"За неопределен период от време": Васил Божков с последно изявление

"Аз съм един от най-големите данъкоплатци", казва бизнесменът и отново изразява недоволство от действията на прокуратурата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютна заблуда е, че Божков ще бъде екстрадиран от ОАЕ. Изборът му да отиде точно там съвсем не е случаен. В скоро време той няма да си дойде в Бг, а през това време активите му ще бъдат разграбени. Не го съжалявам, нито го оправдавам. Само казвам факти. Ситуацията много напомня тази с КТБ. василев вече 6 г. си стои в Белград на едни 400 км от София. Делото срещу него буксува, а какво стана с имотите му аз не знам...

Емии най богатият си ти, значи логично плащаш най големите данъци. Забогатял си в тази държава и за сметка на този народ, а какво си направил. ? Плащал си данъци еми ще плащаш, а какво си направил да не би да си построил църква, параклис училище, дом за деца в неравностойно полажение, болница. Чувал ли си че най богатите даряват стотици хиляди за благотворителност, а ти какво, изнасилвал си жени и момичета. Плюя ти на богатството, на милиардите, на антиките. Просто трябва да гниеш в затвора само заради това, ако не за другите ти престъпления.

А твоите приятели депутати да не би да са построили нещо освем джамия така че не защитавай никой сега се размърдаха защото явно им е спрял комисионните

От където дошло-там отишло.

Сега и тоя като вземе да боледува завалията....

Естествено всеки разумен човек е спазване на право и ред, но ако говорим за мафия и полико-олигархична структура, мислите ли, че законодателството нарочно не е с десетки пропуски, за да се "пробива" и изплъзват едрите престъпници. Публична тайна е, че атаката срещу Божков идва от мощна партньорска държава и започна от Симеон Дянков, но тогава не успя. Някога Елиът Нес атакува Ал Капоне също движейки по ръба на закона - ако държавата повежда война с мафията, но няма как да не е, като на война - атаката срещу Пламен Георгиев не беше случайна и да, според мен беше заради безобразните му действия с "терасата". А Божков и бизнесиуте му не са голяма загуба за бизнеса, защото само преразпределят, а нямат съществен принос в добавяне на БВП. И да помня цитата, че който се отказва от правото, за сметка на сигурност завършва без сигурност и без право. Затова по ръба на закона да, но не и срещу законите следва да се действа. Затова и поздравленията и подкрепата ни следва да са след присъди, конфискации и провал на евентуални дела срещу България от олигарсите.

Поздравления за Гешев! Не сме имали досега подобен

Не бъди толкова наивен. Гешев е пионка на Тиквун, а той е мутра от СИК. Сега взимат на Черепа бизнеса и ще си го делнат с ПееФски (разбирай Доган).

Важното е приятелче че мутрите падат един по един а комунизма си отива бавно но славно!

Чрез действията си, прокуратурата и ГЕРБ правят така, че никой нормален да не иска да живее в България. Няма законност и държавност. Има само държавен репресивен апарат, който да обслужва мафиотски интереси.

Не само да не живее, ама и бизнес никой няма да смее да прави. Никой друг освен дебелеевски

Вие наивници ли сте бре? Тоз си е известен мафиот - черепа. Какви сте извратеняци ей - защитавате престъпника. И защо, може би защото сте същите! Само че бедни галоши, кат мен може би :)

Този Божкож е разплакал много семейства за да натрупа тези пари,това е така ,но начина по който действа държажата е надопустим.Има закони.Бедни ми галош утре ,ще подкарат и теб по мутренски.За тази работа трябват чисти и умни хора, а не мутри подгонили мутри.

„Какво е държавата, ако не една голяма банда (на съвременен език - ОПГ), и не е ли всяка обикновена банда — една малка държава?“ Августин Блаженни, 5 век

Тази държава ще се оправи като изчезнат и Бойковци и Гешевци !!!

Тази държава няма да се оправи независимо какво се случи доказано в времето.

Ще повярвам, че преходът е прилючил, когато затворите се напълнят с 'бизнесмени' и политици на прехода. И то начело със свещенната крава, гаранта на мирния прехоф г-н почетния председател.

.. от коментарите разбирам, че слугите на Сатаната не са жалили парите за платени писачи! .. но както и да го въртите, изчадия адови - грабили, убивали изнасилвали ( а сега плачат за ЗАКОННОСТ! - типично за всички сатанисти)) - рогата ви се виждат под белите шапки на "невинноста", която се опитвате да покажете! Не става! Мястото ви е зад решетките - целия ви ходинг барабар с шефа, писачите и адвокатите ви - и те са от вашата черга!

няма закони кой и как ще вкара някой зад решетките бе малоумник! Нали това е проблема. С едно беззаконие не може да се оправи друго. Искаме да се отървем от мутрите а не едните да елиминират другите и да ни серат на главите вместо тях.

Гледам много възмутени, пишат, псуват и ругаят, ама нищо не се случва. Така е . Човека е хищно животно. Дали комунисти, дали капиталисти или аборигени в.джунглата, всички искат да папкат и да се чукат. Така че свикване и кой когото.може, да прецаква.

..типична САТАНИНСКА философия! Явно целият им холдинг е от подбрани слуги на сатаната. Такъв е и шефа им ... но вече не могат да се прикриват.. но веднага взеха да говорят за "законност, демокрация, правда", понятив, които ТЕ никога не са за зачитали. Горете в пъкъла изчадия адови! .. и Да ви е топло :)

Ако не друго, то поне Божков има акъл в главата. Не някакъв льохман като баневите, арабаджиевите, миньовците и т.н.

Това много ми прилича на унищожението на Тексим който имаше друго съдържание обаче.

Лакоми Чайки се вият в небето, всичко се ниже по техния план, цаци и геши танцуват в морето танца на Юда и Грозний Иван. (препечатано от Жана) На "Аврора" бутафорното оръдие отново гръмна в нашата страна и прати българското правосъдие на Чайка във свещените лайна.

Мале, мале, същата картинка като от 2014 година мисля, че беше, че вече не си спомням, когато гръмнаха КТБ-то на Цецко Василев! Какво се случи за почти шест години от тогава, някой знае ли:)))??? Управлението на тази кочина Бантустан в момента е по зле и от това в древен Рим, когато големците са осигурявали на гладния народ зрелища, за да не мисли за бунтове, вследствие на които са щели да им хвърчат главите!

колко данъци внасяше - нула лева? него що не го арестуват?

Не закачай моя човек, че ще те налази гешефтурата!

Изпразнени от съдържание слова, и от двете страни! Да влезне убитият ….

Май че, по време на комунизма, частната собственост се ползваше с по-голяма неприкосновеност, отколкото сега.

Никой не пречеше на дребния собственик обаче.

Слух се носи ,че с неоценимата братска помощ на СИМО ,Божков е задържан в ОАЕ. !? както се казва , нема лабаво,сега започва да говори, друго не му остава. няма как , на някои хора наистина ще им трябват психолози. Леле мале ?!

Явно Черепа е развързал кесията, щом като има зщитници по форумите. Сигурно им плаща в картончета за търкане.

Ще тръгнели Гешев срещу далаверите на Прасчо Пеевски с Булгартабак,Лафка ,купените огромни имоти в София ,страната и чужбина ,медйната империя и лотарията му.Ще тръгне Гешев само тогава,когато най-големият политик според Борисов и почетно реален шеф на ДПС Ахмед Доган реши т.е. никога.Без ДПС всяко управление е обречено на провал и това на Борисов до болка му е ясно.

Както стана ясно за да тръгне трябва сигнал. Какво чакаш?

трее един як на изборите и че скифташ смелите днес как бързо бегат

eeeeIIIII, alooooo milioniteeee, alooooo, bylgarskata koledaaa, aloooo edin miliard za samoleti alooooo, a nqma pari za poddryJka, aloooooo. .... a ima miliarderi aloooo, ZEMIA KOLKOTO EDNA CHOWESHKA DLAN

Един ден Васил Божков ще осъди държавата ! Въпрос на време. Българската държава дължи милиони левове на граждани и търговски дружества, които са я осъдили. Трябва за всеки, който осъди държавата, обществото да бъде информирано, защото гражданите плащат за безумията и малоумията . Трябва да е ясно,че който слуша малоумниците от СИМО, изпълнява техните заповеди и указания, води се по тения малоумен акъл,подчинява се на техните мръсни интриги и манипулации,слугува на техните интереси и разбера правото и закона по краварски ,където правото е на книга а силата престол издига и сваля, винаги стига до катастрофа.

Първо кого и за какво ще съди и второ ще бъде убит преди да се стигне до съд затова е добре да му се конфискува всичко и да се вкара в хазната

Министърът на финансите, председателят на ДАНС, министърът на правосъдието, министърът на икономиката - тези четирима високопоставени служители не биха ли могли да бъдат подведени под отговорност по същия този член за безстопанственост. Защото чрез техните предложения за хора в Комисията по хазарта и наблюдаваната от тях същата тази Комисия държавата е загубила фантастично огромни суми от порядъка на 500 млн. на година. Това не е ли безстопанственост в космически размери? Когато Иван Гешев реши да прибере и тези хора, за да види как те са пропуснали тези милиони, тогава ще получи някакви симпатии.

ти мислиш че гешев е чист? а жена му и строителят?просто го е яд че е един дрдбен крадец в сравнение с черепа

Красавец е черепа и как ще радва манафите в панделата

Урод

ей хора, европа нигледа, гледа ни америка, гледа ни африка! Гледат ни самураите! На първо място, гледат ни децата ни! Срамно е! Тъжно е! Да съществува човек с толкова богатства, а ние по коледа да събираме пари за бедни и сираци, да нямаме финанси за подновяване на апаратува в болници, да обявяваме с гордост увеличение на пенсия с 10 лева, срам и мъка! Жалко че не можем да справим с тази "свобода" която получихме !

Защо никой не разследва Пеевски?

Шопаро стяга багажа

а де! Оня е ербап, паднали са му в очите като са приели само 10 000 лв. на ден. И са заиграли хорото му

ОГРАБИХА ГО.

Gолям престъпник ... гледайте flic story, "полицейска история"

Прокуратурата направи така, че беззаконията и престъпленията на един олигарх и откровен мафиот да бледнеят пред погазването на Закон и Конституция от самата прокуратура. Кое е по-малкото зло? Мафията или диктатурата?

Абе идиот...ти чел ли си "закон и конституция"

Чел съм. А ти?

много точно изказване. отнасяйте въпросите си към ,,,,,,,, политици, и т.н . Ако той проговори преди да са го убили - мнго хора ще си отидат

Просълзи ме...отивам да запаля свещичка ..и да изтъркам едно билетче

Предполагаеми злоупотреби Във финансовите среди и в печата са изказани съмнения, че Божков извършва манипулации за сметка на миноритарните собственици, като източва „Нове холдинг“ чрез изваждането на непублични дъщерни фирми[13] и премии лично за себе си[14]. На 5.01.2009 г. общото събрание на „Холдинг Пътища“ гласува на Божков допълнително възнаграждение от 3.84 милиона лева.[15] Комисията за финансов надзор не отчита нередности[16]. Предполагаеми връзки с организираната престъпност Божков е подозиран в тесни връзки с групировката „СИК“. Смятан е за съсобственик в застрахователната компания „Бул инс“, въпреки че номиналните собственици са офшорни компании и връзката е недоказуема. „Бул инс“ поглъща „застрахователните“ структури на СИК, след като те не получават лиценз през 1998 г.[17] Името на Божков се споменава в изтеклата чрез Уикилийкс кореспонденция на посолството на САЩ в България. Заедно с Тодор Батков, Гриша Ганчев и братята Красимир и Николай Маринови – Маргините, Божков е даден като пример „за някои от най-известните връзки“ на българския бизнес с организираната престъпност.[18] Пак според изтекла през Уикилийкс информация, през 2009 г. временно изпълняващият длъжността посланик на САЩ в България Джон Ордуик в дипломатическа грама определя Божков като „най-печално известния гангстер“ и констатира, че Божков все още е активен „в прането на пари, в приватизационните измами, в заплахите, в изнудването, в рекета и в незаконната търговия с антики“.[19]

Не изпитвам емпатия. Както и към Бенчо, Баневи, Арабаджиеви и т.н. ...

Какво умувате сега? Искахте като в Румъния, искахте да имаме Лаура Кьовеши, искахте да видите министър в затвора /за сега от министерския кабинет директно в ареста/, искахте всички да плащат данъците си, а вече почти никой не смее да крие данъци, искахте строги наказания по закон за тежки престъпления... Какво още искате? Още една крачка и сме в диктатурата.

ама този няма нищо общо с Кьовеши. Погледни само нашия как го посрещнаха в европарламента и направи паралел с румънката. И е нормално да искаме тези неща. И не е необходима диктатура за да станат. И правораздаването ни ще направи престъпниците да изглеждат приемливи.

Какво ми сравнявате Гешев с тая подсъдима сопа

тъжното забавление. Олигарха звучи много по-издържано юридически от прокурора. Ще има много за плащане накрая и няма Гешев да плати.

Евала на Гешев,че има топки да подгони Черепа,който 30 г.никой не смееше да закача.

Пич, Ти си много прост и си личи, че си далече от истината. Гешев, Гешев, Гешев.....типичен Гестаповец, просто ченге с главно Ч. Той е една маша в пренареждането на схемите

И разбира се Борисов, Цацаров, Горанов... Не са виновни, че с години са съдружници на Черепа ... Българите са народ от невменяеми.

... ти си невменяемият! Един от многото драскащи тук "защитници" на Черепа!

аз никъде не прочетох някой да защитава олигарха. Напротив хората са притеснени че вместо да му извадят очите ще му изпишат веждите и накрая ние ще плащаме сметката.

И на този момък ще му плащаме като осъди България , ще го направим още по-богат. Но защо гл.проку.рор не попита конституционния съд кой трябва да плаща тези пари - данъкоплатците или прокуратурата.

Не ти ходи да мислиш...поне си смени гащите

Над 1,2 милиона лева стана сметката на данъкоплатците по делото „Октопод”. Преди дни пореден обвиняем по делото – бившият прокурор Цеко Йорданов, осъди държавата за общо 80 000 лева заради нанесени неимуществени вреди и бавно правосъдие. Преди 10 дни пък фирма, чиято документация е иззета при шумната спецакция отпреди осем години, получи рекордно обезщетение от над 800 000 лева. Делото на друга подобна фирма все още върви в съда. Преди две години съдът в Страсбург осъди България да плати около 110 000 евро на други четирима обвиняеми, сред които и спряганият за лидер на „Октопода” Алексей Петров. Друг обвиняем, Момчил Кръстев, също осъди прокуратурата и Комисията за конфискация да му платят над 116 000 лева. Повечето от арестуваните в утрото на 10 февруари пък осъдиха държавата заради унизителните арести. С решение на Софийския градски съд отпреди дни на бившия висш прокурор Цеко Йорданов бяха присъдени 80 000 лева обезщетение – 50 от тях за неимуществени вреди и 30 за бавно правосъдие. Съдия Божана Желязкова дори твърди, че реалното обезщетение на Йорданов трябвало да е половин милион лева, но съдът не може да присъди повече от поисканото от Йорданов. До момента няма осъдителни присъди по делото Октопод. Алексей Петров все още е неосъждан.

Застрахователно дружество, ръководено от бившия агент от ДАНС Алексей Петров, е осъдило държавата за обезщетение от 9 милиона лева за пропуснати ползи, съобщи bTV. Причината е решение от 1998 година на тогавашния вътрешен министър Богомил Бонев, с което не бе предоставен лиценз на застрахователна компания "Левски Спартак". Решението на съда е влязло в сила през 2010 година, но в продължение на 3 години държавата не е плащала парите по осъдителното решение. Така общата дължима сума е станала 10.4 милиона лева с лихвите. Плащането на парите вече е заложено в държавния бюджет. Не става ясно защо правителството на Бойко Борисов не се е издължило веднага след влизане в сила на решението, а е оставило да се трупат лихви. Вместо това, се инициира акция 'Октопод'.

Кво общо има това с черепа,ако изобщо е истина

Сценария срещу Божков изключително много прилича на случилото се на КТБ! Лотарията е изключително доходоносен бизнес, както и легален, и не разбирам защо някой не би си плащал данъците, като при всички положения ще има огромна печалба! Тази лотария я има от много години, години на управление на ГЕРБ. И сега излиза, че са били проспани години? Има ли нещо общо лицето Делян Пеевски? Наскоро имаше една статия, в която пишеше, че Пеевски е пожелал бизнеса на Божков.

... зашото не си арогантен, като Черепът. Алзчостта му е безгранична, особено когато си мисли (и беше успял да го реализира) да купи правителство, прокуратура и съдии вече 20 години! Това, което става, без значение защо става, е добре за България! Зле е само за няколкото десетки изроди около Божков, както и за служителчетата във фирмите му.

Обаче не е и добре за нас, защото Черепа просто го сменят с някой друг убиец.

Еми няма обяснение на това освен ,че човека се е самозабравил и не е предполагал,че ще бъде изпортен от съдружниците си.В новия закон се предлага лотарията да бъде само държавна ,както е в други страни.

Всичко което казва е вярно. Отделен въпрос е, че голям бизнес в България не може да се прави без да си член на мафията, която притежава държавата. И сега мафията решава да вземе този бизнес, така както преди това му го е дала и да го даде на друг играч.

Не ! Държавата предлага този бизнес да бъде само държавен.

За Мустака в Белград не знам, но Божков е умен и достатъчно хитър, за да си е оставил вратички за бягство - физическо, финансово и т.н. И ще осъди България по всички дела, не само в България, ами и в Страсбург. А тези които се радвате, че някой са решили да го смачкат, представете си да смачкат вас и вашият бизнес и живот, ако въобще имате някакъв личен живот или личен бизнес..

... си ти .... няма как да си представя, че ме мачкат (мен или моят бознес), зашщото аз не съм подкупвал, крал, изнасилвал и заплашвал с убиуйсто. Дебил мръсен си ти!

Какъв бизнес имаш ти с това мислене, сигурно продаваш на жена си старите прашки в олх-а и 10 годишните ти задни МНОГО ЗАПАЗЕНИ гуми на 30 годишната ти джипка с десен волан и газова уредба ?? Да те е-а и в бизнесмена, скъсан си като на пъдар дрехите.

.... на един от тримата най-големи мафиоти в България си ти!

Свинар Прасеешки и майка му - бившата шефка на държавното тото Ирена Кръстева кога ще ги започнат ?? На 21 години шеф на борда на директорите на Пристанище Варна, шеф на ДАНС на 33 години неясно с какви качества ?? Добре ли ти плащат че ръсиш такива помии, Черепа бил лош, този защото е номер едно по морал и доблест...

Герберски келеши прости,знаете ли какво е "транспортна задача"?!:)))) ....ми а,сметнете де е Божков,де!:)))))

... ти си малък, жалък хуйчо:)

Методи Андлеев за Държавната комисия по хазарта: "чл. 18, ал 1 от Закона за хазарта. Там се казва: “Комисията се състои от председател и членове. Председателят и членовете се назначават от министърът на финансите, като един от членовете е от НАП, и по един член се предлага съответно от председателя на ДАНС, от министърът на икономиката и от министъра на правосъдието”.

Сега всички споменати пред съда, за да разкажат как са изпълнявали задълженията си, и ако всичко изнесено от прокуратурата е вярно, то защо тези хора са мълчали до сега и търсили ли да отговорност от този човек

Не му е чиста работата, но е добре, такива акции да да по-добре обмислени и по-добре осъществени. За съжаление остава впечатление за разчистване на сметки, за евтино шоу "искахте да ги ловим" ето ви сега. Все пак има закони, ред, справедливост и последното няма как да се постигне само с гола амбиция. С трици маймуни не се ловят.

не е за симпатия...защото не му е чист бизнеса...че е укривал данъци-уривал е....защо го търпяха 30г...но той е сложна личност и много много умен...завършил математика с отличие...ум и интелект та дрънка...проблема е,че не е от любимците на говедарите...изнесъл е милиарди от бг във виетнам и там прави бизнес-вероятно по чужда поръчка...а сега ще се укрие от говедарите,защото е на една крачка пред тях по акъл и второ защото той отдавна вероятно си е опекъл престоя в държави от азия или иран,сирия,..но,че си е за пандиза по този въпрос две мнения няма...

Стига с това "умен" бе тъпанар. Осра дир-а стази математика. Отличие по времето на соца! Ти луд лиси! Всички "наши момчета и момичета" завършваха с отличие тогава.

Много си ограничен, брат! По-добре си трайкай и не се излагай.

Да си открие пряка линия, за да говори в ефир.

Както е тръгнало ще го осъдят през някоя телевизия посредник.. Не че е цвете, но е смешно...

Слушай бе глупак какъв е комонистическия режим ама си много глупав.

Много добре написано от професинален юрист или адвокат на Божков. Гешев прояви наистина емоционална слабост и непремереност при последното си интервю на улицата пред прокуратурата. Просто не трябва да дава интервюта. Но аз не вярвам,че обвиненията срещу Божков са без доказателства,всичко ще се доказва в съда !

Как без доказателства повдигаш обвинения,това е несериозно!Пък Божков ако е прав ,да заповяда и да се защитава в съда,допускам ,че може да си плати на най скъпите адвокати.Обаче допускам и хипотезата,че ако Божков бъде върнат и арестуван,съдът ще го остави в ареста като Баневи,Арабаджиеви и др.

Крадена стока се конфискува незабавно без решение на съд.

А кой казва, че е крадена, не беше ли съдът

... прокуратурата не конфискура, само запорира.

Черепа вече е вън от играта. И ако правилно съм разбрал, едни 100 милиона годишно няма да влязат в хазната. Въпросът е Владислав Бездомни кой ли данък ще вдигне, за да запуши дупката? Нищо, че ТОЙ обеща да не се вдигат данъците!?

Прост бостан за дини