За първи път показаха едно от скривалищата на Васил Левски

Възпоменателен митинг-заря в Карлово отбелязаха 146-та годишнина от гибелта на Апостола

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото по-ровчиш в историята за него - толкова по- кристален излиза той !!!

Поклон пред най-светлия герой на България! Дано го заслужим някой ден!

Тя България се освободи и...сега е васална територия ..и дори и Падишахът плаче за Булгаристан...

Поп Кръстьо намразва Левски на 14 август 1872 г., когато в Ловеч е убит младият слуга Стойчо Гиргинов. Убиецът е Левски. Апостола и Вутьо Ветов от Видраре влизат по пладне в дома на Денчо Халачев да вземат пари за организацията. Той все обещавал да даде за делото, но се извъртал. Сега те са решени да го принудят да плати. Облечени са като арнаути, а Вутьо носи пушка и “шестак” (6-заряден револвер). Вътре няма никого. Двамата трошат вратите и раклите да търсят пари, но намират само 1400 гроша. Затова решават да чакат Денчо и да го притиснат за обещаната сума. Но вместо чорбаджията влиза слугата, вижда Вутьо и надава вик: "Тичайте, хора!" Двамата се сборват, Левски се спуска да помага и пада в суматохата, а слугата го хваща за гърлото. Левски си дава сметка, че крясъците са привлекли хора около къщата, ще дойде и полиция. За да усмири слугата и да го сплаши с оръжие, той вади кама и го бодва с нея. Но онзи почва да крещи повече и да стиска Левски още по-здраво. Следва втори, вече силен удар с камата. Младежът отпуска ръце, Левски се откопчва и двамата с Вутьо изскачат навън. Левски крещи нещо на турски и размахва окървавената кама. Насъбралата се тълпа се пръска и те се укриват, като създават и първоначалното впечатление, че са турски разбойници.

оставете попа на мира - намразил или не, той не го е предал. Има доста литература по въпроса. Всъщност няма конкретен предател, Левски е заловен поради непредпазливост от негова страна. След това попът е бил просто оклеветен и набеден от разни хора които са бъркали в касата за да хвърлят вината върху него

Щеше да се завре в някоя панелка и иди, че го търси и намери - пълно обезличаване и анонимност! Горкият човек, да живее по дупки за делото и накрая да вземат че да го обесят. Каква гротеска. И за какво? Днес десет хиляди да лапат, а милиони да се мъчат и живуркат като скотове.

Ако и днес продължат хулите към Левски от всякакви знайни и незнайни турски боклуци, пишещи от анадола и берлин, С УДОВОЛСТВИЕ ще основа българска политическа партия, чиято цел ще е БЪЛГАРИЯ- САМО ЗА БЪЛГАРИТЕ И ЗА МАЛЦИНСТВАТА, КОИТО УВАЖАВАТ КУЛТУРАТА, ИСТОРИЯТА, ТРАДИЦИИТЕ И НАЦИОНАЛНИТЕ СВЕТИНИ НА ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИ- ДЪРЖАВООБРАЗУВАЩИЯТ ЕТНОС, 84% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ! Ама било дискриминация, ама дрън- дрън- НЯМА такива работи! Щом малцинствените групи в България не уважават българските национални светини- ВЪН от БЪЛГАРИЯ! Ходете си в турция и берлин и НИКОГА не се връщайте тук! БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ПРЕБЪДЕ ЧРЕЗ БЪЛГАРОФОБИТЕ, КОИТО ИСКАТ ДА ЗАЛИЧАТ НАЦИОНАЛНИТЕ НИ СВЕТИНИ, ДА СМАЧКАТ ИМЕНАТА И ПАМЕТТА ИМ, ДА ГИ ПРИНИЗЯТ ДО СЕБЕ СИ И ДО СОБСТВЕНАТА ИМ ЗЛОБА И ОМРАЗА!

Избърши си пяната около устата. Дай го малко по-спокойно.

Виждам, че са изпълзели всички българофоби от гнусните си скривалища в турция и германия. Турски роби на ердухан, защо не си гледате тюркието , а сте се захванали да оплювате една българска светиня като Васил Иванов Кунчев? Защо искате да принизите до вмирисаните си българофобски дребни душици тази българска светиня? Защо нА ВСЕКИ български национален празник и на ВСЯКО честване на деня на Ботев и на обесването на Васил Левски сипете идиотските си хули по българските национални светини? КОЙ И ЗАЩО ВИ ПРАЩА В НАШИТЕ ФОРУМИ ДА ДРАЩЕТЕ ХУЛИ, КЛЕВЕТИ И ЛЪЖИ ТОЧНО НА ПРАЗНИЦИТЕ НИ? После да не се чудите, ако в България има нов възродителен процес- САМИ СИ СЪЗДАВАТЕ ПРЕДПОСТАВКИТЕ ЗА НЕГО!

Васил Иванов Кунчев не е убил един Турчин, но за сметка на това е избил достатъчно Българи, които не са му давали рекет, за да гуляе в Румъния.

давутоглуски неоосманистки бокл8ук!

До чалмата: Историята показа, че това е пътят за да се срине турската империя, макар и не директно от българската въоръжена сила, а от българския културно-исторически наследник-Великата Руска Империя! Да Руската империя е всъщност наше дете! От нас те получават нашата българска азбука. Получават и Православната вяра. Въоръжени с писменност и вяра те я разпространиха на 1/6 от земната суша! Така, че освобождението на България от братята руси си е съвсем закономерно! Сега ще наскачат глутницата русофоби, които ще започнат с дежурните им твърдения, че Русия не искала да ни освободи, а искала да превземе пролиите на Черно море! Да така е, но войната е обявена главно за да ни освободят от турския ятаган, който 500 г. вилнее по нашите земи! Войната започва под натиска на руския народ и първоначално руския цар не я желае, защото Русия не е готова за война! Факт е, че дори след обявяването на войната и разполагането на руските войски по дунавския бряг не се извършва атака! Историческите факти показват, че руската армия е въоръжена основно с оръжие използвано още в Кримската война. Турската армия напротив е с въоръжена с най-модерните за времето си пушки, револвери и оръдия все производство на нашите сегашни "приятели" и "съюзници" САЩ, Германия и Англия! А на този "гордия" българин дето твърди, че ние никога не сме били роби ще му припомня, че българската държава я няма 500 г. от картата на света и ако той е от новите българчета дето ги учат на история в която не се споменава нито продаването в робство нахора и най-вече на жени от всички християнски народи завладени от Османската империя, нито за вземането на кръвен данък и яничарството, нито за кървавите потурчвания и какви ли още жестокости извършвани над нашите предци от тези диви зверове, с които според сегашните соросоидни стъкмисти на учебници по история сме живеели щастливо и в съгласие! Така, че трябва малко повече уважение към руския народ, който ни избави от това черно робство! Иначе днес щяхме да сме, като кюрдите!

всеки дет си изкарва хляба с тролене е по жалък и от курва! (курвите си продават телата, а вие сте си продали и душите и сърцата)

"На българите не им трябва бог, те си имат Левски !"

А стига, бе! Васил Кунчев възстание ли е организирал или се е криел ? Може да стане и патрон на миньорите!

Самият факт, че беснеете тук, означава едно, страх ви е от Левски! И има защо! Или сте слуги на Русия, или на Турция.

Че, кое му е лошото? А на англосоксонците ли?

Така ли се сваля Империя? ..От потурнаци?

специално за русофилските крепостни: ей, нисши, ние българите никога на никого не сме били роби! всичките ни национални герои са синове на търговци и занаятчии учели четмо и писмо, пътували из империята и извън нея! а вие , россииски нисши, сте били роби на златната орда до 1480 година, и после крепосни от 1540 г. та до 1907 г, а сетне от 1917г, сте расли в комуналки и гряз до колене!

От тебе ли смърди така или от ,,грязта,,?

от националния ти герой - иванушка дурачока, нисши!

Верно е че най-големите революционери са деца на родове от богатие подбалкански села - карлово, сопот, калофер. Също така е вярно че българите не са били роби в Османската империя, а втора категория граждани - немюсулмани.

Издаде се. Пешо! Русия та притеснявааа, голямата и мощна руска войска ти бърка навътре.А че ни е освободила от турците- още по- голям запек ти създава. Чак българите разделяш на две в омразата си. Ама ние си имаме светии Левски и Ботев и те ни обединяват. От тях има какво да помним. От тебе - няма.

голяма и мощна войска беше на ссср, ама ....ссср си умре мърцина, крепостнико! сега рф е империя със затихващи функции!

Kato cheta komentariite i kato gledam nakyde otiva Rodinata , se pitam ZASHTO mu e triabvalo na diakona i na rusnacite da se zanimavat s nas ??? Potopeno v kryv Aprilskoto vyzstanie dnes se prevyznese v cennosten Gei parad !!!

gojko

Какво прави червената маймуна Йотова там?Те продадоха България на чужда държава и имат наглост да говорят за Левски.

BRAVO bate Goiko !!!

Вилаетът Булгаристан е предаден сега ...от безродници!

Наистина взе да ми идва в повечко този нов култ към личността. Смешно е какъв сме превърнали в икона, божество неземно, супер герой. Написал "Народе...!?", а ние пред това охкаме, ахкаме и пъшкаме като при най, ама най умната мисъл изричана някога от най мъдрият мислител философ. Това е инстинктът на стадото, което си търси икона и пример за подражание. Тази вахканалия от умиление, възхита и просълзяване от "величието на Левски" няма много общо с реалната личност Васил Иванов Кунчев. Това не бърка стадото, а и не го интересува. То си иска една измислена икона, пък ако ще и Левски да се казва тя. Добре че не излъчихме Ботев за кандидат за супер героят на всички векове за България, че щяха да ни проглушават със стиховете му.

Ей ги, напече малко и наизлязаха простаците и предателите. Народе! - не го е казала за вас, споко.

Самият факт, че беснеете тук, означава едно, страх ви е от Левски! И има защо! Или сте слуги на Русия, или на Турция.

Аз в не много краткия си живот съм виждал над 10 скривалища и повече от 50 надписа от рода "Тук се е крил В. Левски еди кога си"

До година ще бъде показано за първи път още едно скривалище. Сега се завършва.

Поклон пред паметта на Апостола! Всичко което кажем и си спомним в този ден за делото му ще е малко! .. но, това същество с четири правописни грешки в името - 'уфсъ' няма място там!

бе я да попитам, па някой да ми каже, ако знае де, като как един роб като васил иванов кунчев е обикалял ей тъй из отоманската империя да освобождава другите роби и се е подслонявал в собствените им къщи?? дори изпратил другия роб , наричан войводата и книговезеца, от село къкрина да иде да живее във велико търново ?

Ми питай Тадаръкова. Тя е платена еврейска драскачка и таман се е разровила из бельото на националните ни герои. Гледам, че и ти миришеш, та ще си паснете.

След това което си написал отиди в Карлуково и не се връщай никога

пешо, що не ми пишеш на кого е бил роб васил иванов кунчев?? или чий роб е бил пра дядо ти и неговия баща?

Той Пешо е от Сирия. Тамошен предател, подслонен от тукашните американо/еври и прави пачки с кнжики, хули Бога , а ужким българолюбец. Разводнява партиозима, ама няма да доживее успех. Иди си Пешо при Асад. Той ще ти обясни къде си сбъркал.