Екоминистърът: Районът около ТЕЦ "Марица - Изток" има голям инвеститорски потенциал

След 2020 г. е недопустимо да бъде въвеждан Механизъм за инсталации с по-висока интензивност на емисиите на въглероден диоксид, каквито са имено нашите електроцентрали, заяви зам.-министърът на енергетиката

Обратно в новината

Коментари - Екоминистърът: Районът около ТЕЦ "Марица - Изток" има голям инвеститорски потенциал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И VW ИМАХА Голям инвеститорски интерес помните ли

Има готова инфраструктура,няма да ходя по баири да развивам фото-солар- перки. Аз съм се договорил вече,да му мислят балъците

Тези еничари продадоха майка си и баща си България и народа български говориш.

Кадмиев телурид: Използва се като ключово съединение в кадмиевата тънкослойна технология. Счита се за безопасен веднъж в употреба, но може да представлява предизвикателство по време на производството и изхвърлянето на кадмиеви слънчеви клетки. Меден индий галий селенид (CIGS):Този химикал е токсичен за белите дробове, производството на тези клетки произвежда силициев тетрахлорид - силно токсичен страничен продукт

Затрихме си образованието, но знаете ли какво карат да казват учителите на родителите?! Вашето дете има голям потенциал. Така, че, те всеки е потенциален.

Гледам по отзивите на коментара ми някои се препознаха в еко лентяи подлъгали Европа!! Ама вие сериозно ли си мислите че вие сте подлъгали Европа? Без думи съм ако мислите че вие сте подлъгали Урсула за това!!!!!

Кизяшките лайнояди да обяснят къде ще дянат след 15-20години "ЕКО" соларните панели тъпкани със силиций който си е жива отрова .... един път ги плащат за закупуване и втори път ще плащат за изкупуване. Дали изкупуването няма да е даже по-скъпо..

Ти вред ли си бе? Отрова било. Ми то и скапания ти китайски телефон е фрашкан със силиций ама дращиш глупости на него…. Смешник.

Хайде сега кажи от какво се произвеждат тез панели зада могат да преобразуват слънчевата енергия в ток!!! Много лош пример с телефона даде нищо общо с панелите! Сега виж колко мегавата трябва да произведат зада задоволят нуждите ни,сега увеличи още няколко пъти зада можеш и да съхраниш за през ноща таз енергия.Какво стана ,колко трябва да са? Къде ще ги денем след 15/20 г.Ами акомулатарите?

Кадмиев телурид: Използва се като ключово съединение в кадмиевата тънкослойна технология. Счита се за безопасен веднъж в употреба, но може да представлява предизвикателство по време на производството и изхвърлянето на кадмиеви слънчеви клетки. Меден индий галий селенид (CIGS):Този химикал е токсичен за белите дробове, производството на тези клетки произвежда силициев тетрахлорид - силно токсичен страничен продукт

Ами сега ? Какво ме попита цитирам те:" ти вред ли си бе" : Ами да вред съм !!! Гледам и се радвали това е малка част от вредите !!!!!!

Да го изкупят американците,както повечето земи на България!

Български учени имат технология за производство на електрическа енергия от черно море. Защо не помогнат финансово на тях например?

Нека достигнат капацитета на ТЕЦ и тогава да ги спрем.Инапе предизвикваме увеличение на ТЕЦ извън България зада покрият нашите!! Тогава питам какво сме постигнали? Едно голямо нищо! И много безработни ,и много с намален стандарт на живот!! Това ли искаш Денков и Брюксел? А защо го искат? Да ни заробят ето за това!!!

Скоро гледах снимки как еко перките са изхвърлени в каналите. Колко струва унищожаването на панелите и ПРЕКИТЕ? Много е скъпо. За тези неща никой не говори, изобщо не се споменава. Къде са еко активистите? А господин Василев си го спомням миналата година посети Стара Загора и после в интервю по телевизията каза, че може да се измисли нещо - примерно пречиствателма система или нещо друго и има начин да работят и те ще го измислят. Излъга най-безцеремонно.

Истината за панелите е катастрофална за земята и за децата и внуците ни ! Затова мълчът!!

В утуб ли го глЕда това.

Даа, от горния слой ще се произвежда гориво за АЕЦ Козлодуй

Тези така наречени "зелени" които подеха таз инициатива и излъгаха Европейските лидери са безработни лентяи които не искат да хванат работа!!! Лъжа ли е?Върнете се назад и вижте кои са! Не им пука за земята , защо го казвам ли, Ами да кажат тогава тез панели какво ще причинят на планетата? Нещът да кажат поради две причини: незнаят или не искат, защото вредата е в пъти по голяма от въздуха.Защотото въздуха се пречиства от горите ,а отровите от панелите които трябва да унищожим след 15/ 20 г. няма кой да пречисти.Лъжа ли е .Вятърните централи са също не надеждни и скъпи като панелите, лъжа ли е?Водните централи оставят хиляди без вода ,спомняте си пресъхналите язовири ,уж никой не ги използва за енергия , Ами таз година защо няма пресъхнали? Лъжа ли е всичко което писах ? А сега пак помислете!!!

Браво. На. Миньорите. Никаква. Отстъпка. Пред. Денков. И. Предатели. И. На. Изборите. Всички. Срещу. Герб. И. Пп. Дб. До. Победа. На. Тези. Предатели. Мястото. Им. Е. Във. Затвора. При. Баи. Ставри

Ами прости българи продавате всичко на американците и в един момент внуците ни ще разберат че нямат нито земя нито домове и не са СОПСТВЕНИЦИ на НИЩО БЪЛГАРСКО ако тръгнат да си го връщат ще трябва да платят космическа цена за родната майка БЪЛГАРИЯ

Постройте нещо преди да рушите граденото с поколения преди вас, боклуци долни!

ЗА МНОГО СЛЪНЧАВИ ПАНЕЛИ И ......... 40 РАБОТНИ МЕСТА !!!?? ХА-ХА!

Българинът го лъжат успешно вече три десетилетия! А това е поредната порция долнопробни лъжи! На никой в ЕС не му пука за България, както не им пука и на тези, които сега открито лъжат, че в Брюксел ни мислят само доброто, а те самите са най-големите благодетели и радетели на България. Всъщност са най-долни национални предатели и откровени крадци! В крайна сметка се оказва, че сме и най-големите "джендъри", защото, колко пъти трябва да те опънат изотзад, за да разбереш, че си станал гей?!... Така че, айде всички на гей парада!

Теория на вероятностите казва: Ако нещо е възможно да се случи, то не означава, че е вероятно да се случи! Така че, има потенциал, но дали този потенциал ще се реализира до нещо успешно за населението е съвсем друга работа!

Цялата държава има ПОТЕНЦИАЛ не само да се сдобие с ВИСОКИ ЦЕНИ на ел. енергията, а и ДА ОСТАНЕ БЕЗ ЕЛ. ЕНЕРГИЯ. ОТКЪДЕ България ЩЕ ВНАСЯ ел. енергия?!?

Нека си кажем истината. Тези хора не протестират, защото ги е страх, че ще останат без работа. Те протестират, защото са от малцината, които в днешните капиталистически времена, те продължават да си бачкат по комунистически - раздути щатове, държавна работа, никой за нищо не те гони. Бавно, полека. Ден да мине, самун да загине. И за всичко това, независимо от работата на загуба, редовно се актуализират и без това високите заплати, сладки социални придобивки. Тези хора много добре знаят, че извън тази структура, подобно нещо НИКЪДЕ не могат да намерят. Да, има предприятия, в които може да изкарат дори и по-големи пари, но там ще е с цената на яко бачкане. Няма работно време, няма почивен ден, няма ама кой ми звъни след работа. Просто е много сладко да си вееш т*ците по цял ден и да вземаш такива пари и придобивки. Бас държа, че са по-склонни дори заплатите да им намалят, но тоз рахат да не им го отнемат.

А ти какво работиш ве умник освен да висиш по форумите и пляскаш глупости?

ВЪРТИ ОКОЛО ЕДНИ ГОЛЕМИ, ИЗВИНЕТЕ МЕ - ЕДНИ МНО-О-О-ОГО ГОЛЕМИ ПАРИ!

Всичко се върти около брюкселските зелки. Нашите пионки ИЗПЪЛНЯВАТ НАРЕЖДАНИЯ.

За какво? За отглеждане на лешови червеи, скакалци и мухи месарки ли?

Между има голям ивеститорски потенциал и голям инвеститорски интерес е голяма разлика. Дори и да имаше някакъв реален интерес за реализацията му отнема деситилетия.

То потенцял за инвестиция има и на други места, но на управниците друг потенцял им липсва.

и жилищни комплекси

Да подкрепим миньорите като излезем пред парламента

къде се правят протести. А не да затварят пътя на обикновенни граждани

Пичове, спрете производството на ток само за два дена, да видят обикновените граждани на къде ни води марионетното соросоидно и некадърно правителство!

Без ток не може да има нищо

СЛОЖЕТЕ ФИЛТРИ И ЗАПАДА И ПСЕВДОЕКОЛОЗИ ТЕ ДА Млъкнат. Защо трябва сега да се затварят като ще доведе до липса на ТОК ЩЕ ТРЯБВА ДА ВНАСЯМЕ ОТ ТУРЦИЯ НА СКЪПА ЦЕНА.

Ако на тец-овете им сложат качествени пречиствателни станции, няма да има пушеци и населението ще запази поминъка си . От комините ще излиза само пара ! То и дизеловите коли пушат , ако нямат катализатори ! Но ние ще ги закриваме, защото някой от Брюксел така е решил !

това антибългарско правителство е ЛЪЖА! Служат и обслужват интересите на няколко американски корпорации. Значението на въглищните ТЕЦ ове за страната като нетен производител на ток са ОГРОМНИ https://glasove.com/novini/stava-duma-za-ikonomicheskoto-i-energiynoto-otselyavane-na-balgariya

Има, има, колко да има инвеститорски интерес ? Колкото Видинско и Монтанско или повече ? Там ако засадя картофи, сигурно ще стават големи като дини ?

Във Видинско и Монтанско е друг случай. Нали знаеш дето един мургав жител на Северо-Запада обяснявал: - Тук при нас нищо не расте. Нито домати, нито картофи, нито зеле. - Как така? Ако засадите жито, не расте ли? - Е, ако засадиш, това е друг въпрос.

В района имало голям "инвеститорски потенциал". Хаха. Ами да, нали ще става Долината на водорода... "Хъба на ЕС".... А те изостанали и прости не вярват. Путинисти....

Кув Путин той не казва да затваряме а ЕС. ЕК.

Ама разбира се, че са й политически! Протестира се срещу реформи, натресени ом “ политиците “, които са толкова политици, колкото овцата е крава!

Хората протестират срещу сегашната политика... така че от където и да го погледнеш протестите са си политически;)

Преди години имаше няколко страхотни проекта за чиста енергия в северна Африка и то доказана чиста енергия. Централи с фокусиране на слънчевите лъчи чрез огледала. В Сахара бол слънчеви дни и горещина. Всичко потъна по една единствена причина. Огледала всеки може да произвежда, но батерии и фотоволтаични панели не много държави го правят. Всъщност само една държава го прави Китай -отрочето на глобалистите.

В ЕС дирижират икономиката по-агресивно, отколкото го правиха Комитата през миналия век. Това няма как да завърши добре. Ние източноевропейците вече имаме опит в идеологизирането на икономиката.

Бе комитата ако не разправяш вицове за тях поне не те спираха да се развиваш и не ти дърпаха хляба от ръката. Сега не само ще те цензурират ами и цели заводи ще спрат.

Така е факт.

Зелената сделка и въглеродните емисии на ЕС нямат нищо пазарно, още по-малко либерално или свободно. Това всичко е един класически административен диктат, базиран на екстремистки идеологии развити в коридорите на Брюксел. Не е ясно кого мислят че заблуждават с глупавата си евро пропаганда. Хората виждат какво се случва.

“Съгласни ли сте да гарантирате с данъците си и здравето си работните места на въглищните централи до 2038 г?”

Накратко: енергетиците искат държавата да им осигури закрила срещу пазара, модернизацията и технологичния прогрес, която да бъде платена от нас.

Да да станали зърнари!

Кой спря тока в метрото, че говирим за политизиране на проблема. Кой женствен финансов министър правеше задръствания по магистралата?

Зелената сделка не е нищо освен терор на малките и развиващи се страни. Перки и волраици са в пъти по-скъпи и непродуктивни. Няма как една развиваща се страна да си позволи тоя лукс. Да не говорим, че самото производство на тези две "зелени" оборудвания е не по-малко тосично и противоречиво. Извода е че всичко е една лъжа и култ. Министъра ще ме извинява ама тия мантри са като ония мантри.

От правителството на баце! Не се хабете

Протести, добре! Но подкрепа е червена изтривалка! Комунистическа подлога, А ето това е много зле за България!

Бита кауза - вредна за всички освен това! Ще ви използват за изборни цели и после у кереча

Кой ще ни даде парииииииии?!?? Питам АЗ!

Защо двамата министри не дойдат на протеста да се насладят на народната любов?

Политикани

Ония е химик, Не разбира от енергетика

Значи зануляването на Бг енергетиката, подписано от асена и боцо за 15 г на смешната цена от 4 млрд , изискваща фото, мото , тотоволтаици, перки, еднорози, които не могат и 30 % да осигурят от нуждите на страната не е политическо ? А и няма от къде да се внася и да има ще е на изключително висока цена. Факт!

Така например, земеделците искат хем да получават евросубсидии, хем да бъдат освободени от акциз на горивата, хем да им бъде затворен пазара за конкуренция- за да им се пласира стоката с желана от тях печалба. Никой не каза - “ама чакай сега, ние нали получаваме субсидии, а украинците не именно, за да бъдем конкурентоспособни на европейския пазар? И че за да сме на него има правила на свободна търговия, които ЕС, който ни дава субсидиите изисква да се спазват?”

За хората занимаващи се със собствен бизнес никой не гарантира, че бизнесът им ще е успешен и доходоносен до 2038-ма, никой не планира да ги обезщети при неуспех. И това е норма. Тази норма трябва да бъде пренесена във всички икономически области, за да се развиваме като държава и да забогатяваме като общество. Ако едни работят, за да изкарат заплатите на други - следва фалит.

Мочата?

Не знаех, че Зелената сделка и пазара на въглеродни емисии е "пазарен". Напротив, това е антипазарна политика. Облагаш с данък от въздуха нещо. Реално ТЕЦа е напълно печеливш ако не се занимаваме с емисии. България трябва да напусне Земята сделка и всички простотии с търговията с емисии.

Айде към расия-там няма сделки няма нищо само войни