С жива верига бранят университета на Сорос в Будапеща

Хиляди хора образуваха снощи в Будапеща човешка верига около университет, заплашен от закриване, предадоха ДПА и БТА.

Обратно в новината

Коментари - С жива верига бранят университета на Сорос в Будапеща | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А поне някой да представи коректна извадка за протестиращите, да ги видим кои и какви са.Но не би...Хиляди протестирали.А колко милиона подкрепят затварянето.

Империята започва да се разпада и всички соросоидчета започнаха да изливат помия по форумите. (не, че иначе не го правят)

сто години минаха, а комуноидити още не могат разбра, че със забрани не става! забранявахте и религията, и критиката, и дългите коси и брадите, и пътуванията също, забранявахте да имам две жилища, и да чукам колежката също забранявахте, и тесните поли, и бийтълс и него! и кво, спатъхна се скапаният ви строй! не е номера да забраняш, нещас..тници, номера е да направиш нещо да е привлекателно! а не като академия фрундзе, примерно, или наборната служба , да речем!

Знаеш ли, Новият Световен Ред, който се опитват да установят господарите ти, ще продължи точно три години и половина. След това Бог ще ви тури чертата. Пише си го на много места. Вземи и прочети, недей само да преживяш глупостите на Сорос.

тъй си е безспорно. и ванга го е казала, алена го потвърди, а деси го преподписа!

Има неща, които трябва да бъдат забранени или ограничени до минимум , това принципно

явно едно от тях е образованието!

абе все нещо ви забраняват бе... майка ми и баща ми имат снимки от 60те години с минижум тя, с коса до раменете той, как пък не помнят да са репресирани.. всички в къщи сме кръстени по време на страшните гонения срещу вярата /според теб/... вярно жилището беше едно, а сега само аз от всички мои познати имам две - едно от родителите и едно си купих... а за твое сведение нищо велико няма в това да си вадиш оная работа на работното място.. та айде стига вече срещу тоя строй...

От Гръцко-Български речник. СОРОС = катафалка, надгробна могила.

Е, почнаха да закриват тези свърталища на идеологията, която затрива Европа. Най-накрая една добра новина!

еха путеноидите ликуват . Абе този дъртак Сорос като умре кой ли ще им е опорната точка..ха.ха

Не бой се. Той Сорос пари има, части ще си купи. Ами ти бедна въшко, де ще се денеш.

Откакто е създаден университетът, е ковачница за кадри на цветните революции. Там ги подготвят и квалифицират, там отганизират стажовете. Това не е университет в истинския смисъл, а черна дупка на картата на Будапеща, върху която унгарското законодателство не важи. Вътре достъпът е строго ограничен - камери, охрана, електронни ключалки. По-скоро прилича на военна база, отколкото на учебно заведение...

Дилян Пеевски е бил студент по право в Югозападния университет Неофит Рилски

а аз пък съм завършил и двата, и сега това какъв ли ме прави по дефиниция?

Оставете ги на мира соросоидите, те са вредни сами за себе си. Нека бранят университета на този дърт психопат. Подобни структури са подривни за местните общества и целят влияние и промиване на мозъци. Никой не пръска милиарди току-така. Да направят един референдум за или против закриването на този университет и тогава ще се види кои са повече - тези, които го бранят или онези, които са против съществуването му.

не обича предателите. Не може цял народ да плаща данъци, а някакъв, псевдо преподавател, да обяснява, че трябва да подарят всичко на чичко Сорос.

Нашия специалист по унгарско право току що се изказа... Политика, футбол, жени... от всичко разбираш, нали? :)) Та, понеже знаеш всичко, колко кинти има Сорос, че като гледам на колко хора плаща трябва да има печатница, дето бачка на 3 смени и е няколко декара голяма. :))

Като гледам колко е дългът на САЩ, Печатниците си бачкат.

А може и да има, кво му пречи, а? Не си бил там, нали? Тъй че недей да пуфтиш.

А може ли Лукойл все да е на загуба толкова години и да не плаща данъци в България? Нещо, червеношийките, не ви виждам да сте много активни в тия теми... Или там е кьорав, карти не играе...

не е казал, че котката си няма опашка.

Мракобесието е обречено! И в Средновековието са горили книги на клада, но познанието победи. Унгария е обладана от мрака, но това е кратък период от нейната история.

с лъжите и шаманските заклинания бълвани от фабриката за измами и манипулации на Шорош?

"Мракобесието е обречено!" Точно. Пише си го и в Библията ама такива като тебе не я четат, щото ги пари. Знаеш ли, Новият Световен Ред, който се опитват да установят господарите ти, ще продължи точно три години и половина. След това Бог ще ви тури чертата. Пише си го на много места. Вземи и прочети, недей само да преживяш глупостите на Сорос.

скъп газ, след като Буда е съгласен за саннкцииите срещу Русия. Тука е място неговите избранници да кажат защо техния гуру копче не каза за увеличението на газта. Да се спазари с меркел и путин, а да ми говорят за сформиране на нов кабинет. убедих че по-елементарен народец няма в европа с робско самосъзнание повличащо и другите будали в ямата нарена най-бедната държавица в ЕС.

Абе за студентите с грантове от Сорос е ясно защо правят живи вериги. Ама ятащина от най-високо ниво - посолствата на ФАЩ и Германия...ясно е вече кой ни пробутва НПО-тата и разни прокопиевци!

АЛО неграмотен драскач казва се или дипломати или посланници, а не шефчета като твоето което ви търпи неграмотноста.

посланици се пише с ЕДНО Н. НеграмотностТа в случая се членува! И той за грамотност говори,майчицееее....

a ти си на четворен негрмотник с 4 "е" си написал за майка си

Толкоз тъпи и ограничени могат да бъдат само комунистите. Само те са тези които се кефят на затварянето на университети и то с повече от 25 годишна история. Това е една от първите магистърски програми в източна европа след промените. Ама за вас това нищо не означава защото сте тъпи и мързеливи. Сорос бил виновен и за къкво? Че иска да помогне на хората да се образоват? Вас ви е страх, че които се образова ще се отдели от Руската тиня. Затова лаете. Ама и другарката Нинова уважава американската просвета и взе че изпрати синчето си там, а не при прехвалените Руснаци. Що така?

Има една категория хора, които за всичко обвиняват комунизма. Ти си "той", а ето я "тя": https://link

Не комунизма, а хората които жалят по него. И като гледам минусите ми става ясно, че съм ги оцелил!

за директори", "ковачница на кадри за управлението" и прочие. Кви магистърски програми а? По медецина ли, по инжинерство ли? Или може би по ботаника и химия? Нещо полезно за хората, нещо съзидателно а? Нееее, "Англоезично учебно заведение, за да насърчава добрите управленчески практики, устойчивото развитие и социалната трансформация" цитирам.

И аз това питам, но това влечуго toi няма да ти отговори, бъди сигурен. А кои са "добрите управленчески практики", какво е "устойчиво развитие" и как трябва да протече "социалната трансформация" определя Сорос.

Струва ми се, че световните кардинали успяват добре да създадат местни врагове, за да отклонят вниманието на масата глупаци от истинските им проблеми и най-важното от источниците на истинските им проблеми.

костича в кой университет лаболаторства?

Всички соросоидчета трябва да бъдат вкарани в затвора.

После какво? Може би едни лагерчета за окончателно решаване на въпроса. Освен "соросоидите" да не забравите всички различни, дето не ви харесват. А, и след университетите, започнете да горите книги и задължително казвайте на кого какво да мисли. Може да изглежда маааааалко познато, ама нали е против Сорос - може.

ДЕРЗАЙТЕ, СОРОСОИДИ!

Стандартни за Сорос платени мероприятия. А не изразено мнение на хора. Търси се да е по-ефектно. Реално, този институт представлява развъдник за еничари. Произвежда форматирани по подходящ начин зомбита. А какво представлява Сорос, истинското лице на ЗЛОТО, има доста информация в тази статия: "Радев ядоса ЕС възпрепятствал плануваната подмяна на населението и ислямизацията"

Браво Орбан!

шорошоидите, тука ще си преместят бърлогата. Бочко на крака ще иде да ги покани.

и фадроми да го минат, а после и със сол да посипят мястото.

И да не забравят библиотеката да изгорят!

Повечето путкинфили са толкова прости че не могат да разберат иронията

С ЧЕСЪН И СВЕТЕНА ВОДА!!! СЕЩАШ СЕ ЗАЩО!?

Браво на унгарците, чакаме Тръмп да намери цаката на дъртофелника Сорос и в щатите, да му отреже дългия нос, дето си го вре навсякъде. хе-хе

В Унгария има принципни политици,които не се продават,като нашата политическа сган!Защо Борисов не се противопостави на американската инвазия?Защото е подлога и никога в своя мизерен животец не е имал собствено мнение за каквото и да било!Той е ветропоказател и не може,като Орбан да има мнение и да го отстоява!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Съгласен съм с тебе,за ролята на нашата продажна ДСарска държава,ръководена от продажни и безродни псевдополитици,които не са нищо друго,освен търгаши на родина и съдби!Е да но е време и соверена да започне да има думата и да се опита да прекрати това търгашество!

А аз се чудех, къде изчезнаха от форумите Щерю, Канадската ливада, Дърводелеца, Спиртосания мол и пр. титани на мисълта?

брат руснак ни шиба с 30 % по-скъпа газ от онзи ден, обаче на българинът най-големите проблеми са тоя изкуфял дядка , ЕС , САЩ , илюминатите, кемитрейлс, рептилите и извънземните .

Няма братя тук! И ще се сърдиш не на руснака, а на ТВОИТЕ министри! Те подписват и договарят цените, които ти плащаш. Все някой друг ви е виновен.

Какъв ти проблема - ние наложихме жестоки санкции на руснаците и сега плачем че ни продават скъп газ.Аз нямам проблеми в това отношение - купувам си газ от евросъюза и от сорос - мноооого е евтин и е най -качествения газ в света.

Още един не разбрал - ЕУ наложи санкция на кликата около Късокракия, да не могат да ходят в ЕУ, а последния в отговор на този акт наложи забраните върху вноса! Четете малко бе, преди да се "изходите" по въпроса.

Допреди 10-на дни пък твърдяхте, че ЕК била принудила Газпром да намали цените на газта за Източна Европа (и в частност България), и давахте това за пример като полза от членството ни в ЕС! Сега пък твърдите, че Газпром бил вдигнал цените на газта, напук на ЕС и страната ни! Кое е вярното?! Или вече се оплетохте в собствените си лъжи?!

В България трябва да се започне със затварянето на тъй наречения "нов български университет". Той е 100% собственост на Сорос. От там започна платеното раздаване на псевдодипломи и откровени фалшификати, които за 20 г. тотално сринаха нивото на БГ образованието. Там са прибрани под формата на лаборанти заслужените убийци на българската нация и държава - например Иван Костофф. Следващият трябва да бъде Американският колеж - нагло разположен в центъра на българските полицейски институти, школи и централа за да напомня на българите, че сме разформирована и васална държава. Между другото броят на учениците докарани до психологически проблеми в тази гимназия е почти 10 пъти по-голям от средната за другите средни учебни заведения в страната !

O, неразумни българино, поради що четеш вестници като Телеграф и се оставяш да ти пълнят главата с глупости и злобееш? Не разбрахте ли, че Сорос и гейовете са ви НАЙ-МАЛКИЯТ проблем!!! Седите тука и злобеете, защото ви мързи да помислите и да направите нещо смислено в тоя живот, ами чакате на готово и разчитате на политици тарикати да помислят за вас. Тези, които сега плюете, че били платени протестъри, са всъщност млади хора, които не искат да се примиряват като вас, а искат по-добро бъдеще за себе си и своите деца. Защо просто не приемете, че тяхната визия за по-добро бъдеще е по-различна от вашата? И очевидно се борят да я защитят. Протестират не защото им плащат, а защото университети като този ги учат да се борят и защитават своите ценности ( независимо дали вие ги приемате или не). Колко от вас са готови да излязат на протест за да защитят своя кауза? И какви са ви каузите изобщо? Сега за пореден път увеличават цените на газта, колко от вас ще излезнат да протестират? А защо не протестирате, че съсипаха българското образование и се налага младежите ни да предпочитат да учат в чужбина в "соросоидски" университети? Не спряха да ви пълнят главите с глупости, а сега и измислени соросоиди ви вкараха в главите да ви мътят мозъците и да не можете да мислите от страх, че ще ви съсипят държавата... А държавата си я съсипвате вие самите.

И кои ценности защитават? Европедалските глобалистки "ценности" за свеждане на населението на Земята до един "златен" милиард, тези "ценности" ли? Затова ли се пенят тука такива като тебе да ги защитават, щото в една копаня грухтите с такива отрепки. А като останат само "богоизбрани" щели и да се обезсмъртят. Абе вие не сте наред бе, страдате от тежки психически разстройства, ходете се лекувайте вместо да дрискате тук.

всъщност млади хора, които не искат да се примиряват като вас, а искат по-добро бъдеще за себе си и своите деца. За какво бъдеще говорим - да те влачат по участъци и съдилища, като "враг на народа", после яко бачкане по лагерите?

А бе маце,2много си малка и зелена и затова плямпаш глупости!Има си ценности,които са се наложили с годините и те са ценности с недевалвираща стойност!Бъди сигурна,че ти не откриваш топлата вода,а преди тебе милиони са си чудили,кой е най верния и истински житейски път!И със сигурност и Сорос и политиката която приравнява гейските общности с природните ценности на нормалните хоха е велик световен проблем,на такива повърхностни индивиди,като тебе не могат да го разберат!

ТОВА "ПОДГОТВЯТ" В ЧУЖДИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ!!!!!!!!!!!!!!!! КОИТО СА ДИРЕКТНА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И НЕЗАВИСИМОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЧУЖДИТЕ "УНИВЕРСИТЕТИ" ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

що още не са направили екскурзия до Будапеща? Ко чакат, грантовете ли са се забавили?

Ейййййййй много велик тоя Сорос бе. Щом и Орбан се уплаши от него ...

От ДАй България няма ли да отидат в Унгария, да защитят университета на техния спонсор?

Гледам че Пеевски обаче добре е платил на местните тролове

И защо онези, които казват истината трябва да бъдат заклеймявани, като тролове на пеевски?

Ама Пеевски и пари ли дава? Кажи къде, че да отида да се наредя.

на Шорош не щат и да чуят явно за него и "благотворителността" му, а тука се чудят такива като Куневица например как да му се поднесат на тепсия? Всъщност ко стана с тая Евроориентирана Ентелигентка, Експертка и прочие Пръмовица? Ще я вземат в някоя от фондациите му ли?

jingiby

Някой замислял ли се е колко от българските университети са за закриване? Нивото дори в СУ е плачевно и оттам излизат хора, които не могат да напишат две изречения без грешка. Така, че по тази логика у нас всички ВУЗ-ове са за закриване. Да не говорим, че в тях има вече професорки на по 30 години, чиято заслуга е, че са любовнички на ректора, който е дърт пенсиониран комуняга...

Мярката няма нищо общо с нивото на образование в университета. Това е начин да се намали честотата на "спонтанно организирани във фейса протести от умни, красиви и надрусани ранобудни". А най-готиното е, че наредбата засяга всички чужди учебни заведения, а не само едно. Тоест, не може да се говори за дискриминация.

Да не си възпитаник на някои от тези два пуца Нов Български Университет или Югозападния Благоевградския?

Трагично е нивото на преподавателите, особено в СУ. Преди години те изключиха изучаването публицистиката на Христо Ботев - говорел против чорбаджиите изедници. Но това е традиция за жълтопаважната хинтилигенция в София. Най-мракобесните личности в историята са от СУ - проф.Цанков Кръволока със ЗЗД и проф.Филов със ЗЗН

Е няма да ти се получи идиоте, и все пак не каза кой пуц си завършил. Целта ви на вас глобалистките лайна е унищожаването на националните държави, прозрачен си троле, много си прозрачен.

Директно с фадромата да минават. Тъкмо са се събрали на едно място всички. Ако може и "умните и красивите" да се самокомандироват, че после да не се налага да си цапаме ръцете с тях...

нов балгарски университет идва на ред! да му мисли ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Путко заспала, използвай кирилица! Но, какво ли може да се очаква от чуждопоклонник!?

"Умни и красиви " са протестиращите?

Умни, красиви - трансформатори!

jingiby

В този университет преподават и български лектори. Има онлайн издания, публикувани от университета, които никак не са лоши. Сорос далеч не е симпатяга, но това вероятно е едно от малкото неща, финансирани от него, които са дали добър резултат. Някои политици, явно искат да го задминат с простотиите си...

Отровните семена дават отровни плодове. Дори когато засаждането им е под фасадата на благотворителността.

малкото неща, финансирани от него, които са дали добър резултат... Списъкът, моля!

О значи закриват люпилнята на кадри за Централна Европа, умни са либерало анархистите. В България американския университет орбан ли да чакаме да го закрие.

Имало е сигурно 10 платени от Сорос протестанта пак! Голяма работа! Унгария хубаво прави, ами ние кога ще забраним организациите на Сорос в БГ!

Имаше един български премиер, който пръв се сети и опита да го направи и тогава платените от Сорос мекерета го свалиха и още се хвалят с това, макар че лично съм виждал няколко по-известни от тях как признават в последствие по телевизията колко са били отвратени от това, че са се раздавали пари там и как след това били продадени идеалите им от последвалото Костово правителство.

Нали университетите бяха независими,защо правителството на САЩ се бърка.Защо Сорос няма университет в другите централноевропейски държави,няма в САЩ.Ще протестират соросоидите,нали си защитават дипломите и парите.

Защото в САЩ има достатъчно и отлични университети. А в посткомунистическа Унгария няма първокласни университети. Ето за това. Да приемеш закон, който поставя неизпълними кухи изисквания към един университет - е фашизъм. Това е чист фашизъм и нищо друго. Очевидно е, че този университет е добър и предпочитан. Фашистите си служат с методи да премахват политически неизгодни научни институции. По същия начин Орбан искаше да сложи ръка на интернет. Спряха го с протести. Все едно представи си ти да не можеш да си пишеш мнениетосрещу Сорос, когато ГЕРБ дойде да управлява, понеже ГЕБР няма нищо против Сорос. Не е редно да ти забранят да си кажеш мнението, нали? Но Орбан и такива като него биха искали да ти казват какво можеш и какво не. Трябва да добавя, че в Германия има цензура и бяха спрени всички чатрумове, които се обявиха против приема на бежанци. Нищо не се чу из Европа и света за това, само локално се коментираше с ужас. Полицията съдействаше на правителството на Меркел. Докато има привърженици и противници на хора, а не на принципи, ще ни работят ето така...

Унгария нямало било първокласни университети? А колко унгарци завършили тези пост и не само пост комунистически университети работят в т. нар. академични среди в САЩ и другия Запад? Или те са карали вечерни курсове при Шорош?

Истина? Вижте разказа на Сибел Едмъндс в YouTube. В Германия през 1933 горят книгите на Ерих Кестнер, а след войната е в немилост защото пише "... Свободни сме! И дума да не става! Свободни сме (Доколкото ни дават!) Пак можем, щом премръзнем, да треперим, пред пълните витрини да се зверим, със празен джоб "безгрижно да живеем", да дишаме безплатно, да се смеем, да пукнем, ако щем, сме с пълно право!... И - продължи ли тъй - във строя пак със бодра стъпка да ударим крак! Свободни сме! Какво ли ни остава?..."

"Внезапно скокнa той, заходи безглавия жид нечестив, защуря се плахо, заброди по ярове, урви кат жив,..."

Университет като университет. Сорос е добър дядка, който раздава безвъзмездно пари, а хората не ги искат. И в БГ си имаме университети, финансирани от него. Студентите са богати и щастливи, тук-там поназнайват нещо.

Брех да му се не види, каква била работата... каква идилия... Добър дядка, раздаващ блага, "умни, красиви и ранобудни", цветя и рози... А чувал ли си за "Бойте се от данайците, дарове носещи"?

Това ли се преподава в университетите на Сорос.......

Путин много умно спря такива протести. Поръча атентат в метрото,уби свои. Но с това предизвика указ за събиране повече на хора на едно място (особено ако протестират срещу путен) заради сигурността на протестиращите..

Да се чете :за ЗАБРАНА събиране повече на хора на едно място

Щерита, Шутил ли е виновен за ректо-гонореята, която си лепнала?

Диктаторите пърлво посягат на науката. Зная за Хитлер, Виденов, Путин, Дянков и Борисов ....Дали Орбан и Ердоган са различни?

Помниш Хитлер? Ти да не си Лили Иванова?

Не го стряскай така, ще обърка лиШчетата. :))))

Само глупакът знае всичко........ и има нечовешка памет!

То пък една наука... като виждаме тук грамотността и способностите да мислят ,на соросоидите.

Говориш глупости? След края на 2СВ, американците вземат от Германия, над хиляда и петстотин тона с научни разработки и открития. Диктаторите харесват науката? Не харесват, противоречащите им идеологии?

Трудно му е да разбере, че му преподават фалшива история и не може да направи собствен избор, за идеология!

Този тарикат на това разчита! Може ли стадото да взема правилни решения?

Г-н Сорос може ли вече да влиза във Велика Британия, или още важи забраната?

А ние кога ще забраним тези змийски гнезда - Нов български и ЮЗУ?! Полуграмотни в болшинството си хора, неможещи да пишат правилно на български, получават (срещу солидно заплащане) дипломи за бакалаври и магистри и излизат оттам зомбирани с безумни глобалистки и антинационални идеи. Откъде мислите се пръкнаха всички тези "калинки" в държавната администрация? Откъде мислите дойде това безумие турското робство да се замени със "съжителство? Защо от години насам се дискредитира по всякакъв начин СУ "Св.Климент Охридски"?! Русия изгряза отдавна тумора "Отворено общество", сега го прави и Унгария! А ние?!!!

Браво на Орбан и на унгарците!