”Полицай” взе от баба 35 000 лева, плаши я със стрелба

Жена на 80 години от Монтана е дала през последните два дни 34 860 лева и множество златни накити на телефонни измамници, съобщи Областната дирекция на МВР.

Обратно в новината

Коментари - ”Полицай” взе от баба 35 000 лева, плаши я със стрелба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля като пишете своите репортажи не използвайте анонимено обаждане.Още много преди промените техниката не разрешаваше анонимни обаждания камо ли сега.

Такива измами са много редки!!!! Ама телекомите сигурно бутат "нещо" и има доста шарани, които си мислят, че ще могат да излъжат някого и постоянно въртят телефоните!! И забележете - тези телефони не са на изгоден тарифен план ..а доста скъпи, предплатени и ..!

Кви са тее баби,бе? Наследници на Престол ли? ..Аман!

Работеща съм и вземам що-годе прилична заплата а нямам и лев спестявания по банки. Парите ми стигат да живеем горе-долу сносно, като имаме собствено жилище и не плащаме наем. Чудя се от къде тези старици имат толкова пари спестени при мизерните си пенсии и още по-се чуда нямат ли близки с които да се чуят преди да направят такава глупост. Не вярвам чак такава простотия да се шири в България да си хвърляш парите през прозореца на незнайно кой, при това събирани със сигурност при огромно лишаване. Ако хванат такива трябва сериозно наказание а не 2-3 години затвор, ако изобщо ги затворят.

Това просто не е вярно. Хората в малките градове, и особено в селата, са много недоверчиви към непознати и случайни хора. Освен това, за да изтеглиш от банка сума над 2000 лв се иска предварителна заявка поне от предния ден до обяд.

Вече не се учудвам, че в България е пълно с "матер"ял, който гласува за ББ.

АБЕ НАЛИ НАИ БЕДНИ БИЛИ ПЕНСИОНЕРИТЕ

Не са! Бат Бойко ги направи паралии. Вдигна им пенциите. Тва екскурзии, санаториуми, морета...само да доживееш до пенция де.

Не е зле медиите да вземат да спрат с тези статии,вижда се че пенсионерите няма да се научат да не дават пари на непознати и толкоз. Съжалявам жената,но като няма акъл да прогледне през измамата това е положението.

Бабите да увият лайна и да ги хвърлят вместо пари. Идиотите откъде да знаят какво има вътре! Прост народ=няма държава!

Защо слагате кавички?

Никакво увеличение на пенсиите!- харчат за глупости!

Най-богатите хора в България са пенсионерите...показват го последните случаи на изхвърлени през прозорците деситки хиляди левове. Това, което говорят пенсионерите, че нямат пари е чиста лъжа. Циганите първи разбраха това. Доста цигани ще забогатеят от "бедните" пенсионери.....

Престанете вече с тези измислени баби че в повече ни идва...

"ПАРИТЕ са НАВСЯКЪДЕ ИКОЛО НАС; ПРОСТО ТРЯБВА да се НАВЕДЕШ и ДА ГИ ВЗЕМЕШ!" Остап Бендер, герой от романите на Илф и Петров

Като се навеждаш за парите, много внимавай изотзад, да не се окаже, че са за примамка! :)) Има и такъв анекдот - Чапай и Петка отшелници!

имала, дала. Съжалявам.

съжаляваш , че нямаш и ти да дадеш ли, не те разбрах

ОТКЪДЕ ТЕЗИ БАБИ ИМАТ МНОГО ПАРИ

от прокудените им деца, които берат круши по таз тежка чужбина, те им ги изпращат за да не мизерстват

Още една лъжа. Никой не изпраща такива пари на 70-80 годишни дъртаци в България. Скрий се с глупостите си.

Това просто не е вярно. Откровени лъжи са. Наглостта на медиите е безгранична. Не можете ли да се усетите? Възрастните хора, които имат такива пари са сигурно 0.1% от пенсионерите в България.

Защо полицай е в кавички?Нима някой се съмнява ,че без участие на полицията това ще продължава да се случва?

2 години затвор, хм, не е зле-ще ги излежи и след като го "изпишат"-шапка на тояга с тия пари и ще продължи, че те парите свършват, тогава пак 2 години на топло и ол инклузив в затвора и пак....а какво става с тия заради чиито престъпления хора получиха инфаркти от такива обаждания и си отидоха от този свят.

Господа, очевидно е, че измамниците имат осведомители в банките и следователно са лесен обект на бързо разследване, разкриване и задържане. За толкова време от първите масови случаи не на телефонни измами - това са изнудвания от името на властта!, е редно осведомителите да са вече разкрити, шефовете им - организирани престъпници - задържани, и да са направили вече изчерпателни самопризнания. За да не пита някой защо "изчерпателни" ще поясня - "проникновените" са обикновено "изчерпателни". Но е по-важно друго - щом досега престъпниците изнудват и грабят гражданите то няма заповед за разследване и задържане. Затова пък служебното правителство сменя управленци в институции и служби с български бюджет и еврофондове, и обяснява колко безотговорни са предшествениците му. А да отговаря то пред някого тук? Не, разбира се.

на тази баба от Монтана. Първо - СЪБРАЛА 11000 лв. от къде - от дърветата ли или някои и ги е дал като помощ. После от банка извадила нас 20 хиляди лв. Тук в София ми се е налагало да вадя по-големи суми - трябва предварително да ги заявя - дава - не ѝ трябват. Да ѝ оставят 2-3 хиляди за погребение. Да се провери от коя банка и дали е теглила пари - мисля, че се надява да я съжалят и да ѝ съберат пари.

и на тези искате да им вдигнат пенсиите - да има да хвърлят повече на циганята. Те няма да престанат. За тях е закон - щом полицай, т.е. бивши милиционер ти иска нещо - веднага го изпълняваш, защото лошо ти се пише. Казано е - молчат и не русождат или.....

За да се изтегли такава сума трябва няколко дневно заявление към банката, освен ако парите не са в трезор. Защо се изплащат толкова големи суми на пенсионерите без присъствието на техен близък????Банките не могат ли да стопират такива вземания?

"Банките не могат ли да стопират такива вземания?" - могат, но не искат, защото и те са в схемата. Ако има качествен банков софтуер веднага може да се види кой служител е правил справки за възрастни хора с много спестявания.

Благодарение на високите пенсии, увеличени по времето на ГЕРБ възрастните хора имат по 20-30 000 лева в брой. Заради това , че при комунизма са научени на мизерия не си ги харчат , а ги дават на измамници.

За да се изтегли такава сума трябва няколко дневно заявление към банката, освен ако парите не са в трезор.

ако на изкукуригалия БСП - електорат започнат да се обаждат "финансови агрономи" и да ги убеждават да посадят пари в земята и да чакат до 3-4 седмици да поникне дърво, което вместо листа ще има пачки с кинти. Щели да ги поливат със специален американски паричен тор, дето го ползва и ФЕД, нали там парите ги нямат за нищо и ги печатат, както и когато им се прииска. Този тор е най-новия начин да се сдобиват с хартийки без покритие. Убеден съм, че ще намерят достатъчно дебили и да им се вържат.

На мен пък ми е интересно с какво и къде те завари теб и твоята рода 09.09.1944 и след това 10.11.1989. Да не се окаже, че от пробит цървул си станал лачен чепик.

пенсия дори - те живеят само с една стотачка - като скотове. Даваха по телевизията един РАЗУЗНАВАЧ по негови думи, дал 70 ХИЛЯДИ ЛЕВА - те били толкова благонамерени, че го закарали с такси до банката. Оня имаше 700 лв. пенсия, а живееше като клошар.Нямаше деца, не се е жевил. Това са бившите кадри на БСП - разузнавачи, преследвачи и всякаква сволач.

Смях, смях и смях! Смях до пръсване!-:)))) Малоумието на вулгаристанците трябва да се отрази в кинопродукция. Световен хит ще стане -:))))

А за психичните ти отклонения може да се напише цяла книга.

Не две години, трябвало е на този опасен рецидивист да ву дадат два дни и медал.Да тея и охлузеното правосъдие.Тоя сигурно им е цакал,не може да са толкова задръстени!

Въобще да ги спрат домашните телефони със закон. Те са един анахронизъм.

за тези баби важи само ако курнела мине и им каже да не хвърлят пари. Те са зомбирани баби. За тях комунизмът е всичко и правилно знаят, че всички сегашни полицаи са предишни милиционери или техни деца. Било по-хубаво при комунизма, ама ще е по-хубаво след като са били млади и са се чукали. Имам предложение - такива които се предоверяват нямат право да гласуват - те не мислят редовно.

Това са откровени лъжи, не им се връзвайте. Възрастните хора не разполагат с такива суми в брой. Целта е да се изманипулира обществото и да се подготви за нещо известно като премахване на парите в брой и подмяната им с т. нар виртуални "пари". Пак някаква схема на кукловодите. Дай Боже да поживеем, ще видим каква е целта и на това занятие.

Ехооо събуди се...

Ами буден съм за разлика от тебе. Значи в тази вопиюща мизерия всеки втори трети пенсионер и то на над 70-80 години, е надиплил най-малко 20-30 хилядарки в брой и ги топли в дюшека. Вие за ненормални ли вземате хората? Я се скрий с глупостите си!

Може, защото те гледат Слави Трифонов и Малката булка, именно

И тази гласува за БСП!

за Сидераста, или агент Иван, дето ще ѝ направят пенсията минимум 500 лева, че да може да продължи да мята пари през прозореца.

за баби легализиращи крадените пари на бандитите. Това напомня процеса на раздаване на куфарчетата и изпирането им през приватизацията.

в едно село има 100 къщи ....кмета да минава през 5 къщи на ден ...и да обясни на тези хора,а те сигурно му и вярват, за 20-тина дни ще обходи всички...държавата и неѝните органи да се вземат в ръце....държавната телевизия една седмица всяка сутрин да обясняват,че полиция не взема пари за хващане на престъпници .....и още и още...

Електоратът на БСП лично опровергава твърденията на Партията, че е беден. Как да не се спукаш от смях?! П.С. За тези, дето ще ме обвинят, че съм безсърдечен - не мога да съчувствам на глупави хора, които въпреки ежедневните предупреждения по всякакви медии, продължават да дават пари на мошениците.

"България е най-бедната държава в ЕС"! Ако тука през балконите фургат по 20-30 хиляди, то там трябва да фърчат по 1-2 милиона! Най-бедната или най-тъпата! Прав май излезе Боко-Тиквата за калпавия матрял! Мухахахаха!

Конспрация в действие. Мошенническата схема която се вихри е само видимата част: - банките дават информация на престъпници; - телекомите продължават с политиката си на тел. обажданния от скрити номера; - закоравели престъпници са физическите изпълнители, захранени с банкова информация и улеснени от скрити номера; - полицията ги таксува горните с данък спокойствие, а понякога и ги хваща за отчитане на дейност; - правосъдието пък ги таксува с данък толерантност, а понякога и леки условни присъди; На практика слаба заинтересованост от последните две институции. Невидимата част: Като резултат се натяква на ошашавения българин чрез медиите за многобройните случаи на измама, че банкнотите са опасно нещо и всички разплащания трябва да са по електронен път само. Целта е ясна - тотален контрол върху финансовото състояние на всеки, местно изпълнение на глобален план. Слушкаш - имаш виртуални пари. Не слушкаш - бутон дел, парите по сметка са ... каква сметка?

- в банките да постъпват "доброволно" хвърлените пари на бандитите и легализация на откраднатото от банки, банкомати и поръчки на хората с достъп до фондовете...

дето вярвате, че това са някакви самодейни телефонни измамници, сте по-наивни от бабите, дето им хвърлят парите си. Както казват съседите - работата е ачик.

Разбира се, разбира се. И децата вече знаят, че лично Боко координира телефонните измамници, а своя пай закопава под магнолиите в Банкя. Или ги кара в чували с правителствения самолет в най-сигурната държава в света - Ливан.

имах предвид, че заплатите на троловете ви идват оттам

С тия "споразумения" и присъди от по 2 години - чакайте да се спрат.

Тука явно чета и оставам със мисълта че има много безработни учители по Български и Литература,които не се спират да правят забележки за правописа и граматиката на хората,драги учители които сте без работа,има едно място което му се вика Борса на Труда,отивате там и се записвате за да вземете някой лев,и като дойдат изборите гласувайте за БСП,за да могат като дойдат на власт,да ви назначат отново на работа във някое училище,даже може и заплатата да ви се вдигне със 50%.не е шега.първи април е далеко:)

Какво лошо има в това да си грамотен? Или става много опасно, когато биомасата се ограмоти и започне да мисли? Опасно за тези, които ти плащат. Затова и учителите по български език и литература трябва да бъдат унижени, нали така?

моля да ме извиниш за дребната грешчица, МЛАДЕШТА, но тя няма да ми промени мнението господин професоре

МладеЖ - МладеЖИ или младеШи? Иначе за дрогото си прав "+".

ХАХАХХААХ ТИ СИ ПОРЕДНИЯ ЧАКАЩ ЗА ИЗМАМА ПРОСТАК МЛАДЕШТА!

Не е ли в бедния, изоставен от кръволока Борисов беден Северозапад, родния край на дрОгарката Курнелия?! Бах му и бедността в тоя район, 35 хиляди лева и злато, дай Боже всекиму такава бедност!

БЪЛГАРИЙО БЪЛГАРИЙО ЗАЛИЧИ СЕ ВЕЧЕ НАПЪЛНО !ИЗХВЪРЛИ СИ ВСИЧКИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ НА НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНИ! НАЙ- ПРОСТИЯ НАЙ- ГЛУПАВИЯ НАЙ- ТЪПИЯ НАРОД СМЕ БЪЛГАРИТЕ! ПО- ГЛУПАВИ И ОТ ЦИГАНИТЕ КОИТО ВЕЧЕ ДОСТА ГОДИНИ СТОЯТ ПОД БАЛКОНИТЕ САМО И ОТГОРЕ ЛЕТЯТ ПАЧКИ НЕ ПО СТОТАЧКИ А ПО ХИЛЯДАРКИ!

Имала ги, дала ги...

Нормално трябва зад белезниците ....да се реже, няма ръчички , няма кой да взема ....парички!!!!!! Само така ще настъпи мечтаната .....справедливост!!!

А казват, че българският пенсионер бил беден, не знам за него, но аз и да имах такива суми не бих ги дарил на никого дори и на ''МВР''. А пенсионерите в БГ явно са по заможни от младеща, тогава да спрат да се оплакват

Много интересно как са разбрали ,че бабата има още пари в банката . Първо трябва да се започне от банкерите не може някои без да е дадена информация да знае ,че еди коя си баба има още пари и да и се обаждат и на другия ден.Без човек от банката това няма как да се случи.

Да, без човек от банката няма как да разберат какво къта под дюшека и колко златни накити има. Като гледам и без "помощ" от банките рибките сами скачат в тигана....

Така е, имат си схеми за събиране на инфо измамниците. Бяха звънели на работното ми място, уж лекар с искане за пари за операцията на окото на касиерката ни. Всичкото инфо съвпадаше - включително и малкото й име. Всички се вързахме, добре, че една стажантка имаше в момента там, тя се светна, че е измама и звъннахме на касиерката. Явно измамниците си имат начини да събират информация.

Как пък няма да разберат, че има пари в банката? Просто трябва да я попитат. Щом е достатъчно проста да иде да ги изтегли и да им ги даде, значи няма да е особено сложно да я попиташ дали и колко има.

Абе каква е тая банка, в която може да влезе 80 год. пенсионер, да опразни сметка 25к лева без предварителна заявка и да му изплатят парата в брой ей така, без да им дойде на акъла защо се случва това. За такива съми в брой не трябва ли да осигурят охрана ?

баба дала и за бсп гласувала иначе мрънкала че от глад умряла