Москва съобщи за смъртта на руски войник, ранен в Сирия

Министерството на отбраната на Русия заяви, че руски войник е загинал, след като е бил ранен в Сирия, предадоха ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Москва съобщи за смъртта на руски войник, ранен в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подкрепяните от САЩ бунтовници са всъщност саудитски ислямисти обучавани и водени от американски инструктури. За това след като ги разпилели при влизане в Сирия от юг сега краварите реват на умряло. Още най-малко 50 млн долара за въоръжаването и обучението хвръкнаха във въздуха-ха.

На практика още една жертва, в резултат от разпада на СССР.

Други руски войници и офицери всекидневно загиват, както и украинските, в анонимната война на Путин в Донбас, ама какво от това

Докога антисирийските главорези ще бъдат наричани "бунтовници"?

Напълно според очакванията и тази новина е налазена от про-щатски щатни тролове. Пожелавам ви с тия доларчета свещи да ви палят. А Русия няма какво да я мислим - срещу нея се води война от 300 години и тя оцелява. И тази ще надживее.

Едни плащат Хуйловщината с живота си, други с пенсиите/заплатите си, а идните поколения ще изпллащат репарациите.

Гледам разни неграмотни соросоиди са накацали статията тука и цвъкат цвъкат цвъкат. Норма изръбвямат завалийне вякоя стотинка да докарат , че американците нещо грантовете намалиха. С парите нова дрешка да си купят и утре за празника да се накипрят. Нали се чува че Рада дълбоката ще е начело, а те искат подобаващо да се представят

Като ти чета простотиите виждам ти колко си грамотен селски комуноид-да ти преброявам ли правописните грешки а за стила няма изобщо да говоря........нещастни памперси учили в раб фак-ве за да кажат,че имат образование......свещите ще ги палят евентуално децата ви ако изобщо дойдат за погребението ви!!!

Ти вече оправи български пенсионери, та се зае с руски? Незнайно защо обаче български ровят по кофи и умират през зима от студ, изнасилвани и убивани от цигани.

Явно днес пак си застъпила на вахта рускинче-защо не искаш да отговориш ЧИЙ ГО КРЕПИШ ТУК?????

Ако направим аналогия със загубите в Афганистан, където загубите са били средно по 13 човека ЕЖЕДНЕВНО, както и броя на участвувалите постоянно над 300 хиляди (40 Армия) военнослужещи, бихме могли да предположим най-малко 500 убити войници и офицери. Съотношението на загубите офицери/редови състав в рассийската армия е 15 към 100!

В подкрепа на горното ще си позволя да цитирам рассийски източник: "Общие цифры. Итак, за 10 лет войны Афганистан прошло не менее трех миллионов человек, из них 800 тысяч участвовало в боевых действиях. Наши общие потери составили не менее 460 тысяч человек, из них 50 тысяч убитых, 180 тысяч раненых, в том числе 100 тысяч подорвавшихся на минах тяжелораненых, 1000 пропавших без вести, 230 тысяч больных гепатитом, желтухой, брюшным тифом. Получается, что в официальных данных страшные цифры занижены примерно в 10 раз." ПРЕВОД на български език: "Обобщени цифри: В резултат, за 10 години война през Афганистан са преминали не по-малко от три милиона човека, като от тях 800 хиляди са участвували непосредствено в бойни действия. Нашите общи загуби са не по-малко от 460 хиляди човека, от тях 50 хиляди убити, 180 хиляди ранени, в това число 100 хиляди тежко ранени от мини, 1000 изчезнали безследно, 230 хиляди болни от хепатит, жълтеница, коремен тиф. Като резултат на това излиза, че в официалните данни тези страшни цифри СА ЗАНИЖЕНИ ПОНЕ 10 ПЪТИ."

И точно на този източник (неспоменат дори) реши да вярваш, а не на всички останали. Ами колко са жертвите на САЩ във Виетнам? На американските или на виетнамските данни вярваш? Ама американците не анализираха неуспехите си, и продължават да дават жертви в Ирак и Афганистан където (по собственните им думи) вече са победили.

Sibirski

3,14-здеж и половина!!! А защо не са и три милиарда, чак и половина?! И да 150% от тях да са загинали! ИДИОТ!!!

Хората не се делят на националности, фракции, партии и религии.Хората се делят на умни и дебили.А дебилите се делят на националности, фракции, партии и религии.

Руското командване оповестява само тези жертви, които не могат да се скрият. В случая, войникът е починал в болница и няма как да се прикрие. Според техния закон, загубите на российската армия, независимо дали при бойни действия или нещастни случаи, са военна тайна и не подлежат на разгласяване. Наказанието за разгласяване на такава информация е доста тежка. Реалният брой на загубите вероятно е многократно по-голям от обявения.

Сигурно е така. И аз мисля че 10 е доста малко. От друга страна не е ясно и колко руски войници има в Сирия и колко от тях се сражават в битки където има реална опосност за живота им. Ако има 1000 военнослужещи от които 300 са подържащ персонал, 100 са пилоти, 200-300 са инструктори които рядко излагат живота си на опасност, тогава има окло 200-300 войника които реално рискуват да бъдат ренени/убити. Ако е така, тогава 10 човека от 200-300 е разумно, имайки се надпредвид че врага не е добре обучен. Не трябва да забравяме че руските войници там не са обикновени наборници а са професионални войници с опит от чеченя и даже може би афганистан.

kiril

Все пак откакто руската армия се оттегли от Сирия, броя на убитите руски войници в Сирия намаля.

АМИ СЛУЧВАТ СЕ ТЕЗИ РАБОТИ И НА НАЙ-ДОБРИТЕ ВОЙНИ, КАКТО СЕ КАЗВА ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО... БОГ ДА ГО ПРОСТИ.

Ако си беше седял в руската кочина, можеше да живее и в мизерия, но поне щеше да е жив.

Доста отдавна американците признаха, че до момента имат 19 жертви от войната в Сирия. (Признаха на куп за всичките, не ги споменаваха една по една). И те ако си бяха стояли в американският краварник, сега щяха да са живи.

Руснаците са свикнали подлоги от различни държави да ги посрещат с хляб и сол вместо с тояги. Но В Сирия ще има втори Авганистан..ха.ха

Господи моляте обясни ми защо си създал такъв идиот като Щерев!

Има обстоятелства, които не могат да се обяднят лесно. Мисля, че Щерев страда от тежко душевно разстройство. Може би корените се крият в нещастно детство прекарано в пионерски, комсомолски и партийни образувания и сега избиват комплексите си. Положението е непоправимо и най-добре е да се остави да се задави в собствената си злост.

Изолирайте го тоя Щерев, не го четете, не го репликирайте. Той е модератора на форума и това му у работата - да ви "разлайва". И за това му плащат.

ico_all

Втори АВганистан ще ти спретне доктора като те хване че пак си избягал от стаята и му пипаш компа.