17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГаРБидж продължава да пазарува "експерти" на едро.

Машинното гласуване , а и въобще изборния закон гласуван от Партиите на олигарсите е така направен , че да може да бъде обжалван и касиран. По същество , това е сигурен начин да бъдат анулирани следващите избори .Ако спечели ГЕРБ , ще бъде атакуван от партиите на протестиращите олигарси , ако спечелят те , може да бъде атакуван от ГЕРБ . Целта е да няма правителство и след тези избори .Да управлява Радев , поне 6 месеца със неконтрорирано служебно правителство .Целта е хаос , обедняване и затвърждаване на руското влияние и руските интереси в България . Това , че ще обеднеем и огладнеем е само в полза на руския интерес .

Да направим малко аритметика: вземаме например една нормална избирателна секция с 650 души в списъците. Доказано е, че средно гласуването с машина трае 3 минути. При 13 часов изборен ден това прави 780 минути, следователно за деня могат да гласуват 260 избиратели. Питам: какво става с правата на избирателите когато в секцията има само една машина за гласуване? "Чл. 3. (1) Изборите се произвеждат въз основа на всеобщо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване и осигуряват свободно изразяване на волята на избирателите. Гласуването е лично." Втори въпрос: защо не е предвидено след приключване на изборния ден да се съставя протокол за контролно преброяване на отрязъците от машината и сверяване с машинния резултат? Това полезно ли е за гарантиране честността на изборния процес или не? Трети въпрос: при провеждане на избори със само машинно гласуване и произнасяне на Конституционния съд за тяхната незаконосъобразност съставеното в резултат на такова гласуване легитимно ли ще бъде? Целта на този изборен кодекс не е ли да се създаде конституционална криза в България и кои са партиите, обслужващи това намерение? Само това ли успяха да измислят от"Мутри вън" и Юмручко за да вкарат в парламента мутрите и руските кавали?

Правиш 2 секции с по 325 души и 2 машини. Решаваш си проблема и спираш да занимаваш другите с терзанията си. КОГАТО ИСКАШ ДА НАПРАВИШ НЕЩО, НАМИРАШ НАЧИН! КОГАТО ИСКАШ ДА САБОТИРАШ НЕЩО, НАМИРАШ ПРИЧИНИ!!!

3 минути за тези дето не знаят да четат, на мен ми отне не повече от 15 секунди.

ти гласувал ли си машинно? аз съм.Не отнема 3 мин. Максимум 1 мин е,и то спокойно без бързане. не лъжи хората! А колко отнема с хартиена бюлетина?Пак толкова.

Отнема три минути на скопени герберастки мозъци като теб.

Аз пък се чудя с какво толкова са заети съдиите по конституционно право,та им трябват минимум 2 месеца,за да се произнесат.То е ясно,че дори да обявят текстовете за противоконституционни,няма кой да поправя закона и ще се гласува по новоприетия,но поне ще знаем как са действали великите юристи в НС.При заплатите,които вземат ми се трува,че тези съдии никаква работа не вършат

Битият бит и другото го знаете. Ако има фалшификации, няма проблем!

А също и да се уточни какво се прави, ако има разлика в данните от машинния протокол и машинното броене!

Цеков , юристите пишат докторат върху един текст или проблем от законодателството , като докторатът представлява пълен и детайлен юридически анализ на проблема. . Ти си станал доктор по конституционно право с блуждаене и припкане по фактите на антиевропейци законодателство от античността до 20 век , колкото да запълниш страниците , без анализ на никакво конкретни право. Как да те възприемаме сериозно?

Имам предвид антиеврейското законодателство.

Преди да излезе срещу превратаджийските партии го приемахте сериозно, що така!?

Разумно, честно и прозрачно ще бъде гласуването, ако ЦИК вземе следните решения: 1. Да се броят 100% машинните остатъци - общ брой гласували, за кои партии и преференции. 2. Към всеки машинен протокол да се добави протокол с данните от т. 1 Това ще забави СИК с най-много 1 час, но ще гарантира честността на изборите!

ало програмистите-гении, които сложиха тая глупост "яз не съм робот", кога ще си я оправите да работи? ако не можете извикайте някой истински програмист да ви го оправи

И без да се произнесат е ясно,че до конституционна криза няма как да се стигне от едни избори както и да бъдат проведени.Може само да се стигне до нови избори,както предрече Бог Бойко.

Цеков , изказваш се неподготвен , в Белгия гласуват машинно , сещаш ли се , държавата образец на Търновската конституция, Брюксел, центъра на ЕС и НАТО. В Калифорния също. И какво имаш против да се сложи край на купения вот и невалидните бюлетини. Невалидните бюлетини 2017 бяха близо 5 процента, това е една парламентарна група с над 12 депутата.

Ти си неподготвен! Не в цяла Белгия!

или онлайн или машинно-)

В 2+3дуржави все още го има,обаче навсякъде другаде е отречено и дори забранено. Обаче-ное трябва да гледаме само тия 1-2 държави,а не останалите. Егати тъпото изказване.

Машинното гласуване не може да гарантира прозрачността на вота. Вслушайте се в тези думи. Партиите на онези, които пикаеха по центъра на София и поругаваха герба ни докараха поредната глупост.

Българинът в празни думи и лозунги не се вслушва! Око да види, ръка да пипне. Като му се напълни масата, като си купи нова кола да заведе семейството си на разходка и като се върнат всички весели и доволни, тогава и от лозунги няма смисъл. На „мижи да те лажем“ не вярва!

Машинното гласуване МОЖЕ и ЩЕ БЪДЕ манипулирано! Затова беше това бързане и единственото, което този парламент реши! Ще бъдат използвани да се фалшифицират изборните резултати и веднага след това ще бъде премахнато - идеята е по някакъв начин да се спечелят изборите, след като стана ясно, че по нормалният начин не може да се извади ГЕРБ от властта! Редовните избори ясно показаха, че освен ГЕРБ в момента друга партия няма капацитет да управлява. Суверенът свърши почти цялата работа на политиците - с оглед на най-голяма представителност на Правителството то трябваше да бъде съставено от двете партии получили най-много гласове ГЕРБ и ИТН! Тези две партии щяха взаимно да се контролират при управлението но когато едната от тях иска да унищожи другата това е невъзможно. ИТН изпуснаха шанса да бъдат близко до партия, която е доказала, че може да управлява държавата!

О, тоя миризливко Борето Цеков пак се е изокал, търси погалване по лисугерската главичка от някои Батка . Сега се иявил и като спец по машинно гласуване.. Не остана място в политиката дето не е целунал задник и присламчил мазната си муцунка да смучка . Пък и бил станал доктор по конституционно право, нещо като лорд ватман Евгени Минчев. Избрал си разплутата безмерно във времето тема антиеврейското законодателство от античността до 20 век. И станал за срам на БАН доктор с една проста копи пейст сводка на събития , без никакъв конкретен анализ , понеже за анализ се иска глава, освен завиране по разни властни местенца . Очаквам скоро Цецка Цачева да стане доктор някоя свалена от Уикипедия статия, преписана заедно с източниците там .

Когато някой не член на БКП и ДС спечели изборите, ще повярвам, че изборите са били честни.

Кралство Белгия е страна в Западна Европа, граничеща с Франция, Германия, Люксембург и Холандия. Там се гласува машинно от години, но вместо политиците и анализаторитеда се насочат към вота и организацията, всячески се опитват да ни обяснят, как няма да стане. Страхуват се от загуба на електората, но ние обикновенните хора се страхуваме от изборните манипулации, които никой до този момент не се опита да промени. Припомням, че по темата имаше и референдум.

"Оказва се обаче, че Европа по-скоро се отказва от машинното гласуване, вместо да го приветства. На Стария континент няма нито една държава, която изцяло да гласува машинно. Белгия и Франция са единствените, където машините се ползват за гласуване, и то само частично - за някои области. Редица други държави са провели експеримента "машинно гласуване" още преди 10 - 15 години и са го обявили за неуспешен." https://www.actualno.com/politics/mashinnoto-glasuvane-zashto-iskame-neshto-ot-koeto-ostanalite-v-evropa-se-otkazvat-news_592334.html

Когато станем европейска държава и тук ще го махнем.

„Предложение за въвеждане на "горещ одит" при броенето на гласувалите с машини отправят от АБВ до президента Радев и председателите на парламентарните групи в Народното събрание. Това съобщи лидерът на АБВ Румен Петков пред журналисти и разясни мотивите. "Идеята е в 20% от секциите да бъдат ръчно преброени контролните разписки от машините за гласуване, пуснати в съответна урна и резултатът да бъде сравнен с машинния протокол, за да бъде убеден гражданинът, че контролът върху гласуването е ефективен", посочи той.“ https://www.actualno.com/politics/goresht-odit-na-mashinno-prebroenite-glasove-predlagat-ot-abv-news_1590642.html също http://m.focus-news.net/?action=news&id=2867269

Трябва 100%, да се броят, това няма да забави комисиите!

Да развиваш докрай кенеф-папира на работното си място. За целта си има определени места.

герберастки трол е борко цеков опорков

Какво става с изборните резултати,ако конституционният съд обяви промените за противоконституционни. Касиране изборите ли???

машината просто регистрира вота и по-трудно, ама много по-трудно, се манипулира от хартиен протокол

В такъв случай и изключително интересно защо кажи речи всички държави се отказаха от машинно гласуване. Сигурно щото са по-глупави от тебе. И все пак-става въпрос не са това какво правят машините а дали тези промени са противоконституционни или не. Темата дали може или не може да се манипулират машините е безсмислена. Могат.

касират. Решенията на КС се прилагат в бъдеще.

Значи ще се окаже че сме били на противоконституционни избори. И това ще бъде бъдещия еталон за честност според вносителите на закона.