Забраняват вноса на месни изрезки

Ще се вземат допълнителни мерки, за да не се допусне нов случай на внос на некачествено месо в страната.

Обратно в новината

Коментари - Забраняват вноса на месни изрезки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пазарувам от тези изрезки "дупета" почти от една година. Цената е ниска защото са с нестандартни форми, но качеството им е на много по-високо ниво, отколкото разни долнопромни салами със нищожен процент месо. Не ги предлагам на гости, а си правя сутрешните сандвичи с тях. В случая некачествени са разни управляващи и техните мекерета, които единствено искат да си разчистват пътя за своя бизнес. Следващият път не се толкова притеснявайте ами си ги наречете направо "задници". Съвсем ясно е в случая кои са те, но в никакъв случай не доброкачествените изрезки. Уважаеми управляващи спрете да мамите хората и да измисляте акции с такива долнопробни, цинични наименования!

Откъде знаете какъв точно е контролът в Германия и каква точно е процедурата там, че таите такова голямо доверие в германските контъролни органи?

Е в Германия поне ако някой допусне 200 тона говеждо месо с изтекъл срок на годност преди 19 години после не го правят министър.

Най-добре е да се консумират неща от най-високо качество. Още по-добре би било, ако те са произведени в България. Два пъти отгоре по-добре ще е ако контролът е на нивото на Германия. А шест пъти по-добре би било, ако ги продават по 5 лв килото. Само че такова нещо няма как да стане. Какво да се прави? Не, това не е знаменитата книга на Ленин - те от БСП-то си я използват сза приспиване. Явно е че трябва да се направи някакъв компромис. Най-простото е да не се яде месо. доказано е че ако човек е вегетарианец може да доживее до 100 години. Теоретично, разбира се. Но каква е гаранцията че в другите продукти всичко е перфектно. Никаква, разбира се. Ок! Няма да ядем "боклуците" от Германия. Ще ядем само скъпи неща. За предпочитане произведени в България. Но има ли гаранция за това? Не, разбира се! Добре ще консумираме само проверени, екологично чисти храни. Със знак и сертификат. От скъпи по-скъпи. И пак повтарям рефрена - каква е гаранцията че тези продукти са именно такива. Отговорът е прост - никаква. Тогава какво? Вариант едно - зоната на минималния риск - едно нещо със сертификат от Германия е значително по-надеждно от такова със сертификат от България. Ако не друго техните сертификати са истински. Второ - пробват се мали количества. Ако е читаво се купува повече. Трето, както и да ми го обясняват аз кайма от 10 лв няма да си купя. Никога. Като толкова ми се яде кайма ще си купя месо и ще си я смеля. В къщи, при спазване на стриктна хигиена, а не в някакви измислени месарници. Месо може да се намери по 7 - 8 лв (на някои промоции и до 6 лв стига). Е, не се знае с каво са ги хранили добитъците, но все пак се вижда че е месо. И кремвирши от 10 лв няма да си купя. Ще си купя шунка. Или месо, пушено или там, каквото е. Германска или италианска. Пък може и българска. По 8 лв килото. Но поне ще го виждам че е месо. аз на нашите контролни органи не вярвам. като знам как се издават медицински свидетелства, като знам как се минава на годишен преглед с кола, както гледам как се провеждат одити по ISO 9001, никой не може да ме убеди че поствянето на някакъв стикер ми гарантира нещо. Който иска може да си въобразява че произведените в България неща, със съответните сртификати му гарантират качество. Нека си ги купува. А, обаче искам да имам избор. А не накой "служебно" да елиминира конкуренцията. и да ми продава още по-големи боклуци. Скъпо и прескъпо.

Много си прав,брат,ама колко души го разбират това ?

Нека да спрат вноса на евтините обрезки, за да няма конкуренция на родните фирми. Аз съм съгласен, нека се продава повече българско, но нека да има и контрол над българското, от какво месо се прави и от къде се внася то. Така като гледам кланниците в БГ са в пъти повече от кравефермите и свинефермите, откъде съответно идва месото? Реално пак се насърчава вноса, но с по-голяма печалба в случая и по-голям приход за държавата, което и цели правителството.

По-добре немски дупета, отколкото български лайна, или 20 годишно заразено ирланско месо, внесено от сегашния министър, радетел за правата на потребителя, и добре заплатен за "акцията" от конкуренцията на "Камарко".

Далаверите на Мирослав Найденов продължават. След като преди години внесе ирландското месо и го хванаха, но нищо не му беше направено, сега продължава под защитата на Бойко. За тази далавера ще го наградят.

Питане към Министър Найденов : Г-н , Министър това е чиста подялба на пазара и пак става въпрос за мнооого пари. Как ще отгооврите на въпроса ми,че по Ваше време,когато бяхте шеф на Ветеринарния контрол в България бяха внесени тонове столетно ирландско месо - повече от 10 тира ? Вие СРАМ ИМА ТЕ ЛИ ???

Ако не сте гледали сутрешния блок по Нова - намериха в склада на този изрезки с изтекъл срок на годност, приготвени за продажба. Какво повече да говорим????

къде това? и аз гледах но такова нещо невидях

Никакви "дупета". Ама взимат храната на народа, ама ще бъдем гладни....Или ще бъдем нахранени-или ще бъдем гладни. Полу-гладен е най-развръщаващото състояние за духа на индивида и на народа. Това майка ми го каза още когато започна преходът. Който има обструкции-да ги адресира към мен-да не и безпокои паметта. Що се касае до мен-бил съм гладен. И пак бих предпочел да съм гладен, отколкото полу-гладен.

Прав беше оня министер без портфейл дето каза че този народ е шибан! Такъв е, и такъв ще си остане! Народ който не може да уважи себе си, това заслужава. Винаги може да се нахрани човек и с по малко и с по евтино меню, което да не застрашава здравето му. Спомнете си старите българи кога са яли месо и какво е било то! Сега от простотия ще се затрием, което и става.Всичко което се продава в тези големи вериги магазини е на границата на сроко за годност.Същото е и във всички вериги за бързо хранене. Замислили ли сте се защо си заключват кофите с отпадъци? Зощото тази храна след като мине един час от приготвянето,вече не е годна за ядене! Това обаче на никой не му прави впечатление! Шибания прос народ нищо не може да го вразуми!!!!!!!!!!

Сутринта по ТВ пак имаше репортаж. Това, което ми направи впечатление, че бяха цитирани имената на още "отговорни" служители, но не видях нито един. Само една мацка, служителка на склада в Пазарджик. Този Костадинов, може и да е мажоритарен собственик, но има Изпълнителен директор на АД-то. Той къде се крие? А другите началници?

Поредното малоумие на правителството. Изрезките все пак са от меса, докато в колбасите набутват ГМО растителни добавки, соя, смлени рога и копита. С тази акция само ще се увеличи процента на "немесо" в колбасите.

От КЕН, САЧИ и Тандем ми е ставало лошо, имах разстройство и повръщане. От Камарко никога не ми е ставало гадно - малко саламите са им гадни, но месата са им добри! Ясно е, че тук имаме разчистване на сметки!

Стига вече, всички разбрахме, че са 2-3 тези които подкрепят този престъпник вносител и пишете от различни псевдоними от едно и също IP. Престанете просто на всички им е ясно, само се излагате.

И как разбра чее престъпник и че един и същи го защитава. По твоята логика мога да кажа че вие под различни имена го оплювате. Не една и две години го има този внос а правителсъвото и ДВСК реагират сякаш са открили топлата вода. Смущаващо е защо сега когато влезна "стара планина" смущаващо е защо сега повдигат въпроса за "дъмпингови цени" и т.н. Нека докажат че това е незаконно и вредно и тогава за всекиму заслуженото. Преди това от всякъде личи нечистоплътност в акцията.

защо ни отнемат възможнжстта да ядем качествена стока на достъпна цена? Заради българските боклуци, пълни с жили и сланини на баснословно високи цени. Аз не съм с министерска заплата, за да мога да си го позволя.

Тези дупета и изрезки са ужасни. Прекалено солени и гранясали. Когато започнеш да ги нагряваш, пържиш например, си променят вкуса. Иначе понякога има и добри. Но изрезки. Само цената им е добра.

Край на дупетата !!!!Край на "еротичните" храни !!

Какъв е смисъла да спорим качествени или некачествени са тези изрезки?? Всеки в магазина може да си прецени сам. Щом този образ успява да разтика 1500 тона! на месец от тази стока, следователно някой я купува. Някой от апологетите на министъра замисли ли се как 1.5 л вино струват 1.50 лв в магазин??? То от какво е направено??? - от грозде? Каймата която масово се продава за 4.50, има себестойност около 2.50. Сами си сметнете какви печалби се реализират и защо му скроиха шапката на пазарджишкия герой. "Дупета" продават и САЧИ и КФМ, но нещо не ги виждам в списъка.

"Изрезки", "обрезки", "карантия".......Като че ли става дума не за хомо сапиенс, а за изхранване и наддаване на живо тегло на свине! Та да си питам народа - на нито един ли не му направи впечатление това, или пак, както винаги, пас?

А ти имаш ли капка самоуважение? Плащат ли ти за да пишеш тъпотии, изгодни на Тандем? Къде ти е самоуважението, след като си съгласен да ядеш свинско филе със СГЪСТИТЕЛ? Как можеш да подкрепяш човек, който ни нахрани с 20 годишни ирландско месо и вместо да е в затвора е министър? Моите уважения, ама уважавай малко и себеси!

Непознаването на регламентите на ЕС е простимо за аматьорите, които харесват ,,капаците" на саламите препакетирани в България, но е непростимо за вносителите, които добре знаят, че няма проследяемост за произход и срок на годност. На всички любители на гранясали колбаси с изтекъл срок на годност, ше кажа, че те няма да починат веднага, а бавно и мъчително от хипертония и запушване на кръвоносните съдове от плаки. Нека си зададат и въпросите защо бедните чужденци не ги ядат, като са качествени и за какъв период от време са събрани 200 тона капачета и къде са съхранявани, преди да ги внесат в България.

А каква е гаранцията, че като ядем от българските кремвирши и колбаси няма да умрем още по-мъчително?

Ами нашите ще са по БДС и качеството им ще е гарантирано от безпощадната ни неподкупна система за контрол на качеството :)

Пич много си объркан ще знаеш. Знаеш ли какво му е качеството на българсктие прясно пакетирани салами???Ето ти качеството : Имам котка и съм пробвал да и давам луканка местно производство, мога да ти кажа едно котката ми беше много доволна цял ден. Гони парчетата из цялата стая ама не да ги яде а да си играе с тях ... е такива салами аз не искам да ям които и котката ми не ги яде.

ПП. а този войнов също е за прокуратурата, ако има такава - това си е престъпление по служба и то квалифициран състав, защото не може да не са знаели и са за ефективни присъди.

адвокат съм - тази акция е оправдание на престъпниците, които са ги внасяли, като нито се изнесоха имената на вносителите, нито на фирмите, които са ги използвали. закона не е приложен, а се измисля положение, че нямало такава забрана. това е изкривяване на закона. но на кой прокурор му пука - тук се разпределят сериозни суми. това е българия и явно че хората

ТОВА СИ Е ПРОСТОТИЯ ! И РАЗЧИСВАНЕ НА ПАЗАРА за " наши " хора !! Народът Е ДОВОЛЕН от " дупетата " , защото това е единствената му възможнвост да се добере до качествен продукт , на ниска цена ! И СТИГА С ТЕЗИ СВИНЩИНИ под формата на ГРИЖА , господа управляващи !! Не сме толкова големи баламурници, че да ви вярваме ! От " грижа " , затрихте ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО , пак от " грижа " ЩЕ НИ ЛИШИТЕ ОТ ХРАНАТА ! ЗА ДА ЛАПАТ " ВЕРНИТЕ " ХОРА !!! . Световната здравна организация е включила в списъка на особено опасните психиатрични заболявания и синдрома " ГЕРБЕР " ! " Вирусоносители на този синдром са всички управляващи в България и малка част от населението, като опасността от епидемия намалява, поради намаляване броя на виросоносителите , вследствие на тъпоумното управляние на територията България ", заключава представителят на СЗО

Боко и компания действат като лобисти,за да гарантират монопола на Тандем и сие.Тази забрана най-вероятно юридически няма да издържи,защото противоречи на основни принципи на ЕС,но Камарко ще ги съсипят от данъчни и всякакви видове проверки.В момента сме свидетели как държавата убива бизнеса на един,за да гарантира бизнеса на друг.Ако бяха толкова загрижени за здравето на хората,достатъчно е да затегнат санитарно-ветеринарния контрол.Но не това е целта.Целта е да се отнеме правото на избор и всички да са принудени да купуват монополно скъпата продукция на Тандем и сие.По същия начин и фирмите вносители на нови автомобили настояват да се забрани вноса на коли втора употреба.Българският псевдокапиталист не иска да се бори с конкуренцията,той я изтласква силово или нормативно.

Когато на сайтовете има хора щастливи, че са се наяли с евтина шунка с много черен пипер, хора които ругаят Бойко, че им спира да ядат застоялите обрезки изхвърлени за унищожаване от западняците или насочени за животни, значи ТЕ са загубили себеуважението си. Това включва първо загуба на грижа за здравето. Държавата трябва да контролира храната. След като има безумие и риск, то Държавата е тази да го премахне. И никой българин не трябва да яде отпадъците от западняците, префасонирани с вредни вещества и продавани като храна, от която кучетата и котките се отвращават. Ти българино който ругаеш Бойко, като искаш да продължаваш да ядеш отпадъци и несертифицирани храни, нямаш себеуважение, иди на кофите. Същото е-понякога в кофите има по-пресни остатъци, поне не са допръсквани с опасни химикали. Затова сме на този хал- от 20 години див капитализъм и милионери забогатели с различни нечестни методи, вкл. уврждане на здрвето на хората с храни. НЯМА ДА ЯДЕТЕ ВРЕДНИ И НЕПРОВЕРЕНИ ХРАНИ-това е дълг на всяка държава.

много си прав, но тая селска прослойка, която се довлачи от селата в градовете е свикнала да се храни с много по лоша храна, как да ги накараш сега да спрат да ядат кренвирши и наденици и вмирисана кайма. Това са хората дето се редят на опашки в кауфланд за преоценена стока с изтекъл срок на годност и неясен произход. иди ги накарай да спрат...

Няма да ядем непроверени храни? И кой ще ги проверява? Имаме ли мобилни лаборатории да проверяват на момента какво съдържат боклуците по щандовете? И всички ли храни ще бъдат проверени? Това са глупости! В момента се преразпределя пазара! Грижа за хората няма никой!

До Себеуважение-то. Първо ,за Б.Борисов не се стягай, че то почти няма какво чак толкова хубаво да се каже за него. Говориш за себеуважение.Какво себеуважение може да има човек, който му харесва да го управляват бивши (и сегашни) мутри , бивши полицаи, пожарникари и пъдари, бивши възпитаници на спортните училища ( нямащи мозък за друго).Това си е направо УНИЖЕНИЕ. И за обрезките не си прав.Те в никакъв случай не са по-вредни , нито пък имат по-вече подправки от повечето боклуци, които ни предлагат месните месари. Напротив, по вкусни са и си личи , че са от месо. Освен това, бъди сигурен, че ветиринарният контрол в Германия е мнооого по-ефективен от контрола в БГ. Всичко е въпрос на конкуренция и пари под масата.Нашите касапи, като не могат да произведат хубави и евтени продукти, търсят други начини, за да продължават да ни тъпчят с боклуци.Накрая искам да кажа, че става въпрос само продукти с изрядни документи за произход и качество.А това, че са с нестандартни форми и размери - какво от това.Няма да се снимам с тях, я.

аз съм мамино чеденце и не ям кренвиршчета защото са супер гадни

Има много добри неща, които Правителството на Бойко прави за народа. Спиране вноса на обрезките, на лошо и непроверено месо, на месо без сертификат е добро дело. Поздрав за тази Заповед. Наложете много и редовни проверки навсякъде. Идея е, да направите евтина държавна хранителна промишленост-за производство на качествени колбаси, контролирани ежедневно, качествени млека, сирена за по-бедните хора, може с конкурси по Европейски фондове. Нека има контролирани частни и поне един държавен комбинат. Бойко трябва да направи това за бедните, те бяха с големи надежди към него-иначе нашите диви капиталисти ще продължават да ни заблуждават, да прескачат заповеди и закони-няма да се оправим и да ни тровят ежедневно. Моля фокусирайте върху вноса на т,н. пилешко-големите и тежки плешки. Те се изхвърлят на много места в света за животни.. Някой съдържат различни неизвестни консерванти, акумулирани в мазнината (доказано е) и пилетата са хранени на места неконтролирано (страни от Южна Америка) с евтини хормонални препарати за надаване изкуствено на тегло. Писах го много пъти-храната е важен елемент на здравето, ежедневно когато внасяш химикали, консерванти, оцветители, лоша храна има риск и то значим след 3-5-7 години да се отключи рак на слабо място в организма, да се увреди здравето. Ние пълним здравната каса с пари, защото хората са наистина болни, сърдим се че няма пари, а не търсим причините защо са най- болни хората у нас в Европейския съюз??? Няма базична грижа за българите от десетилетия, много си отидоха бързо, смъртността е най-висока у нас. ЗАЩО???? Трябва да изключим причините-а не да тровим с десетилетия нацията с рискови храни, правени от опасни хора, забогатяващи чрез внасяне на меса и продукти изхвърляни на екарисажи или бунища по всички континенти.Второ, Екологията-затрихме горите, затрихме плажовете, затрихме реките и почвите, от същите хора, ръка за ръка с предишни управници които трупат мръсни пари от изсичане на горите и хотели и още. Благодарим и на сайта Новини на дир България, че публикува граждански позиции. Този сайт се чете по целия свят от българите.

Колко хубаво говориш! Евтина ДЪРЖАВНА хранителна промишленост!? Ти си мечтател! Всичко добре си казал, ама не каза откъде ще се точат парите! При държавните предприятия ако леко се завиши контрола веднага ще паднат кражбите. А при частниците всичко е възможно! Искаш ли примери колко милиарди потънаха в частните джобове и нищо не се направи!

За какво е спорът сега? Едните не искат изрезки - правилно, не ги яжте! Другите не искат скъпи български салами - правилно, не ги яжте! И в едните и в другите не се знае реалното съдържание. И за без пари - пак не ги яжте!

Така, де! Европа ни кара да изкореняваме лозята, за да не конкурираме виното им. Защо пък ние трябва да ядем всичките тяхни боклуци!?

тъкмо започнаха да ми стават вкусни и сега с какво ще храня прасетата

Тоя нещастник Войнов, който бърза да изпълни поръчките, преди да му закрият скапаното ведомство (от Нова година трябва да заработи Агенция по храните и няма да има ХЕИ, ДВСК и тем подобни комунистически щуротии), европейците луд ще го направят. Прочетох в един форум реплики на човек, който вероятно работи към въпросната фирма, че вече са се разбрали с немците обрезките да се опаковат в Германия, и да си пристигат оттам с етикетите дори. Айде да го видя това как ще го спре умникът. Най-големият майтап е, че там опаковането даже излизало по-евтино оттука, така че май им направи услуга умникът на вносителите. Които освен всичко друго и вече няма да имат бремето да плащат заплати и осигуровки на 300 души тука. Бог да пази България от произвола на държавния чиновник!

Имам хранителен магазин,не заставам зад никого,дупетата се харчат наравно с другите колбаси,а това за негодноста им е фалшификация като всичко останало у нас.ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ НА СЛЕДНОТО.....КОЛКО ВИДИМИ ПРЕСТЪПНИЦИ СА УХАЖВАНИ ОТ ВСЯКА ЕДНА ПАРТИЯ,ВКЛИУЧИТЕЛНО И СЕГАШНАТА,СПОРЕД КОЯТО,НАИ ГОЛЯМОТО ПРЕДИМСТВО ПРЕД ОСТАНАЛИТЕ Е ЧЕ,КАКТО В АНЕКДОТА.....ПОПИТАЛИ КОНЦЛАГЕРИСТИТЕ,ИСКАТЕ ЛИ ДА ВИ СМЕНИМ БЕЛИОТО,А ТЕ В ЕДИН ГЛАС ДАААААААААА....ПЪРВА С ТРЕТА, ВТОРА С ЧЕТВЪРТА БАРАКА..........

А НЕ СИ ЛИ СПОМНЯТЕ,ЧЕ ПО ВРЕМЕТО , когато СЕГАШНИЯ МИНИСТЪР Найденов беше шеф на Ветеринарната служба у нас бяха внесени тонове столетно говеждо месо от Ирландия? ОТНОВО СТАВА ВЪПРОС ЗА ИНТЕРЕСИ И ПАРИ - НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ !!! И защо това месо , ако е опасно е раздадено на хора - онзи ден в Пернишко село му се радвали...

Bravo na Voinov,trqbva zdrava raka...

Здрава, защото така му "утърва".. Аз не ям колбаси от 1994г , когато видях как се правят кренвирши: торби с някакъв прах+ вода от маркуча> миксер бърка и шнек изкарва кренвирши!!! Сега с тези овкусители и оцветители, трябва да съм луд да се тровя! Вчера в Кауфланд видях новата "Стара планина"- след един месец реклама резултата е: кебапчета от 100% свинско/ това няма нищо общо с кебапчето На Бай тодор:-)/ , 2 консерванта и в ЗАЩИТНА ГАЗОВА среда!!!!! Никаква разлика от тези наречени ДУПЕТА, само дето те са по-евтини и има и телешко!!! Айде тоя Войнов, да ме баламосва още , но закъснял горкия> за толкова години заблуди се научихме да не вярваме:-) Скор си взех за без пари направо "сурово солен свински джолан бес кост" , пак от Германия, без да е в газова среда и понеже бе евтино, взех само една опаковка за проба /700-800гр/ .. Още се псувам че не взех повече, защото на следващия ден нямаше... А е супер месо!!! Да го "д...т" нашите "месобизнесмени"- ще им стои и обесценява производството, чиновниците пак ще плачат че няма вътрешно потребление и няма приходи, но с такава политика само това ги чака.. Не само аз, а доста други ще си купим по 1 прасе за коледа от някое село, после по 1 агне и яре и цяла година ще ям МЕСО, а не БГ боклуците произведени от глави,кожи, сланини и обрезки от месо , внасяни от цял свят!!! Поне дупетата са от Германия, но и тях не заслужаваме!!! Така ли е г-н земеделски министър????

Тази акция е показно ликвидиране на конкуренцията. Не си мислете че е министъра и другите корумпирани чиновници ги е еня какво яде народа! Вносителя на изрезките си е разбойник от всякъде но не си мислете че нашите са по-добри! А ТОЗИ МИНИСТЪР САМО ПИ -АР АКЦИИ СИ ПРАВИ И СЪСИПВА ТОТАЛНО ЖИВОТНОВЪДСТВОТО И ЗЕМЕДЕЛИЕТО НА СТРАНАТА!!!

Който иска да си яде бг саламите-,,народни'', кренвирши и какви ли не лайна. Защо трябва чак сега да вият ,че били какви ли не. То и лудата крава когато ядохме си мълчаха ама оцеляхме.

Страната на втората употреба. Лошото е, че докато за хрехи и автомобили имаме избор да избираме, за храната нямаме. Аз не мога да проумея как някои се радват, че ядат изхвърлените изрезки на Европа. А не мога да проумея, защото за същите пари, които се продават тези изрески, би трябвало да се продават нормални салами пак немски! Затова определено мисля, че тези "радостни" потребители на изрески са всъщност платени клакьори на фирмите, чийто собственици трябва да са в затвора!

Качеството не се определя от вкуса на продукта, не се заблуждавайте.

А произведените БЪЛГАРСКИ БОКЛУЦИ от фабриките на БЪЛГАРСКИ " бизнесмени "-мошеници , НЯМАТ ДОРИ ВКУС !!!

НАЛИ СЕ НАУЧИХТЕ ДА ЯДЕТЕ БОКЛУЦИ, ЗАЩО ЗАЩИТАВАТЕ ТОЗИ КОЙТО ГИ ВНАСЯ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА. ДОКОГА ЩЕ ЗАЩИТАВАТЕ ТЕЗИ КОИТО ВНАСЯТ БОКЛУЦИ ПРОДАВАТ ГИ НА НАРОДА И ТО НА НЕ МНОГО НИСКИ ЦЕНИ.БРАВО НА ЗЕМЕДЕБСКИЯ МИНИСТЪР. ТОЙ Е НА МЯСТОТО СИ.САМО , ЧЕ МНОГО ТРУДНО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕБОРИ СЪС МОШЕНИЦИТЕ В ДЪРЖАВАТА.

откакто си купувам изрески се чувствам сита и усещам вкуса на месото. преди лапаме нашенски салам и си гладен защото вътре само буклуци. нямат право да вземат на народа евтиното мезенце. нашите производители не им се продават боклуците и затова реват и бойко се хвана на въдицата

Ванче, нещо не ти се разбира какво говориш... много грешки правиш бе жена... Явно от постоянното ядене на ИЗРЕЗКИ си станала втора употреба човек.

Потвърждавам. Де що съм си купил дупета за мезенце, винаги са били по-качествени и по-евтини от българските колбаси. Примерно умрелия нашенски шпек пълен с ГМО и соя . Явно някои алчни нашенски комсомоло-капиталисти, искат насила да ни накарат да им ядем само скъпите боклуци. Ясно е и накъде бие министъра . Пак ще ядем мръвки от 25 годишно месо . Защо не оставят народа да има право на избор . Или правото на избор е само като ги избираме. После ни надупват и така 4 години.