НС ще подкрепи пълна забрана на бурките у нас

Почти всички партии в НС подкрепят забраната на бурките у нас. Проектозаконът на ПФ бе одобрен с пълно единодушие в парламентарната регионална комисия.

Обратно в новината

Коментари - НС ще подкрепи пълна забрана на бурките у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забраната не е май демократично нещо. Просто трябваше да задължат тия с бурките да са с мини бурки - две педи над коляното и задължително с бикини. Тогава наистина никоя няма да се вестне на улицата така... С изключение на тия от околовръстното :)

Трябва да се разреши законово граждански арест на нарушителите на забраната.

с бурките да си препашат белите гъзлета младите мюслюманки, щот лицата си пазят ама гащичките си ги свалят и ....

Да стане ФАКТ... После ще говорим... Ха да видим дали им стиска наистина да направят нещо за тая БЪЛГАРИЯ...???

В Пазарджик няма турци. Имаше една малка махаличка /в центъра на града/, все пак се е казвал Татар Пазарджик. Това бяха много богати, възпитани и кротки хора. Повечето от тях отгледаха и изучиха децата си над средно ниво, които станаха лекари, инженери, медицински сестри и т.н. Голяма част от тях се изселиха в Турция още преди смяната на имената при техни роднини. Това се случа по чисто икономически причини. Тези, които познавам са доста добре и как би могло да бъде друго. Идват ти обучени, образовани специалисти напълно наготово и безплатно. Други тихо и кротко се смесиха с останалите жители и продължават да живеят с нас в пълно разбирателство. Та да си дойдем на думата. Тези на снимката са циганки. Същите циганки се нареждат на магистралата и практикуват най-старата професия, а като тръгнат по учрежденията и улицата се забраждат, вероятно да не ги разпознае някой и се говори, че получават по 500 /петстотин/ лева месечно. Та така. Циганинат не се оправя с нищо друго, освен с бой.

Кой забраниха БУРКИТЕ и спряха орките по нашата гранца - ГЕРБ, РБ, ПФ - запомнете тези партии, които спират ислямизацията в БГ!!!! Кои не си мръднаха пръста по времето на Орешарски - АТАКА, БСП и ДПС - запомнете и тези турско-руски предатели - историята помни, а това СА ФАКТИ!!!!!!!!!!!

..не присъстваха ДПС и Атака... интересно единомислие.

Там да се забурчват, ако ще пердета и чували да си навличат. Тук е Европа (все още) и с това ще се съобразяват, че.... мамата!!

Под тая атака срущу бурките подозирам активно мероприятие на турското разузнаване с ръцете на ВМРО и ПФ ----резултат -реклама на бурките и масовото им носене от омраза към------и още по вече---защото няма кой да контролира и наказва--ако са 4-5 -бурки -да---но като излязат организлано 500---ще видим дали ще стане --активно мероприятие на чужди сили с български ръце отвсякъде

Ходят навсякъде високомерно с фереджета до земята и забрадки с бонета. Не приличат на бежанци, а на хора с положение и пари.

abasador

живея в град, в който жителите от тутски произход са 98 659, говоря за официално регистрираните! Неофициално се обаче се приема, че те са не по-малко от 150 хиляди. За повече от четвърт век време, през което съм работил в почти всички квартали на града, не съм видял една жена с бурка или нещо подобно. Не говоря, за квартала, който всички наричаме "турския" там няма и помен от подобни облекла! Защо ли е така? Лек ден.

abasador

P.S. ... турски произход ..., извинявам се.

И кво,измихме си ръцете със забраната на бурките,ама за спазването им ще имат грижата пенсионерите от охраната по училищата ?Те ли ще събличат кадъните?Колкото въведохте задължителните униформи по времето по времето на Даниел Вълчев,толкоз ще и пенсионерите ще им свалят чаршавите! Набутахте хиляди родители с по 140 лв комплект,сума ти ваши шивашки фирми се набълбукаха от държавната поръчка и никой не може тийнеджърите да ги носят ,имали права на избор!

Може ,може! Да им спрат помощите и детските на пингвините ,сами ще търчат да свалят бурките още по-демонстративно отколкото сега ги носят.

мелиха , ха,ха , кажи ни само , колко ти плащат за рекламата на бурките !?? хайде , бъди честна поне веднъж в жалкия си живот !!

Що, бе, може да си е естествено тъпа.

Майка ви мръ*на забулена....това е България, нито е Сирия, нито е Афганистан, нито е Мангалия....айде със здраве!

И само смейте да оспорвате, защото има едно желязно правило, когато си в чужда държава се съобразяваш с тамушните правила, така, че направете и вие!!! Да, не ви харесвам религията, но не съм дошъл да ви нарушавам правилата!

имаха спешно заседание при #Koй и не можаха да дойдат. #Койчо, #който приклещи цацаратурата да измие на Лудия краката.

За бурките е ясно, но да забранят и прашките под тях.:)

То пък едно НС, то пък една забрана, то пък чак пълна и национална. Пак приказки, говорене, ПР, популизъм, стари муцуни, подхвърляне на топки. Времето си тече, сапунката, службицата, заплатката и почерпките - също. А привиденията ще си го накривят под чаршафите, щото им е ясно, че това са приказки, нито има механизъм за санкции, нито ще се налагат. Просто подхвърляне на плява за аудиторията, а някои маймуни явно се ловят и на трици.

Манипулативен коментар!!! Веднъж, когато се вземе навременно решение, отново целите релативизация, изместване на темата и на центъра.

СамърОф69

Пълни глупости - ето за това говоря, но масата не чете и не се опитва да разбира, но бърза да пише същите общи приказки, кухи фрази и дървени философии. Тук не става въпрос доколко е необходима забрана, а такава наистина е необходима, а иде реч доколко е капацитетът на НС да приеме нещо работещо, дори да приеме нещо изобщо, отделен пък въпрос е да се приложи наистина. Така че само времето ще покаже кой е прав, а не броя удивителни.

Какви глоби, кой ще ги даде и на кого. Та нали им плащат за да ходят като прилепи. Това са страшно мизерни и неграмотни хора, срещу някаква сума се покриват като че ли виждаш смъртта. Никакви глоби, ще се намери кой да им ги плати еветуално, ако продължават направо съд и в пандиза. Къде мислят че живеят тези, в забутаните кътчета на Турция или някоя арабска държава. Тук е България и такива одежди не се новят. Изпуска работите май Борисов, нещо не работи с този хъс, както в началото. Лоша работа за всички, не виждам кой друг ще озапти тази свободия която се шири у нас.

В България забраняват бурките. В Швейцария забраняват строежа на минарета В Русия Путя открива огромни джамии.

даа , путин ви чака всички там !

Джамията е една. Но затова пък не допускат масово преселение на мюсюлмани като в ЕС. Виж собствения си гьол, после се опитвай да правиш нацистка пропаганда.

ти в кой гьол си бе предателю????

браво . браво . да забранят и късите поли , че много развращават младите и старите . Ако може и очилата и най-вече чорапите , че много миришат краката .

А мойте права каде са??? И аз живея в Балгария и имам права! Не искам мажете тука да ми оглеждат тялуто! Искам да сам покрита циалата - това е мое право!

Мила, разбира те, явно си доста грозна и те притеснява, че хората ще те гледат и ще извръщат очи от теб, но трябва да се съобразяваш с правилата. И аз като човек, който иска да отстоява правата си бих желала да не гледам изроди като теб разхождащи се по улицата, но правилата в БГ са такива. Има доста арабски страни в които спокойно можеш да си ходиш с бурка, там също хората са грозни и се забулват.

Я ни кажи какви са ти правата, според коранчето. Никакви, ти не си и човек даже, според твоята регилийка. Дошло тук в цивилизацията (дори и в България цивилизацията е на светлинни години напред от там от където си се пръкнала и ти и религията ти), дали му права и то понеже е просто взело да вика до небесата и да надава вой, че иска да се превърне в роб. Жалка история си ти, жено, много жалка.

Подкрепям те скъпа искам да бъда под бурката ти ще те направя щастлива за достатъчно време

Това на снимката нинджи ли са или престъпници преди обир на банка??? Тези при престъпление не можеш да ги разпознаеш,да не говорим,че всичко може да носят под чаршафите си!!!Циганки мръсни,продават се за 20 лв и са готови на всичко... От тая циганска измет страда половината свят!!!!Не стига,че постоянно мародерстват ,ами и са се облекли,като нинджи та да не може по никакъв начин да ги разпознаеш и лъжат,че били вярващи!Като ги попиташ обаче в кого вярват,те казват в Аллах,но,като ги попиташ ,кой е Аллах и те са до тук,вдигат рамене и се пулят под бурките - Кой тоз Аллах...?!?!?

Тези цигани първо бяха протестанти, после евангелисти, сега носят бурки. Следващото не знам какво ще е, който пръв даде пари. Интересуват ги само парите, за да не умрат от глад и да отгледат децата си. И не може много да се осъжда човек, поставен на границата на оцеляването.

Протестанти и евангелисти е едно и също.

Това е вярно, по този сценарии сега всички цигани в Молдова стават евангелисти, масово крадът и не плащат ток и газ. Гледайте в Тубата клипа как ги "толерира" молдовската полиция. След 10-15 години ще сложат бурките. Интересно чия разработка е тази стратегия, доста успешна е.

БРАВО!!!

Искам да нося бурка! Аз имам права!

Няма проблеми, мила. Иди в Саудитска Арабия, Афганистан, Иран или подобни и носи бурка. Даже ще ти се зарадват, там търсят будали.

Да бе, ще иде друг път! Точно там жената няма никакви права! Даже чувала на главата не е право, а е задължение.

И аз искам да те изритам от БГ! И аз имам права да не търпя изроди в държавата си!

Коя държава, бе? Държавата ти е разграден двор с корумпирани управници.

тя има само задължения! Убаво прочети едиствената книжка дето се говори само за него!

Къде ги имаш тия права, в България, хайде сега тури си бурката и отиди в някоя ислямска държава, да ти видим там правата. Ще те изнасилват всеки ден близки, роднини и приятели на мъжа ти, ще те пребиват, ще те превърнат в робиня и тогава ще ти видим правата. Жалка утрепка.

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) тролче мило, днес си в добро настроение. радвам се за теб!

Много добре, тъкмо и във Факултето почнаха да носят бурки. Важното е да не забраняват закриването на лицето защото зимата става много студено и доста хора си слагат шалове над носа.

Казано си е ясно - забрана на БУРКИТЕ.

ПИНВИНИТЕ ДА СИ ХОДЯТ В АЛЯСКА :))

В Аляска няма пингвини

БРАВО !!!

%100 за

Май нещо вече сте закъснели....Според мен, ще се увеличават и нищо няма да може да се направи. Трябваше още когато бяха в един град, а сега се разпростряха навсякъде.

Е и какво? Да се примирим ли, предлагаш. По-добре късно, отколкото никога.

Защо Атака не е взела участие в заседанието на тази комисия? Нали Сидеров е патриот.Къде се подмотава,а не е в комисията??Има ли още заблудени,които да му вярват.Изобщо не е против Турция,против ДПС.Сидеров е платена руска подлога с единствена задача да плюе американците. Къде беше този "националист" при отбелязване годишнитата на Априлското въстание???.

В Саудитска Арабия е забранено да носиш кръстче на врата! Ще ми говорят за толерантността в Европа.

а Саудитска Арабия са най-големия съюзник на Великите Демократични Демократизатори на Света - Щатите там и гейове бесят и ръце режат и даже кулите 911 свалиха но Краварите се правят на искрено несведущи - защо ли? защото Америка е корена на почти всички злини днес и стои зад почти всички изродщини, геноцид и грабеж по целия свят изградиха цивилизация на цинизма и алчността и докато не паднат няма да има мир по света

Страх ги е да не станат християни ли? И какво правят с толкова много туристи с кръстчета, които канят?

Така само бихме подхранили недоволството на мюсюлманите и ще им дадем повод да се жалват, че ги подтискаме. И познайте, дали няма да се увеличи броят на желаещите да ги носят след забраната? Ако в някои мюсюлмански страни има мракобесие и фанатизъм, трябва ли ние да се опитваме да ги настигнем? Да бъдем също подтисници, но с обратен знак? Аз не мисля, че може с насилие да се променят религиозните убеждения на искрено вярващите, а само ще ги радикализираме. Вероятно това е целта - разпалваме на взаимна омраза и избухване на война. Нали има план за намаляване на населението с 80%, как да стане иначе.

Ти сериозно ли? Я отиди в някоя арабска страна с къса пола и огромно деколте да видиш толерантност. Дори висши особи се съобразяват с арабския свят, докато в цивилизования свят никой няма да задължи висшата особа, когато е на посещение да свали покривалото на главата си, ако така повелява религията й. Та толерантност има много. В арабския свят има места, където с къса пола не може да ходиш и в двора си, а ние тук забраняваме само в институциите.

Лошото е, че това мракобесие е плъзнало и из Европа като едно друго преди има-няма 100 години. И продължава да се разпространява. И да, може да му се противостои чрез добро образование на тези, които го следват.

Г-н "немракобесния", не мога да разбера мазохизма на хора, които подхранват у други хора илюзията, че имат основание да се сърдят за каквото и да било. Това, строго погледнато е такъв идиотизъм, че ... айде да не продължавам. Имат не само правата и възможностите, които и ние имаме, ами и отгоре, нямат никакво основание да искат повече. Ако някои крайни ислямисти не са доволни, че тук няма шериат и не могат да колят когото и когато си поискат, защото не отговаря на мракобесните им идеи, то да отиват в Саудидска Арабия. Границите са отворени, ония имат пари и работа - да отиват, какво се натискат тука? И накрая, но не като маловажно: обитаващите НАШАТА земя мюсюлмани исторически НИКОГА не са носили бурки. Тая простотия не е част от техните обичаи и вярвания. Точка.

към незнайковците. След като умира Мохамед в рамките на 25 -30 години след смърта му се появяват над 20 мюсолмански секти, всяка чете по различен начин религията им. Организацията на мюсулманската община е проста има 2 ръководителя. Единия движи човешките работи, а другия религиозните. Всеки може да чете корана както си иска! Та тва с бурките и др. работи си е направо крайна форма на полова дискриминация например.

Бурката не е религиозна или национална дреха.Тя е символ на изостаналост там някъде,където някои хигиенни навици ги няма,а жената е като някаква подвижна вещ на мъжа.

Крайно време беше!!!

Ами Зорка?

Казаха ти, че Мики маус спокойно може да се разхожда по улиците :))) Така че спокойно си яхвай коня, слагай костюма и отивай да забавляваш туристите на Слънчев бряг. Децата много ще ти се зарадват. Някои туристки също.

Не трябваше изобщо да се допускат бурките в БГ. Това стана от 1 година насам, преди това бурки нямаше. Все си мисля, че това е някаква подготовка за ислямизация на Европа, и ако е така става направо страшно. Живяла съм в Алжир преди да го ислямизират толкова, дори там бурки носеха /поне в града в който живеех/ едва 50% от жените. А имаше и случаи в които съвременни жени си слагаха бурки, когато искаха да кръшнат и така се прикриваха.

Много гледаш ТВ и за това мислиш че са от 1 година тук. Бурки в България има съвсем показателно и целево от както влезнахме в ЕС. Особенно след 2007г. По работа съм ходил из пазарджишките села и масово в този период 2007 -2008г. изникнаха жени с бурки, момиченца които току що им бе дошъл менструалния цикъл да ги забраждат. Това няма как да стане ако спокойно не се разхождат разни чуждоземни мюсулмански сектанти. А през 2010 имах случай да попадна на един "учител" който се разхождаше в селото все едно е негов господар! Водеше си ученик-слуга. Според мен детето не бе наред с менталното си развитие. Та сетили се кога когато дявола е пуснат да прави бели!

Възможно е да е от повече време. Не съм ходила в провинцията и не съм виждала. Поне в София започнах да ги виждам от 1 година, а и по ТВ наистина. Но това е още по страшно тогава и не е трябвало да се допуска изобщо. Лошото е, че когато допуснеш нещо лошо да влезе в дома ти после е много трудно да го изгониш!

Как ша потръгне козметичния бизнес. С един кур--шум - два заека.......

Да ама ще паднат разходите на здравната каса, по-малко рахити и други заболявания на костите, по-малко екземи, алергии, гъбни и бактериални инфекции, краста и др.

Бурките са един от пътищата за обезчовечаване, с които се цели да се скрие красотата на човекът от света създадена от Творецът, който създава красота, хармония и разнооразие в природата. Който работи срещу това е служител на сатана, защото падналият горделив нарцис мрази човекът във всичките му аспекти.

Дано! Евала!

Ей , нещо правилно и разумно решение да вземе нашето Народно събрания. Хайде по-бързо да гласуват против бурките -таза ислямска идиотия ?!!

Най-накрая нашите деутати да предложат нещо хубаво.Дано да приемат закона по-бързо.

Пингвините като искат бурки да палят килимчетата и към Сирия, Иран, Ирак и Саудитска Арабия! Ама там няма да могат да се друсат, алкохола е забранен и ако пипне някоя жена ще го убият с камъни. Мюслитата се сещат за вярата си само, когато им е угодно или като видят, че ще ядат дебелия!

марадълъ ли си, че не мога да ти запомня наименованията - що цъкаш минуси бре?

Правилно решение. Не сме арабска държава, където тези облекла са нещо обичайно.

защо е избягал от гласуването?

А за супергерои позволено ли е ?

Ей самозванец! АСАМ ИСТИНСКИА БАТМАН!

В едно изречение от 3 думи-3 грешки-срамота !!!

Сега ли се сетихте да направите национална забрана за бурките? Стояхте ослушвахте се, беше ви страх, чакахте някой да ви нареди, та най-сетне се реши това тъпо НС да гласува...

По-добре късно, отколкото "вече е късно".

Голяма тафталогия си направил. Израза е "по-добре късно то колкото никога". А най-правилно в случая е "След дъжд качулка"! Просто вече е късно дявола е пуснат.

Нагледахме се на противогази.