17-11-2017 20-11-2018

Коментари

девет били умрелите, ама това на 18 .01, днес 19.01 умрелите са вече 86 броя ...Просто в събота и неделя не ги отчитат ! А и заразените при 1000 теста , били под 100 ?! Ами направете 50 теста и под 10 ще се окажат ! А ако тези 50 теста ги направите в някоя родопска махала, може и изобщо да не отчетете заразени!

НАМАЛЯВАТ ЛИ СКОРО ЩЕ ВИДИТЕ. ЩОМ ПО ОСНОВНИТЕ ТЕЛЕВИСИИ ПОЧНАХА ДА ПОКАЗВАТ ДОСЕГА СКРИТИЯТ КУНЧЕВ ЛЪЖЕЦА И ОНЗИ СТЪКМИСТ УШ ПРОФЕСОР ВИТАНОВ И ПОЧНАХА ДА ПЛЯМПАТ ЗА ТРЕТА ВЪЛНА И НОВИ ЩАМОВЕ БРОЙКИТЕ ПАК ЩЕ СКОЧАТ ВЕЧЕ НЯМА ГРИП АМА ТОВА СИ Е АСЪЛ ГРИП ТЕЗИ ЛАОАЧИ КОКАЛА ДОБРОВОЛНО НЯМА ДА ГО ПУСНАТ. ЩЕ ПЛАШАТ ЩЕ ЛЪЖАТ И БОЙКО ПАК ЩЕ ИМ СЕ ВЪРЖЕ НА АКЪЛАТ. ТРЯБВА НЕ ПАМУК А ШУТ АМА СЪС ГОЛЕМИЯТ ПРЪСТ ЧЕ ДА ИМ СЕ ПРЪСНЕ ЦВАЙТЕКА

Това е поради липса на пари за здраве и храна Вируса Борисов не може да атакува гладен стомах

Ако изобщо спрат да правят тестове и нулева заболеваемост ще отбележат. Направили били 1000 теста!!! 77 положителни. Значи на 10 000 ще са 770.

"излекувани"?? а стига бе! ОЗДРАВЕЛИ, се казва, ОЗДРАВЕЛИ. Никой не сте излекували, добре че не сте ги уморили, продажни долни търгаши. "Касапи" ще ви отива повече.

, но се пази, защото, освен ковид има още много други и по-страшни болести

Да, защото вчера беше неделя! Ако след месец станат по 70 на ден, в делничен ден, може да се похвалите, че някакви мерки работят!

skromna35

Какво означава думата "пъ"!?

На китайски е. Означава авторът е неграмотен.

Е пъ не знам.

То в този студ е по добре да си стоиш вкъщи дори и да си заразен, че докато отидеш да се тестваш може и в категорията на умрелите да минеш без значение със или без вирус. Въобще тази статистика от ден за ден доста издиша, но след време поизлиза наяве. И тежките случаи много бавно намалят, защо ли.

Няма как през лятото страната да бъде залята с ваксини на свободния пазар, понеже повечето ваксини изискват специален режим на съхранение, което не е по силите на " свободния пазар ", демек- аптеките! Никоя държава не може да съхранява милиони ваксини на минус 20- 70 градуса дълго време. Това означава да се откажем изцяло от иРНК ваксините, което е невъзможно. По всяка вероятност, ако България не може да изпълни своята квота, ще я откажем и нашите ваксини ще отидат за други държави. Сиреч, това , което пишете , че е добре да се изчака и да се види ефектът от ваксините, е невъзможно да се случи! Или спазваме графика и изпълняваме квотата или няма да има масова ваксинация! Както се казва- изборът е наш!

Скоро измамата ще лъсне и някои ще трябва да си платаят.....за фалитите, за полуделите хора, за убитите такива!!!

Бързайте с ваксините, щото всички минаха леката настинка вече. Ако не бързате хората ще видят че няма нужда от тях!

Продължава тенденцията броят на починалите през почивните дни да е по-малък от този през работните дни. На какво ли се дължи? За броят на заразени е ясно - по-малко тестове, по-малко отчетени като заразени, процентът им пак е под 7, но за починалите?

Св. Петър надали има същите наблюдения. Обаче тук, в земния свят, дата на смърт, дата на отчитане и събиране на общия брой са няколко различни неща. Вчерашна дата могат да напишат в смъртния акт и утре. Преди това няма как да го преброят вчера.

Статистиката само по смъртен акт ли става? Ако докторът си е взел отпуск 1 месец, ще се обърка статистиката съвсем, да не говорим за избирателните списъци ;) ....

3евзек

Няма значение по какво става. Отчитането и преброяването искат време. Работно време. А събота и неделя част от занимаващите се с това хора почиват. Също както със смъртните актове и актовете за раждане. Да не мислиш че броят на ражданията преброен на деня в неделя е същият като през седмицата?

100пъти е писано, защото в повечето болници в президентството секретаря дето въвежда данните в системата почива, не работи и въвеждат всичко в понеделник

3евзек

Деловодството, бе! Стига с тоя Радев, не ви ли писна?

Тестовете далеч не са по-малко, на нивото от преди месец са. Даже 5.01 беше един от рекордните по брой тествани. Болни няма Или поне такива са данните на coronavirus.bg

новите случаи намалявт, за да не се страхуват хората и да ходят да гласуват... Само че герберастите си правят крива сметка, щото новият щам няма да им обърне внимание....

Управляващите би трябвало точно сега за затягат мерките, за да може по изборите да няма епидемия. Те правят точно обратното!

Абе кой ще е луд да мръзне на -6 градуса пред някоя лаборатория, бе! В Германия си запазваш час за тестване, за да не контактуваш с другите, които вероятно имат симптоми (щом като са тръгнали да се тестват...) Що у нас няма drive-in тестване, най-удобно е.

Щом няма кой луд да мръзне, значи няма опашки и всеки минава веднага.

Мангъровистки управляващи, мангъровистко население, мангъровстка опозиция- естествено, че направените тестове ща са малко о новооткритите случаи ще са малко! Те до скоро отричаха епидемията , и вируса, и тестовете, и ваксините , и всичко! Сега се закахърили, даже президентът Фатмаков и той ония ден дуднеше с глух дълбокомислен глас за " епидемичната ситуация "?!

учудва ни колко си тъп.

Еми нормално - сигурно над 60% го изкараха ноември и декември. Стадния имунитет почва да действа...

в една държава, когато около нея епидемията е във възход? България се намира в континент, а не е островите Галапагос! Границите ни са отворени, дори вече няма граничен епидемиологичен контрол, всеки влиза и излиза, новите щамове на вируса се разхождат свободно у нас.

общо имат държавите около нас. Ако нашето население има имунитет около нас може с камиони да разкарват черни чували м/у детските площадки, това нас не ни интересува затова се нарича имунитет, ама то като си тъп е за цял живот.

Еми то си го пише бе - гради се с преболедуване (демек с "епидемия във възход"). И ако си чел - писал съм че действа за ограничаване, а не че ще спре заболяването напълно За спиране си трябва да е над 90% преболедувалите поне.

продължава имунитетът след преболедуване? Повечето хора нямат антитела на 6 месец след болестта.

Вероятно доста повече, колкото при ваксината на Пфайфер, дето едва ли е повече от 3-4 месеца, ама се крие и никой не го казва.

И как ще са го изкарали над 60% през ноември и декември, след като според предишните ти коментари около 50% го изкараха през април-май, а още толкова някъде юли-август?

Евала как става това в България ?Ние тук в Германия уж сме велики От 1 месец сме в локдаун ,нищо почти не бачка А заразените не спадат под 10.000 на ден.Искат да затягат още от 1 ви февруари.

Ти не разбра ли, че вируса не се влияе от локдауни, вечерни часове и т.н простотии (даже и от маските много не се плаши) - с тях и без тях все е същото!

Влияе е се - както всяка епидемия през човешката история.

Чупакабра - нищо не си разбрал от епидемиите през човешката история! Те са били спирани с карантина на ЗАБОЛЕЛИТЕ (!!!) (и контактните с тях в доста случаи), а не с глупаво стоене по къщята и вечерни часове!

10000 на ден за 80мнл. Германия е като 1000 за България. А ние това го считаме за супер резултат.

В тежките си периоди , когато са регистирани до 30 000 заразени, процентът на положителните не е надхвърлял 16. Кога ще ни стигнат нас с над 35%? Накратко искам да кажа, че това, което в момента преживява Германия е доста по-слабо от това, което ние преживяхме вече края на ноември.

Затишие пред буря - както през лятото, когато пак имаше намаляване на новозаразените преди да удари втората вълна през есента и зимата Сега се чака третата вълна.

За пръв път от месеци направените тестове за Ковид са 1194. Колко нови случая искате да откриете с толкова малко тестове? Къде е положителната новина тук?

Процента е важен

След като отхлабят мерките на фона на това, че цяла европа в момента е пламнала и нещата не са розави, ще наваксаме и тука, не се безпокойте :)

Пролетта бяхме от първите със затварянето, сега сме сред първите на вълната. Другите имат да наваксват.

В понеделник не трябва да се коментират данни за заболеваемост защото просто няма данни за това

ПОЛИТИЗИРАНЕТО НА ВИРУСА НЕ ВОДИ ДО НИЩО ДОБРО.ТУКА СЕ ВОДИ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ, И ВСИЧКО ТОВА НА ГЪРБА НА ПОСТРАДАЛИТЕ.

той е политизиран изначално, ако не си разбрал! България е една нещастна вече държава, народа няма думата! Та каквото кажат нашите приятели глобалистите и либералите това ще стане!

ТИ СИ ТИПИЧЕН ПРИМЕР ,ОБОБЩЕНИЯ И МАНИПУЛАЦИИ.ПОЛИТИКА ИМА НАВСЯКЪДЕ ,ВЪПРОСА Е ДО КАКВА СТЕПЕН.

Лошото е , че цялата кампания срещу епидемията се политизира. Вкл и ваксинациите! Провеждането на масова ваксинация при неясен имунен здраве статус на населението, е опасно!

Бе гледам, че само неговата групичка политизира и поства партийни лозунги. Така, че не бързай да се съгласяваш. А този отгоре просто си кара по ексела...

че кой управлява държавата бе драги??

Невъзможно е само едната страна да политизира нещо, това е нонсенс, винаги има и насрещна страна , която също политизира. Инак няма смисъл от политизиране!

И колко заболеваемостта на 100 хил ?! Май забравихте да го напишете и вече това не ви интересува !

ами ако бяха направени о теста , мжеше да имаме -7 души заболели. Успех огромен. Ваксаджийте не разбеаха , че броя заразени е право пропорционален на броя тестове. Ако бяха направено тестовете в две села високо в Родопите можеше и да няма нито един заразен.

да, ама има процент на заразени от всички тествани, това нали беше важен показател (или е важен само когато е малък?)

Червените паразити са бесни, че няма масово теупове и нямат предлог да узурпират властта. Знаят, че на избори шанс нямат.

Бесен е гологлавия генерал, коремния хирург, слугата на Борисов!! Човека дето плашеше глупавите хора, него го е яд че няма трупове!! Забравили какво каза преди време че яко ще има трупове?? Та по интересно за какво ще ги е яд червените?? А между другото Русия от над 26 години няма червено знаме!! Виж обаче Турция има червено знаме, та се чудя за кого пишеш изобщо??

Ученико, скаран сте с граматиката, правите грешка след грешка! На ваше място бих се засрамила и спряла да се излагам! И то публично!

както казах- един факт няма как да се скрие като цяло- ширещите се недоверие и суеверие, върлуващия нихилизъм и неграмотност. И понеже неграмотните са и бедни и не успели в живота, единственото поле за изява за тях остават свободните форуми, където задръстват средата с профанските си разсъждения.

Драги троле в полето за псевдонима не се слага две точки след името използвано за псевдоним!! Панимаеш, то е като след името на романа да сложиш две точки! Иди сега се оплачи на шефа ти че някой те бъзика тук!

Говорите глупости, драги ученико! Вече ви посъветвах да спрете да се излагате!

Ми то имаше достатъчно трупове, даже пред болниците умираха, ти какво искаш?

евла бате боико би короната на изборите сме с теб

Имам чувството че някой не е ходил на училище или просто само е ходил. От 1100 теста 77 са положителни, от 7100 теста 770 са положителни. Това горе долу е едно и също съотношение Съотношението се гледа а другото незначи нищо. Направете 100 теста и така само 7 ще бъдат положителни и тогава напишете че за първи път заразените са под 10. Да не говорим че дори и уж правилното не е правилно защото никой не гарантира на един човек колко теста се правят . Правилното е да боядисване рибите....математиците знаят тази задача.

продължавайте да вервате и ще стигнете скоро време в космоса!! Общия брой масово е намалял, по -интересно е какво стана със грипът??

" Общия брой масово е намалял, по -интересно е какво стана със грипът?? " Ученици, посочете колко са грешките в това изречение от само един ред? А вашето другарче ще го накажем да повтаря трети клас!

кат няма ко да кажеш започваш да търсиш правопис! Представи си че нарочно пиша така? А не като твоите тролове дето пишат глупости!!

не се оправдавай, ученико, за всички е ясно, че си неграмотен! Марш обратно в трети клас!

кажи къде е твоето училище, та да ми предадеш някой урок по граматика??

Днес на 18 януари в болница са 3485 пациенти, 341 от тях в интензивни отделения. На 16 януари в болница бяха 3500 пациенти, 343 от тях в интензивни отделения. Почти никаква разлика! Това означава , че няма да има разлика и в броя на починалите, просто събота и неделя не ги регистрират, понеже администрацията не работи. Разликата е единствено в броя на направените тестове. Днес тестовете са 1194 , а на 16 януари са били 8 850 теста. Почти 8 пъти повече! Защо човеконаселението спря да си прави тестове? Тук мненията се политизират до крайна степен, според пристрастията на анализаторите, но един факт няма как да се скрие като цяло- ширещите се недоверие и суеверие, върлуващия нихилизъм и неграмотност. Как ще се провежда ваксинационна кампания при тези условия на мен не ми е ясно! Единственият начин е под строй- като др. Путин в Русия! Но нашите управляващи няма да посмеят. Ние сме напълно мангъровизирана държава и управляващи. Хем вярваме в естествения стаден имунитет, хем ще правим ваксинации- как става тая работа? Ми Мангъра и подобията му са върли антиваксъри! Антиваксъри ща правят ваксинации?!

блаженни са верващите!! Думата нихилизъм вземи я виж в тълковния речник!

ще ми говориш за речници!

аз бе гнусен трол!! Продажнико изкара ли пари??

" аз бе гнусен трол!! Продажнико изкара ли пари?? " Ученици, посочете колко са грешките в тези две кратки изречения? Вашето другарче ще го върнем да повтаря трети клас!

трола го хвана яд че бива пунтиран!! Айде гробар скрийсе!

"Хем вярваме в естествения стаден имунитет, хем ще правим ваксинации- как става тая работа? " Естественият стаден имунитет и ваксинирането не са взаимоизключващи се понятия. "Ми Мангъра и подобията му са върли антиваксъри!" Не е вярно. Ковидидиотска измишльотина.

гений, масовата ваксинация създава изкуствен имунитет и мангъровизмът отива у ряката!

Нали казахте че ако паднем под 120 на 100 000 ще се облекчат мерките ??? Ми направете 100 000 теста като накарате личните лекари да дават направление и тогава правете изводи/ статистики...всичко до тук е грешно...

ГЕРБ са номер едно!

По какво?

хайде отговори де? Хората те питат..........

Може ли аз? По смъртност на населението, което управляват. По средна цена на км магистрала. По брой некачествени и лобистки закони. По размер на процента отчитан от обществени поръчки. По брой показвания по телевизията на лидера. По брой медии, със скрита собственост. По брой спрени проекти, в следствие на злоупотреби. По брой независими депутати гласуващи за тях платено. По брой кюлчета във чекмеджета. Допълвайте, че ще пиша цял ден.

съгласен съм с вас, дано го прочете Нексус слугата на ГЕРБ!!

Тъмната страна на невежото мислене задължително изисква да не знаеш повече от него, каквото ще да става! Ако много знаеш - вън! Направо мамата им се ебава на комунистите , че не мрем, напук на президента и червената пасмина! Мрат основно червените пенсии и няма да има гласове за Нинич, която ще ги ушие поголовно, което си е някак приветливо. Просто на изборите ще духа южен вятър и ще пием биричка, а тъпите червенотиквеници ще гледат с умни изпрани погледи. Както се казва коронавируса ще отнесе със себе си много умни комунисти, които мразят вкасините и не признават болести, защото са от желязо.

Стига бе - това да сложиш президента и комунистите на мястото на НОЩ, Борисов и Мутафчийски е твърде елементарна и детинска манипулация. Арогантността ви е прекалена. А нашата памет и осъзнаване на гигантските злоупотреби на ГЕРБ с вируса не е толкова мимолетна. Както и на 380 000 безработни, роднините на 8500 починали без грижа и целия един народ дето не може до ден днешен да разбере какви аджеба са мерките, щото заповедите на управляващите за тях, са като самите тях - объркани, непоследователни, неграмотни и незаконни.

Ти ако не разбираш заповедите, това не говори добре за мозъчната ти дейност. А тези умрели, за които пишеш, ти и сътроловете ти сте допринесли за тях доволно, чрез троленето, че няма вирус и да не се носят маски. На твоята съвест са.

Невежо мислене????? То това е като израза дървено желязо бе!! Невежия човек не значи че не може да мисли в общото понятие на думата мисля!!! Явно нещо ти е прескочила шайбата, днес на колко долара си в момента ?? ТЕ ГЕРБАДЖИИТЕ ИСКАТ ДА ИМА ТРУПОВЕ! Забравили какво каза гологлавия коремен хирург, слугата на Борисов??

За една седмица със слаба заболеваемост Хора, настанени в болнични заведения 4 046 -> 3 485 Хора, настанени в интензивни отделения 375 -> 341 За да не се стигне отново до сценария от края на ноемви, трябва да спаднат до 2500/250 преди отхлабване на мерките.

В момента си слагам скиорска маска но не за друго а защото горе на баира е минус 20 градуса. Заврете си по една маска в гъза, скрийте се под леглото, като преди това заключите вратата отвътре. Още веднъж майната ви за днес. Изчезвам, че много парапитеци се събраха на лифта.

В Монтана според официалната статистика има 315 вакснирани. В монтанска област не могат да намерят 315 желаещи да се ваксинират дори жандармерията да обикаля и да лови приматите с ласо. По всяка вероятност шишенцата с ваксините са метнати в Огоста, която минава край болницата а вакснирането е само по документи. Същото важи и за Враца и Видин. В Северозапада освен курви, пияници и цигани, други няма. И всички до един са комунисти. Прадоксът е, че всички ще гласуват за Бойко. В северозапада победата на ГЕРБ ще е размазваща. Излизам да карам ски. Майната ви за днес.

Карай внимателно. Няма да ни липсват малоумията ти, ако се треснеш в някой борче, ама като се запизнаеш със здравната ни система отблизо, може офиса ви да загуби упорит и безсмислен трол, а гледам отдвана е криза при вас.

Едва ли някой ще повярва отново на лъжите ви! Заразените са много повече, освен това днес е понеделник! Казано ви е да се намалява бройката и до края на месеца да може да се отвори всичко! След което отново всички ще пламне и така! Дебелия не вижда ли, че хората в цивилизацията затягат мерките.....

Както винаги неадекватни действия чакат народа да изреве и тогава да се действа...

Мразя думата ИЗЛЕКУВАН,защото никой не не е лекувал. Веднъж се обадиха от РЗИ по тел и веднъж дойдоха от МВР за да ми връчат и то долу на улицата ограничителна заповед. Това го знаят всички,които са били болни.Мисля,че през ноември бяхме най- много такива,но неколцина се изследвахме. Така,че при всички случаи бройката е фалшива. Сега чета,че дори ваксинираните ще могат да заразяват,защото нямали антитела,като нас в носоглътката. Та защо словоблудствам толкова рано ли? Ами ,чудя се на всичкия този хаос. Чудя се защо никой не казва и за грипа.Короната ли го претопи? Какво става изпбщо? Ще живеем ли,? Ще работим ли? Ще учим ли? Дори тези,които платихме този данък и преминахме през вируса,нямаме живот по- различен от останалите. А сега и ваксините не достигали........Боже,ние ли грешно се молим,ти ли грешно ни разбираш?

Личните лекари не дават талони за тестове и ,,лекуват,, неадекватно, на какво да вярваме ???

Аз също се чудя на целия този хаос. Но не чакам някой да ми каже какво следва. Нито някой отгоре да се намеси. Това, което правя е да споделям личния си опит тук, за да може разумни хора да излязат от пропагандната мъгла и малко по малко да намалее страха и паниката блокирала мозъците, и внушила, че някъде дебне спасител. Очакват ни кофти последствия от всичко това, огромната част от тях немедицински и е време да прогледнем отвъд глупостите, които заради собствения си страх, оставихме да ни контролират от дистанция - по телевизора.

Хайде връщайте ваксините обратно тогава!

САМО ГЕРБ!

Странно само при вас има малоумници дето да го крещят това по форумите, а на вън да не смеят...

Никога не съм крил, че съм от ГЕРБ. Дори стават интересни разговори.

Нормално е Мутропитека БМБ по късно ще каже ,че Радев и комунистите са виновни

Едва ли. Досега на Радев и на Нинова все някай друг им беше виновен, а те - самата невинност.

А утре броят на тестовете като падне под 100, ша преборим вируса!

Не знаех че ГЕРБ и Б.Борисов командават света,, той е измисли вируса за да всеме едни пари, да ви съсипе бизнеса...да ви таковам в дебилите :)))

Това, че не го е измислил той, не му пречи да се възползва от ситуацията. Той и валутата евро не е измислил, но я трупа в чекмеджето.

Комедия!

Пустиняците от северозапада удариха всички от земята. От няколко дни във Враца и Монтана няма заразени а във Видин по един човек. Приматите нито слагаха маски, нито спазваха някакви мерки, нито се лекуваха. От 20 декември ядат свински мръвки и от сабхалем си пият ракията а после винце. Вирусът като видя за каква сган идва реч си плю на петите и избяга от региона. И въпреки, че в този регион освен комунисти, други няма, всички до един ще гласуват за Бойко, в знак на благодарност, че не въведе локдаун и ги остави на спокойствие да се напиват до припадък. Смърт на комунизма.

У Врачанско не дават талони за тест, държат си ги за свой хора, а не всеки има пари да се тества цялото семейство :))) Декември в Козлодуй беше яко заразяване...

В Козлодуй едва ли...Там има атомна електроцентрала, ако е имало яко заразяване щеше да се чуе дори по CNN.

Там е работата че се укриваше истината за заразата в Козлодуй !!!

Мама ви мръсна лъжлива.

Айде материале - юруш на маслините. Пардон на ваксините.

Ми ако направите 100 теста резултата ще е 10, а стига ни правихте на глупаци !!! Друг е въпроса че събота и неделя се правят по малко.И незабравяйте че скоро ще тръгнат и грипове, други вируси...

Днес е денят в който великият наш министър председател ще вземе статистиката и ще покаже колко добре управлява епидемията. Под 100 новооткрити на фона на целият ЕС.

Борисов враг номер едно на фармацевтичната мафия - сам с едно голо(без маска) лице стопи епидемията като магистрала на 38 градуса.

Няма страшно.Седиш на сплескания си задник и си спасен! Ако искаш да разбереш къде живееш чети всичко това надолу.

Ти седи където искаш и се страхувай. Каква прекрасна оредставителна извадка на послушен “гражданин”. А ние се разхождаме, контактуваме и се опитваме да бъдем хора, а не животни под гегата на овчаря. И четем, освен надолу, а и настрани, и по други медии, на други езици, и виждаме че да се седиш тихо на задника и да подкрепяш това, което се случва е глупаво и безотговорно към всеки един от нас, но полезно за тези, които са ежедневно по същите тия медии - дава им пари и контрол, без дори да се налага да обещават светло бъдеще, а само криейки се зад страха на хората.

Без паника, ти си новият модел промит мозък

Ей така и не пристигна очакваният бум от коледните и новогодишни празници

Е как другите видяха масово болни и препълнени болници, само такива като теб не...