Зад вдигането на линията на бедност: Кой изпада под прага й

Диана Ковачева настоява вдигането на линията на бедност да стане още тази година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но и че ще ги спрат, както спряха обезщетенията за безработни с врътки в закона - уж ги има обезщетенията за безработни, но никога га не отговаряш на тях, даже и с 15 години трудов стаж и плащани осигуровки...само защото в рамките на 3 години те изритват безработен, губиш винаги правото на обезщетението си като безработен....пенсии я има , я няма още две-три години, после край, пари няма, защото фалиха бизнесите с цените на тока и газа ..

Изостанаха от новите защото се преизчисли ха с по малки коеф за осигурителни стаж от новите.

Трие важни коментари и оставя тия дет са ала бала.

Всичко около пенсиите е пълен цирк и далавера. Онзи ден случайно дочух разговор между двама мастити новоизлюпени бизнесмени. Единият се хвалеше на другия как е прекарал системата. "Платих за една година някакви добавки за по 10 лв на месец, нещо като приравняване, както ми каза моя позната в пенсионното, и хоп, вече съм в горното ниво на пенсията, която получавам, въпреки, че в живота си съм отчислявал пари от дохода си за пенсия само няколко години... Винаги може да прецакаш системата..." , хвалеше се този наглец... А вероятно той не е единствен. И се замислих как друг нормален човек с над 40 години честен труд, и с всички законови пенсионни отчисления, в крайна сметка ще получи по-ниска пенсия от подобен измамник на пробитата система...

Се вдигнаха за сметка на останалите. Преди 3 години пенсията ми беше 5 пъти по голяма от минималната а сега няма и 3 пъти да енад минималната. Направиха и всички бедни.

стига с тия пенсии!писна ми!колкото са внасяли- толкова ще получават! един млад, активен човек с 2 деца и жена , ходещ 6 дена на работа със 710лв минимална заплата колко получава чисто? щото в провинцията това е действителноста!

колко души под 70 г. нямат и един лев пенция въпреки трудовия стаж? редно е да получават пенция пропорционална на трудовия стаж! това е грабеж спрямо тези и много други туземци!!!

защо задавате тъпи въпроси? имате списъци на десетки или дори стотици хиляди бълагри, които нямат постоянен доход в продължение на години и които държавата тероризира постоянно!!

Гласувайте за Тиквата. За да ядете тикви.

Не се ли казваше Лъжата.

Може би по-добре е тикви да се ядат, отколкот въздух, сиреч, лъжливи думи, поднесени с фалшива усмивка.

Иде спасение, първо ке ви занулят и после ке ви оправят наред.

Отникъде не става ясно, как ше се променят пенсиите от октомври. Това е, защото идват избори ПРЕДИ ДА СИ ВЗЕМЕМ ПЕНСИИТЕ. Прочетох десетки мъгляви обяснения, но май наистина ще си остана с 467 лева, които намаляват от всяка транзакция.

В предвоенно положение сте не разбрахте ли, повече нищо не очаквайте, всичкия бюджет отива към военния концерн на краварите за войните им...

Тъпа пропаганда.

Тоя проблем с бедността не влиза в интересите на фащ, питайте синргиеца с интересите на фащ от прецеденсъвото - брадавицата с педераското юмруче срещу Гешев хахахамрете бе бедняци

Взимаш 500 лева чисто - беден си. Взимаш 510 лв. чисто - вече не си беден! Ура! Това е настоящето и близкото бъдеще на кочината ни в ЕвроГейския съюз. Глад, студ, мрак, и разпад !!! Единственото което със сигурност очаква пенсионерите в Булгаристан е КАМБАННИЯТ ЗВЪН

Бягай да градиш светлото бъдеще в Донецк. Българите си живеем живота в ЕС, само некъпаните селяни от колибите като теб реват.

В рашка как е, лсйнар.

Как кой, Курнелия Нинова!

Тооое, това туловище, От плюскане е станало!

изпадат тези които не гласуват

Що бе, Гласуваха за ПП промяната, И я получиха, като бедност и скъпотия!

Значи ако вземаш 1000лв чисто в момента то едва ще свързваш двата края! говоря ако трябва да си плащаш и тока и водата и отоплението и храната и лекарствата (не дай Боже да ти се налага!) Тия 1000лв няма да ти стигнат до никъде! Не за друго ами издържам родителите си! двамата общо вземат малко над 830лв пенсия! и това е от 2 месеца насам преди това вземаха малко над 620лв пенсия двамата общо! Сега се наложи да се купуват дърва за зимата! и се оказа, че няма! Гледах за пелети но при цена над 1050лв за тон това ми се видя златно! Така, че в момента ако 1 човек взема 1000лв чисто то той е БЕДЕН!!!

Да не говорим, че почнаха да ни обират и търговците масово - един пример - отивам в магазинче на ветеринар - искам противопаразитно хапче за 3,50 лв + без да съм с домашния си любимец му обяснявам , че е здрав котака ми с апетит, но скоро му е меко като разтройство...той ми вика "СПИН", аз му викам "кво говориш, той се храни добре, дебел е с апетит, просто стиска.." той сметна това за консултация, премери ми 10 грама гранули за 5 лева обаче не таксува общо 15 лева!!!! Бил не "консултирал"....това измамници и крадци навсякъде....почти 500 лева ми струва блокирала брава - отключване и смяната й...брави, вбесени на българския пазар, за като ито се знаело, че са дефектни и в един или друг момент всеки, като йто ги е монтирал , ще трябва да плати 500 лв за аварийна помощ...

Това е ПП променливите, Обещаха и го направиха! Благодарете на Кирил и Асен, За това щастие

Ами не я вдигайте тази линия и готово. Даже може да я свалите малко, че да се замогне народа…

Гласувайте за Боко Тъпото и всички ще сте под линията на бедността. Не, че сега не ви се смее цяла Европа, но има още накъде да пропаднете :)

При Бойко Борисов, Народът беше по добре! Сега страдат Те ви промяната

Искаме още от промяната

След като постигнаха безпринципна уравниловка на пенсиите.....сега са тръгнали да ни правят и уравниловка социално слаби. Навремето майка ми казваше тия с минималните пенсии като вземат помощи за отопление взимат повече от мен,дето нямам право на помощи.Жената беше права че трябваше да има таван на помощите,да не изпреварват пенсии без помощи,АМА много работа за чиновците бе!

С тия пари бабата на село ще си осигури дървата за две седмици, остава да свикне да яде паяци и плъхове, и половината месец да се грее с ракия, и всичко е наред.

Взимаш 500лв чисто - беден си. Взимаш 510лв чисто - вече не си беден! Урааааа!