За първи път от 20 години починалите в Пекин са повече от родените

Смъртността в близо 22-милионния град, един от най-населените в света, се е увеличила до 5,72 смъртни случая на 1000 души

Обратно в новината

Коментари - За първи път от 20 години починалите в Пекин са повече от родените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ееее, у нас е 15 на хиляда смъртността, много има да ни гонят, няма защо да се къхарим толкова.

Значи статистически живеят по 200 години

В немалко наши села вероятно смъртността е някъде към 100 на 1000, което въобще не означава, че 80 годишните старци там живеят само до 10 годишна възраст. Най-малкото защото числата явно не излизат. В градовете обичайно е обратното, не че там се живее много по-дълго или много по-кратко. Статистиката за продължителността на човешкия живот задължително трябва да отчита възрастовата структура на населението. Не е проста работа.

Боли ма уая за тъпити жълтури

Тея са като хлебарките, не ги морят, нито мръсотията, нито мизерията, яко се плодят, добре че изобретиха душегубките, та нещо да има ефект, браво на бат Били Филантрупа.

Ваксините си вършат работата...

Ало, Нормално, троле прост, Май засега само ти си вършиш работата по тази тема? 5 на 1000 е 0,5%, не 50%. Ако всяка година измират по толкова, то за измирането на всички ваксинирани ще са необходими 200 години. И то само ако предположим, че китайците по принцип не умират, не смао от ковид. Май просто те е яд, че без ваксините и след "безсимптомния" ковид си съкратихте живота с 2-3 години и освен това измирахте със скорост 21 на 1000 средно на годината, вместо обичайните 14 на 1000.

В Пекин смъртността е 5,72 на 1000 В България е 20 на 1000 Рекорд в историята на света,в Африка е под 15

Сравнението не е съвем коректно. В Африка 80% от населението е под 25, а в България 80% е над 30. Напълно нормално. Същевременно животът у нас продължава средно почти 75 години, а в Африка е около 60, може би достига и до 55 в някои държави. Просто възрастовата структура е коренно различна. Но ако искаш ходи там, само дано не се налага да попадаш в болница, че най-близката може да е на 2 дни път с камили или магарета.

Два дни път с камили си е доста близо. Понякога е на 1000 или повече километра и се налага самолет.

3евзек

Е... то от зор и 1000 километра са приблизително 2 дни и нещо път с магарета. Ако на всяка пощенска станция ги сменят с нахранени и отпочинали, както е било едно време в Европа с конете, могат да доставят експресно някой вързоп до болница.

Това е официално информация от китайското правителство.

Увеличената смъртност в Китай и западна Европа е заради ваксините. За България смъртността е от рак, инфаркт, инсулт и плавно расте.

Не сме по-болнави от другите народи, напротив! Допреди 100-тина години сме имали много столетници. Прародителите ми измряха над 95-годишни. Бабите и дядовците по на 70-80 години, а родителите - съвсем млади. Дали защото сме извадени от естествената си среда в градски условия, уж за хубаво, дали има и още нещо, освен начина на живот - отровна храна, въздух и т.н., но е факт, че в последното столетие населението от доминиращо селско е станало доминиращи градско и вече не може само да се възпроизвежда и разчита някой чорбаджия да го храни, а това е стрес и несигурност и тенденцията задълбочава.

3евзек

Ало, Томи, тролице наша, А последните вълни от ковид в западна Европа и Китай и последствията не ги отчиташ нали? Знаеш ли че по време на епидемичните вълни в България има двоен ръст на починалите от сърдечни и белодробни заблоявания? Ковид не го броим. Да не би си да мислиш, че всичко приключва след като изтекат 10-те дни картантина? Да не би и това да е защото си трол?

3евзек

Г-жо И друго има, Защо лъжеш бе? Преди 100 години средната продължителност на живота по света е достигала с 30 години по-малко, я не. И България не е изключение. Столетници имало много... Дрън та пляс! Не можеш да споменеш нито един известен българин, който е доживял 100. И това са известните, които хич не са вивяли зле. Иначе я холера, я туберкулоза... Май не си чела Смирненски. Ходили са във външния кенеф и са вадили вода от кладенеца, който на 5 метра разстояние или айде, от мен да мине, нека е бил на 30 или 50 метра, познай с какво е бил пълен. Отделен въпрос е, че добитъкът едва ли се е съобразявал с изисквнаията за отстояние. С такива условия не можеш да стъпиш и на малкия пръст на хигиената в модерния град.

Почва омразна реч срещу Китай. Срещата изби зъбите на глобалистите. 16 други държави са се приготвили за БРИКС. Доларовите слуги са в паника. Давай да плюем.

Според платените руски дробове като тебе половината свят съюзник на путин щеше да признае неговия нацистки референдум.

Локдауни, клипчета с припаднали по улиците, дронове да следят дали някой не излиза от вкъщи, запечатани хора в апартаментите си - новите китайски ценности!

По-добре от циганските цености - чавета на килограм! Щото тука количествените натрупвания на човешки мат'рял не водят до качествени изменения - няма напъни за емиграция към Индия - най-населената страна!

Това е добра новина!

Явно са започнали да усвояват западните ценности...

Явно си върл фен на ватата, защото също като тях, чайниците намаляват населението си с глад, мародерства и убийства, другарю!

3евзек

Това не е вярно. Китайците си намаляват населението с държавна политика. Не беше много отдавна, когато второто дете в семейството им беше лишено от много привилегии, които първото има. А нищо чудно и първото да ги е губело, когато му се роди братче или сестриче. Пределно им е ясно, че ресурсите на държавата, че и на планетата не са в състояние да изхранват дълго увеличаващо се с такива темпове население. Евлата за това. Обаче политиката на ватниците е обратната - стимулират раждаемостта по какви ли не начини, но не им се получава. Според РОССТАТ по време на ковид кризата за 2020 и 2021 има общо 1 милион случая на смърт повече спрямо друг изминал аналогичен период, например 2018 и 2019. Което също е вид следствие от държавна политика, обаче управниците не са го имали за цел. Поне може да са горди, че пропагандата им постигна целта да убие приблизително същата пропорция и у нас. Ненадминати са.