17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който не е наясно, какво означава „обществена поръчка” и какви са последиците /вредите/ от прилагането и, той и си дрънка на вятъра. Години наред в местоработата ми сме потърпевши от фирмата, осигуряваща самолетни билети на двойно и тройно по-скъпи цени от тези на свободния пазар. Да не говорим и за останалите доставчици. И от това няма изход.

Ние не сме роби и се предполага , че имаме волята да направляваме своите действия и решения. За сажъление , не така се развиват нещата в България. Искаше ми се да кажа Нашата държава, но това отдавна, ако ли никога не е било. Така че този Зам-министър е можел , чисто личностно и човешки да откаже тази командировка. На нейното място аз бих направил точно това. Най - лошото , което би могло да се случи, всъщност се случи. Какво означава да запазиш някаква позиция, потъпквайки своите етични принципи. Особено в такова министерство. Не мога да знам , каква е точно истината зад взетото решение, но предвид историята ни последните 74 г по-скоро е типичният соц манталитет, “ Как аз бих могъл да променя нещо, я по-добре да си трая...”

Ей не виждате повече от ония си работи ... командирована е, в повечето случаи това не е по желание. Посещението на семирани и форуми е полезно в частност за развитието на даден специалист и съответно за развитието на социалните дейности и програми в министерството. Да някой трябваше да помисли, че това са много пари и трябва да се резервира не както е станало в последния момент когато билетите са с двойна и тройна цена, а да се планира няколко месеца преди това. Това е проблемът в нашето управление, че всичко е на парче без много мисъл, не че няма добри професионалисти. Като цяло вдигнето малко погледа към хоризонта.

Жената не е виновна-виновни са други, които нямат доблестта да се покажат! Но явно са с по-висок ранг, за това гори тя! Зам . министрите не си купуват сами билетите, купува ги протокола.

Тц. Интересно защо Протокола не ми купи на мен билет или (примерно) на Пенчо от Карнобат? И откога Протокола стана главната инстанция в България и започна да определя кой и къде ще ходи в командировка? Айде наздраве за голямата глупост, която издрънка.

Що да не ти купи? Стани министър и готово!

Виновна е! Излъга безсрамно тая.....Лъжеееее!

се убеждавам, че има мнооого злобни човечета, които очевидно са и тъпи, и които очевидно нямат друга работа освен да пишат глупости по форумите....Дано поне да им олеква, защото си мисля, че определено нещо им се е насъбрало, а и не блестят с голям интелект, което означава, че и елементарни удоволствия, като да плюеш безнаказано в нета, биха свършили работа. Хайде със здраве!!! И още нещо. Българинът винаги е специалист по всичко, разбира повече от всеки друг, по всяка тема и във всяка област. Не прави почти нищо от това, което знае, че трябва да направи, за да му се подобри живота, но плюе по всеки, който прави нещо! Дано поне децата ни са по-добри!!!!!

Симеонв,да пратиш жената в Чили та да не плаче с тези сини очи. Късат ни се сърцата. В Чили да я пратиш та чак в Андите,ама еднопосочно-пак безплатно,но само уан уй тикет-понимаешь ? Ей,тия провинциалистики,кога иззуха потурите от Велико Търново,кога станаа "граждане". Сега със Симеонв ще си миекат и ще си говорят на диалект та да ни скъсат нервите на кореняците-Софиянци. И ся ко станало ? На кого туй ? И т.н.

Какъв кореняк софиянец си ти бе, бастун? Кой знае от кое село си, дето сега се води София... Само преди 140 години сте били 11 694 души, от които 6560 българи, 3538 евреи, 839 турци и 737 цигани... Преди 60 години присъединиха селтаците и станахте "кореняци" ... Аман от сминдуси като теб...

Не плачи мила, ще ти намерят по-спокойно местенце, да си ходиш и в Чили и в Уругвай, в Ню Йоркк ии..... а ние ще работим за воаяжите. На мен лекарят, като ми каза, че трябва да си приготвя 20 хил. за инвитро, даже не можах да се разплача....

само тя ще ви оправи Вас и ще спаси Нас. Съжаление няма да получите от този изтрадал народ, за който очевидно не работите.

аз защо ли плаче?????

Е как защо? Защото изтърва командировката в Чили.

Браво, свършихте си работата тук и ту в Чили, ту в Ню Йорк! Засрамете се госпожо!

Някой разбра ли как може да си председателстващ нещо си л ----яно и втория ти шанс да е след 150 години, моля ви..;да не си решил к`во прайш с това "уважение",да ти е казано от месец МАРТ и ти да се "назландисваш'. И изведнъж две кифли Ню йорк по спешност.Сигурно съжаляват. че не можаха да си цанят Стинг да им пее за NY,ама то е щото щеше да е в България,ха-ха-ха. Едната кифла чела нам кво, за другата журналята що не питат,кво е правила, колко ѝ струва билета.И много ме дразни ,защо логичното мислене го няма във въпроситеЩОМ СЛЕД 150 ГОД ЩЕ ТЕ КАНЯТ ЗА Ч,,,П на НЕЩО КАК МОЖЕ В НАЙ-ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ДА РЕШАВАШ ДАЛИ ЩЕ ХОДИШ.Ей, хора, как който им чете новините го правят на глупак...Журналистиката е преди всичко ИНТЕЛЕКТ ,РАЗБИРАНЕ на ПРОЦЕЦИТЕ ,НЕПОРОЧНО МИСЛЕНЕ и СЛУЖЕНИЕ на ОБЩЕСТВОТО............................

От всичките й интервюта става ясно, че в това “правителство” има индивиди вярващи в “безплатния обяд”, които не стават дори билет за самолет да си поръчат или поне съответните им чиновници в министерството Им не могат. Едни от най-скъпоплатените държавни чиновници пътуват за седмица до Ню Йорк за да приемат поздравления за нещо, за което от месеци протестират пред вратите на министерството Им. Качеството на герберските незаменими чиновници е такова, че когто и по какъвто и да е повод падне светлина върху някой, то неизбежно води до оставки и обяснения на негово величество на някой секретен форум из Странджа или рязко отлитане на самото величество на поредния безмислен международен форум. Щетите, които ежедневно нанасят на Бългрия и начина по който харчат парите ни са чудовищни и непоправими.

Истината: Тази беше поредния бушон, дето изгоря. Дори да се е заигравала, тази е дребна риба. Нека проверят началниците и

Само ако знаехте колко още има като нея! Харчат се огромни суми пари, с които може да се направи много, ако се изполват разумно. Контрол няма. Има наши и ненаши хора. За първите невъзможни неща не съществуват. Държавата се държи все още благодарение на малкото останали почтени опитни професионалисти, които поемат цялата тежест. Когато си отидат, ще настъпи истинският край.

????????????????

безплатно я пращали там демек нещо безплатно да върши

Нямаш служебна работа в Чили, а и безплатен обяд няма.

Въртят, сучат, всички само за цената на билета говорят. Това е най малката беда. Голямата, непоправима беда е нейното възпитание, нейната алчност да блесне, да използва и да живее на гърба на-според нея - на олигофрените. Това си личи от пръв поглед и от нейните глупави откровения и от общата и култура и визия за света. Тя е измъкната от дълбоката провинция от човек с висок пост за лична употреба и поради това нейните амбиции, болна фантазия и желания няма да секнат, а ще се увеличават. Вие преценете такъв човек може ли да върши отговорна работа, на каквато и да е поставена държавна позиция.

Та за какво е била командирована в Ню Йорк?

В чии джоб са отишли въпросните 8000 долара? Определено не в нейния. А и комисионни няма как. Парите са за УЧАСТИЕ във САЩ-мероприатие! Грабят вече и на дребно.

Очите и са хитри на тази жена.

Безплатно?! Дръжки! Щом може да митка насам-натам по света, значи работа не върши и може без нейната длъжност в министерството!

Кой подписа комвандировъчното и кой му нареди.Фуклата е длъжна да го изпълни.....

Признавам си, че не успях да прочета написаното от всичките 386 към днешна дата "специалисти" по организацията в министерството, предполагам, че са наясно с всяка тънкост в сферата, но преклонение пред невероятната завист - "ех, аз защо не пътувах към Ню Йорк или поне към Чили, там където и да е...", то по тая логика хайде никъде да не пътуват нашите държавници. То нали всеки вече е тесен специалист логистика с тези нискотарифни авиокомпании...

Тази толкова години е живяла ,,другата България"дето да се харчат милиони от парите на бедните данъкоплатци за глупости ,измислени дейности и самоцелни командировки е нещо толкова рутинно че се е превърнало в норма.Каква работа има за да обикаля по света една зам социална министърка?Нейната дейност не е да се грижи за бедните в Чили нито да се хвали с неизвършена дейност в Ню Йорк а у нас и не случайно толкова години и пари пропиляха нейните подчинени а още няма създаден регистър на нуждаещите се хора.Всеизвестен е факта че когато го няма началника и подчинените не се престарават да свършат нещо.Това е едно от министерствата което се нуждае от основно ,,проветряване".Така да се каже: ,,По делата им ще ги познаете"

споко, сега оди в Каспичан и никой нема та та пита оти.

Врътнали са номер на Симеонов!!!

Цинично е да присъства на конференциа за правата на хората с уврежданияи и да се платят един куп пари за нещо безмислено,дали ще отиде или не,представител от Бг ,едва ли е от такова значение и в същото време тази голяма сума би подпомогнала реално някой човек с увреждане

...U SOPICA JENITE IM OKAA SOPICHANKI,A TIA,MINISTARKATA DE,OSHTE LI ROVE?ZA SRAMOTICE ME PRATIA U ERIKA,A U CHILI NE.NE GI E SRAM...

От къде взехте парите за Чили???? И дали с тях не платихте билетите до Ню Йорк???

Четейки изказванията, виждам как некомпетентни, озлобени хора пишат по тема, която не разбират. Дайте да ударим без да мислим. Популисти! Удобряеам изказването на Илияна Раева и дъщеря и.

Не си умен, а си неграмотен трол

Всички в Чили,там има чилийки. Няма да Ви казвам как се казват жителките на Сопот ! От известно време се питам как се казва мъжът на Гъската ? Да ли не е Гъс ?

Казват се сопотнянки.

Ужас, колко пари на данъкоплатеца се харчат за безплатни екскурзии по Света на разни партийни функционери и чиновници?!

И пари от данъкоплатци и пари от дарители

Тази смотанячка до кога ще се търкаля по сайтовете?

Вашта ....

Крадливата селянка да си даде сметка дали някога си е купувала билет за самолет със собствени пари? Дали е летяла в бизнес класа и ако може да е тска внимателна и с нашите пати, както със собствените й! Иначе си остава крадлива селянка.

Крадливата селянка да си даде сметка дали някога си е купувала билет за самолет със собствени пари? Дали е летяла в бизнес класа и ако може да е тска внимателна и с нашите пати, както със собствените й! Иначе си остава крадлива селянка.

Ама не си е купила Техноимпекс.

Пълен тъпак

Пореното безобразие в политиката взе нова жертва, за съжаление млад специалист.

То пък един специалист...

Абе защо журналистите не започват да разпитват за това Чили? Кой кани безплатно министри от другия край на света и срещу какво? Що не поканят и някой друг, който не е в правителството и не прави собствен масраф с нашите пари?!

.....глупости са това "решено в последният момент". Такива събития се съобщават отдавна и се подготвят съответно - пише се доклад (при това не на коляно) и др. такива. Да се е решило в последният момент е нереално и невярно.

Чакайте бе, не била виновна, в последния момент я пратили. А в последния момент как е успяла да се подготви за тая важна и отговорна конференция? Значи е отишла само да се разходи и да отчете присъствие? Защо ли си спомням стария соц филм "Маневри на петия етаж" - ще се избият колеги и приятели кой да иде в Япония, та и тук така. Чакали са последния момент, че сигурно всички са се натискали за там. Барабар с министъра. Там е разковничето. А колко работа се върши се вижда от дестинациите им - Чили, Щатите, само не Долно нанагорнище някое с дом за инвалиди.

В Чили за какво? Не ми го побира умът даже. За чия сметка, че то безплатен обяд няма...

Безплатно в Чили,скоро и в други далечни страни. Да ги пращат,но без връщане,та белким НАРОДА се оттърве от тази пасмина.

ами вие що гласувате за герб, я що партии се явяват на избори, в герб се набутаха военни и полицаи пенсионери, защото баце и цецо са некакви полицаи според тях ,а всъщност пожрникар и вифаджия.

Турете Калинка Крумова на нейно място. Ня става за всичко и е пръв експерт на републиката!

Ako ostavim toia bilet na strana, tazi madama vurshila lli si e rabotata predi tova ili ne??? Vseki skacha za niakakuv shiban bilet, bez da otchete zaslugite i otgovornostta idvashti s dlujnostta. Az ne sum politik, no rabotia za isvestna hoteslka veriga. Ot New York do Singapore, bileta mi (business) e $12,000, koeto e pochti 20,000 leva. Ako na men mi se polaga, zashto tova da ne vaji za politik, koito e izpraten ot upravata v poslednia moment?!?!?! Hora, ne gledaite sumata, a deinosta! Mackata vurshi li si rabotata ili ne....Ako ne pluite ia, ama ako da....togava ste ovce! Mejdu drugoto Sofia-New York coach class e $3000 ako bileta e vzet v poslednia moment (kakto v neinia sluchai). Ako imate problem s cenata na politicheskite bileti, moje bi triabva da se oburnete kum otgovornika na budjeta na stranata, a ne da napadate rabotnika, izpraten ot po-gorna instancia. Mislete predi da pishete......

LENA, просто ми обясни, каква работа е свършила на тая конференция? Прочела е доклад, за това че се опитваме да направим някакъв нов закон, за който се говори от дълго време ама няма никакви резултати.... Предполагам че другите участници в конференцията не са можели да живеят повече без да чуят тази новина... А каква е била работата и в Чили? Как това помага на нашите хора с увреждания?

В обществото става нещо, но вие не носите вина!Защото изобшо не можете да схванете какво става!А става следното... Обществото ни дълбоко се е разслоило на клошари, на хора едва свързващи двата края и на хора, които ползват билети, прилягащи на милионери!И то на държавни разноски!

Тази леличка заплатаджийка да върне парите. А оня дето я защитава - как се молеше да стане заплатаджия и надничар, а сега - не било работа на майките да коментират разноските за билет на неговата приятелка заплатаджийка. Естествено е, че имат право, защото са работодателите ви, ей нахални надничари. Ако се срамунате да работите и ви е гнус от труда - махайте се.

"Министърът ме командирова, няма как сама да се командировам или да определя какви билети ще ползвам, или колко време ще остана", заяви Димитрова.". На плюещите жената, по долу, ясно ли е , че всеки служител - от чистач до зам.министър или министър, е пряко подчинен на началника си, и е длъжен да изпълнява разпореждането му!? Ако нещата стоят така, значи това уволнение е поредното действие на мутрите за отклоняване на вниманието от действителните проблеми.

Тогава шут и на министъра! Иначе, ако човек има малко морал, дори може да откаже командировката!

емблематичен пример за простаците, които с нахалство, зъби и нокти се добират до ключови постове с единствената цел да лапат. Лакомията, наглостта и простотията им по правило са безгранични. А тази освен другото е толкова тъпа, че даже не се усеща как нагло скандализира народа и продължава да ръси по медиите смешни оправдания, които дразнят още повече. Цялата върхушка се е разпасала и дерибейства безнаказано, мачкат народа и крадат безсрамно повече от 10 години. Това край няма да има докато на народа не му прекипи и не грабне сопите да им строши наглите тикви!

Ами избирайте си вие ГЕРБ до гроб, и оставете на вашите деца и внуци (а може и на правнуците) да вземат сопите, даааааа!

СПРЕТЕ ги тези командировки на цялата администрация !. ВИдно е че се харчат само пари без никакъв резултат. Особено на кметовете не се търси никаква отговорност за харченето на държавни пари. Вейкат се из страната на семинари и събирания че не можеш да ги видиш на работа. СПРЕТЕ СЕ БЕ!

Е, то понеже ти си овца, отиваш накъдето те натирят. Ако беше зам. министър щеше да ходиш където трябва.