Автогонките вече са незаконни, гласуваха тежки санкции

На водачите на моторни превозни средства вече е забранено да организират или участват в нерегламентирани състезания по пътищата, отворени за обществено ползване

Обратно в новината

Коментари - Автогонките вече са незаконни, гласуваха тежки санкции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те много неща са забранени и с тежки санкции, но когато ЛИПСВА всякаква форма на контрол, на кой му пука! Ако щат и смъртно наказание да е санкцията - никой няма да има хванат. Гаранция от неработещият КАТ!

Дано това намали гонките по пътищата. За целта трябва да е юридически издържано и ДА СЕ БОРИМ С КОРУПЦИЯТА.

Да заповядат, съответните оРГАНИ всяка вечер след 20.00ч, на бул.Александър Малинов в отсечката от Бизнес парк до светофара след магазин ХИТ!!!

Уточнение: В София.

Почернени майки останаха забулени с жалейки. Сега решете проблема с алкохолиците в автомобила, които убиват хора по улиците, като в атентата в НИЦА или свиквате да си погребвате децата?

Тази формулировка е пълна глупост. Все е едно участвалия в гонката не се 'транспортира' с автомобила, който управлява. Да не се гонят с дронове?

"Според промените на водачите е забранено да използват пътищата, отворени за обществено ползване, за други цели, освен в съответствие с тяхното предназначение за превозване на хора." А товари и животни не могат ли да се превозват? А може ли без хора?

За кучета и котки може, а за прасета - не :))

"На водачите на моторни превозни средства вече е забранено да организират или участват в нерегламентирани състезания по пътищата, отворени за обществено ползване" Нима досега беше разрешено?

Това с каруците е много важно! Не само хората на село, но и мангалите най вече трябва да бъдат накарани да се обозначават та да се виждат. Не ми се лежи като за човек, ако някой манго-каубой е решил да иде на дискотека в съседното село с каруцата. Един път карам в една мъгла от плевен към враца, едвам се вижда осевата линия, карам по нея, очите ми като палачинки станали, нищо не се вижда. Верно време, тъмно. Карам с 10, 20, 30 макс на 2ра. Едвам едвам . Изведнъж с периферията, вече до дясното стъкло предно, виждам че изпреварвам каруца!!! Представете си какъв шок и как се стреснах. Случайно се разминах без инцидент... по подобен начин в тъмното съм се разминавал и с колоездачи и с пешеходци. Дори и да няма мъгла, те се виждат едва в обсега на фаровете нощем. Съвсем близо! А тогава може да е твърде късно... Така че не само за коли - фарове 24ч, ами всички да се обозначават... Аз искам да пазя всички които са на платното, само че те трябва да направят така че да са забележими за мен! И няма проблем - леко, внимателно и безопасно всички ще отидем накъдето сме тръгнали...

интересно... до сега автогонките били законни...

Ще хванат някой автогонкаджия, само ако катастрофира и е все още жив.

Sm3hurk0

сега ще зачестят разбиванията на коли, докато индийците се оборудват с жилетки. На моята ще си бродирам номера на колата... или фабричния номер от затвора.

В Европейска България, все още имаме "превозни средства с животинска тяга". Вече дори не е смешно.

Защо? Какво лошо има? Ако спазват всички правила какво пречи да има такива превозни средства? Мислиш ли, че много хора по малките села могат да си позволят да купят/поддържат камион или бус?

В XXI бек, бил ли си другаде по Европа- та, освен на екскурзия. И в Европа има села и там гледат животни и там има ползващи "превозни средства с животинска тяга".

"Предложението бе единодушно прието със 72 гласа за. " Доколкото си спомням депутатите бяха 240. Нещо кворум, а?

Не само каруцарите, но и добичетата трябва да са със светоотразителни жилетки! Да не говорим за това, че самите каруци трябва да имат не само светоотразители, но и източник на светлина, поне отзад.

Вече !? :D А до сега законни ли бяха ? :D :D :D :D

Леко безсмислен закон. Всяко адвокатче без проблем ще оспори доказателствата.

За съжаление по-голямата част от "работата" на НС е имитиране на дейност. Забележи и колко човека са гласували -- "единодушно прието със 72 гласа за" от... 240!

Божке... Те ме могат да накарат индийците да сложат светлоотразители на каруците и да не ги ползват в градовете, ще ги накарат светлоотразителни жилетки да облекат... Дооообре...

Без затвор - не става!

А какво стана със задължителните зимни гуми?

Сега остава да се приложи закона ама нямаме полицаи.

първите 3 бона глоба да го обяват на всеослушание. Сега джигитите да се произнесат дали е справедливо

Колко време ви трябваше..?! Сега остава и да го приложите на практика.

То и да крадеш досега бе незаконно!!Както и да ти искат пари за избор на екип в болница!!Както и да ти продават сирене със съдържание на 5% сол,20% растително масло и 20% вода.... Също и да паркираш на тротоар е незаконно ,както и да паркираш пред входа на детската ясла,амаа.....

3евзек

Законите за кражби не важат почти изключително само за политици. Ако и силата на този закон стигне поне до там, все ще е напредък.

Хубаво го приели, но ще имат проблеми с доказателствата за тези престъпления...

Напротив, няма да имат проблем. Хващат се 2-3 сейрджии за свидетели. Питат се- какво правеха, правеха ли състезание, пари залагаха ли..., понеже въпросните свидетели са само такива, а не участници и не са заплашени, ще си кажат всичко. Няма кой да си сложи главата в торбата за непознати. Защото всички сте много отворени, но на разпит не е като да пишеш в нета по коментари. А и това е върха на тъпотията с тези гонки, защото са неспирни от години-гонещите се по улиците порастват, имат деца, почват да псуват сегашните гонкаджии, сегашните порастват и кръга е постоянен, а спиране на гонките няма.