За 20 секунди удоволствие райският газ отваря вратата към Ада

Д-р Таблов: В България употребата на райски газ става напълно безконтролно

Обратно в новината

Коментари - За 20 секунди удоволствие райският газ отваря вратата към Ада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докторе, абе не знам доколко си доктор, ама си послъгваш. Първото нещо, което става с райския газ е пишката. Може да не важи за теб, но оттам идва обичта на младежите към този газ. Не случайно виаграта влияе точно на NO в пещеристите тела. И внимание докторе, защото ако не е този райски газ, младежите ще се прежалят и ще си купят виагра да речем. А от виагра се получават доста повече странични ефекти, кръвоносните съдове се скапват, кръвното се повишава и се умира доста по-често отколкото от райски газ. Другия заместител афродизиак, с повдигащ ефект е кокаина, хайде няма защо да обясняваме ефектите и страничните ефекти. Та като забранявате нещо, помислете си какво ще го замести. Не че ви пука за младежите, то се видя по ковида колко лекарите се трогват за другите. Сигурно единствената причина да пуснат толкова подробна статия е именно че конкурира кокаина, който се контролира от мафията, а тя в България си е доста близка до властта.

Даамммм.... Кзваш: "Първото нещо, което става с райския газ е пишката." Демек... има проблем. ПС И газът оправя проблема; ти да видиш!

Ако на 15 не ти става пишката имаш некви много по-сериозни проблеми от ниското IQ, което е явно.

Не оправя нищо. Просто е като огледалната страна на виаграта, който си е обикновен PDE5 инхибитор. А NO действа по целия пара симпатичен път. Само че обикновено това е краен продукт при метаболизиране на аргинина, а като се вдиша действието му е безусловно. И да, на 15 години много ги интересува пишката. То и на момичетата действа за разлика от виаграта. Абе май алтернативите на NO са доста по-зловещи.

Ако всички пафкаха марихуанита няма да има войни. Пийс :)

Все ми е тая - който иска да отива по-бързо към Ада...

толкова ли няма друг газ, който може да се ползва в сладкарството и по този начин райския да бъде изцяло забранен за свободна продажба?

Въглеродния диоксид

Не става. Разваля вкуса и се събира в горната част на сладкиша.

Учете децата да четът ! Четете и обяснявайте Библията ! Всяка дума е истина .

Все пак е добре, тези, които дават съвети по образованието, да могат да напишАт поне три изречения без грешки :-)

четАт, не с "ъ"!

Колко да е истина? Точно 0% в Библията

За райския газ не знам, но ако почна да чета повечето историйки от стария завет на някой дете за лека нощ, то ще сънува кошмари и ще ме разследват за издевателство. Там само ужаси на квадрат. Ти въобще чел/а ли си библийката или само наизуст пишеш?

Библията не се чете като роман, а като Слово Божие с молитва Този, Който е вдъхновил писателите й да даде разбиране на писаното, да се разберат принципите, извлекат поуките и сила да се приложат в ежедневието.

Бях скоро в една чалготека, не харесвам такава музика но с компания, масово дишат райски газ всички млади и се продава свободно вътре

До колко сериозен може да е проблема с райския газ за шест милионна държава, със средна възраст 45 години и под 40 000 абитуриента годишно? С уважение към доктора, ама здравеопзването ли е цъфнало и вързало, образованието ли или се справихме с беднотията?

И какво пречи да имап превенция срещу опасни вещества? Здравето се предпоставя като условие за всякакви други успехи. Липсата му е предпоставака за трудности. Здравето може да се увреди още в детска възраст. И то необратимо. Само много ограничена кифла или човек не си с българско самосъзнание не би се притеснил от това, че български деца дишат райски газ. .

Браво на Доктора! Точно, достъпно, разбираемо, интелигентно обяснение на проблема, без излишно раздуване и непонятна фразеология.

Ами от Германия идва

“В Европа на законодателно ниво отказаха да вкарат райския газ в групата на наркотичните вещества, но те нямат толкова значим проблем” В Германия и канабиса е напълно легален. Удобна се пропуска момента , че най-силната икономика в Европа има и най-много консуматори на “леки наркотици”. Или немеца е много глупав или има по-сериозни проблеми върху, които да работи и не се занимава с глупости.

То и проституцията е легална в Германия, плащат се данъци и всичко е под медицински контрол. Тук сме като щрауси с глава в пясъка. Но доктора е прав, че трябва да има ОТГОВОРНОСТ към собственото си и това на околните здраве.

Като видиш на гарата във Франкфурт как наркоманите се редят на опашка за чиста безплатна спринцовка ще ти стане ясно защо не ги притеснява толкова райския газ.

Пуснах в google едно търсене за цена на райски газ. Конкретно ме интересуваха малките метални патрончета, които доколкото разбрах, се ползват за разни флакони под налягане в сладкарството. Защо е това любопитство? Защото си купувам същите като форма и размер патрончета, но пълни с въглероден двуокис (за стрелба с въздушен пистолет). Е, оказа се, че от първия резултат в google мога да си купя такива патрончета по 0.80лв/брой ... а моите с CO2 се намират от 1.20-1.30 нагоре ... Е...ати! Да се надрусаш стана по-достъпно от това да си трезвен, концентриран и адекватен!

Свалят му последната риза от гърба с данъци и корупция, направят децата му икономически емигранти, напълнят родината му с бежанци. Вика “Райския газ е съсипа тая държава”

Точно 'класически българин' - покажат му някакъв проблем и той вместо да действа и да го реши, вика - е, това ли е най-големият проблем.

И които проблеми точно ти решиха? Станаха ли пътищата по-безопасни като направиха задължителни фаровете през деня и почнаха да конфискуват коли? Намаля ли употребата на наркотици, като премахнаха еднократната доза, почнаха да джобят по улиците и сложиха под един знаменател трафиканти и наркозависими? Стана ли въздуха по-чист, като ограничиха движението на старите автомобили? На това му викат популизъм - фокусиране върху несъществени или несъществуващи проблеми, за да се отвлече общественото внимание от истинските.

Аха... И продължава, дами и господа, пита ме кои проблеми са ми решили. Типичният персонаж, който чака друг да му реши проблемите... Кара с 200 на магистралата, ама като го заескат казва 'ах, тези джигити', дава 50лв на катаджията и след това 'много корупция и навсякъде'... Чакай ти на другите да ти решат проблемите и гласувай за следващия спасител.

"класически българин" по дефиниция е расистко изказване :P

А относно останалото -- когато ти прокарват законови ограничения с уж някаква цел, която така и не се постига, е напълно нормално да забелязваш и коментираш безпредметността на въпросните "инициативи".

Миналото лято като си бях в София и видях един младеж, паркирал колата на жълтите павета - мощна американска марка. Държи в ръце един балон и смуче яко. И си казах, Боже, и тоя ще кара след това. Освен това изглежда супер мизерно пълнолетен човек да диша въздуха от някакви балони. Почти като циганетата от едно време с торбичките с лепило.

Щом са толкова тъпи, да дишат това доброволно, че и да си плащат за него, няма как да им се помогне.

Едно време и ние пушехме цигари и си ги купувахме дори до училище още не бяха забранени за непълнолетни. За алкохола по- се знаеше че не е за деца

Ми да не сте, кой ви е карал?

не беше забранено да се продават и рекламират, употребата им беше въпрос на престиж и признак за зрялост.....