Монтьор в Цюрих взема $43 000 годишно

Най-високите заплати в Европа се получават в швейцарските градове Цюрих и Женева, а най-ниските - в Киев. Това показва изследване на най-голямата инвестиционна банка в Европа - швейцарската Ю Би Ес (UBS), предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Монтьор в Цюрих взема $43 000 годишно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

srdenata zaplata e otnositelen poikazatel, ako tsenite ne sa ednakvi. Gradski transport, voda, tok, otoplenie , universitetski taksi, poshtenski uslugi, taksi v detskite gradini... Osven tova Moskva ne e liderut po zaplati v rusia. nai-visokite zaplati sa v Zapaden Sibir i Dalechniyat Iztok-neft, gaz...A krizata udari ne samo lirata, ami i Londonskoto City. I rublata sushto.

srdenata zaplata e otnositelen poikazatel, ako tsenite ne sa ednakvi. Gradski transport, voda, tok, otoplenie , universitetski taksi, poshtenski uslugi, taksi v detskite gradini... Osven tova Moskva ne e liderut po zaplati v rusia. nai-visokite zaplati sa v Zapaden Sibir i Dalechniyat Iztok-neft, gaz...A krizata udari ne samo lirata, ami i Londonskoto City. I rublata sushto.

Поздрави на всички от Цюрих :) Дори времето в момента е прекрасно :)

dolara e pochti raven na shveicarskiyat frank zaplatata izglejda dobra no sys 4,000 franka na mesec edva li shte ti ostanat 1,000 ako si sam ako imash jena koyato ne rabti i edno ili dve deca edva shte svyrjesh dvata kraya estestveno kachestvoto na jivot e nesravnimo, no ne e za zavijdane...

Да си обръщаме възнаграждението в турски лири и ще сме милионери всички. хахахах

pri nas sigurno tolkova ne polu4ava i prezidentot

Да не ми ги хвалят Швеицарците.Преди две седмици бях и в Цюрих и Женева цените определено ме потресоха 1 чаша кола е 7,80франка или около, 20 литра кола в Бг.Наемите и всичко е потресаващо 40квадрата жилище наем 1400франка, 90 квадрата 2200франка.Хотелите струваха в Цюрих 280франка нощувка в Женева 178 франка.Нека си живеят аз там неща :)

Абе не че ми е работа, ама пак се сетих за русофилчетата, дето толкова възхваляват Русия и Москва. И какво излиза? Московчаните изобщо не са такива баровци, каквито се твърди че са, даже напротив - по-големи мизерници са от нас. Това го казвам имайки предвид че при ниски заплати всичко е много по-скъпо от София. А тези - мутрите, баровците се броят на пръсти. Все пак населението на Москва е колкото на България, не забравяйте!

Ние държава ли сме или не, та са ни пропуснали

Ти не работиш на час

и марсианците за 1 месец не могат да ти направят пенсията европейска при положение, че бкп краде/присвоява от 1944 та до днес, търсете си пенсиите от гея, гоце, доган и цялата саветска мафия. интересно къде отиде излишъка в бюджета - 6 милиарда през 2001, после 4 милиарда през 2007, за бюджетно одобрените кражби и присвоявания на държавни пари да не говорим и сега хоп с магическа пръчка 2000 евро пенсия щото на власт е бб, а когато всяка година в навечерието на коледа краднеха урболашки любимите ви червени буржоа мълчахте като п...и непоръбени и европа ви го каза - да не сме ги търпели толкова години да си задръстват задниците с милиарди, а де сме ги махнали навреме, сега духайте таратора както казва номенглатурата, много си обичкате червената върла буржоазия, може предсрочно пак да си я изберете, неграмотници и крадливци на дребно, и при тошо едно химикалче да свиеш от държавната собственост пак ви беше кяр, а хората по света просто живеят докато ганьовеца все дребни делаверки върти

В Украйна стандарта е два пъти по нисък от България. Справка - Официалните статистики на Световната Банка и ООН. Така че стига комплексарщини.

Е аман от много знаещи като тебе бе . Бил пожарникар бил бодагард . Какво те интересува това .Важното е , че е 1 нали , а ти си в десета глуха .

Ще получа високо кръвно, от статията и ще се пукна от завист към опоменатите Държави.!И с моята кончина, ще подпомогна тероризиращата населението паплач в парламента.На пук на всичко, ще живеем, ще работим мижаво, както ни се плаща.А, не по разни доклади и изследвания от Европа(където сме и ние де), да ни обвиняват в ниска производителност.

В България много хора взимат минималната заплата от 240 лева, което делено на 30 дена е по 8 лева на ден делено на 8 часа работен ден излиза че на час човек получава 1 лев или 0,50 евро. Това го няма и в Африка. Това е ненормално и недопустимо.

mnogo stranno uj samo v EU trqbva da smqtat neshtata i izvednuj v shibanite dolari .. !? koito sa tolkova mijavi pochti kato nashata valuta

Нужно е да се проведат обаче и изследвания, каква е организацията на труда при различните професии в Цюрих и в другите страни - тоест средно по колко коли поправя един монтьор на ден и на час, с какви инструменти, работно облекло, работно време, уреди и т.н., с какви дефекти са колите и каква марка (степен на сложност на работата), колко месеца гаранция след това се дава на извършения ремонт, какви са наемите и цените на жилищата в съотвения региони, също така и другите разходи и т.н. На края ще се окаже сигурно, че тези монтьори работят значително по-бързо от нашите например, носят по-голяма отговорност, имат по-добра дисциплина и са на крак повече часове. Стандартът на живот в Швейцария е по-висок отколкото в Германия, но има доста неща, които са по-скъпи. Аз например имам информация, че в Швейцария могат да си намерят работа само изявени специалисти с добро образование и поне няколко години практика, предимно под или около 30 години и много работоспособни и дисциплинирани. Има голям наплив на германци за работа в Швейцария, но много от тях също не могат да се преборят да получат постоянно работно място и през пробния период да се докажат убедително и да останат там. На karuzo (27.08.2009 г. 08:14ч.) искам да кажа, че САЩ пък бяха управлявани от артисти и пак си останаха световна сила. Артист в САЩ може да стане всеки, който има пари да си плати актьорски курсове. За съжаление е видно от много примери по света и у нас, че и съвсем образовани хора с много елитни професии могат лъжат, да се облагодетелствуват, да крадат и да оплескват нещата на гърба на народа си, щом се касае за държавно управление. Да си добър пожарникар и бодигард също не е никак лесна професия, даже е много трудна и опасна дейност, така че моля не обиждайте хората заради професията им.

Нас от уважение, разбиране и снизхождение не са ни споменали :) не искат да ни обидят хората, все пак имат елементарна култура

Благодаря ти, партийо, благодаря ти, другарю Борисов, член на БКП! Ние сме най-бедните в Европа, а ти искаш да замразиш и без това най-ниските ни доходи. Което означава, че искаш да ни обречеш през следващите 4 (?) години на гладна смърт!

Премиера вече е друг!

Серго си замина, аре стига вече с него, действайте да ви видиме сега !

КАК ЩЕ НИ СПОМЕНЪТ,НИЕ СМЕ ШАМПИОНИ ПО НАЙ НИСЪК ДОХОД,ЗАТОВА СМЕ ИЗВЪН КЛАСАЦИЯТА .

не са ни споменали,защото сме на дъното то е ясно! 2.4 $ са си 3.60 лв на час или 29 лв на или 605 лв на месец.Мисля че болшинството заплати са такива или дори по-ниски. Друг е въпросът че ние оцеляваме и се развиваме благодарение на корупцията.

Аз вземам поне по милион на месец.

Ако ни бяха включили нас, веднага щяхме да вземем първото място, от зад на пред.

v Bg spored men pri sredna zaplata ot 500-600 lv. e okolo 2 dolara na 4as.no sega kato Boiko razgoni gay drujinata na SurGay drasti4no 6te padnat srednite zapla6tania.

аха, значи държавата ни е ненормална щото искахме да се измъкнем от антибългарското управление на серго! браво - с тази злоба която блика от теб няма начин да не тръгнем нагоре! а и ВИНАГИ комунистите и техните съюзници са оставяли държавата в катастрофално състояние (1989,1997,2009), заради което не ни включват в такива класации, че ще изплашат хората.... колкото до ББ - назад да върви, нама как да стане по-лошо, а както показва засега върви в абсолютно правилна посока!!!!!

Нещо си се объркал! Не може да се вземе насериозно държава с премиер, който няма нито един ден трудов стаж, а първият му работен ден в живота е като премиер-министър! И не се знае дали не е с обратна резба! Накратко - Държава на АБСУРДИТЕ!

икономика, а не само алъж вериж като при нас ! Там си ги изработват хората , а ние тук САМО ГЛЕДАМЕ В ЧИНИЯТА НА ДРУГИЯ !! Няма какво да се сърдим - това си ни е национална черта !! Не сакам я да сам добре, сакам Вуте да е зле ...

България не се класира! май средната заплата в Киев е по-висока средната заплата в България. Любопитно ми е да разбера дали и покупателната способност в Киев е по-висока от тази в България...

А у нас получаваш четвъртит. Грабеж и експлоатация и най-некадърните и продажни политици за управляващи.

Добре че не са ни включили в изследването ,че иначе щяхме да подобрим рекорда на Киев.

Е, как България ще е спомената в изследването? Те, хората имат предвид сериозни държави, с нормални граждани... Как да вземат насериозно държава с премиер Пожарникар, бивш бодигард... на Т. Живков...

всички тошо, младенов, гоце, гея, доган, симо и т.н. много имена ще останат в историята на българия, или искате като преди 1989 просто да късате листата в които не всяка крива успоредна на партийната линия е права. по почина на тошо - на много хитър се правиш, е вие от това живеете - от късата памет, при цивилизованите народи паметта не се губи в ностолгичното соцбитие или тук дребните крадльовци са доста

Не знам за какво се пишат такива провокативни статии да дразнят хората, след като всеки знае на какъв хал сме и на какво ниво другите държави ?!?!?!

Ami, 4estno kazano sega Evropa e otvorena za nas. Naistina zaplatite v BG sa robski, taka 4e koito ne go ustroiva spokoino naprimer moje da raboti v niakoi ot top 10 gradovete v klasaziata. Za karuzo 6te dobavia, 4e ima darjavi sas pedofil za premier naprimer, taka 4e neka ne pluem sre6tu na6ia tipi4no po balgarski o6te pove4e, 4e be izbran sas 60% ot glasovete.