Попова: Народът иска закона за отнемане на имущество

Българският народ иска този закон за конфискация на имущество, придобито от престъпна дейност, повечето хора имат накърнено чувство за справедливост, заяви министърът на правосъдието Маргарита Попова от парламентарната трибуна в защита на проекта на правителството.

Обратно в новината

Коментари - Попова: Народът иска закона за отнемане на имущество | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако има такъв закон ми е чудно как ще се оправи комшията,който работи вече 10 години без трудов договор,а всеки месец получава по 1500 лева-това са 180 000 лева.Ако го конфискуват ще бъде ли заслужено?

Като си плати данъците няма да му конфискуват нищо

Еми ще го отхвърлят, нали и те са вътре, няма да си режат клона сами я!

Изумително! Да се вземе нещо без да има съдебно решение. Тогава къде отива съдът? Каква му е функцията? Може ли някой да ми каже. Тази министърка не е с всичкия си да бръщолеви нелепици. Има съдебно решение-има конфискация. Няма съдебно решение-няма конфискация! Точка! Редно е на тези гербери някой да им затвори простата горна дупка!

Изумително е защото същите тия мутри в парламента гласуваха закона за етажната собственост без да им пука за съдебни решения!!! Даже не трябва и да си крал нещо, просто може да си различен т.е. не от стадото им, може да си честен, принципен и да не им изнасяш на бившите оф-ейци и селяци

От много години се чудим къде е съдът и защо не е на страната на правдата, а винаги е заедно с престъпниците! И защо така съдиите живеят в палати, които хиляди пъти превишават и максималните заплати, не само минималните ... Но от комуноидите и верните им съратници от Триглавата ламя не можеше да се очаква да подкрпят такъв законопроект - нали тях трябваше да ги разкатаят на следващия ден! А това, че законът е преписан от европейски и американски закони, тях не ги интересува, нито пък желанието на населението, което иска закона и не се бои от него - честните хора нищо не ги заплашва! Но колко ли са?! В парламента - не много ...

Всички искаме такъв закон, това което мен лично ме притеснява обаче е що за хора и на какви основания ще конфискуват имущество. Ако сте Герб в сегашния си състав, че то с Вас трябва да започнат масовите конфискации. Да не коментираме като ги конфискувате пък какви далавери после ще връткате ... То просто у асно от сега, не се отвори парашута да продавате пощите и търсите нов източник на доходи ...

Напротив, народа не иска този закон. Написан калпаво, измислен не за да бъдат наказани нарушители, а да бъде в полза точно на такива. Аз нямам нищо и нищо не могат да ми вземат, но това не ми пречи да се възмущавам. Така, както е написан закона ни връще в едно друго време, около 1945 год.

аз не го искам .

dir.bg пуснете моля една анкета да има по представителна извадка какво искат интелигентните българи

Интересно е да пуснете една анкета в сайта да види дали народа иска този закон!!!!

Като чета коментарите, май май доста от пишештите не могат да докажат от къде им е имуществото. Аз искам да приемат закона и да проверят всички тези новобогаташи как са си купили имотите предприятията и колите/яхтите и тн, да видим платили ли са всички данъци за тези доходи и тн.

А ти можеш ли? Пазиш ли си всички листчета и бележки 20 години назад? През 1992-2000 г парите скачаха надолу- нагоре, беше такава лудница...Рече ли някой да се заяжда с теб, друга песен ще запееш? И те нека ти го конфискуват, ако имаш нещо де, пък после върви доказвай и се бори с вятърни мелници.

Нямам подобни искания, не разбирам защо говориш от мое име, след като не съм те упълномощавал

Това гласуване в Парламента за пореден път доказа ,че мафията си има депутати.Ще го сравня само с гласувания закон за етажната собственост.Според него две трети от живущите в блока могат да изхвърлят от собственоста му някой който по един или друг начин им пречи или някой хвърли око на апартамента му.От друга страна огромни собствености дошли като че от нищото при някой могат да са законно придобити.Как могат да се свържат тези уж различни решения на Парламента-дава се силно рамо на отнемането на дребната собственост от мошенници и се озаконява заграбеното от номенклатурната мафия както и прането на пари от международни престъпни мрежи.Престъпници от целия свят ,,инвестирайте "у нас а ние ще изхвърлим народа дори от домовете му.

Съдебната система (не) е политизирана,точното определение е БКП-капитализирана,затова не е осъдила до днес никого за незаконно придобито имущество,а сега чрез лобитата си в Парламента се противопоставя на предложеният от министър М.Попова законопроект.За какъв съд и за каква влязла в сила присъда говорим,когато някой е построил царски палат и седем живота да живее и работи и парите които е изработил през тези животи само за построеният палат да ги е давал пак няма да му стигнат да докаже,че този палат е законно построен?Ето защо народът наистина иска този закон да бъде приет и да е работещ.

При сегашното състояние на нещата въпросният закон ще стане само инструмент за изземване жилищата на обикновените хорица и препродаването им после на свои хора. по- добре виновните да останат ненаказани, отколкото да се издевателства отново над обикновените хорица

КРИВОРАЗБРАНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.СТАВА ВЪПРОС З0А ИМОТИ И СУМИ НАЗ 400 ЗАПЛАТИ- 80 000Э.ТОВА МОЖЕ И ДА НЕ СА КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ , НО СА ХОРА УКРИЛИ ДОХОДИ И ДАНЪЦИ ДОКТОРЕ

Народът иска ПЪРВО работеща съдебна система, Попова, която да направи такива закони работещи.

Защо никога и никъде не съобщават имената на пишман експертите които изготвят законите? Каква е тяхната квалификация , какви хонорари са получили и ще понесат ли някакви последици от това , че изготвения от тях законопроект е отхвърлен изцяло на първо четене? Или може би за награда вече са включени в следващи работни групи за изготвяне на други закони? Хайде всички дза поискаме отговори на тези въпоси.

Един крадлив и не много умен народ на иска справедливост, той иска повод за мрънка.Това е единствения му начин за разтоварване и борба.Причината е, че малко от него имат чиста съвест, един на едро краде, друг на дребно.Само това е разликата.

ЧЕ С ТОЗИ ЗАКОН МОЖЕТЕ ДА ОТНЕМЕТИ ИМУЩЕСТВОТО НА ВСЕКИ КОЙТО СИ ИСКАТЕ.

Пак в името на народа 1947 национализираха земята, конфискация на имущество. Сега селата, провинцията тъне в мизерия, земята е на камък, джунгла и няма стопани.

Ей, не знаех, че в свободното си време крадците пишат по форумите, ама като гледам тук доста противници на закона са се събрали :)

Ами виж какво ще ти кажа огладнял вече ВЪЛЧО тези ваши присъди се точат 20 години от такива като теб! ДА НАМА вече присъди стига баста за съжеление ще трябва да започните да се самоизяждате та да има рахат завинаги!!!!!

Никой няма право да говори и от името на българският народ, ако по даденият въпрос не е бил проведен референдум.

точно така. референдум, а не група хора в името на народа, тая попара сме я яли.

Не знам какво да разбираме сега под НАРОДЪТ ? Група хора или държавата ? През тоталитарното време пак се казваше - в името на НАРОДА ?! Да се приказват глупости зад маската на УЖ някаква грижа е пълен ФАЛШ.

Народа.........не иска работа......не иска хляб.........ИСКА ВЪЗМЕЗДИЕ!!!

ЕЙЙЙЙ Прости простаци толкова сте прости ,че дори не можете да разберате ,че става въпрос не за вашите и наши мизерни панелки А за ония дето лапаха 20години от пенсиите и парите на нашите бащи и майки ,които сега си броят стотинките !!!Един път поне се вгледайте в реалното

Здравей,червена шапчице.....А правиш ли разлика между конфискация без присъда и доказване на престъпна дейност?

ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ИСКАМЕ - НО ЗА ДА СИ ПРЕСТЪПНИК ТРЯБВА ДА СИ О С Ъ Д Е Н ТОВА Е СВЕЩЕННО ПРАВО БЕ ПОПОВА ТЪПОВА НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО НЕ МОЖЕ ПРЕДИ ДА СИ ОСЪДЕН ДА ТЕ ЕКЗЕКУТИРАТ ИЛИ САНКЦИОНИРАТ НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО ТОВА.......................

Измет гнусна! Колко са загрижени за справедливостта!! Закон за отнемане на имуществото никога няма да мине, щото не им била доказана винат?! А разни завистливи, побъркани комуно-пенсионери, офейци, мутри да ни отнемат собствения апартамент със Закона на етажната собственост МОЖЕ!!! НЯМА к'во да се доказва, направо се събират мнозинство и те изхвърлят на улицата!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Народът иска...,ама други не искат, защото пак ще се върнат в обора на село. Лошото е, че зависи не от народа, а от другите.

Сега пак има мнозинство в Парламента, всички партийни крадци против закона! ББ да си прави изводи колко нагушили се има в само сред тия депутати "Предвижда се допустим праг на разминаване между приходи и имущество, който се равнява на 400 минимални работни заплати."

Законът е хубав, но няма да работи, защото за да СЕ ПРИЛОЖИ се иска РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА .Опозицията знае, че съдебната система на България е от време ОНО- ПОЛИТИЗИРАНА е , свързана е със политическата власт и се намира под шапката на управляващата партия. Именно ЗА ТОВА законът няма да се прилага за хората на ГЕРБ и сие, а само за хората на "опозицията". ЗА ТОВА СТАВАТ РАЗПРАВИИТЕ В ПАРЛАМЕНТА, НЕ ЗА ДРУГО!

"съдебната система на България е от време ОНО- ПОЛИТИЗИРАНА е , свързана е със политическата власт и се намира под шапката на БКП сега БСП, т.е. на Дс, червената мафия, Гоцко.." Че масата гербисти са от същото крадливо котило, спор няма...Просто е тъпо да се вика на БСП и изобщо триглавите "опозиция", те са си просто главата на мафията

Бе то, ако можеше поне вече съществуващите закони да се научите да спазвате и да не си рапзределяте пари в пликове! Апропо, този нов закон тия пари в пликове лови ли ги или не?

БРАВО! Моите адмирации!

Оф , още една дето говори от името на народа..

Имаме си всичко и репресивен апарат и съдилища.Работа е в това че не може при всички процеси престъпна дейност и някои се измъкват.Погасителният срок от 15 г. е твърде дълъг.Повече днешни актуални действия са необходими от органите и по-смели съдии.Или -или взема страхът на хората от съдилищата.При това държавната машина преди две хилядната си беше съвсем лабава а и липсвашв съвременна нормативана база,например Кодекс за социалното осигуряване.Сега се гледът само имуществото на хората от градски тип,ами тия които предобиха земеделски земи само срещу честната дума на двама старци отдавна зарири в земята?

И Попова като БСП е надянала тъмни очила. Понеже знае, че приложението на този закон го прави мъртъв в утробата. Попова нищо не направи 2-те години да направи "работеща съдебна система!?! Съдебната система на България продължава като време ОНО да бъда" политизирана" и да се намира под шапката на управляващата партия, за това законът ще работи за политическите противници и приятели на ГЕРБ, а да останалите няма! От това се страхува "опозицията".

Да народа иска ЗАКОН а не популизъм.......

Крадци като Венцислав Върбанов, как ще приемат закона, той с братовчедите си окраде Министерство на земеделието. С брат си и братовчед си откраднаха Главния информационно управляващ център на Министерството.

Народът иска........но другарите не дават!

Народът не иска да му отнемат имуществото с нескопосани закони за етажната собственост. Некадърници!

Народът иска да има и ефективна смъртна присъда, ама на вас това не ви пука! Защо? Защото ще се облажите от конфискацията, нали? Ами после този човек се окаже невинен, дали ще му върнете конфискуваното в същия вид?

тази филоложка решила на стари години да учи право..учила недоучила и престояла няколко години в една селска прокуратура,където били водени само дела за кражби на кабели от цигани а след това уплътнявала си времето като ВИСОКОГОВОРИТЕЛКА на главния прокурор,откога започна да дава мнения по правни теми,че и от трибуната на парламента...хм..нахалство..

"Наше лошо няма!! Ааааа ..." Госпожо Попова, не само ти си се харесваш - и аз те харесвам, но когато не говориш глупости. Устно или писмено.