Джихадисти отвлякоха турски консул и още десетки в Ирак

От ислямистката групировка Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ) взеха за заложници десетки служители от консулството на Турция в Мосул, Ирак.

Обратно в новината

Коментари - Джихадисти отвлякоха турски консул и още десетки в Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Ирак проблема беше само един лош човек-диктатор (Саддам)Достатъчно е само да ГО отстраним, да смажем НЕГОВАТА армия и да МУ наложим санкции за да може всичко да цъфне и върже. Така беше и в сърбия - махаме Милошевич и сърбите се гушват с албанците. И в Либия - с Кадафи. Сирия - Асад. Украина - Янукович. Дори в Русия само да се махне лошия Путин и всички ще заживеят свободно и демократично по западен модел. Като в холивудски филм с Майкъл Дудикоф. Убиваш боса и - Happy end. Ало, дебелогъзите промити от телевизията американски мозъци. В реалния живот май е малко по сложно.

Заложниците са добре хранят ги всеки ден с паржолки и свинско с зеле.

Ердоган ефенди, виждаш ли какво става, когато осъждаш влизането на американски военни кораби през Босфора и пращаш Даветоглу да охлажда страстите на кримските татари,когато САЩ им "стъква фитилите" да скачат срещу местното руско население? Че и във военни учения в Черно море много-много нямаш "ищах" да участваш.Пробваха ти майдан,ти отстъпи,но явно недостатъчно. Дай си аскера под прякото командване на САЩ, както беше преди 30-ина години, и ще ти се решат личните проблеми-за сметка на тези на народа ти обаче. Тази хубава натовска армия /турската/ трябва на каубоите срещу Русия.Те платиха за нея навремето-отпуснаха кредити за вашата икономика и ви измъкнаха от средновековието, станахте "икономическо чудо", а сега ти не искаш да платиш цената с кръвта на турския аскер. Няма да оставят така нещата от Бялата къща,бъди сигурен.

Ирак не беше ли онази държава, която американците освободиха от жестоката тирания и на която донесоха демокрация, свобода, процветание и щаслив живот????

Мда, който сее ветрове жъне бури... Време е и Турция да усети благината на войната която разпали в Сирия.

ще направим едно показно на тъпите морски пехотинци и зелени барети как се пипа здраво. Груба грешка от страна на тези джихадисти. Пипнаха който не трябва и сега д-то да им е яко.

В сирия Асад печели явно войната, спечели с много и на изборите и тук спря да се пише за Сирия. Сега Украйна и отново Ирак са на мода в ДИРа. Защо ли?

Който плаща той поръчва музиката. Да живее независимата журналистика:-)

Откъдето минат американците, само разруха,смърт, ислямисти и какви ли не талибани.Така стана в Ирак, Либия,Египет, Афганистан , сега се стараят същото да стане и в Сирия. А от Европейския съюз им пригласят като папагали, като че ли Европа няма собствено мнение и интереси. В тези страни царуваше ред, спокойствие, макар и да не е бело най демократично. А сега е хаос кръв и размирици.

дет джихадистите завземат, се покрай границата със сирия ????? Да не се сменят фронтовете на военните действия ???

А в Афганистан американски военни са се объркали и са гръмнали американски военни, поискали помощ...грешка... за кой ли път

Като гледам какви сакатлъци стават с тоя приятелски огън ,ако аз бях американски войник и попадна в затрунено положение никога не бих повикал помощ .шансовете ми за оцеляване са по големи ако не идват да ме спасяват .

храбрия натовски генерал мазният кашик аньо ще ги спре

Америка е далече, затова тактиката им е добра за тях, т.е. подкрепата на джихадистите означава удар по Европа. Ванга отдавна предсказа "в Европа ке стават мусулмани" . Джихадиската вълна няма да спре, те ще получат знак отгоре, ще се обединят и ще пометат Израел и цяла Европа, Европа ще опустее, а останалите ще стават мюсулмани. Подобен сценарий от IIсв.война- Европа потъва в разруха , а фалираща Америка се издига на върха. Това е , което сега започва да се случва.

Америка имат тактика да подкрепят терористите ,ама европа каква тактика имат за да ги подкрепят?

отгоре му пикаят, а той казва "какъв хубав дъжд вали "

Баси, сигурно и демокрацията дето са я внесли е било произведена в Кирай - за по-евтино. Ей го на - счупи се!

ПОдобно,,..............и гаргата казала,,ГАА,,.Сиренцето паднало и лисицата го лапнала. ......пфу-у-у,МЕНТЕ,ГАДНЯРСКА РАБОТА.........

Taka, taka! Dobre stana!

Шило

Що ми се струва, че тече пренареждане, но тези , които го започнаха ще загубят от цялата работа?

НА халибъртън май не им излезе сметката този път. И както е тръгнало не само този път.

Кво стана бе американета! Какво стана с вашата демокрация и свобода! След като избихте стотици хиляди иракци, унищожихте страната им сега им докарахте и талибаните! В историята сигурно ще бъдете наречени II-те хуни, там където мине вашия крак трева не никне!

Шило

Хайде сега-молитва за Садам Хюсеин!

aмериканците това и целят пълен хаос в света!

Ври и кипи под глинените крачета на джуджевата кагебишка шайка.

Да ги изколят. Турция е из между главните виновници за възраждането на тия.

Добре дошло, средновековие! Няма само нас да ни пече един милиционер, я! Нека сега и рязаните видят какво са създали с помощта на американците... Без банки, без музика, яшмаци, потури, бради и простотия до небето. Разкош. 13-ти век.

VIPER

Хайде сега САЩ да обръщат самолетоносачите и да се връщат в Ирак и Либия и да спасяват населението от джихадистите... Веднъж ги спасиха от лошите диктатори колко му е още един път..

компания да спасяват прогресивните араПски народи, нямо само американският данъкоплатец да се ръси.

VIPER

Хаха има да чакаш.Кой , каквото си надроби , да си го сърба. Американците да точат нефта , а Русия да ги спасява ? Не си познал.

а защо Русия? да не се пъне да сее демокрация навсякъде като гринговците

Важното е да има конфликти и кютек- ясно кой ги предизвиква- разделяй и владей!, ако спрат и се замислят как да си оправят д-вата уса и израел ще им стане скучно и бизнеса няма да върви.

i kak mislqt da sa spravqt s turksta armiq sega:)

Виждам,че огънят на демокрацията в Ирак гори здраво и пали всичко подред !Въпросът е ,сега накъде ще се насочи този пожар!Вижда ми се трудно да прехвърли океана,ама кой знае!

да пуснат турците да си ги приберат ... те знаят как се прави

до сега америка и европа подкрепиха джихадистите в сирия и им помагаха с какво ли не,но ще стане сега обратния процес понеже тези джихадисти се връщат в собствените си държави а това са европейски страни.вчера башар аласад обеща амнистия на всеки който се предава дори на чужденците и да ги пусне да си ходят..

В Германия са се върнали над сто джихадиста от Сирия. Асад не предаде народа си и спечели явно войната против исраелоамериканските ислямисти http://телеграфистъ.рф/2014/06/5693/

БГ медиите след 1 год мълчание се сетиха за Кръвожадната Ир/левант. Тези са специалисти по рязането на глави- даже и на съюзниците си Алкайдовците.Воюват помежду си и когото хванат го обвиняват , че не е достатъчно верен на Алаха и го декаптивират. Затова последните бягат в Турция. А дали не са и в БГ? кой да ти каже.

Тази "демокрация" която щатите се опитаха да присадят на арабска земя, май въобще не може да вирее там.

ако не се научат арабусите на цивилизован живот, те няма да виреят дълго... като един тумор са тези вируси... трябват антибиотици!

Някой

По времето на Садам Ирак беше светска държава ,същото беше и в Либия .Като че ли където стъпят щатите да наложат демокрация и жените там започват масово да се забулват ,странно.

Организатори там са протежетата на САЩ, мазните саудитски, кувейтски и катарски шейхове. Те финансират и въоръжават сунитските главорези със съгласието на нашите натовски приятели и партньори ... и всичко (както в Украйна, Сирия и Либия) е заради тръбите (съществуващи и бъдещи) ...

Искам да видя политическа сила в БГ, която да дискутира изцяло пагубната роля на САЩ и ЕУ върху икономиката ни, социалния ни живот и заплахата да ни погубят тотално като народ и държава.

след 89 година всичко е по-добре... дискутирай, като отидеш в сибир..

Сибир е по-добре от БГ! Чисти улици, нови сгради, нула безработица и перспектива за бъдеще , което в БГ тотално липсва.

А тук политиците в България да се замислят сериозно, дали да продължават натовкса интеграция или да скъсат договора и да изритат янките от нашата територия. Щото освен, че им плащаме дан за техните натовски бази, освен че не инвестират един цент в БГ, освен че ни грабят полезните ни изкопаеми, ни карат да им се грижим и за бежанците.По тая схема БГ скоро нема да го има

Турция подкрепя джихадистите в Сирия, които отвличат нейни дипломати. Макар че са като Ал-Кайда, САЩ не санкционират за това Турция и не я вкарват в черен списък, точно обратното - също подкрепят опозицията, сиреч подобните на Ал-Кайда, срещу които обаче ще подкрепят сегашното иракско правителство, което демократично е развяло бекия байрак. Това е то американска работа - лайна и то неразделимо разбъркани.

Самият Ердоган е под натиск на САЩ заради опита на Давутуглу да създаде минисъюз в близкия изток под егидата на Турция. Таксим движението, както и БГ-ранобудните, както и тия в Бразилия, или във Венецуела са движения правени под ксерокс или под ръководството на американски НПО като Типинг хаус. Обама каза, че армията им ще въвежда ред, само ако изгубят контрол над този хаос, който създават по света. Така че разчетите на Ердоган да се подчини на америкашките против Асад могатда не му спаст задника в най-скоро време.

Ами това е всъщност постмодерна или пост индустриалният световен ред на американците - управляем хаос по границите на Русия и Китай. Не случайно залагат, подържат, обучават и заплащат ислямисти и фашисти. Тези групи са кръвожадни, но са абсолютно зависими от САЩ.

VIPER

Хайде сега Ирак по примера на Либия , да поиска от САЩ помощ срещу джихадистите. В крайна сметка нали точно САЩ ги докараха на власт. А какви светски , развити и богати държави бяха и Либия и Ирак преди да им посеят демокрацията А сега ги върнаха в каменната ера...

Хамъриканците го омазаха до там, да съчувстваме на турци !?! Демократични радикални ислямисти первземат втория град в Ирак и искат да отцепят най-богатата на петрол част на Ирак с най-голямата рафинерия, а бе индустриалното сърце на Ирак и с част от Сирия, демократично завзета и пазена с американска подкрепа от Асад, да направят нова ислямистка държава. Това хамериканците осъзнават ли го, уж щели да подкрепят режима в Ирак, като пиле в калчища са с тъпата си политика и демократични поучения. Добре, че Путин и Китай не им се връзват, ами дано този шоколадения Порошенко да се усети за Украйна.

Кеф ми е да му резнат главата на тия турци,но не защото ги мразя,а защото подкрепят същите джихадисти в Сирия,срещу една светска власт.

Там не бе ли донесена демокрация с пристигането на американската армия?

Бе тия ИДИАЛист катилите били голяма пработа бре..... Прават си каквото си искат а хамериканците стоят като посрано мушкато и си трайкат....Ми то нали краварите сложиха демокрацията в Ирак...Очистиха Садамчо....и какво стана.....Вместо един разбран и що годе цивилизован диктатор на влст дойдоха ислямски фундаменталисти които разбират демокрацията по свой начин...По Джихадиски!!!! С демократично отрязани глави и ежедневно пребиване с камънина неверниците!!! Ей това е какво може повече да иска един обикновен ислямски фундаменталист!!

Подобно на съсела, "братята" американци е време да си свият перата и да си изчистят фъшкиите от задния двор.

деер

Случва се по време на демокрация.

Каква ирония само, наш Реджеп, върл защитник на религията, се оказа в капана на собствената си пропаганда. Жалко само, че хората, които са го избрали са доста прости и това няма да го разберат (поне така си мисля).

VIPER

Либия поиска помощ срещу тероризма от кого мислите??? От тези , които докараха джихадистите на власт - САЩ ПЪЛЕН СМЯХ

Следва Украйна.

"Групировката, която се отцепи от "Ал Кайда", вече контролира Фалуджа и Киркук, както и големи райони в североизточната част на съседна Сирия. " Аха значи за тези САЩ ресът от много време ,че трябва да им се помогне да вземат властта в Сирия. А гадните Руснаци не им дават.

Ама там нали беше демокрация, цветуща! Искам някой да ми покаже арабска държава, без диктатура, която да е свободна и просперираща! Една бе, една!!! Арабите имат нужда от силна ръка да ги управлява, иначе виждаме какво става! Садам беше диктатор, но изгради държавата, буквално! Построи училища, болници, пътища, всичко! Даже изби десетки пъти по малко хора от Буш, да не говорим за ситуацията сега!

И какво правим сега? Защо ги "ручахме жабетата"? Както с Либия, така и с Ирак. Сирия, за малко. Украйна, не се знае. Египет, пълно затъмнение. Турците да вземат да си смучат палците. Защо не ги санкционираха за подкрепата на джихадистите в Сирия? То не бяха въоръжения, свален самолет, бази за тренинг, предоставени "съветници". И никой не се опита да ги накаже, Турция не не се пипа, даже и с отцепването на Кипър никой не се загрижи - етническо прочистване на гърци, заграбване на имоти и стотици убити. Но както казва народа: Който нож вади другиму, сам умира от него. Иначе за "миротворците" от САЩ нищо ново, ха са стъпили някъде където не им е работата, ха там остава трайна гражданска война. Дано не клекнем да ни пазят.

VIPER

Все едно гледам Украйна.Само дето там нямат чалми. Иначе американска демокрация по учебник

Доколкото знам Турция оказва всякаква подкрепа на джихадистите, които воюват срещу правителството в Сирия. Излиза, че те вече са извън контрол. Ако е така, нека покпровителите им плащат за недалновидната си политика. Лошото е, че в тези случаи страдат предимно невинни хора.

Интересно е кой финансира тази групировка (армия)? В момента, в който САЩ разработят напълно нефтените си находища (вече започнаха), арабелките ще умрат прави. Пътят от САЩ до Китай е кратък по море...

Я го виж тоя, за кого се е загрижил? За арабите ли?