Достъпът до лични данни - след разрешение от съда

Парламентът прие на първо четене два законопроекта с промени в Закона за електронните съобщения, внесени от Министерския съвет.

Обратно в новината

Коментари - Достъпът до лични данни - след разрешение от съда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

този закон е хвърляне на пясък в очите на хората. все едно, ако знаеш, че те подслушват незаконно ще имаш право да се оплачеш на арменския поп. :-))) просто няма човек със "смартфон" да не му се знае всичко. да не говорим за потребителите на фацебука на цукърбърг. този закон само потвърждава правилото, че луд умора нема - само се поти... :-)))

Ма вие що си мислите че сега не ви следят всяка буква в интернет и по телефона ? Аз като искам да ИМ предам нещо, дори и от този форум, съм го правил, и виждам че посланието ми е стигало където трябва....ха ха А по телефона може и първо тях да ги поздравявате, и тогава да се обаждате на близките си ха ха !!! Например може да започвате с -Добро утро, как сте момчета, кафе пихте ли, приятна "работа" и така ха ха ха ма пробвайте, може и да има ефект !!!!!!

линукс + прокси + Tor Browser Bundle е браузър, базиран на Mozilla Firefox, който използва Tor мрежата за сърфиране в интернет. Тя е основана на много виртуални тунели между различни доброволци по целия свят. Това прави браузъра доста по-бавен от стандартните такива. Целта му обаче не е скорост, а сигурност, запазване на анонимността и защита на поверителни данни. Благодарение на тези си характеристики Tor мрежата позволява отваряне на страници, които са блокирани от локалните доставчици, и предотвратява проследяване на дейностите, които се извършват от потребителя от въпросните доставчици.

Tor Browser Bundle ще Ви помогне да се защитите от анализа на потока данни - разновидност на мрежовия надзор, който заплашва личната Ви свобода и конфиденциалността на служебните или личните Ви контакти. Tor обезпечава защита чрез маршрутизация на мрежовия трафик в мрежа от сървъри, стартирани от доброволци по целия свят. Това не дава възможност на външен наблюдател, следящ Вашата интернет връзка, да разбере кои сайтове посещавате, нито Вашето физическо местоположение. Tor работи с много приложения, в това число уеб браузъри, използващи протокола TCP. Лиценз: Безплатен (Freeware).

www torproject org турете си точки на нужните места

Достъпа до лични данни, само след проникване!

А какво ли означава "издирване на лица" "станали жертва", ако те вече са жертва? Просто да се надникне там, където и сега се пипа ама не много официално? От години много им се иска на всички управляващи да надникват в личния живот на хората. Преди 3-4 години имаше едни истории с незаконно подслушване (Цецо), след това с нерегламентирано. След това имаше отчет на ДАНС за едиколко си прониквания от службите в имоти на граждани (но не стана ясно при колко от проникванията е имало резултат за държавата и при колко за някой заинтересиван)

А издирваните лица ще бъдат ли информирани, че е имало 'обоснованое предположение" "издирване на лица, за които може да се направи обосновано предположение, че са станали или могат да станат жертва на тежко престъпление".

Popa

Ако не може да се говори за полицейски произвол, след като става въпрос за мотивирано искане и мотивирано разрешение от съда, значи ще се говори за СЪДЕБЕН ПРОИЗВОЛ!

В този специален случай съдът РАЗРЕШАВА, при това при поискване, а не задължава. Така в следствие на произвол съдът може само да забрани. Някакво по-добро решение?

А нам все равно! А нам все равно!

Има ли право фирмата "Юнион Ивкони" при издаване на билети с намаление да изисква да се даде ЕГН на пътника? Моля , ако някой знае, да ми отговори, или пък къде мога да проверя за това.

Не се правете на интересни защото като поиска цацаратурата съда дава разрешение без да се замисля. Вредата е от цацаратурата защото докато не ти повдигне обвинение а може да минат години да те тормозят, да те подслушват, да съчиняват ''доказателства'' не можеш да се жалваш от нея защото става по същия начин- жалваш се - събират се някакви съдии и я разглеждат БЕЗ твое участие и казват да на цацаратурата:(((

бихте ли живяли тук??????????????

"тук" е доста по-лесно от "другаде". вървай ми.

в Търговския регистър са сканирани личните данни на всички българи и са си напълно достъпни

Тия боклуци там, имат три задачи - едната да е да творят идиотщини срещу Българския народ. Втората е да ги узаконяват. А третата е да пазят престъпниците и циганите от закон, народ - от всякакви беди и наказания! Това е парламента в момента! И предните не бяха по-добри - не малка част от недомислени закони и правила са тяхно творение! Ама вие ги избирате бе, не аз! Вам си се сърдете!

ВИе майтапите ли се ???Защто ГОРКИТЕ ВИ РОДИТЕЛИ СА ПЕСТИЛИ ЗА ДА ВИ ИЗУЧАТ И ДА СТАНЕТЕ ЗАДНИЦИ,

те данните, са всъщност записа на разговорите

"Лични данни"в България?-звучи несериозно.Кой и къде ли не,ни събира личните данни..... "мотивирано искане и мотивирано решение на Съда....",звучи два пъти по-несериозно.Като се сещам,що за Съд си имаме....Като си спомням,какво подслушване и нюхане падаше при Цвъ.....Като гледам,в каква Държава живеем.....

Технически погледнато всички сме жертви на тежкото престъпление ГЕРБ, това значи ли, че ще ни слухтят наред?

Който го е страх от подслушване, значи се занимава с неща, които са извън Закона. А този който престъпва Закона е ПРЕСТЪПНИК. А ГЕРБ очевидно нямат притеснения относно подслушването и всеки който нарича тази партия ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, е чисто и просто един потенциален затворник, който го е страх да не влезе там по-бързо. НЯМА държава в света, където да не върлувала комунистическата идея и която да е добре. Дори така прехваленият Китай не е китка за мирисане, щом китайците масово бягат към Германия, Франция, Англия и т.н. С други думи, ако ще говорим за престъпници и престъпления, то тези думи подхождат САМО на БКП/БСП, които са проводника на упадъчната комунистическа/социалистическа идеология.

Мислене на дебилен гербераст дето си вярва че ще векува във властта:(((Скоро ще стане с техните камъни по тяхната глава както беше при цецко ама нали си ''върнаха'' властта го оправдаха

как го наричат...

Слушам и гледам парламентарният ,,контрол" и виждам една празна зала и едни мрънкащи нагло държащи се управници начело с Бойко , Бъчварова и др.отговарящи на въпросите от залата.Извода ми е ,че тази държава е проядена и се затрива бавно и сигурно от управниците и избраните в парламента човеченца.

Ето как сами стигаме до извода кой е харантутник и кой не ходи на работа - изброените присъстващи в залата са от ГЕРБ, а останалата паплач къде е? БСП-арите явно по стар комунистически обичай не ходят на работа в петък, а в останалите дни висят само в кафенето на парламента.

ТОЯ ДЕТО ОПРАВДА ЦОКО ЗА НЕЗАКОННОТО ПОДСЛУШВАНЕ НА ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ ЛИ??? ДОКАТО МУТРО-БОЛШЕВИЦИТЕ ОТ ГЕРБ НЕ БЪДАТ РАЗГОНЕНИ С РИТНИЦИ БЪЛГАРИЯ, ЩЕ СИ ОСТАНЕ НЕО-БОЛШЕВИШКИ КЕНЕФ УПРАВЛЯВАН ОТ КГБ-ДС!!!

Хайде веднъж-завинаги се уточнете какво искате и престанете с тази шизофрения! Като подслушвал - бил виновен, а като отказал подслушване - пак виновен. Аман от престъпници, които само плюят по хората, които ги преследват. Много те е яд, че не е осъден, нали?! Аз пък се радвам, за да може да гони такива като тебе - хора, които се крият като мушмороци, защото се занимават САМО с незаконни неща. Който не го е страх от Закона, него не го е страх и от подслушване.

Законност за всички а НЕ беззаконие за властващи мутри..Много ли е трудно да го разберете???