Заляха с червена боя паметника на Александър Стамболийски в Пазарджик

Върху мемориала с шаблон е изрисуван образът на Александър Цанков - участник в Деветоюнския преврат и министър-председател след 1923 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Самият Стамболийски е подписал Нишкото споразумение(март 1923 год.), с което на практика България се отказва от суверенитет в полза на Сърбохърватското кралство. Съгласно Споразумението, сръбски войски, могат да преследват четници и чети на ВМРО на територията на България! Превратът цели да попречи на Стамболийски да финализира това Споразумение! Хората на ВМРО, първо са му отрязали ръцете, а след това са го и заклали! Ако не е бил подписал това Споразумение, никой нямало да му обърне внимание!

След преврата от 9 септември Цанков е осъден задочно от Народния съд на смърт. Той остава във Виена и след войната, но развитието на събитията го принуждава да емигрира в Аржентина. Там той умира на 27 юли 1959 година.

Наследниците на фашистите и убийците от шпицкомандите от 20-те години започнаха да надигат глава! Явно така оплюваните комунисти не са си свършили работата докрай след 9-ти септември, прекалено хуманни са били, не са се занимавали с отрочетата и наследниците им, /за разлика от тях фашистите са трепали деца/ . И като имате пред вид, че Стамболийски НЕ Е БИЛ КОМУНИСТ, напротив даже им е бил противник, а сега го заливат с червена боя.....

Малцина са хората, които знаят за Александър Стамболийски. От тях още по- малко знаят отношенията Цанков- Стамболийски. Изцяло е свързано с много тесни кръгове ползващи исторически информации и обучени за провокации. Пазарджик е създаден през турското робство. Център само евтейску имоти. От там са дали идея да се покръстват помаците преди балканските войни, от което БГ губи доверието на хората в източните Родопи. Там е и полицейското училище за силоваци. Там в циганската махла преди години имаше евангелисти, а после един от тях стан радикален ходжа. Такива провокации като с паметника се вършат от хулигани, но те или са на каишка и хранилка с ''историци'' или историците сами са шаркали - значи са агенти , обучени за това. Американски и ЕС провокатори има, но са слаби на толкова тясно историческо ниво - Стамболийски - Цанков. Комунистически верни по- скоро. Те си обичат преврати...

И това ли е разрешено и не е нарушение , ние искаме наказание или ще наказваме ние.

да се разделя ,разфокусира и в крайна сметка мачка народа ДНЕС ,чрез ПРИТОПЛЯНЕ на конфликти и омрази от ПРЕДИ 100 ГОДИНИ , както е в конкретния случай! Сега ще подкарат и случая от Света Неделя!? Паметта трябва да се пази , но не може енергията на днешния ден да отива в проблемите от миналото!

Супер. Стамболийски е един от най-големите национални предатели подписвайки Ньойския договор

СЮРИОЗНУ . А ДАЛИ Е ИМАЛ ДРУГ ИЗБОР ? ДЯДОТО НА ЛЪЖЕЦА ОТ МАДРИД Е ВИНОВЕН ЗА 2 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ БАЩА МУ ПЪК ЧИЧО БОРЕ 3 ПЪК УСПЯ САМО ЕДНА ДА ПРЕДИЗВИКА . И ПО СТАР БЪЛГАРСКИ ОБИЧАЙ МУ Е ИЗДИГНАТ ПАМЕТНИК . НЯКАКЪВ КОМЕНТАР ЩЕ НАПРАВИШ ЛИ ЕДНОКЛЕТЪЧНО ?

Не могат да направят нищо полезно. Само могат да унищожават.

Фъшкията Цанков бяга в Аржентина, чи куу бешу гу докопал героят от Лайпциг Г Димитров саму гуйната му щяа останат.

СЪЩИЯТ Е ОБЕСЕН ОТ НАРОДНИЯ СЪД .

Ама какъв вандализъм, моля! Та това е само изразяване на позиция. Точно както едно момченце се опита да напише върху паметника на съветската армия нещо във връзка с Украйна и го оправдаха, даже уволниха един от задържалите го!

Явно някой не са ме разбрали добре. Да, това е вандализъм в най-чист вид! Но според ЕСПЧ и нашите съдии подобни прояви не са вандализъм, а изява на мнение. Изглежда когато е политкоректно е разрешено и допустимо, а когато не е - е вандализъм.

Правилно. В българската история има два доказани идиота - Стамбо и проф. Богдан Филов. А като гледам има и картинка на още един урод. На нашО момче от Оряхово - проф. Цанков. Смърт на фашизма и малоумните от БЗНС /ако има такива/.

Нагли вандали, на който предполагам, че е било заплатено...

хАмериканси приятели. Соросоидни изверги. Новите Българи.