Варуфакис призна, че е записал среща на Еврогрупата

Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис призна днес, че е записал срещата на финансовите министри от еврозоната на 24 април в Рига.

Обратно в новината

Коментари - Варуфакис призна, че е записал среща на Еврогрупата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тайни тия разговори, като засягат всички гърци? Щото не са за пред хората ли?

Има право да записва, ако има разрешение. Ако няма такова, няма право. След като го е направил значи не уважава колегите си, така както нацията им не уважи финансирането от Европа, като прибраха тихомълком около 300 млрд. евро. По този начин те режат клона на който седят, но идва "Видов" ден, рано или късно някой трябва да плати. Тогава става интересно.

много добре е направил, и аз си записвам коментарите, защото интригантите и доносниците ме обявяват дори за наемен убиец. на кого? хахахаа

Аз се чудя дали е истина това, което казал Варуфакис, че на срещата в Рига не се е водил протокол? Ако е така, значи не е единствен, който записва.

А защо няма протоколи от заседанията на министрите от ЕС ?

Винаги ми е било интересно: какво трябва да се случва в главата на човек, за да смята, че изваждането на добре-документираната истина е некоректна постъпка? Какво произхожда в главите на самозабравените и индоктринираните психопати, които са зомбирани от поредната утопия, водеща ни все по-близо и по-близо до самоунищожение?

Та въпросът е логичен? Как е ВЪЗМОЖНО да няма протоколи от срещи с подобен ранг и значение?

Атака срещу Варуфакис? Явно си върши добре работата! :)

така трябва да се работи срещу банкерската мафия!!! няма за какво да го обвиняват! човекът не е изнесъл нищо от срещата,просто си е вързал гащите,да не би някой да се отметне от казаното-това е! церберът на планетата не е Bаруфакис,а the fucking bank mafia!!!

Тоя е абсолютен кретен! МНОГО искам да им набият шута от Еуропата на тия гнусни комунисти и да си ги пратят при другаря путинка, оня да им плаща субсидии на фермери, щедри заплати на пенсионери, СОЦиална политика за безработни, да им строи магистрали, пристанища и таверни. А дано, че поне ние да си отдъхнем от тая руска сган!

сбогом големи гръцки пенсии и заплати

Като почнат да идват гъркините да гледат бабите и дядовците у нас - тогава викай сбогом на големите пенсии и заплати в Гърция. Дотогава - злобата на Бай Ганьо е известна.

Не съм фен на комунизма, но ако записваха всяка среща по начина по който го е направил Варуфакис - светът щеше да е много по-прозрачен и справедлив. Защо го критикуват? Да не би да има какво да крият от всички нас? Със сигурност знам едно: тъмнината се бои от излизане на светло.

срещата била поверителна. как така защо го критикуват?

А защо е поверителна? Защо гласоподавателите и изобщо народите нямат право да разберат какви ги вършат "избранниците" им?

i_iskren@mail.bg

Винаги ми е било интересно: какво трябва да се случва в главата на човек, за да смята, че изваждането на добре-документираната истина е некоректна постъпка? Какво произхожда в главите на самозабравените и индоктринираните психопати, които са зомбирани от поредната утопия, водеща ни все по-близо и по-близо до самоунищожение?

Мдаа а после направо в Масква за разведката. Ся гърчолята ще видят какво е да те управляват руски подлоги.

Този прави всичко възможно Гърция Да фалира. Явно това е целта му. Но пък с изцепки като тази прави така, че западняците с кеф ще го гледат как се дави след като постигне фалита. Тези 7 милиарда за които се борят гърците ще бъдат най-добре неизхарчените пари на тройката. ;)

Пък после Цветанов бил лош дето подслушвал и записвал ........ явно всеки го прави.

,,мухата,, ц.ц. маи има и две ,,присъди,,??? а??? бившият президент джордж буш преди няколко дена е ,,хванат,, да кара кола след употреба на ,,трева,, и известно количество от нея в ,,жапката,, на колата??? шест часа ,,в килията,, докато е освободен под ,,гаранция,,!!! заловилият го полицаи казва:,,пред законът всички са равни??? аз съм длъжен да го пазя,,!!!

Гадните византийци пак искат да цоцат останалите народи и да живеят на наш гръб както са правили векове наред :D

Браво на Гърция... В древногръцки стил представиха на света драмата "Неплатилият длъжник" И по изпитан комунистичеки стил ще фалират... Класика !!! / :))) /

Вече определена ли е датата на фалита, или още чакаме? Да знам кога да взема пуканките и бирата, не задруго! Откакто отвориха КППТ-то за Гърцията, яко поток от обеднели гърци в магазина под нас.

направил, че бързо забравят за какво са говорили .....

Колко са грешни и колко са прави Ципрас, Варуфакис и цялата Сириза е въпрос на гледна точка. По важно е, че всички те са готови да жертват политическите си кариери в името на своите идеи и принципи. Я ми посочете поне един български политически задник, който е готов на подобна саможертва.

За политиците и СИРИЗА си прав. Но истината е, че гърците не са бедни, а държавата им е бедна! Гърците си кътат парички, не плащат данъци и лъжат за каквото могат. Ще се извъртят по 100 пъти от казана дума, за да се облагодетелстват. Така, че кръвта вода не става...

Тия 300 млрд. не са се изпарили. Просто голяма част от тях са преминали в нечии банкови сметки. Както и при нас. Бедна държава, 40 млрд дълг, но и 40 млрд банкови депозити.

браво Варуфакис и мислиш ли че не си засечен байгън от тъпи комунисти

Ех, Мунчо... Че човека сам си признава че ги е записвал!

Признанието на Варуфакис обаче предизвика критики от гръцки медии и от опозицията, които посочиха, че тайното записване на колегите му може да подкопае усилията на Гърция да договори споразумение, посочва агенцията. Много е тъпо първо да пишеш, после да четеш!!! Не си прочел думичката ТАЙНО какво си чел или само бля-бля по тъп пракомунистически стил...

Извинявам се, но Варуфакис не е комунист. Ходи се образовай малко с какво се занимава по професия и с какво се е занимавал преди да стане министър. Те затова и в самата СИРИЗА му се дразнят, че не е достатъчно червен като тях!

Да, бе. Не е комунист, а либерален марксист - срещу авторитарното принуждение и социалната йерархия, срещу капитализма и държавата. Нещо като анархо-комунизъм. Ама нещо не му се отваря парашута!!!!

Гледам някои другари пишат глупости. :) Банката на БРИКС очаквала Гърция с отворени обятия... Те БРИКС може да са всякакви, но дори и те мога да разпознаят каца без дъно. Всяка една от тия страни си има поне по една у дома. Така, че защо точно им трябва още една???

Голяма работа, че записвал. Това да им е проблемът на гърците. Но не е. Нямат кинти и няма от де да ги вземат.

Бой по еврогеЙовете с техните средства. Тези от сириза са патриоти . Как само се борят за народа си , а не като нашите подлоги. ЩЕ УСПЕЯТ !

Имам много мрачно предчувствие за Варуфакис.Докато гледах негова снимка в една статия и ме връхлетя това усещане за смърт и че ще бъде застрелян.Дано се лъжа,но беше странно.Предполагам че ако има фалит нещата в Гърция много ще се радикализират и може да се стигне до нещо такова.Дано греша и се окаже че нямам такива способности.

Няма защо да цъкате минуси.Никъде не пиша,че му пожелавам нещо такова,а просто че имах странно усещане,каквото ми се случва рядко.

а лицемерната политика на хамериканците и богатите страни на т.н. ЕС, насочена срещу малките страни. Виж България и какво добро сме видяли от САЩ/ЕС. Т.н. европейски фондове просто са парите от членския ни внос, а се отпускат с условия на демокрация/миризлви атлантически ценности..

тъпичко, колега

ще рече, че искат да го приватизират /хи,хи,хи .../ Просто разчитат на туризъм кораби и селско стопанство, само дето по маслинемите и портокаловите горички работят газарбайтени, а гъркините си почиват , пълни таверни ...

отказаха от троловете, а тъпанарите в дира не намаляват. Някакъв си малоумен дори твърди, че ПАСОК, демек комунистите, направили дълговете на Гърция. Главо конска, ПАСОК значи Общогръцкото социалистическо движение, а създателят е Андреас Папандреу. Той и цялото му семейство имат американско гражданство. Та тук КОМУНИСТИТЕ нямат участие. По времето на ПАСОК има ККЕ Комунистическа партия на Гърция, но тя никога не е управлявала, но на тъпанара какво да обясняваш. По-лошо от комунизма са съвременните АНТИКОМУНИСТИ като непросветения тъпанар във форума..

Нищо не е по-лошо от комуниста. Нас нали ни управлявахте достатъчно. Колко и да са ми неприятни глупаците, независимо леви или десни, нищо не може да измести комунистите, който съсипаха България с хъс и желание. п.п. Както се казваше, един човек не може да е едновременно честен, умен и комунист. Може да е само две от тия неща. ;)

има и по-лошо, тролчета като тебе.

За Верифакис и нашите богоизбрани: Заплатите на британските министри ще бъдат замразени за още пет години във връзка с усилията на правителството да намали бюджетния дефицит, каза премиерът Дейвид Камерън. Първо са намалени с 5% от 2010 . Няма значение колко са (208 000 евро на година). Все пак започват свиване с техните заплати. Може да е популиско, но го преизбраха, а май не се очакваше.

Тоест, когато расмунсен си записва срещите с путин, и после манипулативно пуска извадени от контекста фрази в медиите е ок, обаче ако финансовия министър на гърция записва какво всъщност му се заповядва да направи, то не е ок! Кой е лицемера в случая? ЕС отдавна мина и задмина СССР по тоталитаризъм! Двойни стандарти, лицемерив, откровенни лъжи, преврати, цветни революции, войни, рерористични актове....това са основните дейности на сащ, нато и ес за последните 30 години. Милиони погубени животи, още повече милиони бежанци и разбити сътби...защо?! В името на коя демокрация?!

абе неграмотник, не те ли е срам?

Чудесен коментар!Нпълно подкрепям.Браво!Има и нормални хора в нета!

Ако това, което казваш, беше истина, ти нямаше да пишеш повече. Щяхте да сте изловени всички и пратени по лагерите... А трябва да сте изловени и пратени в специализираните заведения ;)

kumalissa73@

И до това ще се стигне, молете се Русия да победи, защото Живков, и комунизма като цяло ще ви се сторят като фетска закачка на фона на това, което ще последва ако сащ наложат диктатурата си над целия свят.

За мен това е един грозен и нагъл грък-да си длъжник и да се правиш на велик -отврат...Значи всичко е помия...

в блога му пише, че не е имало нито обиди към него, нито пък някой си е изпускал нервите в Рига. По-интересното е ,че малко преди да си признае за записите е заявил пред БиБиСи, че ако Гърция излезе от ЕЗ това ще е края на еврото. Играта навлиза в решителна фаза. Скоро ще свалят картите и ще видим кой е блъфирал и кой е заложил на силна ръка.

Варуфакис днеска го има утре го няма. Всичко в Гърция- стандарт и инфраструктура е направено от ЕС.Шалът на Варуфакис и гащите му са с пари от ЕС. Да не се прави много на интересен.

Варуфакис признал ли си е ,че има записи на всичките си разговори с банкстерите или един вид е заплашил? "Опичайте си акъла, че всичко съм си записал прилежно!"

че се е жалвал със записа за оправдание (обиждали са го) и някой го е издал, та той си е признал пред американска медия. Глупак! Сега вече няма да го помиришат!

Къде да прочетем подробности по казуса?

Варуфакис се прави на интересен, защото си мисли, че на Тройката не им стиска да оставят мързеливците да фалират. Действително, на тях няма да им е приятно, но алтернативата им е да се примирят да подаряват пари на Гърция до края на времето. Възможните изходи са 2 - фалит и реформи. На който не му се иска или си мисли, че гърците са някакви освободители, борещи се с капиталистическата сган, да си превежда доходите по сметки на тамошната НАП. Гръцките му другари ще са признателни.

Гърците заслужават отдавна да бъдат освободени от руснаците и фермерите им да си получават субсидиите от Москва и магистралите им да ги строи РосМостСтрой и по таверните им да къркат таваришчи. И ще си го получат, съвсем скоро :)

за едно позна лятото на крит че и по повечето други гръцки острови основните туристи са именно руснаците

по островите руските туристи, както и в континентална Гърция, руските туристи са малцинство, за разлика примерно от Турция, България, Египет.

да, а после и България ще си го получи, щото ЕС ще се разпадне.

Sgromolenko

Само туй ви е останало в празните мурзилски кратуни! Не си гледате скапаната държава, дето и разпад не и трябва, тръгнали да предричат бъдещето на БЕЛИТЕ държави, където гледат да избягат децата на управляващите ви, мизерници!

Хазария действовала в союзе с Византией, которая оборонялась от Халифата в Малой Азии. Когда в 717718 гг. арабы осадили Константинополь, хазары оттянули на себя часть их сил, вторгнувшись в Кавказскую Албанию[14] и Азербайджан[15].

Шаро колко време сме били под византийско знаеш ли?

Ако не греша - 180 - 200 години.Защо питаш?

За да не се повтори. Демокрация е гръцка дума сега всички порти отвориха остатъците от комунистите.

е николко. А под византийска власт сме били 1018-1187.

Браво на гърците, браво на унгарците - хора с достойнство и чест - не се страхуват да се противопоставят на Световната лихварска сган!

ама на дали

путкокис казва, че му се е накъдрил мустака от глупости и вече мисли да отсвири

Изказваме се за гърците все едно, че ние сме ги победили в две войни, а е точно обратното.Те бяха победителите, а ние им плащахме репарации почти до 1980 г. Пак ще бъдат победители и Западът ще клекне.Започна да се кщърши вече.

А защо Варуфакис да не си прави гаргара с евреонала? Банката за развитие на БРИКС го очаква. Очаквано е и разпадането на ЕС, колонията на САЩ. Bay USA.

Браво на гръцкия министър. Кога може да се вярва на западни мошенници.Никога !

Много олигофрени са се събрали тук, всичките от професор нагоре. Повечето от вас не са излизали от селото в което са родени, камо ли да са били в Гърция, да им познавате историята и да знаете за какво иде реч. И така някои факти. Първо Сириза не е създала проблемите в Гърция и не е виновна за дълговете, така че съжалявам, този път комунистите не са виновни. Общо взето Сириза, ще оберат негативите. Второ, това да се радвате че Гърците ще фалира е точно "Я не сакам аз да съм добре, сакам Вуте да е зле", типично селско-балкански манталитет. Тези които се радват на това, нямат грам мозък. Вземете най-сетне разберете, че собственото ви щастие минава през щастието на другите. Трето, Варуфакис прави всичко възможно да защити интересите на страната си, това че хората с пари се опитват да го изкарат луд, вие се връзвате и пригласяте, само показва какви сте овце. Четвърто има голяма разлика между грък политик и обикновен грък. Обикновените гърци са си доста читави хора и като цяло не са мързеливи, имам лични наблюдения, комбинативни са и си гледат интереса, в което няма нищо лошо. Нека първо ние да видим какви сме и тогава да критикуваме? Страната ни е колония, министър-председател ни е бивш комунист, мутра. Последни по доходи в Евро съюза. Да ви казвам ли още? Плюенето да започне сега!

Доста верни неща си написал. Но няма нужда така агресивно спрямо аудиторията. Не всички са комплексари чакащи гърците да се прецакат, та да им олекне малко на изтерзаните душички. Реално погледнато за нас е къде по-изгодно Гърция да излезе от кризата. Но силно се съмнявам някой да успее да накриви капите на банкстерите.

Моето лично мнение е, че Гърция трябва да обяви фалит и да си върне драхмата. Никакви споразумения с МФВ и ЕЦБ, особено що се отнася до приватизация на фирми в областта на водоснабдяването, енергетика, пристанища, летища и други. Това доста би объркало плановете на Банкстерите и би им показало, че номера не винаги минава. И на децата е ясно, че Гърция няма икономика която да върне дълговете, те не са давани за да се връщат, а с цел заробване. При нас този номер мина, вече 25 години гледаме резултатите. Та идеята е Гърците да си реформират държавата, преструктурират икономиката, така че да не харчат повече отколкото произвеждат и държавата да си е тяхна, а не да имат генерал-губернатор! Това ще са болезнено реформи, но при всички случай е по-добрия вариант от приемането на васалност заради едни пусти пари. 25 години реформи в БГ, показват до къде се стига със западни ценности - демографски срив, срив на морала, хора ровещи по кофите и много други. Разбира се не всичко идващо Запад е лошо и има много неща които можем да научим - как се управляват фирми, технологии, куп други неща. Човек трябва да е отворен към света, особено когато това за добро. Специално за Гърция, мотивите на Запада са крайно цинични.

Идеалната държава, би трябвало да се фокусира върху - образование, отбрана, здравеопазване, правораздаване и да има по-малко регулации, което значи по-по-малко бюрокрация и корупция. В същата държава неща като - въздух, вода, полезни изкопаеми, както и естествени монополи(енергетика, например) не трябва да са в частни ръце! Това не е комунизъм, както някои сега ще ревнат. Всичко друго би могло да е частна собственост и държавата трябва да насърчава и пази бизнеса, който пък ще създава конкурентни работни места. Горе долу това е идеята на една истинска пазарна икономика, нещо което Евро съюза още не е. Сигурен съм, че на Варуфакис са му ясни тези неща, какво е добре за Гърция и какво не. Относно агресията, не ми е стил, просто някои неща ми идват в повече. Здраве да е, ще поживеем и ще видим какво ще стане. Лека вечер!

По т.1 - Проблемите на Гърция бяха създадени през последните няколко правителства, ОК. НО. През 2010 Европа , с много мъка, намери спасителен план за фалирала Гърция. Идеята беше да си ремонтират икономическата система и тя да започне да печели, а през това време Европа да дава пари гърците да посрещат всекидневните си нужди. Беше създаден план, беше одобрен и започна неговото изпълнение. 5 години по-късно, гърците изкараха една популистстична партия на чело, с идеята, че били едни унижавани горди хора, изпаднали в хуманна криза заради това, че заплатите им стана 'само' 2,000 евра и всички заплати над 14-тата били орязани. Решението СИРИЗА реши да ОТМЕНИ текущия ЕС план и да се опълчи на последната им надежда - омразната Тройка. За негативите си прав. Ще ги оберат. По т.2 - Повечето българи се дразнят, че ние трябваше да живеем като скотове и да си понесем нашия кръст, докато на гърците им се опростиха 100 милиарда евра (сума, която ние можем само да мечтаем) , а те пак се цупят и говорят за достойнство. Просто, не е справедливо. И ние сме европейци, и те са такива. По т.3 - Варуфакис си прави единствено и само кефа. След като баталяса Гърция, ще се прибере в Остин, Тексас при жена си, ще пийне едно узо и ще се замисли над следващия си икономически проект. По т.4 - всъщност, няма голямо значение каква разлика има между политиците и обикновените гърци - дължимото си е дължимо. Накрая, ще плащат точно тези, които доведиха Авантакис на власт. Най-бедните и най-наивните. В историята, стотиците подобни катаклизми са завършвали единствено и само така. По последната точка. За всички, които мрънкат, малко информация. През 2001-ва, БВП-то ни на глава от населението е било около $1,100. За 2013-та, е $7,500. Има, или няма напредък, кой как управлява - всеки да реши за себе си. Поздрави;