За първи път смениха безкръвно аортна клапа у нас

Екипът от инвазивни кардиолози е преминал обучение във водещи клиники в Германия и Дания

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон пред тези медици,,,Хора без вас не можем вие сте безценни.Благодарности на такива истински Българи.

Браво на тези кардиохирурзи , от сърце едно голямо Б Л А Г О Д Р И М ВИ !!!! Бог да Ви пази и все така да спасявате човешки животи!!

credit loans guaranteed approval no credit loans credit loans guaranteed approval lion loans

Снимката е фалшива, това са уролози от Александровска болница и най вероятно е снимка от бъбречна трансплантация!!! Егати журналистите!!! Ето за това вече не им вярвам!!! Пълна скръб!!!

Хапнаха това се прави от повече от 10 години в България, 2005 г мисля е първата транскатетърна клапа.

Дори не е първата извън София и във Варна е правено.

Нали в Плевен,един човек остана без ръка от обикновена коронарография,големи специалисти,особено оня с мюслюмански произход

спрете коментарите по тези статии,стига негативизми!

Е, това е новина. Най-вероятно от плевенската Света Марина. Където бяха оставили парцал в корема на оперирана жена, та едвам я спасиха после истински лекари.

no credit loans credit direct loans installment loans direct [url=https://creditloansguaranteedapproval.com]online personal loans instant approval[/url]

Браво!!!

poor credit loans credit loans credit loans guaranteed approval [url=https://creditloansguaranteedapproval.com]loans gov[/url]

Хубаво са направили, спасили са човешки живот. До тук - добре. Ама май и се упражняват, сигурно си викат, тоя на 87...и да умре , сдал багажа от старост. Сящаш се "упражнявват" и на без това човек към края на живота си...и да сбъркат нещо...няма да им придирят много. Ама да вземат тия важни и животоспасяващи операции да ги правят и на хора имащи нужда от това, но в разцвета на силите си. Тогава би имало повече смисъл... А не на някой 98 годишен...тепърва да живее.

При липса на Държава в случея българия всичко е безкръвно Просто всичко е обезкървено от незапомнени Времена след демокраьцята Кой оцелее Рекорд.... Кой не оцелее Статистика, храна зА цигани гробоизнудвачи -предплатени избиратели

са се научили? Е хубаво - браво , операцията с отварянето на коша е по ефтина и затова в Европа предпочитат през слабините да я прекарат /струвало 36.000 евро/, за пациента е по леко!

касата поема разноските /напр. в Германия се плаща за всичко за 1 година 270 евро/ Здравната каса /и пенсионата система/ е въвежда Бисмарк още когато България е била в Отоманската империя /беше за сведение/

Кой идиот е поставил минус!

все невежи идиоти които постявят минуси, вместо да се информират, да се научат. Кое е правилното: тъпаци или идиоти?

БРАВО!!! Напук на Системата!

Това е рутинна процедура във всички развити страни и почти навсякъде се покрива изцяло от здравната система.

"Тестът за нашия напредък не е дали добавяме повече към изобилието на онези, които имат много, а дали осигуряваме достатъчно за тези, които имат малко." - Франклин Делано Рузвелт

"Столична болница прибра 13 500 лева за раждане" Колко ли са източили за подмяната на клапата, 20-30 000? А отделно сигурно и пациента е плащал! И това в най-бедната страна. Никога няма да се оправим!

Безкръвно без Доктори щото са ЕТърговец по закон български, кое е вярно. Безкръвно вярвам щото системата зДравна пачавра/парцал-вонящ е изпила кръвчицата на пациента предварително.

Браво майсторчета .Има надежда.

Глупости! От много време в Сити Клиник и Св. Екатерина се правят тези процедури! Дира да проверяват, преди да пишат!

И аз знам за Сити Клиник със сигурност.

И какво означава това, 20 години назад в медицината пред страни като Германия и Дания? И другия въпрос, колко българи могат да си го позволят?

Сензацията е в самото появяване на такава статия. Такъв вид клапно протезиране се прави отдавна в УМБАЛ Света Екатерина, както и в болниците на Аджибадем. За първи път в света и втори път у нас, остава в сила. Направо си е лъжлива новина!

БРАВО , В БЪЛГАРИЯ ИМА И ХУБАВИ НОВИНИ!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ЛЕКАРИТЕ.

Всеки път, когато чета за напредък в медицина ... и у нас, и по света - искрено се радвам, понякога истории с бебета или неродени деца - ме разплакват. Но преди няколко седмици почина наша близка на 70 от инфаркт ... след като 10 дни преди това и бяха отложени за следващия месец, направления за кардиолог и невролог. Та питането ми е ... какво, като медиците ни достигат до световни стандарти ... щом като, обикновения човек - не получава нищо! Имам чувство, че медицината в България се развива - само, заради простреляните мутри и политиците с високо кръвно и болен черен дроб!!!

С тия цени, няма къде да се "упражняват" много да го правят в бълхария

Senator1

Познавам лично инвазивния хирург Кузманов.Два пъти ми поставя стент. неговата съпруга е също така кардиолог, много мила и ...хубава жена.Да са живи и здрави!