Коментари - За или против референдума на ИТН? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още ли вярвате у ДЕДО КОЛЕДА И МИТОВЕТЕ И ЛЕГЕНДИТЕ ЗА ДЖУДЖЕТАТА и СНЕЖАНКА ... колкот бьлгари още трябва да умрат или се "освободят" през терминал 2 ...ДОКАТО РОБСКОТО СТАДО СЕ СЬБУДИ И НЕ СЕ НАДИГНЕ И НЕ ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА ЗА ДА ИЗРИНЕ ТАЗИ КОРУМПИРАНА,ПРОДАЖНА,ПРЕДАТЕЛСКА И МАРИОНЕТНА СГАН ИБРИКЧИИ НА СУЛТАНИ, МИНЕТЧИИ НА САЩ,ЕС,ИЗРАЕЛ,ОАЕ,ГЬЗОЛИЗЦИ НА РУСНАЦИ И ТН НАРИЧАЩА СЕБЕСИ "политици и дьржавници"

Ей, тоз ебан народ няма да го бъде...Абе, вие не разбрахте ли ,че това е НЕВЪЗМОЖНО, понеже КОНСТИТУЦИЯТА не предвижда такива референдуми. Всякакви експерти се изредиха с пяна на устата да ви обясняват, че това няма как да стане в рамките на ТАЗИ Конституция! И пак си чешим езиците с безкрайни говорилни, вместо да се хванем и да направим нещо смислено. Докога така бе друагаре и другарки? ДОКОГА....???

Не сме тествали системата с нормални политици. Освен кирчовци, ББ та, гномове, корнелки, жълтопаветен планктон, тошковци, дпс та и т.н. с други не е пробвана да работи.

Има страни в които за най-малкото спорно нещо се пита народа. Тук се плашим - защо?

НАРОДА!!!!! В тефтерчето си Левски пише ....."Народееее ! ! ! ! "/ с 4 /четири //удивителни, Ако и сега не ти е ясно, значи си НЕСПАСЯЕМ!?

Ако предложения референдум беше за промяна на системата към директна (референдумна) демокрация щях да го подкрепя. В случая става въпрос за обратното - да се даде повече власт в един човек. Все пак има значение какво се предлага.

Една снимка на НДСВ с Митрофанова, царя и руския поп и всички руски кавали в България треперят за дотациите от Масква! Със свирки на президента и референдуми няма да стане! Я се обиденете и обявете курс на въоръжена борба!Зер бащите и дядовците ви още пазят ушанките!

Турнали сте две лайна и питате кое от тях ще изям? ... Амчи, не ... лайна не ям, яжте си ги сами!

На тези недоразумения от ИТН преди парите им бяха много, сега пък депутатите им малко. На това се казва “пълна бъркотия или пълен синхрон”.Все много знаят ,ама нищо не вършат…само пречат.

какъвто и да е моделът - ако няма механизми за контрол, всичко е безсмислено. Трябва народните представители да се подлагат на детектор на лъжата за това дали имат зависимости и също така да се поставят цели в коалиционното споразумение, които да са с ясен срок за изпълнение. Ако не са изпълнени най-малко на около 80%, да не може партията и нейни членове да се кандидатират повече за представители. Само така ще се оправим , закони и ред, а не да ти обещават магистрала хемус и за 12 години управление да са направили 5 км до шумен и 3 км до ябланица !

Не подкрепям искането за референдум, но контрата, която се изказва е дъното. Никой не иска 400 депутата а промяна на модела на управление. Което става или с революция или с Велико народно събрание. И явно Великото народно събрание е с 400 депутата.

Нали точо това искат да се свика ВНС с 400 депутата:))) Докато трае мандатът на ВНС ще са 400 депутата, а какви ще ги свърши ВНС и дали изобщо ще свърши нещо конкруктивно с тези 400 овчи глави, които ще събере от кол и въже, е доста спорно, защото и в момента при скромните 240 се наблюдава шокиращ недостиг на капацитет да законотворят.

Явно Вие искате революция...

Явно сте глуп.ци, ВНС работи един месец, бе овц., докато си свърши работата след което се саморазпуска.

за референдум, против президентска република.

Както се видя, ИТН, начело с техният умник - Слави Трифонов, са всичко друго, но не и фактор, с който трябва да се съобразява народа. С поведението си на проста мутра ( проста в смисъл човек, с недостатъчни умствени способности ), лекето Слави показа, че не става за говорител на натода, не сетава и за политик. Междудугото - не става и за шоумен. Той става единствено за политическа курва, която ще се обърне натам, накъудето му платят. Предложения от неговата т.н. партия са изключително вредни и непродуктивни. Този господин е в основата за нескончаемите избори и пропиляване на народни пари за изобри, защото под диктовката на Русия и БГ партиите подвластни на тази нещастна държава, беше свалено едно проевропейско правителство. Сега ще берем изглините плодове на шута Трифонов с години напред.

Явно някой много се страхува от ИТН, за да плаща на всякакви идиоти да коментират злобно, нагло и лъжливо под каквато и да е новина за тях. Референдума за президентска република има възможност да издуха от парламента всички недоразумения като Бойко, Киро и Асен, Мравояда, Кака Кури и башибозука. Затова е това неистово квичене. Пазят си депутатските кюфтета, които ние плащаме, за да се тъпчат с тях.

Каквото и да е- все едни глупаци длегитимират с гласа си/разрещават/ едни тариакти да грабят от тях и да издевателстват над глупаците и децата им под всякаква форма.

легитимират *разрешават

Много е прекрасно в президентските републики. Беларус, Турция, Русия - все развити, динамични и напреднали общества. Щатите са някакво изключение. Може би защото там хората осъзнават, че сами са отговорни за собственото си щастие а не някаква автократна пионка. Няма да ги стигнем.

Щях да напиша същото. АКо толкова искат да работи, нека да направят 50% от местата да отиват в партията с най-много гласове, а останалите да се разпределят според вота или последното правителство да управлява, докато се състави ново, А не 1 човек да избира правителство, което явно се заема не само с подготвянето на следващите избори. Без значение дали съм фен или не на ГЕРБ, не може да се игнорира партия, която е спечелила изборите, без значение дали на опозиията й харесва или не. А в БГ няма партия, която да може да управлява качествено, нито такива, които да са градивна опозиция. Всички на думи са грамадански, а като стане въпрос да го свършат - кой му сра, манго, в гащите!

Такава е системата в Гърция, например. Подкрепям на 100%.

Това е гербеската мечта, народа не ги иска, няма им доверие, но с лъжи и манипулации, стават първи, както е сега, но вземат и още проценти бонус. Тази система фалира Гърция. И сега пристанище Пирея е Китайска собственост. Хубава система няма що. Давам само един пример с Пирея , но те са много повече разбира се.

1. Депутатите да са 120души и законите да се правят по тяхно искане от съответните Университети. 2. Заплащането им да не надвишава 1.5 от средната заплата в страната.. 3. задължителното присъствие е 50% от броят им. 4. Присъствието им при гласуване на вето, закони и темподобни е 100%. 5. Плащат се само присъствените дни. 6. Могат да работят в дните които не ходят в НС, за което да получават съответното зашлашане.. Такива НАРОДНИ представители

Срам е за така наречените демократи, че не подкрепиха инициативата още в първите часове а се снишиха дори някой по фанатизирани красиви и не чак толкова умни започнаха да плюят против инициативата на ИТН. Нали уж всички на площада бяхме, за "Смяна на системата"! Да, някой бяха, но вече не са. А други продължават да бъдат. Познайте ги по делата, кой кои е в Българската политика и направете правилният избор!

И не само....напрово ще откажа да приема бюленита за референдума при гласуване на предстоящи избори, за да стане невалиден и да не мине изобщо....случайно.

пълен идиот

И платен със сигурност.

ИТН не подкрепят , но и доводите на ПР са пълна глупост !

тея са баси и карикатурите чесно хахахахахахаххаха,

глупост, след глупост... това е промяната. Всички дето я искахте и дето гласувахте за измислени герои, в т.ч. президента, ИТН, ПП и др., не можете да ми обясните с какво днес ви е по-добре отколкото преди да започнат тези политически игрички... Но давайте, ще харчим пари за избори два пъти годишно сигурно още няколко години - по 70-80 млн на опит, после да не се чудите защо нищо не е направено.

Мндааа, значи ние сме добре, нищо че се краде! А не си ли се замислял че ако не се крадеше толкова щяхме да сме по-добре. ти явно си на некоя държавна службичка.

На партиите в Н.С. им харесва колективната безотговорност, когато нещо е добре шефа, бил той ББ или Корнелия, казват аз го направих а когато е зле, всички така решихме, виновни Няма! Киро и Асен, какво направиха, не се стремяха истински да променят системата а искаха да я овладеят. На практика "Харвард" замени "Банкя". Разликата е че на едните акъла им стига до асфалта а на другите далаверата в Б-я им е малка. Всички ревем, че политиците ни лъжат и крадат, следователно нещо трябва да променим. Ние, ти и аз, защото те няма да го направят сами, те са си добре. Ние не сме, така ли е Пешо, Драго, Иване!? При Президентска Република отговорността е Ясна. При Парламентарна се размива. Парламентарната доказа, че е не ефективна форма на управление, затова логично трябва да се смени.

Голямо старание за отразяването на този референдум . Много страно защо няма такова старание за отразяването на реферндума за "ЗАПАЗВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ ЛЕВ". вЕРОЯТНО ФИНСОВИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ТАЗИ ЛИПСА НА ИНФОРМАЦИЯ

Въпроса с еврото е решен, няма такъв референдум, за еврото има димка, която цели отклоняване вниманието от истинският въпрос който сти пред Б-я. Ефективно или не ефективно управление. Б-я е подписала меж. договор, за еврото така че въпроса е решен искаш или не искаш.

но не пише кога да се приеме, и спокой може като поляците и румънците да отложим за по-добри времена.

Инициирам референдум да ме забележат, че нещо се изгубих в новините.

Резултата също

Въпросът за "за или против референдума е противоконституционен". Дираджиите да се коригират.

Оййй горките!

Според Конституциятая всеки има право да инициира Референдум за всич1ко след като събере необходимия брой подписи.

Абе не е баш за всичко. Образовай се малко. В аванс - можеш ли да проведеш референдум, че премиера трябва да го пенетрират публично след като НС го избере?!

Може. Но първо подписите.