Забраниха пушенето на закрито, по стадиони и детски площадки

Парламентът въведе пълна забрана за пушене от 1 юни на закрити обществени места, сред които и работните, както и на открити места като стадиони и детски площадки. "Забраната, а не тютюнопушенето е вредно. Щом забраняваме тютюна, да забраним и патладжана, и в него има никотин", възмути се Любен Корнезов от БСП.

Обратно в новината

Коментари - Забраниха пушенето на закрито, по стадиони и детски площадки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми почвайте! Айде оправи си обръщението, селчо!

Трябва да се забрани пушенето на обществени места! И не защото е вредно за пушачите, те пак ще си пушат, а защото е вредно за околните. Няма по-нетолерантно и егоистично създание от пушача! Виждали ли сте млада майка, която носи в кошница двумесечно бебе и го оставя до себе си в замъглено от дим заведение часове наред? Семейства, които празнуват в заведения с децата си до никое време? Здрави мъжаги, които непрекъснато палят цигари в купе с бременна жена? Много са възмутените наоколо, но никой не се намесва. Ако хората сами не могат да се контролират и да въведат ред, трябва да го направи законът!

Пушачите са като наркоманите и като такива трябва да се третират! Те винаги ще искат да пушат на каквато и да е цена и никого няма да пожалят, за да постигнат своето! Дано да има кой да следи за спазването на закона!

Към пушачите: Щом толкова е хубаво да пушиш - икономиката се развива, не боледуваш от Алцхаймер, демокрацията цъфти, развива ти акъла и др. куп чудесни неща, вие другари пушачи захранвате ли си бебетата с цигари? Като поотраснат за десерт една махорка, нали?

Съжалявам пич, но мисленето ти е изкривено! Привидно здравия ти разум се оказа спукан балон! Типично за пушачите! Все едно да убеждавашнаркоман да се откаже от наркотика си! Както казват някои - кауза пердута! Айде със здраве!

Тъпите коментари на пушачите ме провокират да им пиша тъпи и заядливи отговори! Ясно! Ще ми го забраниш ли? Много рядко някой пушач се е съобразявал с мен, че и на мой рожден ден са ме разболявали с тяхното пушене. Защо да ги жаля? И искрено се радвам на закона! Сами са си виновни - ако бяха се съобразявали с другите, нямаше да се стигне дотук, нали? Каквото повикало, такова се обадило! Айде със здраве!

Винаги съм бил привърженик на конструктивния диалог и спора с подготвени събеседници! За жалост с пушачи по темата с ограничаване на пушенето това е невъзможно!

Коментарите на непушачите са написани неграмотно и с известна доза озлобление.

Абе, хора, никой ли не вижда абсурдността на създалата се ситуация? Като начало приемат наредба, според която в заведенията трябва да има обособени места за пушачи. Това налага монтирането на климатици, които въобще не са без пари. След това ни задължават всички, занимаващи се с някаква дейност, да си закупим ЕКАФП с връзка с НАП. И те не са евтини. И чак след това приемат новия закон, според който се забранява пушенето в заведенията и в офисите. Та питам: цялата тази гимнастика не ви ли намирисва? Не мога да разбера, нашите фирми частни ли са, или са държавни? Защото поне на мен до момента тази държава не ми е платила нито данъците, нито наемите, нито заплатите на моите работници. Не ми е поела и разходите. По закон те са мое задължение.

дираджийските цензури са големи скапаняци! Що махате коментари, в които няма нито псувни, нито политически зловредности?! Гобеми сте нещастници - да си гознаете. А сигурно и смръдливци.

Хаха! Наистина сега им се такова таковата на сервитьорите! Що народ ще се измъква уж да пуши и ще остави сметката неплатена:) И без хващам, че ще преобладават непушачи.

Работя в нощен бар където клиентите са 99% пушачи.Аз съм непушач.Има много здрава аспирация и дим се усеща много малко.Заведението е под земята и за да излезеш навън да пушиш трябва да минеш доста път и в това време не се знае какво и как ще се случи с масата ти,или сигурно ще трябва да си плащаш сметката всеки път когато излизаш да пушиш.Не съм пушач и не харесвам пушачите,но не харесвам и начина по който се налагат насила дупедавски закони.Можеха да завишат критериите за климатичната инсталация и аспирациата например и да си оставят пушенето след 10часа в нощните барове.По това време няма деца/например/.Дано не съм лош пророк,но твърдението на минустъра Дянков,че няма да се отрази на бизнеса е меко казано гнусна излагация.Той колко стаж има като барман???

Какво се дърляте, бре!? Спрете да пушите, като мен, а непушачите да си седят в обособените за тях места. Ееее, няма никога да сте на едно мнение, не разбрахте ли? На едните им било нарушено правото да пушат, където им е кеф, а на другите е нарушено да дишат чист въздух и с основание недоволстват. Аз съм бивш пушач, но сутрин, като се качи в рейса някое момиче, което е пушило на спирката, направо не се диша от смрад около него и мен ме дразни. Спрете ги най-сетне тези цигари и няма да ви пречи закона!

Ами ,то се вижда че толерантност няма.Но да разгледаме хипотетична ситуация.Една компания 10 човека отива на спирка,вадят си по биричка и палят по цигарка,разхождат се наоколо с жизнерадостно вдъхновение.И така всеки ден.Кой закон нарушават?Никой ,нали?

Marica не трябва да се чете Марица, ами марика - на испански означава гей, хомосексуалист.

Другари непушачи! Хайде престанете да нарушавате добрия тон във форума! Може да съм пушач, но това не означава автоматично че съм и простак! Иначе по кой начин искате да се държим толерантно с вас? Все-повече ми заприличвате на онези червени бабички, дето думкаха с тенджери и капаци преди години! Задавяте се от бяс, и това ви личи! И спрете с тези лични нападки! Това не ви прави нито по-умни, нито по-начетени! Дръжте се по-културно, а не като тълпа олигофрени!

Айде отиди да дръпнеш една цигара, че нещо си се изнервил :-D

Ако забележката ти е към мен: "каквото повикало, такова се обадило"...оФСата си яха новогласувания закон и пише в ПЪРВО лице МНОЖЕСТВЕНО. число...е как да съм кавалер към кухарницата, а кажи....

Тази забрана на пушенето направи това, което никой политик не успя - моето семейство ще участва в следващите избори. Ще дадем наказателен вот срещу управляващите от ГЕРБ, които се направиха на %по-големи католици и от папата". Толкова.

Marica, marica... Много си заблудена, мойто момиче! Кое ти дава основание да си мислиш, че плащам здравна осигуровка 16.80 лв. като теб? Всеки от нас, които се явяваме работодатели, плащаме по много повече. Ама какво да очакваме от заблудените представители на тоталитарните ГЕРБ-ави?

Уха каква вълна от добронамереност и европейска толерантност.Вече ще можете да се наслаждавате на неописуемо благоденствие.Апропо ,ти от безсмъртните ли си ?

Споко и непушачите ще пукнат. На кой когато му е писано.

Малко е това. Следващият популистки напън сигурно ще бъде да се забранят и фабрично поставените 12V запалки в колите.

Разбрах, че испанските депутати имат право на един безплатен (платен от държавата) портрет и могат да си изберат художника, който да го нарисува. Само като пример, един от портретите е струвал 100 000 евро. Ние нашите депутатчета няма ли да ги увековечим с портретчета?

Човек не се ражда пушач. Нито животните. С големи усилия ще научиш една маймуна да пуши. Първите цигари са МЪКА! Сега тези, които са се насилили да пропушат /от социални комплекси/ искат да не са сами. В тютюнева абстиненция доводите са безкрайни...

По твоята логика ,разликата между човека и маймуната е цигарата?Хайде марш на клона.Аристотел...

Сравнението ти е нелепо.

Много ми е интересно каква е истинската причина за забраната, у нас и в другите страни. Да не ми разправят, че много ги интересува дали ще пукнем от рак. Също така, забраняващите са последните които страдат от цигарената "смрад" в кафенетата, защото те въобще не влизат в заведенията за простосмъртни, още по-малко стоят по спирки, детски площадки и работни места. Не са и разходите за лекуване от болести причинени от тютюнопушене, защото такива болести няма! Каква е истинската причина? Не е ли да за да се направи по-желано нещо, което е забранено?

причината е, че накърнявате правото на непушачите да дишат въздух и им одимявате личното пространство! нахалници!

дрън, дрън, дрън,дрън

дрън ..дрън и от мен.Я измислете нещо друго

Прекален светец, чедо, и Богу не е драг;о)

"За Бога братя не купувайте патладжани"! Когато един изкуфял стар комунист няма аргументи той става за смях на Цял Един Народ.

много е изкукал наистина дъртия курнизов

Много мъдро изказване,значи всички страни официално произвеждат и изнасят дрога така ли?.И ти си зависим,къде от турски бози,къде от хазарт .Всеки е зависим

Писна ми депутатите ни да се правят на супер европейци . Приемат идиотски закони всеки ден. След като се водим по Европа аз предлагам : 1.На депутатите да им са дадат служебни велосипеди - така е в Дания / ако искат да ходят с кола на работа нека да използват личната си и да си плащат горивото от собственият джоб / 2.За всеки важен закон да се прави референдум - така е в Швайцария / а не да се приемат закони , които защитават интересите на определени хора и групи/ 3. Депутатите да си намалят заплатите с 30 % - Франция. Що се отнася до този закон аз мисля , че трябвя да се остави възможност за избор - да има заведени за пушачи и непушачи . Заведенията за пушачи да плащатнякаква такса . Аз имам едно малко кафе - ще спазвам закона и ще видим какво ще се случи и колко ще издържа - месец, два - и след това може и да затворя.

аха, такса викаш...и за какво да плащаш таксата? Обясни моля....за това, че ще имаш повече клиенти ли? Та нали при по-голям оборот и без това ще платиш повече данъци, а клиентите ти ще внесат повече акцизи....

Поздравления! Аз поддържам закона защото от тютюнопушене в кафенето ни се разболяха съпруга и сина които рабтотят там!

Лошо,а сега как ще се лекуват след като затворите кафето?

А с наргиле може ли?

Някой да ме "светне" за нещо което напоследък е било разрешено на Българските граждани със закон ?

Има неща разрешени и без закон. Имаш право да умираш когато си искаш, само трябва да си платиш ровенето за да не миришеш на другите. Имаш право да си бездомен, безработен и да просиш, ако не пречиш на тези, които се дразнят от това. какво повече искаш, малко свобода ли ти се вижда?

ама първо трябва да си платиш здравния ДАНЪК /дори при всички, изброени от теб "права"/, па тогава евентуално може да умиргаш. Тъпо е да се забранява пушенето навсякъде/не съм пушач/. Като се ограничават до 95% местата, на които НЕ Е забранено, то не е ли по-лесно да забранят изобщо производството на тютюневи изделия??? Ще стане даже още по-бързо.

Депутатите да забранят вноса и продажбата на тютюневи изделия!!!!!!ДА Се ОПЛАЧАТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ И ДА ИЗИСКВАТ СЪЗДАВАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКА ДИРЕКТИВА ЗА КРИМИНАЛИЗИРАНЕТО НА ПРОИЗВОДСТВОТО И ПРИДАЖБАТА НА ТЮТЮН ,ЗАЩОТО ВРЕДИ НА ЗДРАВЕТО НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ!ТОГАВА ЩЕ ВИ ПРИЗНАЯ ,ЧЕ МИСЛИТЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА!

Тони

Мислят за правата и здравето на тези, които са избрали да не пушат. Никой не се опитва да отнеме на пушачите правата да го правят. Толкова ли не разбрахте за какво е този закон? Много кухи хора има. Както нямаш право да наливаш насилствено алкохол в гърлото на някой, който седи на съседната ти маса, така и нямаш право да го опушваш. Компренде?

Неприятно е, когато в едно заведение всички димят като комини. Случвало се е самата аз да си зарязвам кафето и да излизам на чист въздух, защото вътре просто не се диша. В същото време има заведения с вентилация, в които дори всички на съседната маса да пушат, не ги усещаш. Така че зависи от заведението. Лично аз ще се подчиня на новия закон, като не ходя на заведения, ще си спестя този разход, ще пуша вкъщи и на открито, няма да преча на другите, но моля депутатите да разпоредят да се сложат знаци къде може и къде не може да се пуши. Защото всички ще станем жертви на свадливи и заядливи непушачи, които ще викат полиция, защото според тях навсякъде е забранено. Нека ясно се обозначат териториите, които са забранени за негри, индианци и пушачи.

Следващият закон да бъде "Забрана на храненето", защото всичко с което се храним е с повече вредности и от цигарите.

харесва ми тази забрана и я подкрепям ,макар ,че сам пушачка. такива валненя имаше и при забраната на пушенето вав влаковете , но барзо свикнахме и е за добро.сега децата и младите хора ще могат да изградят по-добри и здравословни навици,след като не са принудени да наблюдават безброините пушачи на всевазможни места. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Възмутително е в "демократично общество" правителството да ползва тоталитарни приоми.Толкова сте жалки с напъните си да ни убедите ,че го правите защото ви е грижа за здравето ни.Единствената истина е,че с глобите,ще напълните празна хазна/нали трябва да си раздадете пак бонуси/. Явно админа е непушач.

До всички пушачи: господа, хайде да се преброим, да се видим някъде (желателно е преди 1-ви) и да вземем да си учредим едно гражданско движение. Говоря си тук с юристконсулта на фирмата (той също е пушач), и се оказва, че не е толкова трудно. Или да си направим някакви клубове по интереси. Стига вече са ни манипулирали!

браво! давайте информация!

пребройте се, направете списък, че да ви вдигнем здравните осигуровки:)))кретени

Ще ми вдигнеш Янко...:))) Ама и него не мож вдигна, че е капризен и не си пада по озлобени дебелани....

Ура, най-после ни освободиха от терора на пушачите в заведенията

Пушачите трябва да вземат по малки заплати. този отвратителен човек корнезов , чии интереси защитава. нито визия, нито мислене, нито излъчване. пушачите вредят на обществото, повече от очевадно е.

Пушачите са по- голямата и по- интелигентната част от това общество. Виж коментарите. Освен това, всеки има право да разполага със себе си - т.е. личен избор дали да пуши или не.

Кой ви е заблудил така жестоко за интелигентността? А когато нарушавате моите човешки права, нямям ли право да ви се противопоставя!? Това също е конституционно право! Не искам като излезна от заведение дрехите ни да миришат една седмица на тютюн!

и блондинките също

-46 и от нас. Моето и семействата на съдружниците ми и работещите при нас, защото всички сме пушачи. А за съобщенийцето за шистовия газ-отначало се ескалира диалога по този закон (за цигарите), след 19 се пуска краткото съобщение за отмяна на мораториума, но хората вече са се изпоизкарали и никой не му обръща внимание. На прост език това се нарича моделиране на общественото мнение. Почти същото нещо се прави по време на избори. Явно ГЕРБ си мислят, че всички сме идиоти! Значи е дошло времето да им докажем обратното!

+1 ще докажем я!

Забраняваме пушенето на тютюневи цигари. Добре. А какво правим с наркотиците? Ганьо първо да почне да спазва елементарните правила за движение по пътищата, тогава да забраняват и пушенето. Аз съм пушач и ще попитам непушачите, които вият, как в заведение се омирисвали, вие всеки ден ли ходите на кръчма?

да, ходим, защото трябва да обядваме някъде в обедната почивка.

Не е въпроса от къде си как искаш да се чувстваш "другоселец", с други думи казано ако искаш да си пушиш, пуши си ако има контрол ще те глобят - закона си е закон, поне гледай да използваш пепелниците и кошчетата - това се нарича култура :). А по въпрса за шистовият газ - там става въпрос за пари и комисионни. И да се пеним и да не се пеним който даде повече на неговото ще е. Трябва да има общество което да се противопоставя на своевплията на управавляващите политици - Уви при действа "Македонският принцип" - трима човека са чета с войвода и предател.

Забрана, забрана като искат да направят превенция на тютюнопушенето да забранят производството на цигари и тютюн.Аз съм пушач, за мен не е проблем няма да ходя на заведения,тъй или иначе с тези заплати не ходим всеки ден на барове и кръчми. Защо вместо забрани няма поущрения- напремер непушачите да плащат по-малко данък ,да имат бонус към заплатата и т.н. То е ясно, че колкото повече забраняваш,толкова става по-сладко да нарушаваш.

Напълно подкряпям....и на мен ми звучат така. То направо е смешно :)))

Да а сега да гласуват и закона за къпането,който не се къпе глоба 500 лв.

Осрахте се с тези коментари и забрани. Оправихте икономиката на страната и сега решихте проблема с пушенето. Бх ви у депутатите..... какво сте седнали да ми се перчите вместо да решите въпросите с монополистите , които ни обират.... Жалки цървули...