!!

не правителството определя заплатите а работодателя и работника който се съгласява да работи за толкова пари :)

Но правителството има власт да реформира и ТРИТЕ ВЛАСТИ !! Само престъпниците да вкарат в затвора и ще се вдигнат заплатите .. ама не хора като Владимирка Янева са ни семейни приятели - най вмирисания съдия !

Във всички европейски държави, че даже сигурно и в Албания правителствата могат да определят едно нормално заплащане така , че хората като работят да могат да живеят нормално без да се лишават от лекарства и дрехи , само в България действа принципа на пазарната икономика, Работи и вземай не повече от 500 лв. Е хайде сега не всичко сме глупаци и можем да разберем,че държавата и нашите псевдо- бизнесмени даващи дарения на партиите ни цакат.

Във всички европейски държави, че даже сигурно и в Албания правителствата могат да определят едно нормално заплащане така , че хората като работят да могат да живеят нормално без да се лишават от лекарства и дрехи , само в България действа принципа на пазарната икономика, Работи и вземай не повече от 500 лв. Е хайде сега не всичко сме глупаци и можем да разберем,че държавата и нашите псевдо- бизнесмени даващи дарения на партиите ни цакат.

За съжаление туризмът си остава сезонен, кото ще рече че свиването ще е за още 20 дни най-много и ще почнат да освобождават персоналите (главно пазачи, камериерки, чистачки, прислуга, пикола и т.н.). Да нe забравя миячки на чинии по кръчмите, срамота за народа ни, за нищо друго не търсят обикновенните хора.

Че не ви е срам да ги показвате тези резултати. С 350 евро (700лв.) сме жалка-тъжна държава.

Работя като инженер ,водещ бранш 30г. в община и получавам 500лв.,за което ще получа пенсия 200лв.Всъщия момент деловодителка в съдебната система без висше образование получава над 1000лв.,за което ще получи пенсия 500лв.Б.Борисов бе обещал ,че ще въведе ред взаплащането. Пита се кога?

На власт ще остане този според мен, който ще разпредели парите честно. Дано някой ден и в БГ да има такива политици.

Почакай още 30 години! Aко ще се оплакваме, на мен ми тежат данъците! Bсеки месец плащам 3-4000 €!

Взимам 1500 месечно и пак не са ми достатъчни, но така или иначе за по-малко пари няма да им седя никъде. Като дават ниски заплати нека си взимат некадърни кадри на работа. Всеки образован специалист вече може да започне навсякъде в Европа работа без проблеми.

Баба знае 2 и 200...има една такава поговорка! Да ти е честита и сигурна заплатата - но знай че като се падне от високото много боли! Незнам още колко време ще ти дават такава заплата, не забравяй че незаменими хора няма и след теб идват постоянно нови кадри с нови идеи, с нови предложения.....

ГЕРБ в действие, спазват си обещанията - няма да сме последни в Европа, а ми в света !!!! до края на мандата с този темп средна заплата - 0лв, ако не под 0-та (ще си плащаме да работим) !!!!!!!!!!!

Каво се оплаквате ве бугари мързиви...и миризливи! Елате во Солун да видите каво е истинска работа! Затова сте бедни защото сте мързиви!

Малеее точно тези думи от византиец !!!! Развесели ми деня човече , искрено благодаря, нужно ми беше !!!

Маляка,много си прост ве-скоро ще изчезнете от картата на Европа.А за мързела-по мързеливи от вас няма никъде...

Да увеличи се-на министри и депутати-защото е вързана с минималната.А да,и на полицията-от даренията на бандитите!

Абсолютно вярна статистика! Аз ям само свиснко, ти ядеш само зеле, но статистически погледнато, двамата ядем свинско със зеле.

ТАКА Е МОЯТА Е 200 /ДВЕСТ НА ШЕФА ДЕТО НА ДВЕ МАГАРЕТА СЛАМАТА НЕ МОЖЕ ДА РАЗДЕЛИ , А НЯМА И ЦЕНЗ 12ОО И ЕТО СРЕДНАТА Е 700 -ВСИЧКО Е ТОЧНО