6 области са в кризисна ситуация, спряха влаковете на североизток

Военни разчистват пътищата от снежната покривка и помагат на закъсали автомобили. Обстановката в страната е почти критична. Над 300 населени места са без ток, повече от 30 са без вода. Спряха влаковете в Североизточна България.

Обратно в новината

Коментари - 6 области са в кризисна ситуация, спряха влаковете на североизток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БОРИСОВ КЪМ МИНИСТЪР ТРАЙКОВ: "Ловете снежинките във въздуха" А ПАРИ ЗА ЛОВЕНЕ НА СНЕЖИНКИ ИМА ЛИ БЕ БОРИСОВ ??? Защо плащаме и в чии джобове отиват данъците които плащаме??? Ами парите от тези ВЕНЕТКИ ?? НЯМА ДЪРЖАВА !!! ИМА ЕДНИ НАГЛИ РЕКЕТИРАЩИ НИ БАНДИТИ КОИТО РАБОТЯТ САМО С ДЕЙСТВИЕ СЪБИРАНЕ , НО НЕ И С ИЗВАЖДАНЕ. Крайно време е да уволним Бойко Борисов и правителството му!!

Днес казаха, че енергийната система била в критично състояние. Къде са сега хората, които стряха първите 4 блока на АЕЦ Козлодуй?

В МОМЕНТА СА КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТИ И РАБОТЕЩИ В ФРЕНСКАТА БАНКА "ПАРИБА" Работата на Кунува - Пръмова в тази банка е като награда за затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй. ПЕЧЕЛИВШИ ОТ ТОВА БЯХА ФРАНЦУЗИТЕ!!! Който гласува за тази дама е национален предател и съучастник в престъплението Й !!!

Ако пустна моето малко бебче Катринчо (дето сега го въдя в Тихия океан) да ви друсне , кво ли ще стане тогава?? Ма не ми е интересно - с тези службици за лов на снежинки и прочее - не сте ми интересни да се разправям с вас! И речете тенкю!

КОЕ му е критичното във Варна ...влакове има, автобуси ...по лични наблюдения с кола се пътува съвсем нормално като изключм локвите които пръскат минувачите при невнимателно шофиране. Нормален ветроит есенен ден ...даже не вали днес :)

да викаме кмета на Москва да ни покаже как се чисти сняг при - 25.

Много ми се иска да знам, какво праоят всички тези служби в останалото време от годината?? След като през м. октомври реагират като изненадани девойки, как ли ще се справят с истинската зима? Омръзна ми да слушам оправдание след оправдание. Има една приказка-когато няма желание, има оправдание. Сигурно и парите ги няма.

вчера, 17.10.2011 в гр София почина архитект Георги Берберов!

Е, СЕГА МУ Е МАЙКАТА ДА НИ НАПАДНАТ ПАК ГЕРМАНЦИТЕ!

Че кога са ни нападали?!

Да ама шъ праим магисрали.

Стара планина е уникална планина .Тя се простира по дължина на страната ни.В последните годни поголовно се изсече.Включително и при ремонта на прохода-неговото разширяване.Всичко това се отразява на климата,защото планината действа като преграда за ветровете.Всичко е взаимно свързано в природата.Умните хора превръщат пустините в оазис,а ние си унищожаваме природата.

Това, твоето, в момента си е жив популизъм. Тези ветрове минаха и през Карпатите, ако ги знаеш къде се намират и колко са високи. Значи, ако имаше дървета, циклонът дошъл от Север, нямаше да направи поразии ли? Разбирам, че има безразборна сеч, ама в момента това няма нищо общо. Разширяването на прохода променило климата, ха-ха - върви да се лекуваш. Минавал ли си често през Шипка, докато ремонтираха Хаинбоаз, заедно с една камара турски тирове и всякаква паплач, които са готови да те претрепят? Знаеш ли какво е това?

Я направи някаква съпоставка между Карпатите и Родопите.

"Лазаров добави, че поради падналите дървета екипите на пътната агенция не могат да работят по разчистването на пътищата"... А какво "по "разчистването на пътищата" могат да работят екипите на АПИ, тогава?!!! Може би са готови да ги изметат и измият, след почистване на дърветата и снега. Че те никога не са го правили, досега! Значи и това сигурно не могат... А КАКВО МОГАТ!!! Сигурно има някакво определение в Закона..., писано от чиновник, който никога не е хващал гребло в живота си. Но който е защитил екипите на АПИ да си пият ракията по време на бедствия, като днешното...

Прав си, сляпо старче, ти ниждаш най-добре прогреса в България. Да столетиш със закрилниците си от дир-а, дето трият постовете срещу твоите брътвежи.

А представяте ли си като се развихри зимата?!

И като ви спре интернета

няма да разберем за подвизите на режилентов,ужас

Обстановката е "почти критична", но хората да пътуват с влак "само при крайна необходимост." :)))

Вие шегувате ли се?! Почти критична звучи, като почти бременна... Ха-ха-ха, Вие сте смешници, лаици, абсолютни аматьори - само съд оправя нещата, но за съжаление българския съд не би отсъдил това, което би отсъдил немски, белгийски, френски, английски, шведски, финландски, датски съд - това е проблема!!! За какво си купуваме годишни винетки?! Това е договорът ни с държавата, респективно държавната Агенция "Пътна инфрастуркура", че всеки ден от годината ще можем да пътуваме с личните или служебните си автомобили по пътищата на страната... За 3-4 часа проблем - О.к., но по 12 или 18 часа да се гърчим - това е ненормално за държава от ЕС! Къде са компенсациите ни за надлежно платените годишни винетки? Кога ще се научите, да отговаряте за действията или бездействията си? Магистрали, магистрали... Но до тях водят проходи, "първокласни" и "воторокласни" пътища от Републиканската пътна мрежа, ако такава въобще съществува... В 21-ви век, в държава - членка на ЕС държавните служби и пътно-поддържащите организации не си вършат работата, писна ни от вас...

Е как да си вършат работата като всичко каквото може да се открадне е откраднато-пари, инертни материали, гориво и т.н.

Що се пенявиш? Друга работа нямаш ли? И да си вземаш редовно розовите таблетки...

Ако нямаш какво да кажеш или да напишеш, защото си тъп, необразован или просто с беден речников запас - просто си замълчи, можеш да имаш шанса да изглеждаш по-умен и по-можещ, почти като Бойко Борисов. Надали би бил толкова смел с подобни съвети, аки си ми насреща... Ха, наздраве!

Къде е КГБ-то да ми обясни как гупавите и изостанали "мужици" в Русия се справят с суровата си зима, а ние се парализираме при 10см.

Представям си като завали истински сняг кво бедствие ще е. Тотален резил за общините и държавата като цяло. Може ли да не си подготвен за няколко см сняг бре? Кви са тия глупости че не са очаквали. Метеоролозите от колко дена приказваха, че се очаква да вали сняг, Вместо това медиите ли заливат с новини как ще режат заплати на синоптици. Е вярно, аз се изненадах, ама от градушката оня ден.

Но трябва и да има силен вятър

Има отнесени коли в канавките от силния вятър, също обрулените от вятъра листа задръстиха решетките и затрудниха оттичането на водата, има и снегонавявания... Не е за вярване, но вятърът не спря три дни... Да, би трябвало да има екипи, които да работят на кризисните участъци, но все още е октомври и... зимата пак ни изненада.

Аз пък отивам на терасата на вилата да се пека. В момента е 19.5 градуса навън и плътно слънце. Жива загуба е да ходиш на работа в такова време. Да се не начудиш на аномалиите просто.

Хайде стига сте вече... На достатъчно години съм,за да си спомня назад във времето какво е било при падане на снег... Винаги е имало проблеми с падането на снега:затрупани хора,спрени железници,блокирани пътища,прекъснато електрозахранване и т.н. Не е виновна тази или онази партия,ТУКА въобще не става дума за това кой е виновен за това...защото това е Природа и срещу нея неможе да се върви,неможе да се предвиди какво ще бъде утре,още повече пък и с нашите ''добри'' синоптици!!! Сега е само въпрос на време да се реагира адекватно и колкото се може по бързо,за да се оправи обстановката...

Съгласна съм с Реалист... И Варна след всеки "по-сериозен" си се наводнява... и ще се наводнява... и ще реагираме "адекватно".... - докато не решим инжинерно въпросът с ОТВОДНИТЕЛНИТЕ системи.... И кварталите ни ще са непроходими зиме заради снега..., докато не измислим начин с малки снегорини да си ги почистваме своевременно.... Проблемите ни ще се повтарят, докато не ги решим "адекватно"...

Казва се "инженерно"

Прав си по принцип, но .. Кой караше представителите на всякакви там агенции и общинските власти да се строяват пред медиите и хором да декларират, че тази зима изненади няма да има, тъй като за разлика от предишните години, новите началници са много по-добри и са осигури техника, материали, човешки ресурс и .... Намек, снежинка няма да прехвръкне и какво стана. Същите л-на, ако не са и по-лоши! Не мислеш ли, че една от основните причини за този хаос не е сложната мегеорологична обстановка, а факта, че целия държавен ресурс в момента е мобилизиран за победа на партията-майка

и всичко това от 15 см сняг!!! през който спокойно може да мине средностатистически автомобил със зимни гуми интересно какво щеше да е ако навали 50 см?!?

Кога ще се пререже лентата на некадърността и безотговорността " другари управляващи " ?

Високопроходима техника - УАЗ-469!!!! Евала!!!10см. сняг и държавата блокира, 73 годишен човек в планината и полицията не може да го хване вече месец!?Крадец с белезници на ръце краде патрулка и изчезва с нея!? Нема такава държава!!!

Това че журналистите които отразяват събитието си нямат понятие не означавd , че държавата е виновна и блокира.

За кое трябва да си имат представа по-точно? Кои от изброените факти не са верни?

Може да е на глед много отдалечена тема от за изборите, но природата е безмилостна и безпристрастна и показва колко безпредметно е всичко в което ни убеждават сегашните управници. Нито има екипи, нито е създадена организация, нито сме подготвени за каквото и да било бедствие, всичко е само на ужким, пропаганда, заблуда и службогонство. Диво службогонство без срам и респект към нищо. За това мислете като гласувате.

По-лесно е да затворят проходите отколкото да се справят със ситуацията-нещастници !

Ами то и аз да ви построя къща пък вие забийте байрака и отрежете лентичката пък после ликувайте какво сте построили..А да не говорим че 80% от лентичките му той лично има 0%заслуга.Погледнете реално какво истинско за икономиката е направено а не лентичките, никакво поддържане и подготовка за зимни условия на пътищата не е направено.За това не се иска вълшебство а отговорна работа..

И представете си ако не бяха ловили снежинки във въздуха какво чудо щеше да бъде.

Къде е супер екипа на Плевнелиев, вятър, медии и мъгла. Голямата лъжа излезе много скоро на яве.

Влаковете спряха от вятър и 10 сантиметра сняг. Имало паднали дървета, да но кй съкрети поддържащия персонал който се грижеше да няма опасни дървета покрай ж.п. линиите - триото Дянков-Цветков (бившия транспортен министър) - Владимиров шеф на НС на БДЖ - цел да се намалят разходите. Е вярно ги намалиха, след подобни преживявания пътниците им съвсем ще се разбягат. Но това май е истинската цел - да продаден вагоните, локомотивите и релсите на скрап, да отчетем огромна печалба и да станем първата държава от ЕС затрила си железниците. Успех момчета, Москв(а)овски е с вас.

снежинките във въздуха,бухахахаха,просълзих се от умиление.....от ден на ден се убеждавам,че тези някои хора имат мозък колкото да пазят равновесие

АБЕ ТУК ВСИЧКИ СТЕ ЕДНИ РАЗБИРАЧИ. НЯКОЙ ВЪОБЩЕ ЗНАЕ ЛИ КАКВО Е СИЛА НА ВЯТЪРА, ОБИЛЕН СНЕГОВАЛЕЖ И Т.Н. ЯВНО НЕ !!! 1) ПРОБЛЕМА НЕ Е СНЕГА - проблема е че 90 % от колите минали по съответните маршрути са с ЛЕТНИ ГУМИ. 2) ПАДНАЛИ ДЪРВЕТА - какво очаквате, държавата да ги върже и да чака колите да минат и като спре вятъра да отвърже дърветата. 3) ТИРОВЕ - знаете ли че повечето бг транспорт тип ТИР карат с галоши - държавата ли да им купи гуми ? Един тир (влекач и ремарке) е в порядъка на 16-17 метра дължина и натоварен около 45 тона. Това страшилище когато поднесе на баир и застане напречно на пътя, кой е виновен - държавата, че го е пуснал ДАИ с галоши. Така че господа и дами, не обвинявайте просто ей така по инерция само защото сте чули нещо. Вникнете, анализирайте и то ако имате информация като свидетел или участник и тогава давайте генерални заключения че пак тази или инази партия за виновни.

Отворения, я напиши бързо тогава кой е виновен? ДАЙ да не е частна структура или подчинена на държавата бе? Тия пътища по които се движат на държавата ли са или на снааа ми Гюргя? Кой да контролира фирмите с какви гуми са камионите им- не е ли държавата бе?

Виновни са тези, които не са подготвени за съответните условия - шофьори с летни гуми, например! Непроверили каква е прогнозата за времето. Стига плюхте "държавата". Тя не е Господ.

Единствено Вие, казвате разумни неща. На нас все другите ни виновни,като някой го е страх да изтърка зимните гуми или го мързи да ги смени! Колкото до дърветата - природа-срещу нея никой не може да се бори!

абе това за природата е и така и не е, природата си е природа, но никой не подържа пътищата и около тях. Все едно не сте виждали, че пътищата отстрани са обрасли с дървета и трева до средата на асвалта, няма банкет няма канавки, няма нищо, затова всеки валеж от дъжд, сняг или вятър ни е бедствие. Да не би за първи път да вали сняг или дъжд и да духа вятър, но когато 20 години само се крадат парите и нищо не се прави, се стига точно до тук! Не става въпрос за зимни гуми, да не би да е имало преди 20-30 години зимни гуми, то не можеше да си купиш видинки, но не ставаше бедствие при всеки валеж. Истината е че пътищата са не подържани!!!

Само да не ви чуе ББ как го обиждате..Природата си е природа, но човек трябва да си поддържа двора а не само да приказва...Къде бяха всички държавни организации та не си свършиха работата????Приказват че заболяванията ще бъдат по малко ако има "профилактика" защото така им отърва там и забравят че трябва да има "профилактика" на природата за да ти се отплати и тя..

Да бе, гумите виновни. Герберастки дрънканици.

Хайде сега, всички кандидат кметове и общински съветници /доста голяма численост/ дружно да покажат предизборно как се рине сняг, то концерти всеки може да прави.

от Коми се смяха много на затрупаните от 10 см сняг пътища. те си мечтаят да дойде "белия асфалт ", че да ги спаси от калта . Бре, чудо невиждано, 5 см сняг и влаковете спрели !!

Е как влаковете няма да спрат като Гробарите са отклонили всички пари отвсякъде за строеж на аутобани.Кой ще поддържа останлите пътища не ги интересува.Важни са лентите и ножицата. Кога се е чуло и видяло некъкъв снег през октомври да блокира половината държава? И ИМАЙТЕ НАПРЕДВИД ЧЕ БОКО ПРЕХВЪРЛИ В МВР ЦЯЛАТА ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА, ЩОТО ЦЕЦО Е МНОГО КЪДЪРЕН ДА УПРАВЛЯВА ВЕДОМСТВОТО. ФАКТИТЕ СА НАЛИЦЕ, ИЗВОДИТЕ СЪЩО. КОЙТО МУ СТИСКА - ДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ.

Преди да се правиш на много отворем се научи,че не се пише "напредвид" а "имайте предвид". После бъди с претенции кои за кого да гласува.

глобалното затопляне е пална глупост.. ето стаа по студено. зашо само ни плашат тя капиталисти с измисленото от тех глобално затопляне ..

Миии малко и те да посвършат неква работа ...

Боко художника и Цецо гафа са се вторачили в изборите бе народе.Не ги интересуват някакви закъсали хора по пътищата. ЗА ТЯХ ИЗБОРИТЕ СА ВАЖНИ,НИЩО ДРУГО. ЗАЩОТО САМО ВЛАСТТА ЩЕ ИМ ОСИГУРИ КОМФОРТНО СПОКОЙСТВИЕ НА ПРЕСТЪПНИТЕ ИМ ДУШИЧКИ. ТАКА ,ЧЕ МОЖЕ ДА СИ СТОИТЕ В СНЕГА ДО ДЕНЯ НА ИЗБОРИТЕ. И ПОНЕЖЕ СТЕ РОБИ, С РОБСКО МИСЛЕНЕ И РОБСКО ПОВЕДЕНИЕ, ТИЯ КОИТО НАЙ-МНОГО ВИ ЕБ...Т, ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ,ТАДА СЕ ИЗКЕФЯТ НАПЪЛНО.

За добрия комунист причината винаги е извън него. Клони, сняг, вятър и т.н. За организация нищо не ни споменават. Предупредени бяха и не спряха на време хората да не излизат на пътя. И друго отново стана ясно машините са малко и недостатъчни. Но парите ни се прахосват в тези договори за поддръжка и почистване.

А още не едошла зимата!?нали за това не пускат отоплението на много места! Обърквация пълна!! Или тия дето отговарят не си знаят работата!

Споко! Гловалното затопляне е в действие! От време на време имаше по един метър сняг и нямаше бедствия. Имаше само "Дълбок сняг, голям комат". Аман от глезотии и надуване на балони!

Е толкова пари пръснахме, а никакъв не го обръснахме.. Още е октомври и влакове и автомобили спряха заради 10 см. сняг, представям си ако падне 1 метър.. Не знам колко е критична обстановката в СТРАНАТА, но в Стара Загора е слънчево.

И тук е слънчево, но много брррр!

Тая наша т.н. държава се крепи на косъм-ме ми се мисли ако ни удари някое по-серизно природно бедствие или пъкако някой поиска да ни превземе.Такова крадене, такава разруха не знам да е имало някъде по света.Наистина в Бг има поне 600 гении, но май са зли!

Ако някой иска да ни превземе ще му е много лесно-половината армия /6 човека/ разчистват снега,а останалите са в гарнизонен отпуск...

Не знам колко са гениите в България но глупаците са милиони.

А какво стана с почина -ще хващаме снежинките във въздуха?Пак нищо и половина, както всичко останало в държавата!

Хващачите на снежинки в момента са преквалифицирани в ХВАЩАЧИ НА БАЛАМУРНИЦИ за избора не герберски президент.

Както се изказа някой преди малко - "Нема да се плашиш! Все още е есен. Спокойно!"

Основна причина е, че вали сняг, а върветата са още с листа . Колите са със зимни гуми.

По моя скромна извадка -- обстановката е критична . ... А аз-лично съм изключително затруднен да вдяна : -- Как-така толкова пара на асфалт стана, и АПИто си има таквоз отлично взаимодействие баш с Пожарната, г-н Лазаров, А ?!

Аз нали ти казах че си за жълта книжка бе. Какви си тия точки и тирета?

падна една педя сняг и всичко зацикли,ами ако падне един метър тогава какво... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.