Разгорещени дебати в парламента за мораториума за шистовия газ

След като отхвърлиха на първо четене законопроект, внесен от БСП за забрана на проучването и добива на шистов газ, депутатите водиха часове дебати по въвеждане и на мораториум без закон.

Обратно в новината

Коментари - Разгорещени дебати в парламента за мораториума за шистовия газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един-два "червени мака" се питватда говорят от името на народа и да се правят на цяла поляна от макове...увяхнали!

В Германия също има протести срещу сондирането на шистите. И там ли БСП ги организира? Разбира се, че всяка опозиция (която и да е тя) ще се възползва от ситуацията. Партиите са временни! Земята и водата са вечни!

Точно така

пак герберски циркаджилъци - един ден едно , на следващия друго, а накрая - трето ама баш накрая ще има голям чепат к*р на изборите и никакви полицейски номера на тариката цц няма да им докарат победа

Факт е , че първи комунистите подеха истеричната кампания за забраната на проучването за газ. На всеки средно интелигентен нефанатизиран нормален човек е неизбежно да му щукне въпроса: Ами ако Р.Овч е дал някои лев за тази кампания за да не губи пари , дори и в далечно бъдеще от евтини НАШИ природни ресурси ? Просто идея, може да е друг Овч. Замислете се :-)

Ако Р.Овчаров е Помогнал за Кампанията Срещу шистовият газ, бих гласувал за него лично,ако мога,или политическата партия която представлява !

По-малоумна идея не бях срещал никъде. Дори в България!

Българският народ ИСКА ЕВТИН ТОК И ГАЗ! Българският народ НЕ ИСКА ДА УМИРА ОТ СТУД и ИСКА ПО-ЕВТИН ЖИВОТ!!!

Да,така е ! Българският Народ иска и да е ЖИВ ! А не отровен ! Иска и нескъпа и Неотровна Вода и Природна среда в която да живее ! Първата стъпка за да се случи това е....ГЕРБ да Изчезнат !!! И така да спрат Замърсяването на Медиите,Съзнанието ,и Природата на България !

Толкова много въпросителни за едноозначен отговор- че си един тъп, редови, червен пещерняк! Само ГЕРБ!

Снощи едно се каза от Бойко Борисов, а днес друго става. Изморих се от лъжите на хората за които гласувах... НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА...

Не проумявам защо непркъснато трябва гражданските общности и отделни личности, (вече 23 години) да се борят срещу президенти, премиери, министри, срещу Народното събрание, пълно с народни избранници и срещу разни лобита (сътворени пак от политици). Защо самите те не се грижат за нацията си? Нали затова сме ги избрали - да вземат правилните решения, да защитават своите избиратели. В крайна сметка от кои хиени да се пазим по-напред - от външните или от вътрешните?..... Но както е казано, всеки народ си заслужава управниците!

Никой не бива да забравя за вредите, които бяха нанесени върху българската земя, води и въздух! И всичко това заради безропотното приемане на безумията на индустриализацията през ХХ век?! И сега цели региони са негодни за земеделие и са отровени. Екологичните престъпления продължават! Вредите върху природата се увеличават и стават необратими! Спрете с манипулациите! Газ, петрол и въглища не са единствените източници на енергия. Има алтернативи! Отворете си очите!

Ясно, никой не е платил на Валентин Николов!!! Когато му платят, тогава ще гласува "ЗА"!!! Надмина Лъчо Мозъка по алчност!!!

въпросът е принципен и трябва да бъде решен в полза на хората, които имат куража да продължават да живеят в България. Те са тези, които имат право да кажат да или не на добива на шистов газ, а не тези, които дремят и лобират в Парламента единствено за лична угода. ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ, а не каубоя да ни обяснява как трябва да мислим и че нещо сме се били объркали... Тия да ги разправя у тях си!

А сега да видим за кого ще гласуваме??!!

Ще гласуваме Срещу ГЕРБ разбира се!!! Такаива нагли и цинични Продажници не са управлявали България никога !!! Ето какво ни бяха приготвили и и ГЕРБ ЗАЩИТАВАХА Шврон и Унищожаването на Природата ни!!! Довчера : "Министерски съвет даде на "Шеврон" беше за проучване за нефт и газ без да се уточнява технологията, която ще се използва"

да

... не могат да се споразумеят..А народецът плаща газ като за световно...

Има някаква грешка. Не народът казва "не", а 200-300 добре организирани и платени протестиращи.

Какъ в народец? Тук-там по 20-30 ученици, дечица атомната и газова мафия...Гадюхи какие то...

ВЪН ПРОДАЖНИЦИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА!!! И ДА БЪДАТ ДАДЕНИ НА СЪД. ТЕ ИСКАТ ДА ОСРЕБРЯТ ЗА СЕБЕ СИ ПОГИВАНЕТО НА РОДИНАТА НИ. ЖАЛКО , ЧЕ НА ВЛАСТ НЕ Е КРУМ СТРАШНШ - ДА ИМ ОТСЕЧЕ ПО ЕДНА РЪКА.

На Крум Станиш народът му отсече главата и избра Бойко!

Тези да не ни правят на балами! Руският газ е най-прогресивния газ в света! Само руски газ, независимо каква е цената...

... са най-здрави..

са най бързите часовници в света!

Отсъстващите герберски депутати помагат на бременни жени около американското посолство.

В случай, че има отсъстващи или въздържали се депутати от ГЕРБ, може да се говори за това, че ГЕРБ е разцепено на крила, които Борисов не може да овладее и едно от крилата бламира в парламента негово решение, прокарано чрез правителството. В случай, че ГЕРБ със знанието на Борисов гласува така, а не го бламира и няма разцепление, излиза, че Борисов не е казал истината съобщавайки за мораториум, забрана и т.н.

От съобщения ни резултат става ясно следното, с помощта на проста аритметика. От 240 депутата, 43ма милеят за Родината и гласуват - за. 14 депутата мразят България и защото искат да й причинят щетите от добива на шистов газ гласуват против. 66 депутата не могат да осмислят за какво се гласува, може би поради липса на капацитет и се въздържат от гласуване. 117 депутата считат екологичното бъдеще на България за такъв незначителен въпрос, че дори не благоволяват да се явят на работа в парламента, въпреки, че идват за онези 17000 лева. Пита се? Ще бъдат ли приети ефективни закони за граждански контрол над парламента и възможност за отзоваване на депутати? Например. Граждани с тенис фланелки с надпис - Срам ни е от вас!, да могат да отзовават 17000ници от говорилнята, както нарече министър-председателя парламента.

Интересно ми е защо има 66 въздраржали се ??? Това денстрация на какво е - на абсолютна безучастност или тотална некадърност ???

Е, като никой не е платил за кой да гласуваш - въздържаш се

ЩОМ САМО 123 ДУШИ РЕШАВАТ , ЗАЩО ИЗДЪРЖАМЕ 240 ?

... има много подпартийки, обиращи гласове на изборите...

Абе, останалите свинчовци в парла-ментата де са, само половината са налице (нагъз)? Оная дърта комунистическа свинарка цецка защо не си събира стадото хайванчета? И защо тиквените свинчовци вчера грухтят едно, а днес друго? Милите едва успяват да си подадат зурличките от помията, в която са затънали!

На кого ПРЕЧИ ДА ЗНАЕМ имаме ли и колко шистов газ? САМО ДА ЗНАЕМ, НЕ ДА ГО ДОБИВАМЕ!!! Явно Борисов е обърнал резбата и всички приказки за национално отговорна политика остават пред вратата на чичко Путин! Новият сударь! Вечно зависими от руския газ. Това е изводът от това НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО! Сега остава и да направи АЕЦ-а в Белене и да, всички КОМУНОИДИ ще гласуват за него! Но той, Борисов, нещо се е объркал! КОМУНОИДИТЕ в България са МАЛЦИНСТВО! И най-добре ще разбере това на следващите избори! И това, че 5 или 10 хиляди платени руски мекерета или пълни неграмотници(една малоумница РЕВЕШЕ СЪС СЪЛЗИ за унищожената природа!!!) протестират, означава ли че мутрафона трябва да бастиса бъдещето на моите деца??? Ще се сблъска той на изборите с "народната любов"! А и всички робски ГЕРБ-аджийски душички!!!

ЗАШОТО ТЕ ИСКАТ ПАРИ ЗА ПРОУЧВАНЕТО .

Те ДАВАТ пари за проучването! С надеждата, АКО ОТКРИЯТ, да получат концесия, ОТ КОЯТО НАИСТИНА ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ! ОТ КОНЦЕСИЯТА ЗА ДОБИВ!!! А сега ще трябва ДА ИМ ВЪРНЕМ И 35 млн.евро, дето платиха на конкурса! И то с НЕУСТОЙКИ И ЛИХВИ! Капутска работа!!!

Защото доколкото разбирам проучването и добиването не се различават много по въздействието си върху околната среда при този метод. И веднъж отровени ще ни е все едно дали се добива или не.

... повече. Не е излишно.

Айде ГРОБарите пак ни изнасят поредното цирково изпълнение в стил ТУКА ИМА - ТУКА НЕМА.

Народът каза "не" съвсем ясно и категорично. Защо се водят разгорещени дебати? За да се попълнят банкови сметки. Глас народен, глас Божи. Налага се вето върху каквито и да било проучвания даже за наличие или неналичие на шистов гас и темата се приключва - стига безсмислени коментари и публикации в пресата!

Народа утре като реши че иска евтино парно ще каже нещо съвсем друго, затова този въпрос следва да се решава според експертни анализи и научни проучвания

Аз се подписах против шистовят газ. КАЗАХ!!!

//

Абе, нали герберите бяха за пълна забрана на проучването и добива на шистовия газ. След натиска на Ворлика обаче веднага се огънаха. Както е рекъл мъдрият ни народ: Интересът клати феса.

Господа народни представители, ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ КАКВО ИСКА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД? Внимавайте с действията си,скоро положението тук ще стане като в Румъния,ОБЕЩАВАМЕ ВИ!

след едно такова половинчато изказване ...За да разсея съмненията искам да кажа, че когато започне разискването за решение на мораториум, аз лично ще направя предложение за редактиране на т.9, която ще въведе безсрочна забрана за проучване и добив на шистов газ, отбеляза Николов

Гответе списъци с имената на депутатите - предатели на националните ни интереси и на всички онези, които са се "въздържали".

От изнесеното стават ясни няколко неща, 1/3 от депутатите не са били на работа. 66 депутата чакат някой да ги стимелира да гласуват ... Герб не си изпълниха обещанието към протестиращите.

Айде бе нали щеше да се забранява добива на шистов газ? Или пак ще е по ГЕРБ-ерски? Забрана ама с 2 задни врати?

Нима си се съмнявал че ще е по герберски?! Вчера да кажеш едно, днес да се отметнеш, а до довечера да кажеш обратното.

Абе Станишев питал ли е Уолрик дали може да внася такъв законопроект? Ам хаааааа!

Не, Боко е питал водещия си офицер дали да го одобрява.