Временна финансова комисия ще развързва възела около КТБ

Временна комисия по правни въпроси и временна комисия по бюджет и финанси бяха създадени в 43-ото Народно събрание.

Обратно в новината

Коментари - Временна финансова комисия ще развързва възела около КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

продажници,непекъснато обеднявате народа с ниските доходи,пълни безхаберници от ГЕРБ

решение.Всичко така се омота,че вече не знаем къде се намираме? Как за месеци изчезват милиарди, все едно са стотинки, а не наблюдавани през БНБ движение на суми. Всичко щеше да е разбираемо, ако вносителите не бяха точно тези двамата, третият - Бисеров, отдавна се покри... Ама, къде между впрочем е Бисеров?

труден е периода за българския народ днес, защото ЦЕЛУВАЩИТЕ СЕ НА ОРЛОВ МОСТ пред очите на докараните с рейсове и влакове недоумяващи за кво иде реч - ПРИСВОИХА ЗА НЯМА И ЕДНА ЦЯЛА ГОДИНА 10 МИЛИАРДА ОТ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА ПОД ФОРМАТА НА ВЪНШНИ ЗАЕМИ И ИЗТОЧВАНЕ НА КТБ. Днес, същите тези целуващи се сергейчовци, меповци и местанчовци са ни приготвили още 10 милиарда за запълване на ТЯХНИТЕ ДУПКИ. Ще приемете ли днес да върнете от личния си джоб общо 20 милиарда лева, както приехте фалшивия митинг и целувката през 2013, пак ли ще се скриете в мишите дупки, както тогава, когато ви се посочваше, че точно такава брадва са ни подготвили

ПУЩИА ВЪЛКО У КОШАРАТА!

Сутринта гледах по Нова Муравей Радев.Той даде един пример-една фирма тегли заем,същата го дава на друга и тя си купува Техномаркет и следва въпроса чий е Техномаркет?

АХ,ЧЕ СЛАДКО-О-О..... ДА СЕ НАГУШИМ ОТ КОМИСИЙКАТА КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-ДЪЛГО !!! ДА ВИ ПРЕСЕДНЕ ДАНО !

Когато искаш нещо да непроработи или да се потули - създаваш временна комисия!? Само да примомня - някой спомня ли си до къде стигна временната комисия, създадена да "разследва" помилванията на тандема гоце/марин и имотите на марин!? С падането на ББ от власт и закриването на парламента, май беше закрита и комисията! А каква я свърши и какви възнагражденията получиха членовете и за "работата" в нея?

"Законопроектът, засягащ КТБ, който Цонев е подготвил заедно с Делян Пеевски..." Разбира се, Пеевски е най-подходящият човек за това...

По двадесет човека в комисия... Че малко бе, направете ги по 40-50 поне, та да могат повечко търтеи да се облажат.

Не се коси за тях - постоянните комисии към НС са най-малко по 12-15. Сложи и временните - така че всичките 240 търтея ще топят доволно хоботчета! Няма да карат само на "гола" депутатска заплата, я, и да мизерстват с по 4-5 бона!

ТЕ ВЪЗЕЛА, ТА И ОТТАТЪК ЩЕ ОТИДАТ!

Какъв е парламента, че да се занимава с въпроси касаещи банкирането в които КОМПЕТЕНТНИЯ ОРГАН е БНБ и ФГВ!! ЗАЩО НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ИЗВЗЕМАТ ФУНКЦИИТЕ НА БНБ И ЗАЩО БНБ И ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ???? Кучето е заровено в казуса КОЙ ЩЕ ИЗПЛАЩА влоговете на депозитантите от КТБ???!!!!!!!! Закона за гарантиране на влоговете ясно е разписал, че ЗАДЪЛЖЕН ДА НАПРАВИ ТОВА е частния Фонд за гарантиране навлоговете, съставен от 27 работещи на територията ЧАСТНИ БАНКИ които за разлика от ИЗДЪНЕНИЯ БЮДЖЕТ са чудесно капитализирани !!! ЯСНО Е , ЧЕ СРЕДСТВАТА ВЪВ ФГВ НЕ ДОСТИГАТ!!!!! В чл. 18 ал. 4 и 5 от ЗГВБ ясно са посочени хипотезите по които ФГВ може да набере липсващите му средства !!! ТЕ ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЗАЕМИ ОТ ЧУЖДИ БАНКОВИ ИНСТИТУЦИИ ИЛИ ОТ БЮДЖЕТА СЛЕД ГЛАСУВАНЕ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!!!!!!!!!!!! Тъй като правителството не може да извършва БАНКИРАНЕ да отпуска заеми и ги обезпечава се минава на варианта с хипотезата на чл.18 ал. 5 от ЗГВБ!! ПРИ НЕГО ДЪРЖАВАТА КАТО ГАРАНТ НА ФГВ АВТОМАТИЧНО ПОЕМА ОБСЛУЖВАНЕТО НА ЗАЕМА КОЙТО ФОНДА ЩЕ ТЕГЛИ!!! НО И ТУК ИМА ПРОБЛЕМ!! ФОНДА Е ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА , А НЕ АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО!!! Това го лишава от възможността да тегли кредити залагайки своите акции!! Друг е въпроса, че с изплащане депозитите на ВЛОЖИТЕЛИТЕ , ФГВ придобива права на разпордителност върху активите не само на ФАЛИРАЛАТА КТБ , но и на принадлежащата и дъщерна банка ВИКТОРИЯ в която квесторите се постараха да заровят златните ябълки на КТБ!! Гнилите ябълки оставиха в КТБ която ще отписват от търговския регистър!! В ПРЕДСТОЯЩАТА БАНКОВА ИЗМАМА ПОДГОТВЯТ СХЕМА ПРИ КОЯТО ДЪРЖАВАТА ДА ТЕГЛИ ЗАЕМ И ПЛАТИ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО КЪМ ДЕПОЗИТАРИТЕ, А ЗЛАТНИТЕ ЯБЪЛКИ ОТ ТБ ВИКТОРИЯ ДА БЪДАТ ПРИДОБИТИ ОТ СУЛТАНА НА ОМАН!!! КОЙ СТОИ ЗАД СУЛТАНА НА ОМАН?? Разбира се, че това е неговият приятел и ПАРТНЬОР Сакскобурггонски!!

ИЛИ ДОБРЕ КАПИТАЛИЗИРАНИТЕ БАНКИ ИЛИ ИЗДЪНЕНИЯТ БЮДЖЕТ ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ ВЛОГОВЕТЕ НА ПРЕДСТОЯЩАТА ДА БЪДЕ РАЗФАСОВАНА БАНКА КТБ!! Всичко ще мине през ГЛАСУВАНЕ в народното събрание!!! Там ще видим КОЙ КОЙ Е!!!!! НА БОРИСОВ И ЦАРЯ МУ ЩЕ СЕПУКАТ УСНИТЕ!!! ВЕДНЪЖ НИ ОГРАБИХТЕ !!! ВТОРИЯТ ПЪТ ЩЕВИ БЪДЕ ТРУДНИЧКО!!! ЩЕ ВИ ЗАЛИЧИМ ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ!!

Парите са откраднати! Няма да узнаем никога от кои! Можемсамо да се досещаме, кат видим накъде ще бъдат юрнати правозащитните органи да търсят виновни! Те, както обикновено ще са глуха линия! Действителните виновни ще са съвсем други! Те са от недосегаемите.

Проблема с КТБ беше измислен и е постановка на Борисов и Плевналиев чрез Американското посолство за дългосрочно подсигуряване на 120 депутати.Изводите се налагат от това че преди изборите на всички реално потърпевши от банката 100 000 хиляди семейства Бойко и Герб им обещаваха, че ще оправи нещата след като го изберат, а управлението му подсигурява продажност и колониално заробване от американците, които чрез нас настъпват към европа.Главния прокурор да привика и затвори бойко и Плевналиев и в затвора за държавна измяна.Самите протестиращи, реално загубващи пари да отидат журналисти и да ги попитат как са гласували за Бойко с обещанието , че ще им оправи проблема.Това потвърждава нещата и лесно се доказва за да имаме истинските престъпници в затвора.

А къде слагаш ВТБ-Русия ?

АМИ ТАЗИ НЕ БЕШЕ ЛИ ЧОВЕКА НА ЦАР КИРО??!!! В качеството си на главен експерт в ТДД и Дирекция "Обжалване и управление на изпълнението" в НАП Пловдив, лицето МЕНДА СТОЯНОВА осигуряваше безпроблемен ДАНЪЧЕН ЧАДЪР над фирмите на ЦАР КИРО!!! Какво очаквате от тази бе господа гласоподаватели?? ВЪЛКА КОЗИНАТА СИ МЕНИ , НО НРАВА НЕ!! ВМЕСТО В ПАРЛАМЕНТА ТАЗИ ТРЯБВАШЕ ДА Е В СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР !!!! ТРЯБВАШИ , НО КОЙ ДА Я ВКАРА!!!

И защо трябва с "публичен ресусрс" да се попълва недостига на средства във ФГВ?! Този фонд е грижа на банките! Банките в Бг отчитат стотици милиони годишна печалба - не помня коя банка беше, която скоро изнесе данни за 147 милиона годишна печалба! Ами да си вземат от печалбите и да си попълнят фонда! Защо трябва пак най-бедните граждани на ЕС да плащат за аферите далаверите ви?!

ЗАЩО В ТОЗИ САЙТ ВСИЧКО ОКЕТО ПРЕДЛОЖАТ ОТ ДПС СЕ МИСЛИ ОТРИЦАТЕЛНО ИЛИ ТЕЗИ КОИТО ПИШАТ СА СЪС ЗАПЛАТА ЗА ТОВА ЧЕТЕТЕ ГОРЕ КАКВО СА ПРЕДЛОЖИЛИ ИЛИ И ВИЕ ИМАТЕ КРЕДИТИ И ПАРИ В КТБ ЗАТОВА НЕ ИСКАТЕ ДА ИЗЛЕЗЕ БАНКОВАТА ТАЙНА АКО Е ТАКА ПОНЕ СИ ПРИЗНАЙТЕ ВСЕКИ МИНУС ОЗНАЧАВА ТОВА И ЩЕ ВИДЯ В НЕТА ОТ КОЕ АЙПИ СЕ ПИШАТ МИНУСИТЕ Да знае българското общество кой има кредити и не си ги връща, как акционерите са харчили парите на вложителите за придобиване на собствени имоти, кои политици имат сметки, депозити и кредити. Това е, което искаме ние, категоричен бе депутатът.

Защото нищо хубаво за България не са направили, затова !!!

Този цирк с "комисиите" го гледаме от памтивека :о) Не случайно е казано, че ако искаш нещо да се забатачи - направи комисия!

взема ли парите от ктб още същия ден ги изнасям от бардака наречен българия с вольор още същия ден.българия е олигофренска държава.

След всяко управление задължително ревизия на същото от международни експерти и при нарушения на международен съд.Вярвайте ми по-евтино ще ни излезе.Сега едни и същи ни управляват от десетина години и едни и същи ги прверяват дали са виновни или не.Много са нагли ама наистина много.

то бива наглост,бива дебелоочие ама тази минава всякакви граници.Ефенди Цонев заедно с купчината сланина правят законопроекти-ех,колко са загрижени.Дали защото успяха да замажат следите си за грандиозната кражба или чакат да ни натресат ние,невиновните да плащаме,за да могат спокойно да започне перачницата-Бисеров е жив още и може да им даде ценни съвети.

За смяна на модела на управление е важно да има НАЙ НАКРАЯ! Тази форма на законодателна , съдебна и изпълнителна е доказано не ефективна и порочна! Затова народа трябва да си каже думата дали иска старата доказала се не ефективна парламентарната форма на управление да продължи в този си вид и след това всичко по степен на важност по ред! Защото нито законите ни са изпълними , нито СС е адекватна , нито изпълнителната власт е ефективна!

Такива, като този намесени ли са и разни комисии - означава само, че има още за крадене и източване от КТБ!

Докато такива не само не получават заслужената "конфискация на имущества и затвор", а ни ги набиват на челни места в листи с гарантирани места в Парламента, дават им поле на изява в гарантирано печеливш бизнес и медийно време ... не сме за Европа и няма да заживеем добре!

И аз организирах комисия с абриатура ЧВКЧМДН (ЧовекаВзеПаритеКазаЧекайМалко)в комисията е Бай Георги Лудия,Киро Лихвара,Иван Цайса те тва са трите решения на комиссията към ,който ще се придържаме 1.Бой и ебанье на всички от управителният съвет на Банката 2.Стрижене на всички кредитополучатели 3.Мандрасянье на кака Дора.

Значи които са имали кредити в КТБ са черни овци, а тези дето имат кредити по другите банки и не ги връщат са за оплакване и съжаление? Що за дискриминация? Не е ли противоконституционно?

Именно службите ДС/ДАНС с техните офшорки окрадоха и банката. Да не мислите, че се задоволяват само със заплатите си. Те са мафия - паразит, държава в държавата, ученици и агенти на руските служби, изпиват соковете на всякакъв нормален бизнес, купчина некадърници, с власт и играeщи не по закони, а по вътрешни правила, скрити зад секретност и взаимозависимост. Затова и тези ДС капути пеевски и цонев ще решават за парите на хиляди вложители и данъкоплатци. Пълна пародия, за която други плащат.

Ето пореден пример за провала на службите в България - лично обогатил се, а резултати за държавата - никакви! Внедрен в парите си и голямп нищо повече!

Сега ще скрият тези , които източиха банката и ще натоварят целия народ да им плаща борчовете ! Нагли , по-нагли , ДПС!

Не - ДС!

Първо това е пирамида, а не банка. И втори жокер - виновникът има мустак. (ДС отдавна напуснаха земния свят, стига сте плакали за тях)

разграбилите КТБ знаеха как съдбата ще им вземе заграбеното в петорен размер, едва ли щяха да дръпнат чак 4.5 млрд.

Аааа - Данчо дето изгони Амоко от България ли е това? Данчо, който го изгониха от СДС и за който "Иване кажи си" не мина? Данчо, "консултанта" на фирми, облякъл изнудването и политическата корупция с договори? Данчо, дето не се държи, като политик на луксозни партита по морето? Палавник ...

Мента,я ни...просвети и сподели пред нас поне една комисия,която да е била инициирана от НС и да е била с нещо...полезна??? Поне една,ей така за...парлама,ако може:)))

Демек, връщаме се към времето, в което нещата се решаваха по преценка на политбюро, а не според закона (ако въобще сме го напускали това време).

Нека не бъдем късопаметни и не забравяме историята и кариерното развитие на този префърцунен днес "кадър", който манекенства и паркира арогантно на места за инвалиди. Добре е в края на подобни статии да има линкове с всичките му постижения, изхлузвания, нахлузвания и инициативи, защото безгръбначните паразитиращи е лесно да нахлузят очила, примигат умно и изиграят интелектуализиране.

Докато изплюят камъчето, че "извършителят е неизвестен", ще четем, ще слушаме, ще четем и ще слушаме за КТБ.

Наречен закон на Ментата-Шопара, е съпостовим със закон за защита на евреите, съчинен от Хитлер!

Данчо Цонев - Ментата има историческия си пример. Този Хаджипенчович е бил в комисията осъдила Васил Левски. После е бил инициатора на събиране на пари с които е изграден паметника на Левски в София. Данчо Цонев и Пеевски са същата работа. Първо са в основата за унищожаването и точенето на КТБ , след това праят закони за спасяване и овъзмездяване на виновните и пострадалите. Много нагла работа.....

В момента важи една много хубава българска поговорка: КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА.

Джоан Роулинг е споделила пред списание Форбс, че е силно вдъхновена от Цонев и начина по който забърква магическите смеси. За това щяла да пише продължение на Хари Потър, където Данчо (да поеме без капка олио ) , главната роля. Положителна роля за бъдещото развитие на Цонев изиграли цайсите , бронираната метла 550ML и желанието за приключения

Аз пък имам друго предложение - Цветан Василев да стане защитен свидетел и да си изпее цялата песен за бандитите около банката, без да се притеснява, че ще пострада от закона. Така един от бандитите (самият той) ще се отърве, но ще се разбере за останалите. После самите останали ще го гръмнат и готово. Голям съм наивник, нали?!

Нагъл и алчен ибрикчия.

Да се внушава: " Пеевски го предложи и написа закона"! Ай да набиваме в главите на балъците тролове изроди мои, не трябва да отвикват от извратеното.

данчо ментата пак дава акъл. колко сте долни и нагли, пладнешките обирджии.... скатахте бисеров, живурка си на воля с прибраните милиончета и никой в булгаристан на доган не му потърси сметка за присвоените от държавата и изпрани пари. вие с новият-стар-и европейски депутат сте същите. хак да му е на ганьо, ще плаща 20 милиарда като роб, а на т.н ни сънародници в турция не им дреме, нито плащат данъци-преки и косвени, нито ги обират, нито ги убиват бавно и сигурно чрезе здравеопазване, образование, експлоатация и наглост. нека тези със забратките и протритите бедняшки шалвари безспирно ръкопляскат на милиционерчето от дс, старата чанта местан и на новобогаташчето мамино само на 33. нека си копат и нижат тютюна до девето коляно, те на това са доволни. за образоване и дума не може да става, щото на милиционерите им трябват неграмотни роби за да вярват, че фодалите им защитават правата и свободите.... и кои свободи, кои права???? тези да копаш като вол, ред след ред на жалкия тютюн.. нито от Бог, нито от Аллах се страхуват уродите поличтически възпитани от социалистическата държавна сигурност, но сте жалки а този ментак, крупието което топеше и слухтеше в годините на бай ви тошо, днес решава финансовите въпроси в държава членуваща в ЕС е това ако не е лудост и безумие, здраве му кажи имало население в булгаристан на доган, имало хора.. има друг път - само жалки послушковци и роби

Данчо, Мента, трай си да не последваш Бисеров... пази си зъбките!

На тоя продажен миндил, непрекъснато му е навряна гагата в КТБ!Да видим, какво ще излезе накрая!?Най-вероятно тоя и разбойниците около него, търсят начин да съборят цялата банкова система на страната!?

Отпадането на банковата тайна в тези случай е полезна мярка. Подкрепям този закон.

комисията да бъде углавена от тези за които се говори, че са източили банката. Нали се сещате като попадне в комисията докладът, какво би се случило. Ама че гьонсуратлък!

Край,свърши се вече с проблема"КТБ":)))!!! Данчо Ментата и на мама Грухла свинчето"решиха"проблема:)))!!! Ех,що не беше жив Алеко,че пак да ни...напомни за какви абсурди иде реч в наш си...Бантустан!!! Ганю,Дочоолу,Гочоолу,Бочоолу и Данко Хаирсъзина"коват"законите в Бантустан,ние всички им пляскаме в захлас и се питаме(въпреки цирка,който се разиграва пред нас и ще ни избоде очите )защо сме част от тази...кочина!!!

Може ли първо за Данчо Ментата да падне банковата тайна?

4,5 милиарда не беше ли най-ниската цена за една Атомна. Искате да кажете, че една атомна сте изяли ей така?

Странно. Бях написъл мнението си по темата, казвайки, че на двамата вносители им трябва само добавката на Бисеров, за да може усещането за честност да е пълно и не го виждам. Странно.