Дянков се обзаложи, че забраната за пушене няма да ощети бюджета

Да се обзаложим, че пълната забрана на тютюнопушенето в закрити обществени места от 1 юни няма да повлияе негативно върху приходите от акциз и ДДС от цигари в хазната, заяви във Велико Търново вицепремиерът Симеон Дянков.

Обратно в новината

Коментари - Дянков се обзаложи, че забраната за пушене няма да ощети бюджета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дянков всичката я оправи остана само пушенето.

Даа, също като с увеличаване на акциза на цигарите направи контрабандата рентабилна.

това че щял сектора да фалира е пълна глупост! да не би в Румъния да фалира сектора???

За протести блокади не се пише. Явно няма смисъл и пак ше го отнесем както винаги.

Този тип разби България , тази бедност , тази безработица ,оглозгването на резерва, националния погром на страната. Това управление е най големия позор от 1989 година.

Пазара на цигари 50% е контрабанда.Как му излиза сметката на Дянкоф в сравнение 2009 и2010 или май само глупости ръси.

И Парламентът е "работно място". Ще наблюдаваме с интерес как законотворците "спазват" приетите от самите тях закони. Досега не се е случвало правилата да важат за "народните избранници". Дано сега ни изненадат приятно. Надеждата ни е в будните журналисти...

Дянков, да ми пушиш пурата, да ми пушиш!

Браво, Дянков, отново си 1... С теб България ИМА бъдеще и съм оптимист! Не беше така, когато КОМУНОИДИТЕ от тройната коалиция КРАДЯХА като подивяли излишъците, които трябваше да спестят за тези тежки времена! Но БЪДЕЩЕТО е на България, бъдещия икономически тигър на Балканите, прусаците на Балканите! Напред и НАГОРЕ!!!

Значи ако тогава са крадели и оставаха излишъци, смятай какво крадене е сега - излишъци, дефицити, фондове, резерви - всичко заминава в джоба на най-големите крадци от новата история на България - гробарите/комуноиди от герб !!!

С какво си се напушил?! И на теб ще ти забранят:)

не се напуши човека IQ147 му е високо затова нещо центровката му бега:)ххахахах обаче ме развесели много :)

С мошеници не правя облози!

Бях върл пушач години наред. Сега ги отказах от раз на бас. Около мен има пушачи и не ми пречат. Да си пушат и димат колкото си искат. Този абдал иска да отклонява вниманието на людете от истинските проблеми, следствие на неговото бездарие и тъпота.

Аз пък след като ги отказах, тютюневият дим почна много да ме дразни, много повече отколкото, когато не бях пропушил едно време.

Ами АКО ?

Дянков просто ще загуби баса.

Едва ли някой ще спре да пуши заради забраните. Хората, които отказват цигарите имат съвсем други мотиви. Номерът е да се цицат пари от глоби и да се сложи поредния камък за препъване на бизнеса с ресторанти и кафенета.

Това е така, но е много по-лесно да спреш, когато никой около теб не пуши. Говоря от личен опит.

Ти говориш за личен избор. Темата е за намесата на държавата в личния избор под предлог, че се интересува за здравето на хората с цел да събира пари от глоби, данъци и такси. Които пари да отиват за стоеж на магистрали и джамии и никога за здраве!

А бе да преустрояват всички кръчми в сладкарници и ще станем държавата с най-много и най-рано умиращи трезвеници.

А този облог не ти ли напомня , че едно друго място се е превърнало на кръчма и последното нещо е грижата за здравето на хората.

Какъв е проблема да се направят 1/3 от заведенията за пушачи, останалите за въздържатели. Така, никой на никого да не пречи.

И кой ще реши кои да са за пушачи? В Холандия може да се пуши, само ако собственикът работи в заведението, иначе не. Аз лично приветствам забраната. В момента не мога да заведа децата една пица да изядат. Помещенията за непушачи са да кажем в мазето или в тях реално се пуши. Гадно е, гнусно дори.

Добре де, не е забранено отглеждането на тютюн и производството на цигари, а се забранява тяхното ползване. Странно. Може би така ще стане и с пиенето. Ще забранят да се пие и бутилките ще си стоят по магазините.

да се пие на обществени места. В къщи, сам - може.

ти си или много глупав или много дебелоок. тук става въпрос не където се консумира или да има разделение - това беше и до сега, а пълна забрана да има каквито и да е било заведения за пушачи. ясно ли е, или да ти кажа какво ще забранят като гледам тази платежоспособната непушачка как мрази мъжете, месото и алкохола?

Аз за ..непорачната... Чалгата не е само ,,жанр,, музичка. Тя е начин на мислене и начин на живот.

Гледай как съм тракнала съседна буква А - вместо О... Аз само като я чета и ми прилошава някак си...

пушело се е и преди чалгата, ще се пуши и след нея, това, което е ОТВРАТИТЕЛНО е насилственото налагане на чуждо мнение. ок, това да има заведения 'само за пушачи' го разбирам ... отчасти, но това сегашното си е точно болшевизъм и диктатура.

Пушенето е вредно за здравето! Ощетения бюджет може да бъде ощетен само от ДЯНКОВ. От днес бих могъл да му нося по един стек цигари без бандерол - ВСЕКИ ДЕН, ако не беше ме направил аутсайдера на ЕС.

Много ми е интересно дали е правено българско проучване за вредите от пасивното пушене? Всички тези мерки се базират на едно проучване на EPA от 1993 година, което е доста спорно. Има други проучвания, които го отхвърлят. Въпросът ми е как целият свят приема на доверие изводите на една американска агенция, която може и да преследва собствени интереси? А към научните изводи в областта на медицината съм доста скептичен. До скоро ни убеждаваха, че високият холестерол се дължал на храните, сега има нови изследвания, които показват, че нивата в кръвта не се повлияват от приеманата храна и може спокойно да си ядем яйца. Сума ти години, целият свят вярваше, че спанакът бил полезен, защото съдържал много желязо, а се оказа, че е било грешно поставена запетая. Учените не могат за един СПИН да се разберат, има ли го, няма ли го, та какво остава за другите неща.

Тоя абдал задмина по малоумие милиционерите във властта.

От една страна смахнатия, самодоволен наглец Дянков каза, че се грижат за здравето на хората и ще се намалят пушачите. От друга - че няма да намалеят приходите от акциза на цигарите. Е, как става това? Той сигурно е вторият по лъжи след Величественият Боко.

докато не се въведе и спазва забраната, всичко е само хипотеза. харесвам това, че не се притесняват от разни групи с ретроградно мислене. по- добре не мисли за приходите от цигари!

Госпожо, какво точно казвате с "ретроградно мислене"? Не съм пушач, но смятам това за насилие върху личността и дискриминация. Нека си има заведения за пушачи, пък там, ако обичат, да не влизат непушачи. По тази логика трябва, наистина, да се постъпи с алкохола и колите - доста вреди има и от двете. Знаете ли каква е концентрацията на вредни вещества отделяна от автомобилите в центъра на София, да кажем?

Толкова сте смешни в напъните си да обяснявате колко е вредно пушенето. Как ние пушачите сме болни и подобни идиотии. Абе, непушачите, защо няма статистика колко от вас "здравите" сте през ден на доктор и колко от нашего брата? Аз пуша и не знам какво е болест. Дори настинка не хващам. Най-силното лекарство, което се пие в семейството ми е аспирин. А вие блъскате с шепи всякакви хапове, ваксинирате се против грип и пак сте болни. Забранете тогава и автомобилите. Те повече тровят и замърсяват. Но вие всичките се държите като стари моми. Всички са ви виновни. Само вие сте правите. Ходете си по заведения, ние пък ще си ходим на гости, тъкмо няма да има злобари в компанията ни.

ние непушачите, на вас не ви пречим и не ви тровим здравето, нали? . хайде, бъдете така любезни и вие да не тровите нашето здраве. а вашето си го тровете, ама някъде настрани, не ни пука за вас, пушачите. всеки си има глава на раменете

Утре ще измислят нова простотия, която вече на вас ще ви стъпят на "правата" и тогава ще видим. Затова казах, ходете си със семействата по кръчмите и си гледайте киселите физиономии, ние ще си правим кефа където няма да ни пречите.

До сега колко новини прочете за умрели от цигари тук? Повечето умират от наздравици, малоумие и злоба.

Като ти пречат толкова пушачите : Вариант1 - Сложи си противогаз вариант 2 - Стой си в къщи. Не може шепа негодяй да налагат мнението си. Ами като искат да не се пуши да си стоят в тяхната градинка. Аз не искам някой абдал да ми казва какво да правя и как да си живея живота.

Един приятел си прави магазинчето частно заведение. Парти клуб. Цяло лято ще купонясваме там, че и зимата. Сами ще си носим напитките, сами ще си пускаме музика, сами ще чистим. В другите заведения нека стоят киселите непушачи с милите си дечица, които и без това ходят от маса на маса и досаждат на хората, а пияните им родители не им обръщат внимание. Едно веднъж ми взе пържолата от чинията, а майката се хилеше. Впрочем майката беше и с цигара.

ти като лъжеш, накъде гледаш?

ТОЗИ КОЛКО ПЪТИ НЕ ПОЗНА ЗА КРАЯ НА КРИЗАТА, ЧЕ ИСКА ДА СЕ ХВАЩА НА БАС? ДА СЕ ХВАНЕ ЗА НЕЩО ДРУГО И ДА МЛЪКНЕ!

Цигари,цигари и пак цигари.Забранете и алкохола който е още по вреден и на всичкото отгоре стават толкова много убийства ,побоища, катастрофи и какво ли още не след неговата употреба.Нали сте много загрижени за здравето на хората.

Съгласна съм с теб.Алкохола много повече вреди на нас и децата ни от цигарите! Много деца са с увредена психика точно заради него.Не съм съгласна с пълната забрана за пушене.Сега е добре така, защото спокойно мога да вляза в заведение с две зали, като аз влизам в тази за пушачи, а детето ми в тази за непушачи.И МЕЖДУ ДРУГОТО ГО ВОДЯ В ЗАВЕДЕНИЯ С ДВЕ ЗАЛИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДЕТСКИ КЪТ И СТЪКЛЕНА ПРЕГРАДА ИЛИ ТЕЛЕВИЗОР И ХЕМ ТО ИГРАЕ, ХЕМ МОГА СПОКОЙНО ДА СИ ИЗПИЯ КАФЕТО И ДА СЕ ВИДЯ С НЯКОГО, КАТО ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА ГО НАБЛЮДАВАМ.НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА Е ПОСТЪПКА НА ЛОША МАЙКА, КОЯТО НЕ Я Е ГРИЖА ЗА ДЕТЕТО И, ЗАТОВА ДРАГИ НЕПУШАЧИ СТИГА СЕ ПЪНАХТЕ ТОЛКОВА И НИЕ ПУШАЧИТЕ МИСЛИМ ЗА ДЕЦАТА СИ! ВИЕ СТЕ НАЙ ЛОШОТО И МРЪНКАЩО ПЛЕМЕ, КОЕТО ОСВЕН САМО ДА МЪРМОРИ И ДА СЕ ЦУПИ ДРУГО НЕ ПРАВИ!!!Я ГЛЕДАЙТЕ ПО ВЕДРО НА ЖИВОТА, ЧЕ И БЕЗ ТОВА БЪРЗА СВЪРШВА, НО НЕ ЗАРАДИ ЦИГАРИТЕ.

След толкова грижи защо БЪЛГАРИТЕ стават все по малко щастливи и все по бедни?

Досега Дянков да е изгубил поне 10000000 баса. Каквото и да направи, все в грешната посока. Дали от некадърност или по план - не е ясно !

Току що бях в Турция -Истанбул. Имат просто правило - под покрив не се пуши. Не като тия глупости у нас ама тук може, тук не може да пушиш. Направили са го просто и ясно, и най важното е, че се спазва. И заведенията са пълни с хора.

турците са по-дисциплинирани и по-големи европеици от нас, затова е така!

Даже имат икономически растеж!

...и какво излиза от твоята аритметика? Че четирима непушачи, сядат в оделението за пушачи, защото петият е пушач?!....смяаааах!!! А защо не седнат четиримата непушачи /точно за каре/ и не оставят пушача в изолация, хм?!

Най-неприятната миризма е да усещам дъха на пушач, самите те не могат да усетят мириса на атски неприятно ,гадно като чесън на мръсен циганин,който не се е къпал цяла зима.

леко с циганите, расист мръсен :) те не са бели, хетеросексуални българи като пушачите.

Миро, като ти гледам правописа, май ще да си "завършил" основно в някое циганско училище... явно от там си прихванал и толерантността... и кой те кара да се навираш при пушачи, че да им коментираш после дъха... Но съм сигурна, че изобщо не ти стиска да си споделиш мнението пред тях... Такива неграмотни гъзолизци с лопата да ги ринеш...

Не стига, че ви гълтаме пушеците, които за разлика от алкохола летят на всякъде, ами се наливат излишни пари след това да се лекувате. Трима колеги пушещи здраво изпратих за три години. Повече не ми се говори защото е безсмислено, както безсмислено да се спори с любителите на помиярите.

Дай боже повече такива като теб по-скоро да изпратим в отвъдното заедно със злобата, която имате в душатите си!

за трети път, щото мъдераторите ме трият: и двете групи ги дискриминират, с една 'малка' разлика: гейовете (онези които се чукат със своя пол) са обект на позитивна дискриминация - дават им се допълнителни и ексклузивни привилегии. пушачите даже нямат право на място за социалнзаи срещи под покрив - дори маркиран с унизителни знаци 'тук се пуши' (сякаш не си личи).

Благодаря,на Дянков,Цветанов и партията,за грижите които полагат за нашето здраве и щастие!!! И да ги постигне същото щастие!Благодаряяя!

Крайно време е Бг да стане европейска държава, а не ориенталска. В Англия пушенето е забранено, но това не пречи всички заведения в Лондон да са претъпкани от хора. Абсолютно прав е Дянков.

А ДА ЗАБЕЛЯЗА ДРУГА РАЗЛИКА МЕЖДУ ЛОНДОН И СОФИЯ,ВИДИН, ЛОМ,СИЛИСТРА И ДР. ?

Хващам се на бас, че на това недоносено говедо някой скоро ще му свали очилата с ритник! Не казвам че ще съм аз, но ако ми падне възможност...

Абе миризливи пушачи ,аз като спрях цигарите да не би да спрях да ходя по заведения. Мрънкате ,като ученички.По- добре ,че няма да ни миришите.

Ресторантьорите не приценяват, че губят клиенти и от непушачите. Например, кой проучи колко от непушачите не влизат в заведения където се пуши. Отвратително е да влизаш в такива заведения. Мръсотия и мирише на смрад. Стени, тавани и пердета са напуени с отрова. Ремонт трябва да правиш два пъти в годината за да е уютно в заведението ти. Сигурно щсе увеличи и производителността на труда в държавинте и общински ведомства. Пушача, който до сега е работил и е пушил на работното си място, сега трябва да излиза за да пуши навън и то ако е възможно. Специалните помещения за пушачи в обществените сгради трябва да се затворят. Тогава ще е възможно да се пуши само в регламентирана почивка, а не когато им дойде на ум по всяко време на работния ден. Как един работодател в общественна сграда не си контролира подчинените, та те пушат повече от колкото да работят. Би следвало да получават и по-малки заплати от непушачите.

Абсолютно съм съгласен.Аз съм един от тези, които не влизат в кафенета и ресторанти заради цигарения дим.Отвратително е да дишаш отровите на другите и после да смърди и бельото ти на цигари.Ако в заведенията не се пуши, много хора, които до сега не са стъпвали там заради смрадта, ще могат да ги посещават с удоволствие.И не смятам, че оборотите им ще спаднат, напротив, мисля, че дори ще се вдигнат.

Иде реч за кафенета и локали, там храна не се сервира и децата ти нямат работа в такива заведения. Ако си извадиш главатав от задника, ще видиш, че в Европа хората са го измислили. Хранят се в ресторанти и после, или преди това са в локали и кафенета на лаф, питие и цигара. Тук всички заведения са пенке/и/лер? и затова се спори безсмислено. И стига злоупотребявали с децата...ми дай да си водим децата на бар и в публичен дом, а?!

Няма нужда да си водим децата в публични домово, то предаванията по телевизията са все едно публичен дом. Хайде вече няма "Пълна лудница" но в "Шоуто на Слави" е почти същото. "Простотия до шия"

И къде точно видя да пушат в кафенета и локали във Франция? Там има забрана за пушене на обществени места от 01.01.2008

Проста аритметика-заведения за пушачи и непушачи. На кой където му е кеф там ще ходи. Така никой на никого няма да пречи. Никой на никого няма да нарушава правата...

Айде, вън всичките пушачи. Сега се ограничавам да ходя по заведения основно заради вас. С кеф ще си оставям парите на чисто място, без тютюнев дим.

Когато оставяш парите си на чисто място, пази се да не се освиниш. Няма по- грозна гледка от преяла и препила платежоспособна непушачка- сингъл.

Преяждането и препиването е присъщо на тези, които не успяват да се справят с другите пороци - като тютюнопушенето, например.

Като влезе пълната забрана за пушене просто ще спра ходенето по кафета, а така ще направят и още много други хора. Влезте в произволно заведение и вижте, колко са пушачите и непушачите, ще си направите елементарна сметка дали няма да има загуби и фалирали заведения. Не случайно собствениците на заведения са против пълна забрана - съсипват им бизнеса.

Като забранят пушенето, аз пук по-често ще ходя на заведения. Това ще направят и много непушачи и хора, които имат малки деца и не могат да излизат без тях. Ето как ще оцелеят заведенията.

ти и сега можеш - има МНОГО заведения, в които не се пуши. ходи си там и не пречи на другите да си живеят живота. те не пушат в заведенията за непушачи!

Дреме ми да дедовия, какво ще правиш ти и кресливите ти отрочета. И без това ми е писнало от кресливи, посрани сополанковци без елементарно възпитание. Ще си спестя и разправията да нагърмя шамарите на някой псевдо родител.

Когато във всички заведения е забранено пушенето, ти в кое ще идеш да си пиеш кафето. Ще ми кажеш, че няма да ходиш повече ли? Айде молим ти се. Още малко и швепс.

когато забранят на обратните... пардон. на пушачите. да се лиж.. пардон, да пушат! дори в гей бар.. пардон, в кръчмата за пушачи. чакай, че нещо се объркАх.

Ами - ще оцелеят като например компенсират с цените си - няма да работят вече на 300-500% надценка и ще си вдигнат посещаемостта. Ама българина нали си е българин... Пари му дай - всичко може да си купи, но не и манталитет!

Я КОЛКО ХУБАВО БИЛО В БЪЛГАРИЯ, А МЛАДИТЕ ЗАЩО БЯГАТ?

тъп и измислен пример, имам други наблюдения: вземат си по едно чайче, билково, и кесят на безплатно вифи 3 часа и четат за здравословното изплакване на устата минерална вода. аз и аверите мятаме по 4 бири на час, половината пушат. и въобще, кой си ти, че да определяш какво да е заведението - не ходи там и готово!

Наблюденията ти се свеждат до теб самия и още 5 души около теб. Щото мирогледа ти е толкоз. И не виждаш по-далече от носа си - то и в тази димилка няма как да е иначе. Пресен пример - Турция. И там въведоха пълна забрана. И какъв е резултата? Ако искаш провери.

Пуша по кутия цигари на ден пия почти всеки ден . Но от две години не съм помирисвал кръчма просто не мога да си го позволя . Ако спра цигарите и алкохола след два месеца ще съм диспансерилиазиран в психично заведение . Нямам проблеми със подобни глупости всяко чудо за три дни

Тоя човек не знае какво говори ! Що не пообиколи Столипиново да види колко много цигари се продават - местно производство ! Може да иде и на Руският пазар ?

и как ще доказват, че не са червенокоси :))))

Много умно измислено, но от рус човек. Това трябва да се обобщи като "заведения с консумация и без консумация". В едни други цивилизовани държави тази стъпка е направена отдавна, като има изключения само за нощни клубове, където е разрешено тютюнопушенето след 22-23ч.

Ще падне оборотът и то яко. Аз не съм виждала семейства с дечица да вечерят по ресторанти. Има си вечерен час, ако не сте забравили. На кръчма се ходи по-късно по някакъв повод. И ако компанията ще се раздели на две - половината вътре, половината пушат навън, скоро ще престанат да ходят където и да е. Ще се започнат частни партита, ще се отворят частни клубове. В момента има достатъчно заведения за непушачи и пълната забрана е излишна.

И кое семейство с деца е лудо да си закара децата в тези лисичарници. А вечерния час важи за деца без родителите си. А в момента почти няма заведения само за непушачи, ако не броим сладкарниците и заведенията за бързо хранене. И въобще, вземи се образовай малко, че ролята на мат'реал определено не подхожда на никой.

ми кое семейство е лудо да ги закара в гей бардак?

Подкрепям решението на правителството. Но както винаги в стил ГЕРБ, правеха и недоправиха. Трябваше забраната да влезе още при първата частична забрана. Какво се полуъчи сега в гербовски малоумен стил: Накараха бизнеса да вложи пари преди време за да раздели помещения за пушачи и за непушачи и сега им казват, изхвърлете ги тези пари на вятъра, щото всички вече ще са за непушачи. Неграмотно герберско племе. Добре, че някои неща които ги правят ги взиамт наготово от Европа та да им се получат.

Ти в заведение влизал ли си???? То па едни инвестиции... леле леле.

е това беше глупост.. и само показва капацитета на войнстващите пуритани-непушачи.

драги ми смехурко, вентилацията не е като позлатата в чалгатерията - не е на показ, и ламатьорите няма как да разберат колко пари са дадени.