ГЕРБ работи по закони за клеветата и ”чист” език

Два проектозакона за клеветата и за "чистотата" на българския език ще внесат в Народното събрание през новия парламентарен сезон депутатите от ГЕРБ Красимир Велчев и Емил Караниколов.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ работи по закони за клеветата и ”чист” език | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смешна е разбира се! За клевета глобите трябва да почват от 100000 лв. - само така ще се научим да мислим, преди да говорим. А, за рецидив, всяка следваща глоба да е двойна на предишната! Не може някакъв смешник да излиза и да разпространява слухове или откровенни лъжи, да се губят хиляди часове обществена енергия да се коментират тия щуротии и накрая да плати 5000 и то само ако го осъдят! Ето защо на запад, вестниците преди да публикуват нещо , адвокатите им го проверяват по 3 пъти, за да не стане така , че ощетеният да стане собственик на вестника. Но тук такива като теб искат лайнометите да стрелят безнаказано! Е, крайно време е това да свърши!

Тъй като ГЕРБ наистина искат да си приемат закон за клевета и така всеки у нас, който е без имунитет, да стане по презумция престъпник , аз мисля повече да не се интересувам от това какво точно става в страната, т.е. в един момент дори и няма да знам кои са на власт ! Мисля дори и да не ходя повече до избирателните урни , защото не желая да съм някакъв мат'риал, който да е необходим на някои само при избори ! Щом искат ,нека тогава да си приемат каквито си закони искат ! Нали сега няма да приемат закон, според който всеки, който не е ходил да гласува, да получи ефективна присъда ? Приемането на закон за клевета за хора без имунитет си е форма на диктатура, а не свобода на словото ! - Въпрос на виждане и будна гражданска съвест ! Нямам какво повече да кажа !

Сега вече съм сигурен, че си платен драскач. Абсолютно същият коментар го видях в сайта на дарик под интервюто на оня комуниод - специалист по сигурността! Разобличен си!

С риск да бъда осъден за ' клевета ', задето задавам неудобни въпроси, мисля, че е редно да отправя директни питания ! Какво означава да влезем в ШЕНГЕН ? Ако влезем в ШЕНГЕН, означава ли това, че всеки трудолюбив български гражданин ще може свободно да си търси и започне работа в Германия например, без да има работна виза , както е досега ? Ако това нещо е възможно, то тогава дали няма поне 500.000 - 1.000.000 български граждани да предпочетат да работят за 2.000 - 3.000 евро заплата в ЕВРОПА, вместо за 250 - 300 лв у нас ? Има ли олигарси у нас ? Има ли поне една партия в парламента, която да си няма олигарси ? Ако 500.000 или 1.000.000 българи предпочетат да работят в ЕВРОПА за европейски заплати, то тогава няма ли да се получи дефицит на работна ръка ? Ако се получи дефицит на работна ръка у нас, то тогава родните олигарси няма ли да са принудени да вдигнат драстично заплатите у нас ? А дали им се иска да дават по - високи / европейски / заплати ? В последните въпроси са скрити отговорите относно това дали наистина някой у нас желае да влезем в ШЕНГЕН ! Ако и приемат закон за клеветата, според който всеки човек у нас , който е без имунитет, става престъпник по презумция, защото всеки може да бъде оклеветен, дори и ако каже, че днес има облаци, а нямало слънце, то тогава наистина не виждам причина да живея в страната с най - ниските доходи в ЕВРОПА !

Германците тебе чакат да ти дадат 2000-3000 евро заплата.

ДДС във Великобритания е 17,5 % и се очаква да бъде повишен на 20,0 % ... Кой постоянно ни повтаряше през цялата 2010 г., че данъците у нас били най - ниски в ЕВРОПА ? Да не би у нас ДДС досега да е бил 17,5 % или сега ще ни кажат, че Великобритания не била в ЕВРОПА, а е на Острова ? Кой тогава ни лъже и клевета ли е лъжата ? Или сега ще ни кажат, че клеветници сме ние, защото казваме, че ДДС във Великобритания е 17,5 %, а у нас е 20 % ?

Ти определно си МНОГО ТЪП! АМА АДСКИ ТЪП! Виж какви са данъците като цяло - ДДС-то не е единственият данък!

В Германия плащаме данък дъжд,религия и не знам още какъв си.За тях обаче не плащаме ДДС,значи пиши направо че няма данък.Тъпак!

що ми прилича на Луи дьо Фюнес с коса и мустачки ала Хитлер?

какви могат да бъдат доходите на съсед по къща в Банкя....

Българският език трябва да стане разбираем за баба Пена от Бусманци" - и за Пипоня от Шума...смешници

Чист език ли?...Амииии...шменди капели! Е това е езика на коренното население на...Банкя!

Веднъж да съм съгласен с теб.

Красьо, това, че пожарникарят е глупак, клевета ли е, или е държавна тайна?

Приветствам идеята за Закон за "чист" език. Само така Цветан Цветанов, но не само той, може би ще заговори разбираемо

Ако за всяка клевета произнесена от Цвък Цвък /дори и подплатена със СРС/, трябваше да плаща минимална санкция, досега съдия изпълнител би му описал и обявил за продан и 6-те апартамента!

Да го показват само за закуска , за да ти спори денят, за обяд за да не се храниш и за лека нощ за да сануваш кошмари

Правелно бачкатор. Велчев ,Бай Ганьо де - да бъде проверен от Яне .Какъв самолет в тази държава .Явно и той не си плащал данъците .А и какъв бизнес трябва да имаш за да си купиш макар и самолетче. И той закони ще прави ,та той е за прокуратурата явно .

Този Велчев не се ли беше снимал с частния си самолет ?? Откъде такива пари при тая шушумига .Явно и той си покрадва здраво . ЯНЕ Я ПРОВЕРИ ВЕЛЧЕВ.

Точно ето за такива тъпи и прости хора като теб , децата на България бягат зад граница ! Значи всеки който има пари ги е откраднал? Ето заради такива като теб, час по-скоро трябва да има закон за клевета - и когато те осъдят, защото се е оказало,ч е човека има частен бизнес от 20 години и си е платил данъците върху печалбата, с която си е купил каквото и да е, тогава всички около теб в блатото ще почнат да мислят преди да кажат, че някой е маскара!

Не, драги! Бягаме зад граница, защото виждаме. че нискоинтелигенти и слабообразовани хора като К. Велчев определят живота на интелигентните и образованите в БГ.

Помня когато по улиците на Сф имаше файтони. Имаше един емблематичен чичо с много хубави коне. Външната (и "вътрешната") му прилика с Велчев е поразителна.

ТОЯ ВЕЛЧЕВ Е ИСТИНСКИ БАЙ ГАНЬО! ДА СЕ СКРИЕ И ДА НЕ СЕ ПОКАЗВА. РЕЗИЛ ! МНОГО Е ПРОСТ ЧОВЕКА ! И ТОЙ ДУМАТА ВЗЕЛ! ХА -ХА - ХА

Ако аз изкажа мнението си, че смятам този човек от снимката за негоден да ме представлява, че го смятам за недостатъчно интелигентен за висш държавен административен пост (т.е. заплатата му се плаща и от моите данъци), това клевета ли е според закона му? Ако е така, законът му е боклук!

за чистотата на езика трябва да се започне от политици,журналисти,телевизионери,издатели и т.н.публични личности и фактори,които в по-голямата си част са виновни за сегашното махленско диалектно говорене и писане,примери безброй.колкото до клеветата и сегашните законови санкции не са малки,въпроса е дали съдиите ни са в час.

Ако ГЕРБ приеме закон за клевета, който да е в сила само за хора без имунитет / журналисти и обикновени данъкоплатци /, но не и за хора с имунитет / депутати и магистрати /, то тогава ще иамт пълна загуба на доверие от доста голям част от избирателите и така на практика сами ще си загубят следващите избори ! На практика всеки може да бъде оклеветен и по ' вътрешното убеждение ' на някой ' независим ' съдия да бъде признат за виновен и респ. осъден ...

Българският език трябва да стане разбираем членовете на ГЕРБ", отговори пък Караниколов на въпрос от какво е провокирано желанието за закон за "чистотата" на българския език". Сагласиих са с нашто мумче Къраниколов! Аз да са мача куга читъ и пиша - смарт на кумунетътъ дету измислиаа тоа език!!!

Преди да си "Железен Гербер", не си ли човек? Човек трябва да е прост на билогично ниво, за да не осъзнава до какво може да доведе поредния малоумен закон. И докато на тикава като тебе - "политически" оцветени, не им се отнеме правото да гласуват, нещата на тази територия няма да се оправят.

Звучи добре-ограничение на глупостите в обществено пространств.Но е вероятно, след дестилетия удейско разбъркване на съзнанието на хората,сега да се окопават и да цензурират критики с-щу глупостите им.

Представяш ли си - и да вземат на герберите да им направят курсове по ограмотяване!!! Ама Бойко тогава съвсем няма да ходи на парламентарен контрол, защото все ще лъже, че е бил "да учи буквицките" и да чете продължението на "Винету"...

Трябва да се внимава, че да не се върнат учителите с позабравен български. А и по-лошо ще е, ако както в Унгария това е защита птотив надигащите се гласове срещу ев.ейските манипулации и паразитизъм по света

Ти баба Пена от Бусманци не я мисли. Тя няма какво да разбира толкова. Все до 100 знае да брои - колкото й е пенсията. Проблеми с българския и чуждите езици имат милиционерите от ГЕРБ, но език със закон не се учи.

Надявам се да има еднозначно определение що е клевета, да се създаде Изпълнителна агенция по клеветата и езиковата чистота, да има регионални дирекции по същото, регистър и информационна система за клеветниците и ... а бе какво ме дърпаш! Какво искаш? Да има един свободно достъпен в Интернет речник на българския език и ясно и достъпно написани граматически правила ли? А бе я се разкарай!

Работата на ГЕРБ се свежда до окопаването във властта.Даже и Бойко трудно скрива лелеяната си мечта да бъде премиер до край.

...журналист беше осъден на 5 години затвор, защото твърди, че Цветанов имал 6 апартамента, придобити с неясни и недоказани средства, поради което Цветано се почувствал обиден и наклеветен - новина в дир.бг от 11 янури 2012

...журналист беше осъден на 5 години затвор, защото разбрал, че Цветанов има 6 апартамента... Това май е достатъчно, защо трябва да коментира журналистът нещо.

ха-ха, прав си!

Мекичарю,напълно си прав,аз това го разбрах на третия месец от управлението им и вече повече от година си удрям главата.

Интересни предложения за законови изменения и много,ама много по интересни мнения на обикновени хора т.е. на някаква част от Българското Общество. Сега искам да запитам Уважаваният г-н Уорлик (за сведение на баба Пена от Бусманци - посланикът на Америка у нас, който много и от всичко се интересува и дава компетентни мнения), както и посланиците на останалите Европейски страни у нас, как ще ни обяснят думата "ДЕМОКРАЦИЯ" и има ли тя почва в България?

Велчев е такъв смешник и само глупости говори .Жалък елементарен тип.Нито има речник ,нито акъл за там.Няама ли да се скрие поне той да не се показва.Да седи там като мумия и да не тресе глупости в рядките си изказвания.

Лелелеее, тия съвсем изгърмяха...Това вече е прекалено! Те ли ще определят разликата между клевета и мнение?! Забележете - не се стремят да прочистят съда от боклуците, а въвеждат угодни за герб закончета! Значи аз сега като кажа, че Боко е идиот и лъжец, той може да ме съди. Ми добре, но как ли ще ми докаже, че не е? Едва ли ще е с чистия си български език...

иво, като нищо ще докаже... тази полизеиска дарява, тези подслушвания и тези закони не са случаини.... от кога сам казал, че този човек не е за пренебрегване - тои е опасен за назуята! такава арогантност, безпардонност и незачитане на никакви правила и закони не сам очаквал да видя... но доживях! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Овчи, на запад , навсякъде ако кажеш за някой политик, бизнесмен или обикновен човек , че е идиот в публичното пространство ще трябва да го докажеш! Същото е и с лъжец! И не този, който ти си нападнал трябва да се доказва - той си завежда делото и ти ще си този, който ще се обяснява! Толкова е просто! Крайно време е да се научим на истинското значение на поговорката : "Казана дума, хвърлен камък". Защото ще стане с твоите камъни , по твоята глава.

Красимирчо,само ти остана най-чист и неопитнен и затова ще ти поверим Партията а вероятно и МВР.Я отиди и ти да се гръмнеш някъде,защото гладните ти колеги,които шетат за срам на нацията с найлонови пликчета и нямат пари даже за чанти,ще ви продадат за 5 сребърника.

А как се вързва този проектозакон със Закона за досиетата,където и без писменни доказателства и само с картончета могат да направят така че обществото да линчува (т.е. лустрира ) невинен човек?Едно картонче може да го напише всеки,включително и проверяващите.И кой носи отговорност за това?

ДОЛУ БОКОНИЗМА И БОКОНИСТИТЕ! Да живее демокрацията и свободата на словото!

Красьо, с хитлеристкия мустак, вече мечтае за клади за горене на книги, за факелни шествия на тиквените орди и за вкарване на евреите в концлагери!

А пък въобще ако не го показват още по-добре!

Голяма мисла - "българският език да стане разбираем за баба Пена от Бусманци"! Затова ли всичките ни журналя, вестници, комиците, Славито и другите парвенюта крещят простащини като изоглавени и не могат да вържат нито едно изречение на литературен български език вече! Във вестниците заглавията звучат като престрелка с реплики на рецидивисти, не се разбира какво изобщо се казва и за кого ... Ако си мислят, че това е езикът на баба им Пена, много се лъжат, не е това! Отвратителните им брътвежи не могат да се четат, от гадните "шегички" му се повдига на човек. Не всички хора са внуците - рецидивисти на баба им Пена и Гена!

Дааа Скъпа :) Много ми е интересно как ще звучат едни известни наши поети от Калофер и Сопот когато Шопският на баба Пена от Бусманци стане официален диалект на книжовния Български език :))))

не чети таз мисла?!? ...много си интересна, някой да те кара да четеш насила??, аз през повечето време те прескачам, защото на моменти си ужасно злобна, ограничена и досадна....

А представяш ли си ти какво впечатление оставаш в другите?

Ние изразяваме становището че трябва да се върне Член 1 от Конституцията на Народна Република България за ръководната роля на Партията ...

Остава да одобрят и свой Index Librorum Prohibitorum....

Индекс на забранените книги (на латински Index Librorum Prohibitorum) е списък с публикации, които Римокатолическата църква смята за опасни за себе си и за вярата на своите членове. Различните издания съдържат също правила за четенето, продажбата и цензурата на книги. Целта на списъка е да предотврати четенето на неморални или съдържащи теологични грешки книги. Някои известни автори, включени в Индекса ; Оноре дьо Балзак,Френсис Бейкън, Джордано Бруно, Джордж Бъркли,Волтер, Галилео Галилей, Едуард Гибън,Даниел Дефо, Рене Декарт, Дени Дидро, Александър Дюма баща, Александър Дюма син, Еразъм Ротердамски, Андре Жид, Емил Зола, Никос Казандзакис, Джакомо Казанова, Имануел Кант, Николай Коперник, Джон Лок, Николо Макиавели, Никола Малбранш, Карл Маркс, Морис Метерлинк, Джон Милтън, Шарл дьо Монтескьо, Блез Паскал, Франсоа Рабле, Жан-Жак Русо, Жорж Санд, Жан-Пол Сартър, Емануел Сведенборг, Барух Спиноза Джонатан Суифт, Гюстав Флобер, Анатол Франс, Томас Хобс, Дейвид Хюм, Виктор Юго

реших да го преведа индекс на забранените книги. надявам се да не те съдят, защото си интелигентен. е, за баба пена от бусманци ще го преведем "зборник (сборник) на забранетите къниги". аз съм червен, но тези от герб бият по точки всички неуки комунисти. колкото си по-прост, толкова по-добре! аксиомата на герб.

И в Китай имат такива закони.

закон за цензура се предлага, много е ясно...а нтернета кога ще забраните бе, боконисти!

ха, това понятие "боконисти" ми хареса...а БОКОНИЗЪМ?

За каква цензура бе, ти прочете ли статията? За клевета е закона,аз утре мога да кажа,че си педофил и насилваш собствените си деца.А ти може даже и да нямаш деца - това е клевета.Цензура знаеш ли какво е ? Това което го няма от десетилетия по българските медии.

То и подлсушването уж беше за да бъдат вкарани най-големите и опасни престъпници в затвора, а какво излезе...

Красимир Велчев обаче смята, че тези санкции са смешни и затова трябва да се мисли за специален закон. Аз не вярвам някой да се опълчи срещу това, че трябва да се борим срещу клеветата. Това явление нанася пагубни щети върху държавата, върху държавността и върху бизнеса. Не можем да ги оставим безнаказани тези хора или с някакви смешни санкции, обясни депутатът - ЯВНО ти не си чел както трябва - въобще не става дума за защита на обикновените хора, а за т.нар. "държавност", т.е. за политиците и дупетатите, които се смятат (погрешно) за носители на тази държавност; а напр. оня земеделския министър, ще бъде ли съден за клевета, когато плю по фирмите във връзка със стандарта "Стара планина"? когато наречеш някой политик некадърник (а такива са повечето...), ще ти стане ли кеф, като те вкарат в затвора за клевета или за уронване на държавността, а?

Не бъдете футбулни голословни запалянковци, бъдете точни и конкретни - Закона се отнася за Лъжи и Лъжци без достоинство, а Не за правото за свобода на словото /което е безпорно/ и не става въпрос за обратно мислене , а за Паталогични Лъжи уронващи човешкото Достоинътво. Кашъмовци, демокрацията не е Либерална Свободия и ЛЪЖИ...

Велчев, стига, бе...

"Александър Кашъмов от Програма "Достъп до информацията" коментира пред Дарик по-рано, че е потресен от идеята и такъв закон би бил удар срещу свободата на словото и "ще ни върне години назад"." Г-н Кашонов какво ли разбираш под "свобода на словото"?Да пишеш глупости по медиите,ставаш сутринта,чудиш се кого да омаскариш и разказваш някой сън,слагаш известно име и голямата новина е на лице.А дали има нещо вярно, теб не те интересува,важното е да има новина. В случай,че не знаеш какво е клевета- погледни в тълковният речник.Потресен тъпак!

Да ни е честит новия световен ред и фашисткия режим на ченгенцата от ДС. Комунистическата гнус е навсякъде.

искаш да кажеш вонящата герберска...

по подразбиране герб работи за закон против истината и свободата на словото. иначе как ще ме съдят ако изнеса истината че цветанов примерно е собственик на 6 имота придобити със неясни финансови средства, или че румен пикае по фонтаните? плутократите и мафиотите правят опити да се бетонират във властта за винаги. това в което живеем е всичко друго но не и демокрация!

С каква са ни преметнали?Първо Янето ще бъде против,после БСП ще надуят зурлите, а ДПС са против всичко така че тях изобщо не броим. А ти към кои спадаш?

Законът за клеветата първо ще удари ЦЦ, който наляво и надясно изкарва всички престъпници още преди да има доказателства. После ще удари и ББ.

друг път, те са над законите, защото винаги са прави; Цветанов не клевети - тай обвинява!