Законът "Магнитски" ще засегне тежко и банките, които държат парите на санкционираните българи

Този закон е добър за страната ни, защото парите ще бъдат върнати на хората и ще се раздвижи икономиката, коментира журналистът Симеон Гаспаров от САЩ

Обратно в новината

Коментари - Законът "Магнитски" ще засегне тежко и банките, които държат парите на санкционираните българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо кремълският траверс Захарката и пасольката Мигофанова мълчат като бити мисирки?

Всички санкции за са територията на САЩ. Всеки, който е чувал за този закон не си държи парите в американски банки, така че всъщност нищо не се е случило. А са санкционирали хора, които са били рекетирани от управляващите, но те не са в списъка. А ЕС обяви, че тези санкции не са валидни за територията на съюза.

Мунчовсите тулупи са в амок. Реват като на умряло. ББ4 :)

Bojkov also planned to provide a sum of money to a former Bulgarian official and a Bulgarian politician earlier this year to help Bojkov create a channel for Russian political leaders to influence Bulgarian government officials Също така Божков планира да предостави парична сума на бивш български служител и български политик по-рано тази година, за да помогне на Божков да създаде канал за руски политически лидери, който да влияе на българските държавни служители . ------------ Едва ли това е човекът с име Бойко Борисов, нали?

И какво ще стане с тези пари в банките и сега спред този закони ШИШИ и Черепа милиардери ли са или останаха такива на книга. Като милионерите от Националната лотария имат на книга ама .....

Не е ли време да се поспре тази краварска ''демокрация'' дето си налага законите по целия свят. Като си е техен закон да си действат на своя територия по него а не само да гледат от къде да гепнат нещо от набедените вмето като ''демократи'' да го върнат на бюджетите на страните на набедените.

И какво ти "наложиха" краварските дипломати бе чуки? Съобщиха ти кои не искат да стъпват в държавата им. Показаха ти, кои те водят "към светли бъднини" в евразийските степи!

Виж сега, има инженери и лекари, има и пенсионирани сервитьори и ДС клакьори. Защо не оставиш първите мисленето и да ти изкарват пенсията, и да не опитваш да ни влачиш към Москва? Не мислиш ли че е разумно?

Егати майтапа - добре че са американците да има някой да приложи закони в БГ :Д Че ако чакаме на БГ съдиите/администрацията...

Ами като тяхна колония защо да не си прилагат законите дето 50% не важат за техните щати защото там знаят как да си пазят някакъв суверинитет за разлика от нас.

И какъв техен закон "ти наложиха", че нещо не ми стана ясно?

Абе, тъпак! Не ми трябва суверенитет, ако ще ме управляват тикви с каскети, ае нема нуижда. Искам да съм американски протекторат, неизмеримо по-добре ще се чуствам. Понимал ?

Каква колония бе лешпер? Какво точно ти е забранено? Или те дразни, че американски фирми направиха заможни някой работливи и кадърни българи? Това ли ти бърка в джигера злобно, глупаво човече?

То хубаво, ама той Пеевски не участва директно, а чрез офшорни фирми. Т.е. парите ще се върнат към офшорните фирми и ще изчезнат. И ние пак ще лапаме мухите. Много красиво си ги представят нещата зад океана, но тарикатите тук не играят по правилата. Дано не съм прав, но опитът досега показва точно това.

разузнавания и номерата с офшорките няма как да минат. При тях първо се разследва и след това действа, жалко, че толкова години ни разиграват червените кхмери с този псевдо преход, който дори обявиха за направен.

Ако имат нещо срещу тези тримата, да заповядат американците с доказателствата си в българския съд. Аз ще ги аплодирам! Просто в България никой не се престрашава да даде доказателства годни за съд срещу тези тримата. Ако американски юристи са събрали и предоставят на българския съд такива доказателства ще направят огромна услуга на България. Иначе си преставям гледката - появява се Пеевски в някаква банка и иска да тегли 100 лева от спестяванията си. Касиер: - Господин Пеевски не можеме да Ви дадем 100 лева, защото ще нарушиме закона "Магнитски"! Пеевски: - Добре, само ми кажете на кое заседание на парламента ни е приет закона "Магнитски", кога е подписан от президента ни и в кой брой на държавен вестник е обнародван закона? Може да спука от съдене банката, защото парите са си негови и по българския закон може да си изтегли когато колкото иска.

Алекс, ти очевидно си чукча писател. Ако се беше напънал да прочетеш цялата статия (с разбиране) щеше да разбереш, че никъде не се казва, че банка не може да движи пари на Пеевски. Може само че ще подлежи на санкции. Ако може да си позволи тези санкции и е склонна да ги плати (в твоя пример 300 лв) няма никакви проблеми :)

Тъпите тролове гбледат да се изакат най-потгоре в коментарите, за да замитат истината по-надолу. Но няма да стане, тролове - ще виснете някой ден.

Те и сега поне половината си висят на околовръстното, поне да има какво да сложат в уста, че парите спряха рязко.

Ясен знак и предупреждение към Радев и хунтатата му! А, Мая Манолова която предложи за шеф на ДАНС Делян Пеевски кога ще я включат и нея в списъка? Следващия е Слави Чалгата с неговите офшорки и тайни щеейцарски сметки. Радев да стяга мешката и да бяга при Янукович и Лукашенко докато е време. Гешев го чака само да му падне имунитетчето. Бий Гешев олигарсите и предателите в президентството! Народа е с теб!

Сигналите към САЩ се пращаха от Цветан Василев/точно да разследват по закона Магнитски управляващите/ и се вижда вече резултата, но е в самото начало.

в ютуб интервютата и какво казва Цвтан Василев от преди 4/четири/ години за управляващите. Тъкмо той обяви, че се е отнесъл към конгреса на САЩ да ги разследват по закона Магнитски.

PEYTSCH

Ами сега ? Кой ще финансира протестите като след месец може да има Борисов-4 ? Дори дубайска банка няма да му даде и лев за Мая и отровното трио с фалшивия поп ... Може би протестърите ще се самофинансират ?

Защо краварите са спестили името на политика Тиква

Глупако, ако беше Бойко, щеше ли американската посланичка да го кани вкъщи и да се компрометира?

Ами сам си отговори "десен" малоумнико

Ти беше ли на срещата и знаеш ли какво са си говорили Херо и Бойко? Американците отдавна са наясно кой е Бойко, просто са следили кои са зад него.

Прост си като трол!

Интересна статия. С твърдение, как някакви пари ще се върнат на някакви хора. Но за какви пари става дума, не е ясно. На какви хора ще се връщат, не става ясно. По какъв закон/начин ще се връщат, пак не става ясно. Кога да се очаква да се върнат - изобщо не става ясно. Говори се за Конституция. Но каква е връзката между "Закона Магнитски" и българската Конституция, не става ясно. Изобщо накрая човек се пита що за статия и що за информация. Много прилича на партийните творения от преди 1989 година. Писано, говорено, а за обикновения човек едно НИЩО. За него всичко постарому и без промяна

Ако Божков има 500 млн. в Обединена арабска Банка в Дубай, американците налагат глоба в троен размер на клона на тази банка в САЩ и прибират 1,5 млрд. Дали ще ги връщат някъде ... много се съмнявам.

И аз се зачудих , къде този Чикагски журналист видя връзка между Българската конституция и Американската санкция и после как пари от частни сметки и фондове запорирани в Американски банки ще дойдат обратно в България, че пък и да бъдат раздадени за детски градини, икономика и пр. Това не е национализация , нали така?

Съобщения за това дело излизат периодично от около пет години. Това е вече Решението. Така че, едва ли Пеевски, ДПС и други ще имат изобщо възможност за обжалване. Колкото и да се пенят. Напротив: Със ясното си и недвусмислено становище ДПС сама се вкара в обхвата на санкциите. Да внимаваг банките, които държат парите на Доган, Карадайъ, Данчо Ментата и други.

Биволското стадо налапа стръвта до макарата :)

Защо американците не казват, кой е политика, който е получил пари от Божков-Които звучеше по правдоподобно за Р.Р.? -Защото има имунитет а няма парламент да го отстрани!?- Затова.

Да продължават с Бойко, Гешев, Цацаров, Горанов, Шехерезада, разни като Домусчиев и така нататък.

Защо услужливо го пропускаш? Или защото е свой?

защитен.

Няма коментар за намесата на Русия през Божков. Българските медии защо мълчат. Bojkov also planned to provide a sum of money to a former Bulgarian official and a Bulgarian politician earlier this year to help Bojkov create a channel for Russian political leaders to influence Bulgarian government officials

Щото са пълни глупости. Я дай линк да го прочетем това

Трето изречение от абзаца на Божков https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy0208

Ходихме с децата да пускаме фърчило. Вятърът го духна, и то улете :)

А тикви садихте ли?

Сега е време за КАУНИ! Но закона „Магнитски“ ги попари!!!

С приятелката ти пак сте се надрусали с евтин наркотик

Гербери прости, колкото повече намесвате тука Радев, толкова по лесно ще загубите изборите.

Ще видим тази работа :)

То се вижда бе глупак. Хората на вънка говорят и никой вече не иска ГЕРБ и всички харесват Радев. Това че вие троловете по цял ден се самозалъгвате в интернет нищо не значи. А на следващите избори след като циганите ви няма да могат да Ди вземат парите от купения вот ще се види реалния процент на ГЕРБ, а той няма да е повече от 13 %

Трудно ще го разберат това. Народа го е казал - като си нас.ан си мълчи. Не и ГРБ обаче - те ще квичат до последно.

Да, прав си. ГЕРБ са "насрани" с най-голяма подкрепа от българските избиратели. С действията си червените макаци само засилвате влиянието на ГЕРБ. Глупаци.

Аз ви казах , че изборите се решават в американското посолство. Герб са бити вече, даже биби бе вчера на инструктаж. Биби е сключил сделка на 100% да спаси кожата, нали купи ф16.

Биби е играч, не го мисли :) Не е набеден шахматист!

Той биби може да е играч, ама страдаме ние. Биби е играч като дилърите на борсата, с чуждите пари са големи играчи.

Пожарникар охрана ??? Уааау

Внушават, че Делян Пеевски бил с Бойко Борисов. Няма да говорим за традиционно топлата връзка между другарите от БСП и ДПС. Помня, че те навремето и ромските гласове си поделиха с купения вот, като добри любовници. Помня, че Делян Пеевски си позволи да размаха пръст от трубуната на парламента с думите "Лично ще се разправям с вас!" Не беше обърнат към БСП. Клатеше убедително глава към ГЕРБ. Ако Пеевски се рзбираше с Борисов, нямаше ДПС да запеят първи песента, че "Това правителство е изчерпано. Нещата са зле. Страната има нужда от спешни нови избори" - и 4 дена след това изказване на Карадайъ, Корнелия си разпищя "Отиваме на предсрочни избори" и не спря да го повтаря всеки месец. Какво се случи в Росенец ли? Ами един платен и много гладен войвода стартира кампанията "Аман от Пеевски и Доган, да съборим сегашните, че да им стъжним живота". Карадайъ лично го поздрави за доброто изпълнение - журналистически гаф, камерите трябваше да спрат, да снимат поне 5 минути преди това. И колко му трябва да дебила - щом реват против Пеевски и Доган + оставка на ГЕРБ сигурно Борисов ги крепи и захранва. Разбирате ли - Бръсначът на Окап и Ефектът на доминото - много добра комбинация. А сега навсякъде хора на БСП, ДПС и добре познати мутри. Бойко Борисов изгонил Божков, понеже е враг на Пеевски и му осигурява комфорта. Пиленца, Пеевски и Божков са със споделена любов още преди създаването на този шантаж. Когато Делчно вбеси Ердоган избага при изгората си в Дубай и се кри в дома му дълго време. Пак Божков го подслони, когато руските наемници ги погнаха заради КТБ. А и колко големи врагове ще са Божков и Пеевски, след като обратното ви се плези на почти всяка наша улица - Лафките на Пеевски и билетчетета на Божков в тях?! Борисов бил мафиот, поддържал и пазел мафията и всякакви бандити. Не мислят така Баневи, Бобокови, Пеевски, Божков, Галеви, Митьо Очите, Сретен Йосич, Ценко Чоков, Цар Киро ( той сега при Рогатия ), Арабаджиеви, Маджи и прочие душмани, дерибеи и мандраджии. Остава въпроса защо и защо се стигна до там, горепосочените да нацвъкат всички тези "революционери за ново начало"! Да, не е лъжа - точно за ново начало си говорим. Онова предишното - на ново!

Вярваш ли си въобще?

Те да си внушават, ама улетеха кинтите за пуча :)

То затуй сме на това дередже, щото се напълни с тъпанари като теб :)

"Не мислят така Баневи, Бобокови, Пеевски, Божков, Галеви, Митьо Очите, Сретен Йосич, Ценко Чоков, Цар Киро ( той сега при Рогатия ), Арабаджиеви, Маджи и прочие душмани, дерибеи и мандраджии." Ей тия, знаеш ли защо в момента се радвад и подскачат от щастие? Защото строят, правят, направиха минималната от 240 на 650. Не бе майтап си направих - грабят, убиват, разпространяват наркотици, оръжия и проституция, пълнят си парите в кашони и гардерови и продължавата да грабят и безичнсват. За това са щастливи, че ГЕРБ ги няма.

Требе да ги копаме!

Пеевски си е към ДПС. Божков стана неудобен след изнесеното от конкурента Найденов. Иначе преди това го има на снимки как се здрависват полупрегърнати с Бойко. При ГЕРБ разпродадоха имущество на КТБ на Пеевски. И фирми с негов дял печелеха обществени поръчки. А ако имахме прокуратура, примерно Бойко щеше да се укрива в Дубай. А за заканващите се към Бойко, виж какви са ги говорили Тома Биков, Сачева, Антон Тодоров, Яне Янев и как ги обърнаха.

"Този закон не засяга България, той е добър за България, защото тези пари ще бъдат върнати на хората, на България. С тях ще се построят детски градини, училища, ще се раздвижи икономиката". Този българин от чужбина какво има предвид с това, че с тези пари ще се раздвижи икономиката, сега понеже тези лица и фирми са с наложени санкции по закона Магнитски от САЩ и българските власти имат право да ги изземат без съд и присъда от български съд ли? А банките ги превеждат по банковата сметка на министерство на финансите и готово има за детски градини или ще бъдат върнати на "хората", никой не е искал банковите сметки на хората да вземат дял от тях? Интересно е и други, само до тези фирми на Пеевски ли стигнаха американските власти, защити на Божков са изброени много, а на Пеевски 3-4, само това ли? Значи подставените му лица ще си работят безконтролно, ок. Основно от сайта на американците се разбира, че Божков се е опитал да прокара някакви руски интереси. Пеевски бил уреждал паспорти на чужденци незаконно хахаха. Колко жалко изглежда и подкупа, който Божков се твърди, че е дал на председателя на комисията по хазарта (approximately $6,220) на дейлибейсис хахаха, това който го е качил на сайта е питал 5 пъти дали няма поне още една две нули или така да го запише! Жалките ни балкански интриги, суми, схеми и личности. Общото между тези фигуранти и другите, които не се споменават в списъка, е че накрая ще ги оберат и тях. САЩ ви знаят кирливите ризи на всички и без да се издавате един друг, кой работи и какво с руснаците също им е ясно, кой се прави на техен слуга ама заделя настрани и колко им е пак ясно. Просто сте много малки шушумиги всичките и ще бъдете обирани международно когато достигнете сумата, за която си заслужавате да ви джобят батковците. Жалко, че народа на България пак няма да види нищо от тези пари и нищо няма да бъде направено в негова полза. Тогава ако обществото няма полза от всичко това, то това е един голям театър и не ни интересува.

Твърдо подкрепям!

Имам приятели които лично и не веднъж са виждали праз40 да купува малки подаръчета като часовници и бижута от по 80 100 хиляди евро във виена. Защото прасчо лети за дубай през виена, нали е недосегаем депотатин

Адмирации за САЩ! Да го духат ДПС, Чери и всичките му подлоги :)

То си наред.Да видим как ще арестуваш шефа си?

Фърчилото не му е шеф!

Фърчилото е Борисов

Ще фръкне фърчилото :)

За съжаление сме големи глупаци! Не се радвам на проблемите на богатите в БГ. Корупция има така е, но пак трябва да се яде, а кой даваше работа на много хора и т. н. Ами такива като Божков. И като ги унищожът какво става ами тези доста семейства гладуват. Защо ги оставят да станат милиардери и след това ги унищожават ами явно им пречат. Да но от това печели някой примерно политик, а страдат хиляди други.

Боклук черепсрски!

Американците хвърлиха камък в българското политическо блато. Посочените личности са свързани както с ГЕРБ, ДПС, БПС, Гешев и с някой от "новите протестиращи" като Мая Манолова, която предложи Пеевски за шеф на ДАНС. Виждаме опити да се инсталират и в служебното правителство с разни "калинки".

Това с Пеевски беше 2011 и тогава всички излезнахме да протестираме... Но кажи защо от тогава насам Пеевски и Бойко сработят заедно... защо герберите изведнъж това не ви е проблем

Поставил съм ГЕРБ на първо място в списъка си, ако не си забелязал.

Много тролове тука се фокусират върху Мая, но е факт, че тя е с пренебрежимо малък процент, допълнително надут от протестния вот. За сметка на това обаче БСП успешно се чисти от връзки с корумпирани “бизнесмени”, а дясното малко по-малко става българско в лицето на Христо. Дай боже да продължи така.

Thank you!

сега стана ясно защо шиши разпродаваше милия той но магнитски няма как да удари пари в брой и кюлчета банкянската мутра е спокойна докато не го опраскат с 200 по друг начин

Не е спокоен - кюлчета и кеш лесно се крадат, а той е параноик.

Бате е играч, признал съм го :)

Шамар за герберастката хунта.

Хубавото в цялата работа е, че огромен финансов ресурс, захранван от нашите пари е блокиран за политическа употреба. Вече съм убеден, че процента на ГЕРБ е около 12 на следващите избори.

Или 42% :)

Те 42% събрани с патериците си са нямали досега. Кво пушиш?

Георг Георгиев ти ли си

Това всички гербери ли сте наркоманизирани джендъри бе.. Хахах 42 % вика ХАХАХАХАХАХ

Пуша IQOS :) А при цялото отвращение от новите имбицили какво очакваш!

I коз мда знаем че всички гербери сте наркомани

Най - много 7%

И какво си мислеха тези бандити, че номерата им вечно ще минават! Ей така САЩ ще позволят да станеме отново руска колония!

Журналистите продължават да спят и не отразяват най-важното послание а именно че Божков е санкциониран и за това че ПО РАНО ТАЗИ ГОДИНА е помагал на РУСИЯ да влияе на българския политически живот. Това е много по голям скандал от шпионския

Най-важното е посочването на Пеевски като престъпник - Божков си го знаем от 90те. За Пеевски всички наши институции бяха слепи.

Да за Пеевски е много добре че стана така, но за влиянието на Русия тепърва ще виждаме особено с идването на дата за РСМ, тогава Радев като клекне по нареждане на Кремъл ще стане ясно защо

Радев не решава за РСМ - стига опорки :)

На 22ри юни ще трябва да реши

Абе гербери, хубаво защитавате тъпта Ди партия ама липсват ви над 2 милярда лева за сега... Пак питам КЪДЕ Е ГЕШЕВ

Ще се върнат тези пари в хората и ще се построят детски градини и т.н. този наивник си мисли че обяснява на американци. Нали банката най малко няма право да оперира с парите...а и освен това това е запрещение а не отнемане

Забавно е как днес глуповатата политическа класа и слугите им се ослушват и оглеждат, като глуха свиня. Омърлушени, сплашени ... ако им дойде и 2-ри удар ще е феноменално. Иначе знаем ще се окопитят и ще намерят изход от ситуацията. И Пеевски и Божков ще се снижат, ще изчакат да утихне бурята, а после пак по своему. Така стана и с Маргени, Маджо, Галеви. Да, сега е друго - насреща са им САЩ и ще е по-трудно, то тези имат велможи и ще намерят заобиколен път. Дори вижте как са пропуснали сина на Божков. А сега помислете кой е политическия лидер взел пари от Божков? Някак патриотично предполагам ...

Резидента, Христо Иванов Мая Манолова и всички други кресливци. Съобщението на американския департамент казва недвусмислено за пари дадени по рано тази година за намеса на Русия в българския политически живот

Хахахай тая опорка е доооста малоумна, жалко за теб ме не можеш да си изтриеш коментара... Сега всички знаят колко си ТЪП

Ако можеш чети ако не бъди жив здрав Bojkov also planned to provide a sum of money to a former Bulgarian official and a Bulgarian politician earlier this year to help Bojkov create a channel for Russian political leaders to influence Bulgarian government officials

Приятелю Гаспаров, Първо виж снимката, която прокуратурата откри при обиска при братя Бобокови. Виж обратната и страна, имената на хората и сумите. Най-малко една трета от тези суми се въртят вече 30 години през банковата система на щатите, която се оказва Прима пералня за българските олигарси. Кога ще запорирате сметките от този списък и още поне три пъти по токлова на хора, които не са в този списък, но въртят огромни обеми от незаконни средства именно там, в САЩ. И това с връщането на сумите, кога? Щото аз съм пенсионер и искам пенсията ми да скочи от 100 евро на 500 евро. Братко Гаспаров, помогни ми, моля те!

Абе мутрата от Банкя и строител на рушащи се магистрали защо не е в затвора?????

А така добре им беше потръгнало на божкооф и шиши.... Послушният рубленчо нареди служебно правителство под тяхна диктовка. Паднаха запорите на едни парета и е .....

Глупако и Божков и Шиши са носили пари на Горанов... Къде е Гешев тука? Къде е Гешев като бяха пуснати записи и снимки на министъра ни с пари в чекмеджета... Но ако някои гербер му подшушне нещо и веднага скача.... Та Гешев за кого работи Борисов или България... Ясно е че си платен идиот\мишка която се крие...но все пак я отговори поне на едно въпросче

Шефката на кабинета на Рашков забрави ли? А дубайския фитнес инструктор?? А записа кой редил кабинета???

До смях... Е кажи де...

Изкарай си пениса на Бойко от устата, пречи ти да мислиш!

Това ли е онзи закон, за който още Ванга ни предупреди, че ще унищожи световната икономика? Ако е така, аз мисля, че просто ние българите трябва много сериозно да преосмислим всичко онова, което правим.

Хохохо и сега какво стана? Мая, чалгара и христо изгоряха, няма вече спинсори, няма кой да плаща. Радев се чуди кой ще му прави политиката. Абе тежки времена настават за метежниците май. Нищо де, Делян е невинен.

Това са спонсорите на ГЕРБ БОЖКОВ Е СВЪРЗАН С ГОРАНОВ И 700млн НО ГЕШЕВ ПАК СПИ

Само не разбрах кредитите на Шишон в ББР кой ще ги връща. А уж бяха железни.

Най-после американците се намесиха. Ами Боко как ще го излекуват?

Че са корумпирани, то е ясно. Не са само те. Не виждам в списъка Бойко Методиев Борисов. Както и други видни люде. Което означава че това е бухалка за непослушните и неудобните. И вмешателство в чужда държава.

Не виждаш Борисов-бивш висш държавен служител и настоящ партиен лидер.Как по-ясно да ти го кажат?

Става дума за подкуп даден ТАЗИ ГОДИНА

Преврата на комунистическите боклуци е към своя край. Доста категоричен отговор дойде от САЩ. Бог да пази България!!!

А ще засегнат ли банките,които са дали пари на Пеевски?ББР ще каже ли дали Пеевски си обслужва кредита или ще пият една студена вода?

Как така американците не видяха шкафчетата на мутрата пълно с евра, не чуха записите, за един вече се доказа че е автентичен, къщата в Барселона, видно е че за да се спаси, мутрата предаде приятеля си пеевски

Прокуратурата нищо не е направила, затова не са чули или видяли

Запада видя най-важното намеса на Русия в изборите в България и го казва ясно и точно в абзаца за Божков но явно няма достатъчно мислещи хора и журналисти за да го отразят. Що се отнася до щкафчетата това че не се отразени идва да каже колко вярват на такива `доказателства`

Браво! Пак цивилизования свят да покаже на Ганювците как се прави, дано Европейския Парламент приеме подобни закони принуждаващи нискочелите управници, които примитивния балканец си избира, насила да следват цивилизовано поведение!

Наш Шиши отдавна започна да разпродава в България и да се гласи да се изнесе със свински тръс. Явно някой го е предупредил. Започнал е отстрелът на дивите зайци в България. Май и на руските мекерета. Иде време разделно за България и тежко на победените.

А някой замисля ли се всъщност какво се случва? Обонго подписал един закон а Трумп го направил глобален. И в момента се кефите, че краварите имат право / вие им го давате това право/ да налагат собствения си закон над България и да диктуват на банки, фирми и най-важното български граждани, пък били те и престъпници, собственото си мнение и не ги интересуват нито законите в България нито нищо. И вие им се кефите. Толкова ли е вече робски тоя народ? Вчера писахте за Ботев! Възхвалявате ги. Какво би казал Ботев за този закон и прилагането му?

goose

Същото, което би казал за некадърната Гешефтура и нищото, което тя върши.