17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще цитирам доктор Миланов:" В коя дупка забременя това ченге, че взе да разбира от гинекология?" Забраняват на гинеколозите да гледат порно. Те не само нямат желание, но и нямат време.

Да се иска ограничаване на поведението на клиентите на софтуера - за да се осигури сигурността е най-аматьорското и балъшко изпълнение от страна на софтуерна компания, за което съм чувал...

"Технически паспорт" звучи доста ... скъпо. Сега едни наши хо ра ще спечелят едни поръчки и ще направят едни "паспорти" срещу нескромно заплащане ... ама пари има, така че всичко е наред.

Какво общо има? Те правят външна проверка за здравно осигуряване. Но това няма нищо общо с това дали са заразени. И 1000 вируса да имат, това не е опаснот за НАП. Все едно да застрашавам този сайт, ако имам вируси на ПС-то. Пак някакви некадърници се разпореждат. То иначе и от там се вадеше ЕГН-то при определени познания.

Само се правиш,че не разбираш, или наистина е така?

Лекарите имат нужда от филми и музика, като всички. Само ако може да си плащат поне потребителска такса.

Гинеколозите пак минаха между капките. Ще кажат, че гледат обучитлни филмчета, свързани с работата им.

Щом вече практикуват име късно за такова обучение.

честно ви казвам това е много ама много ГлУпАвО ! Аз не съм хакер ама ако бех и работех примерно за частен застрахователен фонд- и фонда има примерно изгода да застрахова здрави хора. Щото ще е на печалба. А не болни. Примерно иде при застрахователя на фонда некой си с тумор или с рак ама те не знаят и сключат здравна застраховка и после земе та умре фонда ще му плати милионите. А сега въпроса е къде е най-големият масив ? Къде е най-голямата база данни за хората р България барабар с досиетата им и от джипита и от епикризи в болниците и от ТЕЛК и въобще от лабораторни изследвания- СПИН МИН Хепатит Сифилис- ???? Ми тая база данни не е в джипито. Тая база данни е в централата на НЗОК в София. Следователно логично е въпросната застрахователна компания да си я купи от човек който работи там. Няма логика да я точи от 5000 джипита и 300 болници поотделно като може просто да хване някои от поддръжката на НЗОК в София и за 100 или 200 лева да си напазарува въпросните данни. Затова за мене е много смешно това с компютрите на докторите по болниците.

Не си разбрал къде е проблема.

И как ще стане това? Повечето лични лекари са еднолични търговци, т.е. компютрите им освен че се ползват за служебни цели са и собствени! Сега остава да им забранят да гледат на телевизорите си всичко друго, освен бойко борисов! А и освен тия компютри към мрежата са свързани таблети, смартфони, ТВ боксове :))) По-добре да задължат разните псевдо-управляващи преди да се изцвъкват, да проучват въпросите по темата! Но какво да искаме от държава, в която най-мощният инструмент на правото са "ДОБРЕ ОБОСНОВАНИТЕ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ"!

Те са еднолични търговци, но също така и администратори на лични данни.

Ще ми забранят дедовия!като съм администратор на лични данни,ще нося отговорност, КОГАТО изтекат лични данни,а не профилактично!!!

Държавната администрация що не вземе да мине на някоя опен сорс система, а храниме негодниците от Майкрософт?

Да им забранят и прасета да гледат.

'Ми то вече всичко изтече ! Сега и на порноактрисите да забранят да си гледат филмите на компа - все тая ...

Наистина не мога да открия връзка между пробива в НАП и наличието на музика и филми на един докторски компютър.

Най-много покрай нещо да им пращат писма. Но дори това е странно. Иначе проверяват дали си здравно осигурен. Само че това е обръщение тип да отвориш този сайт. Все едно може да го заразиш. ;)

Няма пряка връзка. Лекарите са администратори на лични данни и трябва да спазват определени разпоредби, но при тях всичко е като разграден двор. След пробива в НАП, в МЗ решиха да си подредят градинката и да работят по правилата.

за какво се харчат данъците в медицината - персонални компютри за склададжии и охрана....гледащи порно през медицинската мрежа. Едва ли хирург или гинеколог ще имат време и желание да ползват компютри извън служебните си задължения. А какви са компютрите и че стават само за порно и музика говори факта, че....В България не можаха да ми отворят в болница снимките направени в болница в САЩ - томография....които снимки си ги отварям с личният ми лаптоп на Windows 7.

То не могат да ти ги отворят щото са некомпетентни или не им се занимава

0

Поредното "не сме виновни ние, че държавните системи са с нивото на сигурност на отворен уайфай". Не очаквайте от некадърни управници нещо кадърно..

На всички които говорят срещу лекарите- Нали знаете че не сте длъжни да ходите на лекар. Не си плащайте здравни осигуровки и ходете на баячки и врачки

Врачките и баячките ги оставяме на индианците. Ние ще ходим в чужбина.

Какво може да свалиш от дежурната сестра на нощно дежурство- Дежурния лекар

Леле сега на нощно като не мога да си ударя една злобарка , ша требе да почна пак да онождам сестричката

Пробвай със санитаря!

Луда работа. Собственият им двор е разграден тръгнали двора на лекарите да стягат. Калинки навсякъде. Боко тиквате ги е насъбра; все по-прости от него...

Тия съвсем изкукуригаха

Те постоянно са си така.

Това е мярка да не лъснат чалгите и порнито по докторските компютри. Че да не падне реномето на гилдията.

Не знам какво гледат и слушат, когато нямат пациенти, но ми се е случвало да ми разказват вицове за възрастни, което е твърде неуместно. Някои определено трябва да бъдат обучавани как се разговаря с пациент.

М дааа, само лекарите и държавните служители ще са виновни за пробива в НАП.С комп. техника закупена в "близкате" 2004-2007 год., ОС WIN XP дет никой не го подържа, с липса на ИТ специалисти, щото никой не ще да работи за 800-900 лв заплата, какви окръжни да пускаш за подобряване на онф.сигурност,каквито и ъпдейти да правиш,каквито и антивирусни да праскаш се тая,старото си е старо.

Ако тази заповед е "координирана" с прокуратурата излиза че там още търсят от къде е проникнал подвизаващия се и сървърите на НАП хакер... а като се сетя че хакерите се шляят из сървърите на НАП още от 2012 нещата стават още по-смешни;)

Ами.... гербави, какво да ги правиш.....

В България - за чумата по свинете, за НАП лийкс, за пръскачките пред парламента, краха на някой банки, бетонирането на черноморието, сушата, кишата, климатичните помени изобщо, горските пожари в частност, лошите пътища, ниските заплати, ало измамниците, липсата на сигурност, глупавите закони, властимащите "калинки", . и т.н. са виновни лекарите. Та - да си дойдем на думата - намерихме виновниците.

ще се разплача ...

Е, то вече си е за плач.

Филми и музика на служебен комютър? Ами по белия свят даже не си го и помислят. Ама като има бърз интернет на аванта Бай Ганьо и Андрешко са първи.

По интересното е, че имат права да инсталират софтуер в служебна мрежа и да ползват външни преносители на информация. Антивирусната ако е качествена сама ще ограничи опасните страници - ограниченията на нета повече пречат, нищо че докторите по време на нощна смяна може да гледат порно. Ама ако не е това ще @ат сестрата или ще спят и трите варианта са едно и също за пациентите

Интересно, защо толкова минуси?

По закон съм ЕТ, компютъра си и лично мой. Я пак ми обяснете, че съм виновен за източването на НАП и да ми разяснете какво мога и не мога да правя на собствения си компютър.

сървър на НЗОК. Вашия компютър го правете каквото си пожелаете но не това е положението с компютрите в учрежденията

Когато НЗОК почне да ми плаща подобаващ хонорар за преглед като специалист,тогава ще ми гледа личния комп!А по принцип-да ви ЕПМ!

Чудех се кога ще да обвинят лекарите - дежурните виновни за българските "управленци" за последните години. То в НАП всички цъфнали и вързали, шефката им най-много, ама сега "лекарите са виновни". Ето това е пълна порнография.

Значи до сега ние гражданите плащаме с вноските си заплатите на лекарите, които пък си гледат филми и слушат музика по време на работа, през служебните компютри, които ние сме купили, през служебния интернет, който го плащаме ние? А после се чудите, защо VW не иска да дойде в България!

Ти това ли разбра от статията?

Не го питай, гербаджийте толкова разбират - с две мозъчни клетки, които не си говорят - толкова.

Ама те лекарите не са знаели, че информацията на тия компютри струва пари, затова не са я я продали още. Сега им казахте . Не познавам лекар от по-младичките, който да не работи професията заради далаверата. Еле пък ДжиПи-тата миличките. Там се покупко-прдават пациенти на килограм. Плаши ми се окото - лекари в България?? Че кой кадърен остана тук при десет пъти! по-голяма заплата на Запад??

Някои млади са по-кадърни от много от старите си колеги, но са рядкост. Колега на мой близък, след две години ходене по мъките, бил излекуван от току що завършил лекар.

И какво, като някой дъмпне базите на здравната каса - ще има виновен - някой лекар ,който е слушал 'музика'. А между другото, просто да попитам така - шефката на НАП , свърши ли и остпуската или още да не я притесняваме жената ??

Върна се... и даде пресконференция че и било тежко да върши личната работа докато скандала се вихрел из НАП.

Къде в бЪлгарския Обор има лекари. Има ЕТ ...лекар.., нищо общо с доктор, прислойка търговци на парче.

Да си препрочитат дипломите ! Особено тези от Пирогов и шефа им.

То Там Нищо не пише разни числа 232323

Във всяка една фирма в Европа е ЗАБРАНЕНО ползването на служебна собственост (компютри, телефони) за частни цели! Аргументация: Работодателя плаща на работника за да върши работата за която е назначен и за която му се плаща, а не за ползва служебна собственост за частни цели и да си гледа филмчета! Учудвам се че в България е било разрешено! Булгаристан!

Това, че не е било изрично забранено, съвсем не значи, че е било разрешено или поощтрявано.

Съгласен! Всички фирми имат програми, които засичат когато компютъра, когато служителя си гледа фирлми, слуша музика, проверява си частните имейли, фейсбук, посещава форуми или туристически портали. Следва предупреждение и при второ провинение следва дисциплинарно уволнение!

Ще Го Ползувам за каквото ЩА Служебен Е!???

ма вии на икирисажа кумпутри имати ли уа?

Вие от циганската махала на Германия, не се изказвайте толкова категорично!!!

Първо Дезинфекция на НАП и всички на Борсата!

"Сигурното си е сигурно" Казала монахинята и сложила капут на краставицата...

Дезинфекция Бе хора ! Риванол Спирт И Йодасепт и вирусите умират.

На путките от НАП лекарите им виновни!!!

Не могат да обвинят за всичко хакерите.

Колкото по-далеч е проблема или по-скоро, колкото по-надалеч го вхърля вентилатора, толкова по никой няма да се сети да иска оставката на Горанчо.

Кучетата лаят Керванът си върви!? Ваксини трябват на Компютърите срещу Вирусите по клавиатурата това е решението!

Мда, ето борбата с пробивите започна. А, аз мога ли да си инсталирам програми и да гледам порно сайтове? Щото вчера си проверявах здравния статус...... и са, да не земе да се крашне па здравната каса....

Милиционерите от Симеоновското бунище все още живеят в периода 1970-1988 година :-)

Сложих ти плюс, но живеят в периода 1946-1956година.

правят цирково изкуство. Как само го решиха това със забраните, а не се досещат дали има квалифицирани специалисти по места. За половината от необходимите пари за месечно оцеляване никой няма да иска да работи. Набийте си го в крадливите кратуни! Не може да подписваш договор за 1200 лева месечна заплата (защото толкова бил щата), да ти броят в края на месеца 800 лева чисти (оправяй се, никой кне го интересува как, важното е да има за депутатите), а вечерта докато се чудиш обувки ли няма да си купиш или тока няма да си платиш, по телевизията да ти казват как към момента доходът за нормално съществуване е около 1800 лв на нормален човек!?

kкакво общо има това?

ама нали все питате, какви мерки ще предприеме правителството. Ето медиците ще трябва да си закупят отделен лаптоп за порнетките.

И без това, порното едва върви на служебните таралясници. Ще си взема нов за целта. За "музика".

предвижда се.. а докато стане .. малиии 5ти пробив ще има

"Целта е "незабавно изпълнение на неотложни мерки ЗА ПОДОБРЯВАНЕ на информационната сигурност" :) Дойдоха като циркаджии, ще си тръгнат като н.....и.