Запътил се по тъмно към Вихрен, мъж загубил обувките си и по чорапи стигнал хижа "Бъндерица"

С тежка хипотермия и сериозно измръзване пострадалият се лекува в разложката болница

Обратно в новината

Коментари - Запътил се по тъмно към Вихрен, мъж загубил обувките си и по чорапи стигнал хижа "Бъндерица" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Надявам се сте го настанили в правилното отдление- психиатричното !

Вероятно крака му се е заклещил между камъни и за да го извади е изхлузил обувката. Ако отдолу е имало яма, може обувките да са паднали дълбоко и да не може да ги извади в тъмницата..

Дето левитират над дупки ?

а бре тия ора нямат ли си зеле за наклаване и за претакание, та са се юрнали по нощята да одят по баири и в джендеми или за туй да хайдутуват и мърсуват май тамка?

В снега, студа и тъмното - бахти фантазията !

“Снощи тръгнал да изкачва Вихрен”?!? Ама защо ги спасяват такива, честно!? Между 17:30 до 7:00 всеки си е на своя отговорност, аман от откачалки.

Аман от наркомани в планината.

Търсачи на силни усещания. Дано е намерил, каквото е търсил и да му е за урок.

Ами тая джофра , търсена вечерта до Габрово? За нея няма нищо.

Този въобще не е ходил на Вихрен, а си е украсил историята да хване дикиш.А на Бъндерица има целогодишно хижари, а той стигнал, пък се завил с одеяло и се обадил сам на спасителите??? Отделно за да се качат спасителите с шейна си е спасителна акция и тоз трябва да плаща от джоба си, ако няма застраховка Пиянска работа!

Идиотите на тая територия няма никога да свършат.

Тази вече е на върхът, на рекордите. 1. През ноември да се качваш на Вихрен. 2. Сам. 3. Нощем 4. Да си изгубиш....обувките.

Също и бинт, найлон може да се увият краката

нощем, зимаскъ, е покрив с огън и приятелска компания.

се възстанови на 100%.

Беър Грилс пасти да ядае ..този човек , издрапал от дупка, па се стегнал психически и физически по чорапи пецопал до хижата , пък успял да се обади и за помощ от хижата, а не да легне да умира в сред чукарите .елате търсете ме..

е легендата на Алпинизма. Първият покорил всички осемхилядници. С брат си претърпяват лавина катерене Нанга Парбат. Брат му остава завинаги на осемхилядника, докато Райнхолд успява БОС да слезе. С ужасяващи измръзвания.

С чехли или терлици е бил? Как така ще си загубиш обувките, те да не са ръкавици, че са паднали от джоба?! Обаче чорапите му останали на краката, да не е зашил чорапите си за краката, че не ги е загубил и тях заедно с обувките?

Попитай спасителната служба, сигурно имат инфо, но не виждам защо ти се струва толова невероятно - като те чета имаш добро въображение използвай го в праваилната посока.

Ако имаш поне малко обща култура, особено да следиш внимателно текста на написаното преди теб, ще разбереш, че се е свличал в дупка, а такова свличане може не само обувките ти да "събуе", а и дрехите ти да съблече... Чети, измисли, преди да се изложиш с тъп коментар...

За бога, братя, не се качвайте на Вихрен, нощем, сам, през зимата с ЛАЧЕНИ ОБУВКИ или МАРАТОНКИ след нашмъркване в баровете на Банско.

Виждам, че при теб общата ти култура е в излишък. Трябва да е падал с главата надолу за да му се изхлузят обувките или са му били 3 номера по-големи и е загубил връзките преди това. Аман от такива, които се смятат за светила, а при тях тъмно като в пещера.

БРАВО! Ето това е истинският българин - ТЪП, но УПОРИТ!

Когато съм оставал без обувки беше когато нагазих в едно мочурище без да разбера. И бях с кецове, които си останаха там. Лятото. Този зимата с маратонки или по чехли е тръгнал? С туристически зимни обувки, ще си откъснеш крака, но обувката ще остане.

но дори на Витоша като е падал сняг и затрупвал морените, т.е. не ги виждаш вече, съм пропадал в дупка и съм усещал как туристическите обувки бяха малко на ръба да останат долу. Така че това с обувките далеч не го виждам чак толкова странно - горе вече има сняг, и да е стегнал връзките затъне ли два-три пъти не изключвам да се разхлабят и после да ги изгуби в дупката. Сега - ако е с нещо до под глезена си е безотговорно, без значение туристически ли са, или не. Фактът обаче че сам тръгваш за Вихрен през нощта при това време и през декември показва, че или е доста екстремно настроен, или просто безотговорен. Един познавам да се качи на Вихрен през нощта, но се засече с други и си правеха компания нагоре.

Дори на равно яко ходиш, не в планината, с обувки за защита от вода, кал, пясък, сняг...АКО НЕ ГЕ ВЪРЖЕШ И СТЕГНЕШ, ЩЕ ТИ НАПРАВЯТ МАЗОЛИ ЧЕ ЩЕ РЕВЕШ, не Вихрен да качваш. С развързани "кубинки" можеш само в чалготеката да влезеш.

Е та кой ходи по морените в сняг? Идиот като този, качвал Вихрен сам нощем

Егати тъпака трябва да си много прост за да се разхождам през нощта във планината но пуста мода кой съм аз

Много е готино да се вееш като овца в мол-а нали? И е умно.

Едно време с едни маратонки и една грейка качвахме всякакви върхове без подготовка. Слизали сме не веднъж по тъмно, даже през зимата. Ама явно населението затъпява.

Ами да, затъпяват... Без да съм планинар, през 1993та на 11 години водих само по маркировка 20тина души от моето училище до хижа Върховръх в Родопите. Не помня началната хижа, но преходът беше 7 часа. Най-отзад вървеше нашият ръководител, който ми направи само една забележка за целия преход. Нямаше телефони, нямахме карти, а сега хората даже не знаят за какво са тези боядисани места по дърветата.

Това е било безотговорно. Трябва поне двама възрастни.

кохолизмът на никой не прощава

Нощно време у парка не се ходи, тоя тръгнал на Вихрен.

Награда- ПолуИдиот на месеца.

Не останаха истински планинари. Само балъци. Едно време отивахме потготвени и по няколко човека, за да си помагаме. И можехме да ходим и през деня и през нощта, и през зимата дори. Просто бяхме потготвени за всичко.

Дарвинеее, събери ди версиите, Дарвине...

Колко трябва да си пиян, че да си загубиш обувките.... Или пък е тръгнал по маратонки.

Какви са тия безрасъдни, безмозъчни хора! Много смеле си загубиха живота в планините, без укипировка и в тъмницата. Няма нужда от излишна смелост, седи си вкъщи или в хижата. Все се предизвикват. Добре, че е успял да стигне в хижата. Дано се оправи. Толкова мн примери има и пак хващат гората.

Добре, че е стигнал, защото не е оправдано да се рискува живота на хората от ПСС посред нощ, за да се спасява животът на такъв дебил

И миналата година имаше два подобни случая, единия с фатален изход. Дебилите не се научиха, че през зимата по тъмно не се ходи, особено сам! Не че препоръчвам изкачване на Вихрен по тъмно през който и да е сезон. Много би ми било интересно такъв индивид как ще мотивира действията си. Изобщо късното тръгване към върха е принципна грешка - лятото става много горещо, през зимата денят е малък, при променливо време - обикновено се разваля след обяд. Планината е прекрасна, но все пак човек трябва да има респект към природата и да е подготвен за това, което възнамерява да направи.

ti

Пътеките из Пирин последното десетилетие станаха по-натоварени от "Витошка". Лятото особено. Западни хипита, евреи, наркоманчета за "гъби", селски джофри с токчета, батки с плажни чехли и татуирани прасци. Малко са истинските и разумни туристи. Напоследък се навъдиха и откачени льольовци, като тоя от новината - неадекватни, без застраховки...

Добре че е издрапал все пак ... А това да изкачваш Вихрен нощем, сам, при лоши зимни условия ... Има безразсъдно смели хора.

Улавци ги има всякакви!!!

Баси яките чорапи ! Веднага да каже каква марка са ( да си купим от същите) , а също така да каже с какви обувки е бил ( за планината или градски) за да не си купуваме от тях?!

Абе, да ти кажа, по-добре да каже какъв алкохол е пил, че явно Господ го пази. Изобщо не коментирам с какъв акъл е тръгнал да изкачва Вихрен по това време!

бил се е бил напил

Обаче шишето с ракия стискал здраво и не го изгубил.

Грешка! Стигнал до х. Вихрен. После транспорт до бандерица.

Хахаха 100% ай са да си плати транспорта, обаче. Скъп ще му излезе