За ООН е мъчение, но САЩ екзекутираха Кенет Смит с половинчасово задушаване с азот

Първата смъртна присъда в страната тази година е била изпълнена в затвора в Атмор

Обратно в новината

Коментари - За ООН е мъчение, но САЩ екзекутираха Кенет Смит с половинчасово задушаване с азот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Варварски садизъм!И наистина,за 35 години кошмарен страх,нима не се е рзплатил,а има присъди за убийства,които са 20 години зад решетките.Връщане към жестокостта на средновековието,не мога да повярвам!

Американците,какво ли не са пробвали за умъртвяване.То не беше инжекция,то електрически стол,а сега и азот:((( Но най им се получава на американците в Украйна :(((Нямат харчове нито за инжекция ,нито за ток,нито и за азот,а украинците си мрът ,като осъдени на смърт в американски съд!!!!

Защо са го хрантутили толкова години?

с какво са по-добри от разстрелите?

Двойника на Любо Нейков.

Четири жертви на парите.

Извинете но това не е ли варварско ? А , демокрация ,човешки права ,ценности ,ала бала ...?

Хипоксията не е мъчителна, а напротив. Това не е задушаване. Първите признаци са приповдигнато настроение, дезориентация и намалена възможност за оценка на събитие. Следва просто кротко заспиване. Но смъртта настъпва доста по-късно. В много страни военните пилоти ги тренират да разпознават признаците за хипоксия - в камери за имитация. Друг въпрос е хуманната гледна точка и дали да има смъртна присъда.

в първият момент рекох , че Любо Нейков са го душили тия фашисти .

Мда, задушаване с азот - демократично, война до последният украинец, а както чета напоследък до последният швед и британец също е демократично.

Много добра западна технология, вместо да си заминеш без да се мъчиш, мигновено, от изстрел в главата както при лошия комунизъм с азота те мъчат половин час докато предадеш богу дух !

Най-после справедливост и за Любо Нейков.

По-смешна организация от тази има ли? То даже и контролирана опозиция не е. На стената символика с феникс. Стенописа показва цикъла на ритуално дране и убиване на овцете. Публчино. Ма хората са тежко необразовани. Тежко. Масониадата е глобална. Гаврите с гоите продължават.

Защо не върнат и тук смъртното наказание като толкова се възхищават на САЩ и искат да приличаме на тях във всяко отношение. Нека разрешат и личното оръжие!

Вие от къде си мислите, че е измислена "новата" процедура.

С газчицата си е чиста работа :)

Какво намеквате?

намекваме.

А и кво им е направул Любо Нейков :)

Смъртната присъда я оправдавам само в много краен случай. Навремето Върховният ми вуйчо, върл противник на смъртната присъда, ми изложи желязна мотивация, а именно: Имаш една камара доказателства, според които обвиняемият е от виновен по-виновен и го осъждаш на смърт. След години/десетилетия излизат нови доказателства, от които е очевадно, че няма как той да е виновен. ОСЪЗНАВАШ СИ ГРЕШКАТА, ПРИЗНАВАШ СИ Я И СИ Я ПОПРАВЯШ! Само че има един проблем - червеите отдавна са го изяли! Тикни го доживот у панделата да гние, няма да е заплаха за другите, ще има достатъчно време да си осъзнае грешките. Ще работи и ще си плаща издръжката, тоест няма да тежи на обществото - win-win за всички! Така ми го е набил у главата, че (вероятно) никога не съм го подлагала на съмнение. Примерно за Трактора се чудех, ако Върховният ми вуйчо беше жив, какво щеше да каже - най-вероятно щеше да каже това, което и аз, и Цецо Хунтата, и съдия Ченалова казаха, ако не бъркам, а именно: Ако беше у Централния, нямаше да е у Централните! По ирония на съдбата, чак сега осъзнах колко ми е била неточна присъдата за собствения ми вуйчо - е, не е чак да съм го осъдила на смърт, но предубежденията и смесването на лични и на служебни отношения никога не е добра идея!

да ако е НАИСТИНА невинен ,но ако е виновен и го хрантутиш 45 г. вместо да отгледаш 2 поколения деца, кой точно печели?!? Значи трябва нещо друго да се поправи, преди да се налага наказание, не първо да го наложим ,а после да мислим дали е справедливо или не.

феята с многобройните измислени 'познати' 'вуйчовци' и 'чичовци'. само дето заменихме 'лошата присъда' с доживотна без замяна, но сега и нея я махнаха, и после почнаха - от вашите НПО-та - дуднения как повече от 7 години е жестоко...

Тоест са извършили експеримент с жив човек. В наказателното право това май се квалифицира като ,,по особено мъчителен за жертвата начин ''

Републикански щат... Как успявате едновремно да мразите демократите, да харесвате републиканците и да ползвате постъпките на републиканците, за да хейтите още повече върху демократите? Това е сериозна ментална гъвкавост. Повечето хора, биха поулчи контузия, ако разсъждаваха като вас.

Гилотината още от кога е изобретена, ама е прекалено примитивна, що ли? Или просто гледката е кофти?

Гадна гледка си е.

високотехнологично средновековие. Нещо сериозно се обърка

Яааа ,каква загриженост от евроамериканците относно смъртното наказание в САЩ !!

Абе какви са тези хуманитарни хора в ООН, които са загрижени за убиеца повече, отколкото за жертвата му? А жената не се ли е мъчила? Може ли някой да си представи ужаса, който тя е изпитала? Малко му е на този боклук.

Идеята на правораздаването не е да 'отмъщава' правопропорционално на извършеното престъпление. Ако вървите по тая логика, правораздавателните органи по света трябва да се превърнат в зверски касапи. Това не ми се струва добра идея.

но страшните присъди имат превантивен ефект. не да убиеш мъчително много хора, и да рискуваш само една бърза инжекцийка. раздвоен съм - но ме дразни това, че описват тази екзекуция като много безболезнена - а най-безболезнената е куршум.

на Габриела Славова-Пеева и майка й Красимира Трифонова за варварското убийство на Пеев.

САЩ - най-хуманните варвари!

30 минути без успокоително тия верно ще бият скоро фюрера. Абсолютна гавра с живота на човек било то и убиец. Да го убият в затвора други затворници и да го мъчат ОК, но по този начин и да ми обясняват, че това бил законен начин, означава че в тая страна има много сбъркано. Далеч съм от мисълта тоя убиец да бъде помилван или каквото и да било друго, но гаврата с него е била абсурдна.

Ама това не са 30 минути мъки. Не е усетил нищо. Хората не усещат отсъствието на кислород. Тихо и кротко е заспал за последен път, след което е умрял в съня си. Спирането на кислорода не е като да ти сложат торба на главата. С торба на главата се вдига концентрацията на СО2, което усещаме като задушаване и е мъчително.

Ами, защо не пробваш! После да разкажеш... Или не.

Тия ги зарежи. Гледал съм на видео как един се гърчеше от инжекция преди, няколко години над 30 минути не беше хич за гледане. Потърси в нета може да го има клипа. Всички помня, че излезнаха и не дочакаха екзекуцията.

до Някой: именно - екзекуцията с азот е по-хуманна от инжекцията. Инжекцията е по предварителна рецепта и ако има странична реакция - няма анестезиолог, който да може да се намеси с корекция.

ти сигурно прочете какво си написал "... та дори и убиец" значи тия изверги могат да отнемат живот, но смъртната присъда по какъвто и да било начин, е нарушение на човешките права, тези нямат човешки права, нямат!!!!!!!!

А случайно да се замисли, че екзекуторите му са слезли на неговото ниво?

А ти дали прочете, че този дори не е май участвал в самото убийство или поне аз такъв спомен имам, но пък си трепат що да него утрепат един б"Иклук по-малко.

А съпругът - поръчител на убийството? Как е наказан?

Чукча - чети! То си пише - самоубил се е.

Джон Форест Паркър, съучастникът на Кенет Смит, беше екзекутиран също. Словоред та дрънка. На българският език също му е присъдено смъртно наказание.

Смъртната присъда не е никакво наказание. Това е бърз изход. Убийците трябва да лежат до живот и да се мъчат 10-ки години в затвора.

Ем тоя си е лежал 30 години

Вярваш ли в реабилитацията? Вярваш ли, че излизат поправени от затвора? Направи справка за рецидивизма и тогава пиши пак! Ако ти нямаш против някой рецидивист да ескалира и да убие, ние нещо не сме съгласни.

Смъртната присъда може и да не е достатъчно наказание за убийците, но от друга страна е бърза процедура за отърваване на обществото от такива индивиди, а също и спестяване на парите на данъкоплатците за отглеждането им...

Американски хуманизъм в действие. Аз съм за смъртната присъда, но при краварите, както обикновено това е просто шоу.

бах мааму и шоу, човека вече е мъртъв таеба в кравата путлерастка

Гледайки това от ада фюрера се е просълзил от радост. След 80 години една бандитска държава възроди газовите му камери.

Да припомня ли коя държава бе най-големия приятел на фюрера и даже подписаха договор за подялбата на Европа...?

Не забравяй, че нашата мила родина България също е била приятел на фюрера, особено в лицето на "цвета на нацията" екзекутирани от Народният Съд! Същите тези приятели на фюрера са с отменени смъртни присъди пред 1996-та от признателните психодесни, които днес управляват България. Само че приятелството на СССР с Нацистка Германия е било тактически ход на Сталин, да отмести границата на запад, ако не беше сторил това, Москва през 1944-та със сигурност щеше да падне........ Анадъмну???

Грешка, през 1941-ва!

Припомняй, припомняй! Саммо не забравяй да пропуснеш Мюнхен, септември, 1938-ма. И коя държава изчезна веднага след това. Е нямало е зрелищно пукане на пушки, но е изчезнала една държава. Щото СССР е последната държава подписала договор с Хитлер. Разбра ли! Мюнхен се пропуска! Задължително. Не е имало среща на Далдие, Чембърлейн, Мусолини и Хитлер! А и Бенеш е бил даже поканен на тази несъстояла се среща, да му кажат какво не са решили батковците.

Италия?

На снимката изглежда един миличък и свестен, при това на визия е доста по-добре от нашите политици...

Защо не разкажете, какво става в Тексас ? На кратко: Тексас разпъва бодлива тел по границата си. Федералните им размахаха пръст и бяха изгонени. Сега се контролира от гвардията на Тексас и мигрантите се ескортират до границата. 25 щата подписаха петиция в подкрепа за Тексас.

Деба заминаха ми акциите в петролните рафинерии в Тексас.

А бе и аз искам връщане на смъртната присъда, но предпочитам комунистическия вариант от бай Тошово време с куршум в главата в специална "стая", че не знам защо, ама този нов демократичен метод, дето е споменат в статията ми напомня за газовите камери в концлагерите!

Ами то даже и на бесилото висят по-малко, ако не им се пречупи врата.

Кога нашите пишманполитици ЩЕ КОПИРАТ ПРИМЕРА НА чичо САМ?

Затворите им са пълни с убийци. На какъв принцип решават кой да бъде екзекутиран и кой не?! Този дори не е сериен убиец

Сериен или не - УБИЕЦ Е!

На добър принцип решават! Може да забавят, но не забравят!

А у нас кога?!

тия имат проблеми с доставките на инжекциите . мисля, че само една фирма ги произвежда и е ЛИЦЕНЗИРАНА . малко прилича на родната кочина

Хайде и от това ще направят сериал! Смъртна присъда не се дава хей така, но изпълнението ѝ не трябва да се превръща в спектакъл! Съобщава се и толкова, но не! Подробности задоволяващи някои тлеещи умопобъркани садисти! Напоследък медиите се разливат от подоробности в случаите на насилие, което просто ги храни и ни убеждават, че това ни е нужно сутрин, обед и вечер, за да станем по-добри!

Тия са садисти ! Шестата Божа заповед гласи : “ Не убивай ! “ Дори на най-големият изверг нямаш право да отнемаш живота ! Сложи го да чука камъни цял живот, но да го убиваш и особено по този мъчителен начин е престъпление , равно на неговото !

а "НАЙ-ГОЛЕМИЯ ИЗВЕРГ" ИМА ЛИ ПРАВО ДА ОТНЕМА ЖИВОТ? ДРУГА ЩЕ Я ПЕЕШ, АКО ТИ Е БЛИЗЪК РОДСТВЕНИК!!!

А пише ли "не чукай малки момченца"? За един приятел питам

Като нямат специална военна операция, така става. Ей ги руснаците - колко убийци, канибали, изнасилвачи и прочее по стар съветски обичай отидоха да "изкупуват вината" си на фронта. Там на повечето хем им "изпълниха присъдите", хем и някаква работа свършиха.

Да...и не ги и хранеха - ядяха хохли...пресни

Сюткейса..еърпорт...Халабама...черния 25 сантов... и...азот - рай за козяшкосоросоидната сган...

Все едно гледам Любо Нейков... Много прилича на него.

Браво! Само така - на зло куче, зъл прът.

Само затова ги уважавам хамериканците, особено от южните щати. Трепеш - трепят те. Това е. А ние тук, нали сме си дали това, там, където слънце не огрява на евроджендърите - милостиви. Ще лежиш в тюрмата и овцете ще плащат издръжката ти. Я да се върне смъртното наказание и да видим статистиката на убийствата година след това...

няма да е много по-различна статистиката, но наказанието не е само за подобряване на нещата а и за морално удовлетворение на близките

Като ни знаеш правосъдието...не е добре да се приема опция за смъртно наказание....

Има само две държави, където жестокостта е държавна политика - САЩ и Саудитска Арабия. Едните режат ръце, крака, глави, обаче другите измъчват жертвата близо час. Трудно е да се определи кои са по-големите варвари.

едните отнемат живот, а другите не...

един дебил вече дели щатите за да оправдае това брутално законно насилие над хора!

Аматьори !!! Мъчили са се/го половин час. Ако се бяха обадили в българското посолство срещу нЕкой долар щяха да пратят дипломатки дето за минута щяха да свършат работата. Бързо и евтино без много приказки.