За първи път от век: Акула нападна и уби момиче в австралийска река

16-годишната тийнейджърка карала джет ски във водите на Суон в предградие на Пърт

Обратно в новината

Коментари - За първи път от век: Акула нападна и уби момиче в австралийска река | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пак януари точно 100 г.....

А кой храни акулите,няма да стоят гладни я?

Това е бича акула, както някой коментира тук. Те е единствената акула, която живее и в солени и сладки води. Изключително агресивен вид, но не се храни с хора, а защитава територията си от тях. Достига до 3 метра.

Много се е разглезила тази и не е помислила че делфините бягат от акула.

Делфините нападат акулите за да ги розгонят. Делфините са много по-висш вид от акулите. https://youtu.be/OlhQttD3qoE Има много случаи, когато делфините спасяват хора от нападение на акули.

За 100 години второ нападение... А колко стотин милона акули се избиват годишно от най-кръвожадното същество на планетата???

Уникална тъпота! Дали пък акулите да не избиват повече риби? И ся конданпраийм?

Ако беше карала във Варненския залив, нямаше да има тасива проблеми!

Аз затова не карам джет, нито плувам в реките на Австралия

Като бях в уест пойнт(военна академия) при някой тренировки в океана ни закачаха устройства излъчващи чистоти които отблъскват акули,сега са с още по съвършени технологии

... ги привличат

някои! ....честоти!

"по- съвършени... ...а запетаите... "...

Гледам правописа, много са свалили летвата там.

Мир на душата на девойката! Това е адски нелепа смърт. Иначе тук природата е доста предизвикателна. The Snake Guy, момчето, което чисти отровните змии е като водопроводчика. Но има наистина много красиви места...

Акулата е бича, наред с бялата и тигрова та човекоядци. Крокодили има в реките в Северните територии, доста далеч от Пърт.

Акулата я е сбъркала с делфин.

И ква е била тая акула, убила човек? Повечето видове акули са дребнички. Виждал съм лимонови акули на няколко метра от мене. Това евентуално може да ми отхапе топките.

ГледАл си акули по ТВ явно. Там всички са малки, не могат да са повече от размера на гъзарския ти телевизор, тъп полицай задръстен!

Едно време , при бай Тошо никога нямаше нападения на акули над хора в австралийски реки. Дойде демокрацията и виж кво стана.

тогава австралийките ги ядяха крокодили-)

Едно време като гледах Завръщане в Рая много исках да видя Австралия. Изглеждаше ми много красива. Сега по никакъв повод не бих отишла. То там се въди всякаква отровна, хапеща и смъртоносна гад! Местните явно са свикнали и не се впрягат много, което в случая се е оказало фатално. Егати ужаса!

Да. Да. Най-добре не си излизай от вкъщи въобще. Стой си само в апартамента. Че навън е опасно.

Дори животните налазват непривични за тях места, за да разкъсват омразните наглосаксонци, колониалните паразите на планетата, живеещи на гърба на човечеството.

Депм, орк. Няма по-големи паразити от вас. Търпяхме ви 45 години. Сега ще ви разпаднем, монголска мръшо

Ше ти ебам майката бе боклук.

Пише "от век", "демек", се е случвало и преди, когато със сигурност хората там са били по-малко и е било по-рядко индустриализирано.

В техните реки няма ли и крокодили?!? За акулите отдавна се знае, че навлизат в устията на големите реки до на 200 километра навътре. В тази река обаче би трябвало да има и крокодили. Освен това, ако е имало делфини, акулата е била нападана вероятно, защото делфините ловуват акули, та е нападнала, вероятно защото е била ядосана. Жалко за момичето. Лошо решение е взела.

Като се замисля, там кудето има дефини, няма акули. Много е вероятно децата да объркали акула с делфин.

трябва да се измайсторят, че догодина ще вземат да хвръкат и да нападат от горе!

По чипа я е познала.

Бичата акула може да живее в слабо солени води, а дори да издържа известно време в изцяло сладка вода. Преди години бяха правили експеримент с големи мрежи в Сидни. Оказа се, че в реката има огромно количесто хищни акули. Много повече, отколкото би могло да се предположи по редките нападения над хора. Ако обаче акулата е дежнела риба или някое делфинче, а мацката баш тога се е самопредложила...

Да, гледала съм документалка по Animal planet за такова фатално нападение в река в Америка, но не помня в кой щат беше. Бича акула, за чийто вид казаха, че може да вирее известно време и в сладководни басейни.

Аз пък съм сигурен че починалите от ухапване от акула не са изобщо в десетката

В тази Австралия на екскурзия не бих отишъл , те влезли да се къпят ! Всичко което може да убива е там и не си защитен нито на суша , нито във водата !

Един приятел така умря - Ухапа го жена докато се къпел в банята !

стига с тези подвеждащи заглавия . Чета аз акула в реката, и си викам каква е тая мутирала акула ?? за малко да звъня на сина да внимават като ходят на Панчарево

Най много починали хора в света има от ухапване от комари. На второ място от акули.

1. Комари. 2. Кучета. 3. Хипопотами. Анулата е много назад и мисля, че в класацията за изпуснами кърлежите.

Тая ти класация е за "ухапвания". За жертви на животни, конете са много напред от останалите гръбначни.

Жертвите на акули изобщо не са на второ място, а доста по-надолу. Статистически годишно нападенията на хора са около 10-20 worldwide, като само част от тях са фатални. Основно защото хората не попадат в менюто на акулите. Известно е, че нападат сърфистите, защото погледнати отдолу наподобяват формата на тюлени или на други морски бозайници. Докато промишленият риболов от своя страна убива няколкостотин милиона акули годишно...

Няколкостотин ... милиона? При това, годишно? Че каква е тази раждаемост, грешка - излюпваемост, сред акулите, че още не са изчезнали?

Ехоо Стефи много филми гледаш бе мойто момиче, тези цифри за нищо ги нямаш. Хайде освен нешънъл джеографик и малко от другите науки да позубриш, наблегни най много на математиката!